- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alexios
veterán
válasz
sutyesz96 #31858 üzenetére
Pont az ilyenektől lesz a lelke
Nem véletlenül van amúgy a relic-nek akkora piaca, de persze kinek mi, az elején én is féltettem mindentől a gitárjaim. Most is itt van az Ibanezem, annak mondjuk valószínűleg nem állna ez jól, de egy strat vagy lp-nél simán. Ha nagyon zavar persze meglehet javítani, de úgyis lesznek sérülések rajta, ha nem is ekkorák
-
Eastman
addikt
válasz
sutyesz96 #31848 üzenetére
Szopi.
Ezért vettem gyárilag öregített gitárt. Tuti eret vágnék, ha tükörlakk gityót összekarcolnám. Amire jó ez és a javítása; egyedi ismertetőjel, ha ellopnák. Szerintem 20 fölötti a javítás a szegély miatt, kb.
Ne feszítsen, használd mint a fogkefét!
Nem dísztárgy az.
Ráke' aszni egy halálfejet!
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
sutyesz96 #31725 üzenetére
Én is könyvekből kezdtem, azt hittem megy is. Aztán egy jó tanárhoz elmentem, aki mondta, hogy csináljak pár egyszerű pengetést. Utána meg mondta, hogy nagyjából minden rossz volt, amit csináltam. Elkezdtük egyenként kijavítani a hibákat és hát erős a különbség.
Andrásik Remo Gitár kézikönyvét tudom ajánlani.
-
Berreh
tag
válasz
sutyesz96 #31725 üzenetére
Studio vagy standard?
Sokat nézegettem tavaly a studio változat tetszett meg nagyon, akkor kezdtem én is új gitár után nézegetni.
Nem egy hangszer tesztelő a studio mellett tette le a voksát, de elismerték, hogy a standard megbízhatóbb minőségű, jobban összerakott gitár.
Esetleg ajánlhatom a Gitártanfolyam oldalát gyakorláshoz. -
-
Moleman
addikt
válasz
sutyesz96 #31642 üzenetére
+1 a 10-es húrnak LP-re.
Én többféle pengetőt használok különböző feladatokra, gyors akkordozásra Tortex 0.60mm, zúzósabb zenékhez és szólókhoz pedig aktuális hangulattól függően Fender Heavy, Tortex 1.00mm, JP Signature Jazz III, Gravity Razer 1.5mm, Gravity Chapman Signature 2mm. Az utóbbi pár hónapban pl csak a 0.60-at és a Fendert használtam villanygitáron.
-
Alexios
veterán
válasz
sutyesz96 #31642 üzenetére
Ha jól emlékszem LP-t vettél, 24.75ös menzúrához kezdésnek szerintem a 10-es húr teljesen jó, sima ernie ball vagy daddario. Pengetőből meg, hát, ki mit szeret
Én személy szerint jazz3 párti vagyok, de kezdésnek túl vékonyat nem vennék akármit is választasz, de vegyél többet mert nem drága és kis próbálgatás után ráérzel.
-
bigrob
őstag
válasz
sutyesz96 #31526 üzenetére
Nézz szét használt piacon is, mert 20-30%-al olcsóbban veheted meg. (néhány esetben akár 50%)
-
törölt tag
válasz
sutyesz96 #31515 üzenetére
Az LP lejárt lemez, CD-t vegyél
Magas labda volt, nem bírtam kihagyni.
Szerintem mindegy a rögzítés, a nyak kialakítása jóval fontosabb, hogy mennyire kényelmes a kéznek. Ez megint csak egyén függő, mert pl. nekem kevésbé kényelmes az LP vastagabb nyaka, jobban szeretem az Ibanez, vagy a Jackson vékony nyakát. Valaki pedig vékony keskeny nyakat nem szereti. Pl. Basszusnál jobban bejött a széles nyak, a többinél meg az igen keskeny. -
Eastman
addikt
válasz
sutyesz96 #31477 üzenetére
Nem kérdezel hülyeségeket. 80-100 szerintem kell ahhoz, hogy ne csalódj. Pengetők, (tok, állvány)*, heveder + kb. 10. Egy kis gyakorló erősítő minimum 30. ...tól a csillagos égig. Ha PC-n keresztül használod, nyilván ez nem lesz költség.
Ha nagyon nagy szerencséd van, 100-120-nál megállsz.
*(nem szükségszerű, inkább csak opcionális).
-
Eastman
addikt
válasz
sutyesz96 #31473 üzenetére
Sajnos nem. A Les Paul a ragasztott nyakkal „működik”. Leegyszerűsítve; a ragasztás adja át a mahagóni nyak és test rezgéseit egymásnak. A csavarozás az nem LP, hanem csak „olyan mintha”.
A Strat-nál OK.
Ez már ragasztott.
Szerk:
Ha az SG forma tetszik, erre rá lehet repülni...
