Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz bot1978 #40235 üzenetére

    A zene nem a minőségtől lesz zene. Ellenben ha van egy magas minőségű zenei felvételed akkor annak jó ha van egy minőségi jeltovábbítója. De hogy belássuk a hangszer "hangminősége" a zenében mennyire nem játszik fő szerepet elég megnézni pár jobb utca zenészt. Pl aki random dobozokon akármiken dobol. Zeneileg jó, de hangilag meg pl tök mindegy.
    Ellenben egy hangszer minősége más okok miatt lehet fontos. De nem feltétlünl a hang miatt. Lásd pl Classic Vibe és hasonló elgondolású hangszerek, úgy szólnak, hogy kevesek mondják meg vakteszten, hogy mi is szól pontosan. Ellenben rajtuk játszani teljesen más mint pl egy custom shop-on amit a te kezedre szabva készítettek el.
    Szerintem egy hangszernél nem lehet úgy hangképről beszélni mint HI-FI-n. Mint mondtam a hangszer készíti a hangot. Oda torzítjuk equ-zzuk ahova akarjuk. Egy HI-FI-nek ezt a hangot kell úgy visszaadnia ahogy a stúdiós kikeverte nekünk. De a hangszerből bármit lehet kikeverni. Nézd meg a White Stripes műanyag gitárját. De rengeteg olyan eset van, hogy a hangszer tényleg egy fos, de olyan dinamika vana kézben, hogy mindenmindegy.
    Ne érts félre nem azt mondom hogy mindegy, mert nekem pl nem az. De ha egy őrültjó gitárosnak mindegy az már jelent valamit. Ellenben nekem az én szar tudásomhoz itthoni pötyögésre tényleg legyen árnyékolás meg minden. De nem hinném hogy a kínai aktív pickupokkal lenne bármiféle bajom ha rátenném a cube kombóra az 1000ft-os gitár kábellel.

    Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés