Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35068) freelanced válasza Tommyka21 (#35066) üzenetére


freelanced
addikt

Mint írtam leginkább a Martin alsó kategóriás gitárjaira gondolok, illetve a Taylor alsó kategóriás darabjaira stb.

Ügye a Sigmát azért nem vettem feltétlenül egy kalap alá a Martinnal mert ha jól rémlik valamikor a 2000-es években leállt a Martin a gyártásukkal és valamilyen külsős kezdte újra a gyártását és vásárolta meg a jogot, hogy a Martin neve alatt árusíthassa. Persze ne érts félre inkább vennék egy felső kategóriás Sigmát mint a legolcsóbb Martint.

Az Epiphone gitárok sem rosszak a consensus szerint természetesen, de semmi extra. Sokszor pont ez az előnyük, viszonylag azonos minőséget képesek elérni bármelyik modellt veszed, bármelyiket fogod ki.

Martin fronton viszont értesüléseim szerint a zászlóshajók, illetve a 1, 15, 16 és a hasonló árú modellek azok amik hozzá a szintet. Taylornál is hasonló a helyzet.

De vannak érdekes gyártók, például a Yamaha ami szinte bármihez nyúl minőségi terméket állít elő ( a maga kategóriájában), nem hiába ajánlják annyian.

Engem a Guild az anyaghasználat miatt fogott meg leginkább - kevés olyan gitár van ebben az árkategóriában melynél tömör a fedlap, az oldallap és a hátlap is.

Egyedül a Seagull Maritime van amiről még hallok, hogy teljesen tömör. Sajnos a fórumon kevés embernek van ezzel tapasztalata, pedig az, hogy Kanadában készül, kanadai fából, kézzel eléggé vonzó a mai futószalagos, Made in China világban, ahol ki tudja milyen anyagokból készülnek a gitárok. Nem hiába festik állandóan az olcsóbb kategóriás gitárokat, így elfedvén a gyenge minőségű anyagokat.

De persze, ne érts félre, van létjogosultsága ezeknek a gitároknak is, csak annyit szerettem volna ezzel mondani, hogy én személy szerint szívesebben nézelődöm olyan irányba ahol nem a márkát kell megfizetnem. Ami nyilván egy rendes Gibsonnál már nem jön úgy ki de az alsó kategóriában igen.

Mert ha a Seagull és a Guild képesek teljesen tömör testtel, és minőségi anyagokkal, igényesen dolgozni akkor csak egyetlen magyarázat van amiért mondjuk egy Epiphone nem hozza ezt a szintet azonos áron, ez pedig a márkanév felára.

De ismétlem, ez nem teszi őket rossz hangszerekké, mindössze számomra nem feltétlenül számít a név, nem elsődleges.

[ Szerkesztve ]

Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.