Illusztráció: balra az SG jobbra az LP (Les Paul)
-
Alexios
veterán
válasz
sutyesz96 #31470 üzenetére
Ne márka alapján vegyél szerintem gitárt, attól hogy epiphone van ráírva meg simán lehet szar. Nekem túl sok tapasztalatom nincs les les paulokkal szóval majd más biztos útba igazít, de az olcsóbb squierek(bulletek pl) is igen rosszak tudnak lenni, gondolom epinel sem nagyon más a helyzet
-
bigrob
őstag
válasz
sutyesz96 #31459 üzenetére
Cort G210
Haveromnak volt, tremolóblokk kitámasztva, kar kicsavarva. Még drop C-ig lehangolva is játszott rajta humbija jobb volt mint az epi lp studiómnak. Használtba 20-25 között megy.
Egyetlen gyenge pontja a jack aljzat volt de az is fél 1 év után kezdett el és még 1 évre rá adta meg magát. -
Kobe
veterán
-
törölt tag
válasz
sutyesz96 #31432 üzenetére
Az eléggé behatárolja a keresést. Strat-ból van annyiért, de a tremoló azoknál elég gagyi, úgy is mondhatnám, hogy használhatatlan. 150 Eurós kategóriánál a tremolót jobb kitámasztani, és elfelejteni, vagy eleve fix húrlábas modellt keresni.
A Használt piac tényleg jó, sok modell kevesebb, mint a feléért beszerezhető. De kell némi rutin hozzá, vagy egy tapasztalt ismerős.
Kompromisszumos megoldásként a kinézett használt gitárt megnézni újonnan egy hangszerboltban, és az már ad némi támpontot. (már ha egyáltalán van, mert mostanában szinte csak rendelésre vannak gitárok. De az alsóbb kategóriások közül szinte mindig van valami a boltokban, érdemes megnézni) -
Eastman
addikt
válasz
sutyesz96 #31432 üzenetére
Szerintem fogjatok össze V.Stryker kollégával, ő is most pont „belépő” Stratot keres. ...nemrég kezdett elmélyedni a hat húr rejtelmeiben, viszont van már jó egy-két éves rutinja. Remélem, nem haragszik meg érte, de dumáljátok meg, hogy egyszer ellátogattok az Eldorádóba (Nyugati pályaudvar) vagy a Gitárcentrumba (a Blaha Lujza tér közelében van). Jó móka, mi Molemannal szoktunk így garázdálkodni a hangszerboltokban.
Azért is lenne jó, mert először kultúrsokkot kapsz a nagy választék láttán, aztán pedig szépen leülepednek az elképzeléseid.
-
FockeWulf
tag
válasz
sutyesz96 #31423 üzenetére
A Nagyfi-féle Gitárcentrumot csak ajánlani tudom én is. Segítőkészek, és akkor is úgybánnak az emberrel mintha egy félmillás gitárt vett volna, hacsak nézelődni megy be. A választék meg kiemelkedő, érdemes ellátogatni.
Az alföldön sajna nincs olyan hangszerbolt ami olyan hujj de nagyon ajánlható....itt Szegeden talán a Music-centrum, sajna a készletük több mint szerény. A másikat meg sem említem
Viszont valóban az egyik leglényegesebb, hogy m a keret...?
Szerk: 100-150 euróból nagyon nem kell gitárt venni...talán egy Squier Affinity használtan 50 ezer körül (150-160 juró). -
Eastman
addikt
válasz
Új Les Paul forma.
Új Stratocaster forma.
A legolcsóbbakat hagyd, középártól, vagy felfelé keresgélj...!
Aztán irány a Nyugati téren az Eldorádó hangszerbolt! Ott sokfélét kipróbálhatsz. Pengetőből vegyél 5-6 féle keménységűt, kisebbeket, nagyobbakat is! Aztán majd használat közben kitapasztalod, hogy melyik a kényelmes, melyikkel pengetsz könnyebben vagy melyikkel szól jobban a megpengetett hang. Kábelt csak újat vegyél!
Keményok, állvány, gitárpánt/heveder: --> használtpiac, jófogás, vatera
Pengető, húr --> vatera, aliexpress Csak újat, természetesen!Kérdezz bátran, szívesen segítünk.
-
bigrob
őstag
válasz
Mi lenne a keret? Milyen zenét szeretnél játszani? (youtube link is jöhet)
Én inkább a használt vonalon keresgélnék. Vintage V100 50-60 körül szokott menni. Epiphone LP studio is 60 körül ment ha jól emlékszem.
Les Paul forma 2 humbival mehet metálra is, Strato forma a single coil szedőkkel zajos ha torzítod, inkább valami lágyabbra ajánlatos. (persze mindent lehet mindennel próbálni) -
Eastman
addikt
válasz
sutyesz96 #31420 üzenetére
„Olyan zeneboltot keresnék, ahol nem lenézően bánnak velem, mint kezdővel, hanem...”
Sajnos erre elég nehéz válaszolni. Húsz év során begyűjtöttem egy-két rossz tapasztalatot.
Itt a fórumon esetleg meghatározhatjuk a fő irányt:
- kik a kedvenceid; együttes, gitáros,
- kedvenc stílusod,
- mit szeretnél játszani,
- melyik forma / kategória (színvilág) tetszik? Azért kérdezem, mert könnyebben gyakorolsz, ha örömmel veszed az öledbe a hangszert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- 150 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060 (FOGLALVA)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest