Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Na jó, annyira azért nem érdekel, ezért is tettem offba, de szépen elbeszélgettetek. Egészségetekre.
Ha kell még vmi téma, amin lehet agyalni, szóljatok.
Igazatok van a stereo jack-kel kapcsolatban am. Arra nem is gondoltam. -
cucka
addikt
válasz kemotox #24996 üzenetére
A sztereó jack másik végén két darab mono kábel van, amire rákötsz két mono jacket. Nem kell semmit splittelni, sem ismételni, se semmi.
Egyébként a Rickenbacker csinál ilyen sztereó jack-es hangszereket, a 4001-es és 4003-as basszusgitárok mind ilyenek. Van rajtuk egy sima mono jack és egy sztereó, amit Rick-o-soundnak hívnak.
Arra jó az egész, hogy ha van két erősítőd, akkor bohóckodhatsz vele, amúgy nem véletlenül nem lett népszerű megoldás.
Jó, vannak kivételek, ott a Royal Blood, ahol a basszusgitáros a gitáros is egyben, ott hasonlóan oldja meg a csávó, hogy jól szóljon egyetlen bőgővel a színpadon. Asszem ott splittert használ, meg persze külön basszus erősítő és gitár erősítő, és k*rvajól szól. -
kemotox
addikt
válasz brickm #24995 üzenetére
Ja igen van amikor azt is splitternek hívják, mikor egy jelből kettő ugyanolyat csinál, vagyis nem teljesen ugyanolyat, mert lesz valami veszteség, de a lényeg, hogy lesz két ugyanolyan jelünk. Ezt én inkább ismétlőnek, vagy hasonlónak hívnám, de igazad van, ezt hívják sokszor splitternek.
-
brickm
őstag
válasz kemotox #24994 üzenetére
De amit leírtam nem artalmaz splitert szükséglő megoldást. Akkor kell splitter ha egy jelből csinálnál kettőt. De itt a melegpontok végig függetlenek egymástól. Nem közösülnek sehol. szerintem...
Hacsak nem magát a sztereó jacket és jelutat nevezzük ki splitternek, mert akkor igaz a dolog.
-
kemotox
addikt
válasz #20655360 #24990 üzenetére
Mindenképpen külön kell kivezetni a két pukit ehhez. Stereo jack? És úgy bekötni, hogy az egyik csatorna az egyik piköp legyen, másik a másik. Aztán valami splitterrel két monóra szétszedni és mehet két különböző kisvasútra. Talán még össze is lehet újra rakni őket, hogy elég legyen egy erősítő, csak az effect vonal legyen más. De a sztereó mindenképpen jó kiindulópont szerintem, nem kell megfaragni a gitárt hozzá, elég egy jack csati
Én is akartam régen effektet építeni gitárba. Végülis megvalósítható simán. Egy kisebb pedál bele simán belemegy szerintem a gitárba, persze kell egy kicsit faragni, de megoldható. Csak kérdés van-e értelme. Valami nagyon generic dologgal lenne érdemes megcsinálni, amiből nem tart az ember sokfélét, mint pl egy torzítóból.Szerk.: Basszus tök rég megírtam ezt a kommentet csak nem küldtem el.. most megelőztek a stereo jackes ötletemmel
[ Szerkesztve ]
-
brickm
őstag
válasz #20655360 #24990 üzenetére
1db sztereo jack elég.. Illetve egy xlr csatival is lehetséges.
A 300as erősítőnek célszerű 2 db 300 vagy 400wattos ládát tenni. Marshallék tipikusan 300+ wattos ládát javallanak a 100as fejhez.
1:1 es illesztés esetében! Kb 1.5 -2.5x-es pluszt érdemes tartani. Ennek oka hogy ugye az erősitő bemenetére kötsz egy gitárt teszem azt 300mV rms jellel. Ezzel kikön 100w belőle. De ha meglépsz egy tubescreamert ami dob plusz 10-12 dB-t a jeleden már nem 100 hanem 120w is kijön belőle. Így könnyű lezuzni egy szórót.Ha a terhelés kisebb mint a megadott paraméterrw vomatkoztatott, akkor elég kisebb hangszóró.
Pl 10w /4ohm paraméterű erősítőre 4ohmos hsz-ból célszerű 25-30wattosat használni. Míg 16ohmos hsz-ból elég 15w is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz brickm #24989 üzenetére
Csak abból indultam ki, hogy egy 2x12-es nem akkora nagy batár és könnyebb hurcolni, engem nem érint a dolog. Nem hiszem hogy valaha is szükségem lesz ilyesmire.
Láttam valahol 300W-osat is, akkor annak mi kell?
Köszönöm ismét az infóadagot. Szóval akkor végül is, méréssel lehetne kideríteni a különbséget egy csövi és tranyós erősítő között.
Minden napra találok am valami agyalni valót. Pl. most azon gondolkozok, hogy hogyan lehetne 2 gitárhangszedőt külön effektezni. Pl. külön eq. 2 jack csati kéne hozzá asszem, máshogy meg se oldható, kivéve, ha a gitárba vannak beépítve az effektek, az meg marhaság, de ez is olyan, hogy kb. soha nem fogom megvalósítani.
-
brickm
őstag
válasz #20655360 #24980 üzenetére
100wattos fejre nagyon karcsú a 2es láda, hacsak nem valami 75-80w\ darab hangszóró van benne..de annak meg szarabb az érzékenysége..viszont akkor halkabb iy meg a dinamikája is sz rabb..akkor felesleges a 100as fej.. Ördögi kör.
A teljesítményt kombók esetében a hangszóró összteljesítményét jelölik. Természetesen egy 100wattos kombó erősítője kb 60wattos. Lásd jcm800 2204 L50 120wattos ládát igényel.
-
brickm
őstag
válasz #20655360 #24983 üzenetére
A teljesítmény egységes.
Matematikai képletekkel van megadva, meg fizikai mennyiségekkel.A baj az értelmezés mikéntjével van.
A hangerő nem megadható ilyen módon, hiszen rengeteg befolyásoló tényezője van.A legfőbb pl a hangmegjelenítő hangszórókban rejlik.
Egy olcsóbb erősítőbe(ez ugye jellemzően egyik sem fullcső konstrukció) beletesznek mindenféle 86-90dB\m\W érzékenységű szórókat, méretezetlen dobozzal.
Ami szól egy hangerőn...Valamennyin.Fogsz egy jóval-jóval drágább erősítőt, amiben meg van egy 106-110 dB\m\W megjelenítő, esetleg kettő, mert ugye a legtöbb csöves cucc 10W felett minimum 2 szórós. Ugyebár ez a viszonyítás nem lineáris, ebben a tartományban 10dB több mint 3x hangerőtöbbletet jelent, és ebbe még nem számoltad bele azt a puszta tényt, hogy egy csöves végfok teljesen más elven működteti a hangszórót, mint egy félvezetős. Pl áramgenerátoros üzemmódban, illetve a cső kimenete állandó terhelést lát, bármilyen tranziens is jönne létre az erősen induktív fogyasztón, a hangszórón...
Illetve a hangszóró sem tud nagyon visszapofázni a transzformátoron keresztül.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy egy csöves erősítő 300-400 voltos gerjesztést kap, míg egy átlag gitárerősítő tápfeszültsége +-20 és 40volt között van általában. -
törölt tag
válasz Chesterfield #24984 üzenetére
Gitár: 20-25k
multi: 10-15kPontos árat nem tok, de ilyesmire kell számítani.
Guglizz rá, hogy más mennyiért adja.A többit meg elajándékozod.
[ Szerkesztve ]
-
Chesterfield
őstag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, hogy körülbelül mennyiért tudom eladni ezeket a cuccokat?-Squier Bullet HSS blk
-Zoom G1on(+usb tápkábel és audio kábel)
-3m gitárkábel
-pengetők
-OMNITRONIC Gitár állvány fekete ECO 6000740M
-gitártokMinden cuccot 2 évvel ezelőtt kaptam ajándékba, de a lelkesedésem néhány hét próbálkozás után alábbhagyott, azóta hozzájuk sem nyúltam.
Gyakorlatilag új állapotban van minden.köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Moleman #24976 üzenetére
Am vegyél valami tranyós holmit. Ha kell a (steril) tiszta, abban úgyis az a nyerő.
Kis pénzikéért is 100W-os fejet adnak. Egy jóféle 2x12-es ládikót neki, aztán kiszedi az ablakot. Asszem a Katana fejben van beépített kis szutyok hangszóró is.szerk: Am úgy örülnék ha megadnák a gyártók hogy a teljesítmény az mi a fenére vonatkozik. Nem mindegy hogy peak vagy rms... A Boss oldalán sincs semmi...
[ Szerkesztve ]
-
-
Moleman
addikt
válasz #20655360 #24977 üzenetére
Oh, tényleg, 2002 óta már a Hot Rod Deluxe is mehikó.
A 100 ezer alatt felbukkanó 2×12-es Bugerák nekem is mindig megmozgatják a fantáziám. Egyszer ki kéne próbálnom. Sajnos a többit sem egyszerű itthon, a hangszerboltokban örülhetek, ha Fender Blues Juniort kapok. Lassan megint meg kéne látogatni Andertonékat.
-
törölt tag
válasz Moleman #24974 üzenetére
Nem értek hozzá, tehát segíteni nem tudok, de olyan horror áron mennek, hogy én vmi Bugera-t választanék.
Így is, úgyis made in china mind.
A Bassman mondjuk pont made in mexico, de mindegy. Én is néztem a 7w változatát a múltkor.Marshall DSL meg horror áron megy és lemerem fogadni hogy még azt is képesek Kínában gyártatni.
-
Moleman
addikt
válasz Plazmacucci #24975 üzenetére
Az nem lenne rossz, de akkor gondolom kéne mellé egy másik is zúzni, és sajnos egymagában is nagyon sokba kerül.
Vagy tegyek a fullcsőre és vegyek én is egy Katanát? -
félisten
-
Moleman
addikt
válasz Alexios #24973 üzenetére
Nekem is tetszik a JEM-JR, az aránylag olcsó minőségi superstratok között nálam az első helyért harcol a Jackson Adrian Smith Signature mellett. Persze lehet, hogy van még sok hasonlóan jó gitár a kategóriában, de én még csak eddig jutottam.
Más: csöves kombókkal kapcsolatosan szeretném összeszedni a kollektív tudást.
Még nagyon nem aktuális a vásárlás, de ezt ugye bármikor felülírhatja egy kihagyhatatlan használt ajánlat, jó lenne képben lenni, hogy mire is lenne érdemes vágynom.Amióta megjelent, szerelmes vagyok a Fender Bassbreaker 15-be, most jutott el hozzánk, és irgalmatlan drágán kezd. A tesztek alapján nagyon tetszik, de sokan mondják, hogy nem igazi Fender-hangzás a tisztája, és nagyobb hangerővel már nincs sok headroom (bár fogalmam sincs, hogy mi számít egy ilyennél nagyobb hangerőnek). A torz állásokat is sokan szidják, nekem nincs bajom vele, viszont a lábkapcsolhatóság hiánya fájdalmas. Attól tartok, hogy használtan se lesz jó ára.
Ezeket kiküszöbölendő találtam rá a Fender Hot Rod Deluxe III-ra, tökéletesnek tűnik, használtan felébe kerül, mint újonnan, egyedüli kritikákat a drive hangzása miatt olvastam, hogy a 6L6 nem erre való. A tisztája pontosan az, amit keresek.
Így találtam rá a Peavey Classic 30-ra, sokan odáig vannak érte, legendák szólnak Fender-verő tisztákról és sokkal jobban használható drive hangról, de az olyan farokméregető fórumok hitelességében már nem feltétlen bízok. Az ára szimpatikus, de nem sokkal olcsóbb, mint a Hot Rod Deluxe.
Plusz ott az örök visszatérő, a Marshall DSL40C, volt, aki azt mondta, hogy igazi szép tisztája sose lesz egy Marshallnak (ezt egyelőre el is hiszem a Valvestate 80 árnyékában ), de 40 wattnál már legalább headroom tekintetében jól kéne állnia. Meglepő módon nagyon tartja az árát, használtan drágább, mint az előző kettő, pedig újonnan jóval olcsóbb, és a gyári hangszóróját szidják. Torzított hangokban nem kételkedem, hogy ez az egyik legjobb.
Sajnos élőben még egyikhez sem volt szerencsém, egyszer egy Blackstar HT5-ön játszottam, az is szimpatikus volt, de a szobán kívül a jövőben talán nagyobb teljesítményre is szükség lesz, ezért nézegettem nagyobbakat.
Így szóba jöhet akár Blackstar HT40, Egnater Tweaker 40, és bármilyen 1×12 kombó, ami még ajánlott lehet (vagy 2×12, de akkor már most elkezdek gyúrni ).Köszi!
-
Alexios
veterán
Ibanez JEM gitárokat próbált már valaki? Mostanában nagyon megtetszettek..
-
FockeWulf
tag
Van itt olyan aki klasszikuson is nyomja? Arra lennék kíváncsi, h nylon húrokkal kinek mi a tapasztalata? Melyik a nyerő? Én eddig csak D'addario-t használtam, de lassan elérkezik a húrcsere ideje...kipróbálnék másik félét is ha érdemes.
-
nap
addikt
válasz kemotox #24969 üzenetére
A nyaknál ki van vékonyítva, mint a washburn n4-esnél, de ott a csavarozás miatt van. A tuskó is rövidebb, mint a hagyományos LP-ken, még a mélyítéshez képest is. Bár nem gyakori a juhar nyak a gibsonoknál, de előfordult már. De miért ott az a vékonyítás? Vagy ennyivel vastagabb máshol a test?
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
nap
addikt
Valaki meg tudná fejteni ezt a nyakillesztést?
Hehe, nem tudom linkelni a képet.
Szóval ennek a gitárnak érdekelne a nyakillesztése.[ Szerkesztve ]
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
eeXaa
addikt
-
eeXaa
addikt
válasz MATEO6600 #24953 üzenetére
Boss-ok kerülendők..
..én ZOOM-ból bármit ajánlok, a legjobb ár/érték arányú cuccok.
A Line6 cuccokból leginkább a HD szériából vmit. Mindenképpen előnyükre írható hogy szinte mindenféle ki-bemenet-el el vannak látva, ill. a dual effect mód is nagyon jól tud jönni, arról nem is beszélve, hogy komplett vokál, és basszus gitár szimulációk is vannak bennük, szvl elég univerzális cuccok... viszont az árazás is ehhez igazodik... sajnos..
Fontos hogy fejhallgatóval próbáld ki őket, esetleg ha van egy saját referenciád akkor egyértelműen azzal, és alacsony hangerőn, halkan... -
bigrob
őstag
válasz brickm #24956 üzenetére
Kis polák kedvenc csajszim meg egy régebbivel, Floor Pod Plus vagy valami hasonló nevűvel nyomatja.
Lehet egy 412-n jobban szólna
Alexát meg még lehet én linkeltem anno ide előszörSzerk.: még egy Issabelth-től
[ Szerkesztve ]
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
brickm
őstag
válasz bigrob #24955 üzenetére
A kombóit nem ismerem, de nyilván egy kis hangszórón máshogy szólnak ezek is, mint egy fülesen. HA ráküldöd egy 4x12es V30ra szerintem az se lenne olyan f0s
A multikra meg a szoftverre gondoltam.
A linkelt Alexa is lin6 cuccokat használ, ha jól emlékszem. teljesen jól szól.[ Szerkesztve ]
-
bigrob
őstag
válasz brickm #24954 üzenetére
Szerintem én vagyok az egyetlen ember akinek nem jönnek be a high-gain Line6 cumók.
Nekem Spider III 15W-m volt, havernak még mindig Spider IV 30W.
Feljebb tekerve borzalmas a hangszóró mindkét verzióban és nekem túlságosan kompresszált a száund.
Bár videókból ezeknek a POD-oknak a hangja tetszetős.
Multikról csak egy Boss ME-25ről tudok nyilatkozni, de szépet nem tudnék róla mondani[ Szerkesztve ]
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
brickm
őstag
válasz MATEO6600 #24953 üzenetére
Jobb ha kipróbálod. Azt vettem észre, hogy a Line6 cuccokban jó a high gain hangzás. Nekem az ilyen crunchos hangjai nem jöttek át egyáltalán. Digitech-nél pont fordítva van. A high gain része elég vastag. nem fogsz egyszerűen kikeverni ilyen középmetszett dolgot. persze nem lehetetlen, csak line6-en ezerszer egyszerűbb.
egy pod hd500as pl elég jó vétel lenne 80k körül. Azt PA ra kötve is elég jól lehet használni, fülessel is, PC-vel is, gondolom kombóval is.más:én meg egy gold top p90es gibsonnal szemezek épp. lehet megveszem karácsonyra az asszonynak...eszébe se jut soha gitározni akarni...úgyhogy jó lesz nekem miután kiörülte magát
-
MATEO6600
őstag
válasz MATEO6600 #24867 üzenetére
Erre a kérdésemre még nem érkezett igazi válasz!
Sokat segítettek ugyan, de nem sikerült konkrétumra jutni.
Összefoglalva:
Videón hallható hangzásokban gondolkodok (metal), viszont szeretnék fejhallgatón ÉS erősítőn is játszani.
Na ezesetben mi kéne nekem? Nem audio interface, hanem Multi ugye? Azon belül is olyan, aminek 2 kimenete van: 1 a fejhallgatóra 1 pedig erősítőre.Egyelőre ezt szeretném letisztázni, mielőtt a konkrét modellre térnék rá.
-
NeoPampalini
senior tag
Sziasztok!
Érdekel valakit az alábbi két pedál közül valamelyik, esetleg mindkettő? Túl sok a cucc, meg kell a pénz.
1. MXR M87 Bass compressor
2. TC Electronic Polytune (nem PT2, és nem mini, hanem normál pedálméretű)Dánkesőn!
-
törölt tag
SG, LP... Firebird!, Explorer!!!!!!!!!! VVVVVVVVVVV!!!!!!!!!!!!! Leszarnám a lakkot is, de rohadt drágák, szal nope.
-
Kobe
veterán
Erdekes elkepzeles, egyszer hasznalatisnak jo lehet....amig nem kell semmit allitgatni rajta
-
FockeWulf
tag
válasz Plazmacucci #24944 üzenetére
Hátha legalább elgondolkodik rajta
-
Moleman
addikt
válasz Zoli133 #24943 üzenetére
A mostani hőmérsékletváltozásnál én is kimaxoltam a fine tunereket, legközelebb már ki kell oldanom a satut, de kb áprilisban hangoltam be utoljára kulcsokkal, mikor felraktam a 9-es daddariot. Igaz, hogy a tremoló blokkolva van, nem nagyon nyúzom, de ezzel a gitárral játszottam a legtöbbet, kb 1000 km-t utazott is.
-
félisten
-
Zoli133
addikt
Tegnap kezdett elegem lenni a d'addario húrokból, a kezdetek óta kb vakon ernie húrokat használtam, pár hónapja gonodltam váltok, kipróbálok mást is. Vettem egy készlet d'addario, amit húrszakadás miatt barátomnak adtam később, de vettem utána mégegyet.
Felraktam beállítottam a nyakat/tremolot, hangra nincs is vele bajom (bevallom nem igazán érzek különbséget így hónapok távlatában), de a hangolást kegyetlenül nem tartja így ~2hónap elteltével se, ernie ball húrokkal hónapokig elvoltam úgy hogy a satukat a fejnél nem kellet kiengedni a fine tuner-el után tudtam állítani. Itt ez kb heti program. Tudom most ingadozik a hőmérséklet de tavaly ilyenkor ernie nem produkálta ezt.
Egyik lehetőség, hogy elszúrtam a gitár beállítását, másik hogy tényleg a húrok. Következő készletem megint ernie lesz majd kdierül akkor hogy én szúrtam e el valamit, de egyelőre azért csalódás.szerk: Nemtudom hogy sikerült ilyne hosszan írni egy ennyire jelentéktelen problémáról
[ Szerkesztve ]
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
FockeWulf
tag
Szerintem is tök hülyeség mindenféle cuccot összevásárolni orrba szájba...attól nem tanul meg senki gitározni, sőt...könnyen rossz irányba mehet el az egész... Ez a "figyeli a program a játékom" tök hülyeség... Ha már te magad nem tudod eléggé figyelni, ott már bajok vannak. Fogni kell egy gitárt és GYAKOROLNI. Ennyi a "titka" a dolognak.
-
törölt tag
Hát nem megint szarrá rozsdásodott a húrom pár nap alatt... Még az ujjamat is megfogta vagy nem tom.
-
Moleman
addikt
válasz #20655360 #24937 üzenetére
Néha azért megéri. Én az ellenpélda vagyok, 14 évig Fender mediummal játszottam, szerettem. Tavasszal vettem az Andertonsban egy 1.5-ös akril Gravity pengetőt, a merevsége új távlatokat nyitott meg. Aztán rendeltem egy marék Dunlopot, kipróbáltam mindenfélét, aztán az 1 mm-es Tortex nyert, pedig korábban nem szerettem a Tortex hangját, egyszer próbáltam 8-10 éve. A Gravity-t is szeretem még mindig, de pár hónap alatt lekopott róla a durva felületkezelés, sajnos sima lett.
Akusztikhoz most már 1 mm-es nejlont használok, szegény Fendert már soha nem használom. -
GoTReX
őstag
Kellemes kis Lotr.
XBOX ID: GoTReX #4839
-
törölt tag
A mai nap tanulsága: Járt utat, járatlanért...
Ha valami jól bevált, ne változtassatok rajta. Komolyan.1 hónapig játszottam a delrinnel, rájöttem hogy marhára nem lesz jó az én stílusomhoz hosszútávon. Totálisan hazavágta a pengetésemet. Arra az egyre büszke voltam és nagyon sok időt fektettem bele.
Stem több mint 1 hétbe telt kb. mire visszaszoktam nagy nehezen a jóöreg jazz 3-ra. Még mindig nem érzem hogy 100%-os lenne.
Soha többé nem veszek másfajta pengetőt a kezembe. -
jettison
tag
válasz #20655360 #24934 üzenetére
Nekem is ez a véleményem... Ennek ellenére azért lehet hasznos is, ha a helyén kezeli az ember. De szerintem, ha kicsit is hagyományosabb módon kezd el valaki tanulni, akkor nagyon hamar érdektelenné válik az a fajta "interaktivitás", amit ez a fajta módszer ad.
Ami pedig a kombó/multi/pc kérdést illeti, mindenkinek másra van szüksége, mert mások a céljai vele...
-
eeXaa
addikt
Mielőtt elmenne filozófiai magaslatokba a dolog, én továbbra is kitartok szerény véleményem szerint, vagyishogy egy kezdő, haladónak, csak önszivatás, egy kis gagyi kombó, hacsaknem már rögtön van esélye egy dobossal jam-elni, zenekart alapítani...
..sokkal interaktívabb, érdekesebb, erdményrevezetőbb egy multifx, progik, amik TÖBBRÉTEGŰ tanulást tesznek lehetővé... az meghogy blúzra dzsemellni, csak annak a kérdése hogy érdekel e a stílus, meg hogy gyakoroltál e rá rendesen... nem kell ezt túlmisztifikálni...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Zoli133 #24928 üzenetére
Szerintem rengeteg olyan gitáros van, aki több albumnyi Metallica holmit lejátszik neked tökéletesen, viszont egy egyszerű blues impró is megfogja. Ez a probléma ezekkel a progikkal, videókkal stb. Szólózz 5 perc alatt meg tököm. A Rocksmith meg egy játék, nem több.
Az elmélettel szinte senki nem foglalkozik. Mintha csak arra pályáznának hogy gyors sikerélményt adjanak (aminek hatására ugye még több vidit nézel, még több zseton esik nekik, közbe meg egy boci-boci tarkát se tudsz magadtól megfejteni) és le van tudva a dolog. Megy néhány Metallica riff, aztán öröm, bódottá van. -
Kobe
veterán
válasz kemotox #24931 üzenetére
Gondolom a "bullshitet baszdmeg" az nalad az alap, elfogadott szokincs resze tovabbra sem ertem, hogy ha Te megutsz egy stilust, akkor utana mert lepodsz meg, ha a cimzett ugyanolyan stilusban valaszol....foleg hogy ezt egy olyan hszre valaszolva teszed, ami nem is neked szolt....
-
félisten
Személyeskedés nélkül le sem tudom írni mi megy itt
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Kobe
veterán
válasz kemotox #24927 üzenetére
Felhivasnak, hogy minden ember mas mas helyen, mas mas ido- es fizikai korulmenyek kozott probal ennek a hobbinak hodolni, es szerencsere a jelenlegi technikai feltetelek lehetove teszik hogy minden helyzetre megfelelo felallast talaljon az ember. kinek mi.
Megjegyzem, csak en erzem visszasnak, hogy te egy felig, vagy tartalmilag felreertelmezett hozzaszolasnal az elso valaszban lementel fullalparba, majd 3-4 hozzaszolasban kezdtel el alparigecizni meg ingyenelozni, es utana _csak_ egy tartalmi felrefogalmazassal van problemad ? Nem tudom reszedrol milyen a normalis hozzaallas, de az biztos, hogy fenyevekre van ettol...
[ Szerkesztve ]
-
Zoli133
addikt
Am volt ott aki leírta, hogy yousician/rocksmithen tanult és az lett az eredménye hogy anélkül nem tudott gitározni, ez szerintem jól szemlélteti a módszer hibáját, másrészt ha egy nem pontos programra hagyatkozol (ha pontos akkor se jó) ritmusban akkor szerintem nem fejlődik a ritmusérzék megfelelően.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
kemotox
addikt
"Vannak am emberek akinel mondjuk munka mint olyan letezik" Hát akkor ezt minek szántad, magyarázd el kérlek.
Nem, te kijelentetted, hogy a tanuláshoz "nélkülözhetetlen", hogy jeleket nézz (???) meg ilyenek.
Ki beszélt csalamádéról? Tele van az internet ingyenes cuccokkal, jobbnál jobb videókkal. Én pl mindig meg is említem a két kedvencemet, Justin Sandercoe-t és Marty Schwartz-t. Előbbinek az oldalán rohadt jó tematikus leckesorozat van, és nem kottaolvasás meg ilyenek. De biztos van még egy csomó jó anyag amikről nem tudok.
Rocksmith mire jó? Mutatja mit fogj le, és ha jó bezöldül valami cucc? Váóv. Vannak tabok a neten, meg van füled amivel hallod, hogy jól csinálod-e. Sőt, állítom, hogy ez a módszer pontosabb is.
-
Kobe
veterán
válasz kemotox #24923 üzenetére
Szerintem en nem is ezt mondtam de lehet en nem beszelni madzsar....
Mintha en olyasmit emlitettem volna, hogy aki most veszi az elso gitarjat annak annak kb kurva felesleges 3--50-60wos kombo plane lakasba, mert egyreszt nem hasznalja ki, masreszt amig nem is tud jatszani addig zavarja a szomszedokat is
A progi nem az idot helyettesiti, hanem a modszert....lehet en vagyok tul ujhullamos, de nekem a csalamade mar 10 eve is oskovuletnek szamitott, a daci fele gitarsulis videok meg elnagyoltnak, legalabbis a 10. percben arpeggiokat szolokat mutatni kicsit hirtelen....
Szerencse, h most mar elerhetok olyan progik, jatekok, amivrl ugyanezt (pl a 3-400oldalnyi szaraz, scannelt konyvet) egy tematikusabb, interaktivabb keretbe lehet foglalni, es valamekkora megbizhatosaggal de pl teljesitmenyt, pontossagot is tud merni
[ Szerkesztve ]
-
kemotox
addikt
Bullshit tovabbra is. Ez a xxi. Szazadi ember legjobb kifogasa. Nincs ra ido.
Tenyleg azt akarod mondani, hogy akik tudnak gitarozni azok nem dolgoznak? Ezt gondold at meg egyszer.A gyakorlast semmi nem helyettesitheti. Merhetsz te akarmilyen jeleket, izommemoria abbol nem lesz. Ezt nem lehet sehogysem frlgyorsitani. Majd nehany ev es kidobott penzek utan megerted.
-
Kobe
veterán
válasz kemotox #24918 üzenetére
Gondolom az a sok gitaristen is ugy csinalta, hogy napi 8-10 ora raklap pakolas mellett meg ratolt 8-10 ora gyakorlast vezetes kozbe pl
Vannak am emberek akinel mondjuk munka mint olyan letezik, neadjisten nem is egy helyen, nem is fix oraban...nekem pl tok poen lenne ha a het 3-4 napjan ha gyakorolni szeretnek akkor 3-4 orszagba, vsgy tobb helyszinre cipelek egy teljes allasban mellettem levo tanart
ladat - kombot
Multieffektet
Oktatokonyvetnyilvan jobb es autentikusabb megoldas, mint egy interface es yousician kombo pl es en (meg sok mas ember) vagyok a luzer hogy ujszeruen probalom megkozeliteni
Ettol fuggetlenul ertem en a szsrkasztikus, megszallott odamondast, csak nem igazan szeretem (lasd pl hifi szakmai forumok.... )
-
Alexios
veterán
De mondj már példát mi az ami komolyabb, és figyeli a játékod. Mert a rocksmith egy tök jó játék, de pl. pont nem figyeli a ritmusodat annyira, egy sima metronóm sokkal jobb erre, és a sima gyakorlásnál aztán tuti nem hasznosabb, max "motiválóbb".
Yousician szintén, jó nagyon sok mindenre akár, de semmi olyan nincs benne amit ne tudnál nélküle megtenni, még csak azt se gondolnám, hogy kevésbé hatékonyabban.
Félre ne érts, én nem a multieffekt, vagy interfész ellen vagyok, de ezek nem figyelik semmivel jobban a játékod mint egy mezei kombó.[ Szerkesztve ]
-
eeXaa
addikt
Az interfész is kiváló megoldás, használtam, én is plug in-eket, de én egyenlőre még mindig jobban preferálom a hagyományos manuál cuccokat... persze aki már eleve a számítógép mellett nőtt fel, sokkal kézenfekvőbb és olcsóbb a hangkártyás dolog.... én asszem 4-5 éve próbáltam utoljára az akkori pod X3 live-al de nekem ha jól emlékszem az az 5ms latency is kényelmetlen volt... a plug inek hangja amúgy gyönyörű, kétségtelen... aki mindebben tendesen otthon van, nincs is jobb választás számára...
...talán én is legközelebb már egy interfészbe fektetek.. hosszú távon mindenképpen megéri..24917: elég, csak éppen 2016 ban már komolyabb eszközök is vannak a tanulási folyamatod segítésére mint egy szimpla gitárkombó.
Amúgymeg egy kezdő- haladónak sem árt ha az azonnali hozzáférése van egy dobgéphez, looper-hez, basszus szimulátorhoz, stb.stb..[ Szerkesztve ]
-
kemotox
addikt
-
Kobe
veterán
A gyakorlashoz, tanulashoz nelkulozhetetlen interaktivitast nem is emlitve. Hacsak nem verprofin szuletett az ember, akkor jodarabig sokkal fontosabb lesz neki, hogy valamilyen oktatoprogi a bemeno jelet tudja merni, figyelni a tanulas vegett, mint kulon kombon metalkodni.
Ha szetnez az ember, talal jo megoldast, nekem pl az interface + normalis fules volt egyutt 12K....ehhez kepest egy 30-35 ezres cube nem biztos, hogy megeri, ha cserebe "nem figyeli semmi" a jatekomat
-
eeXaa
addikt
válasz angelside77 #24901 üzenetére
...félre ne érts azért vannak kis kombók amik piszok jól szólnak, pl a kis 20w peavey vypr vip -m, de sajnos nem tudom használni a szomszédaim miatt... viszont ha jól emlékszem ez a kategória használtan sem 10-15e forint... no meg azért hogy az esetek 99 százalékában 1-2 állásban tartani a hangerő potit, annak nem sok értelmét látom...
Az sem elég elhanyagolható hogy ezen erősítők elég limitáltak effektekben, memóriában,stb..
Arra hogy legfőképpen otthon gyakorolj, tanulj, kisérletezz, sztem nincs jobb eszköz egy multi effektnél.
Boss-t abszolute nem ajánlok.. legutóbb me 80 am volt, ami kipróbáláskor még ok is volt, csak amikor hasonlítottam a pod xt-m hangjával, majdnem sírtam.... túl is adtam rajta pár hét után.. sajnálom, amúgy hogy a boss, roland így lemaradt a versenyben, mivel a 90 es években nem volt jobb cucc nálluk, vagyis sajnos sokan, köztük én is beleesnek abba hibába hogy lojalitásból veszik a termékeiket....
...lassan egy éve már hogy egy zoom g5-t használok, teljes elégedettséggel.. van, jelenleg is több zoom, cuccom, mindegyik életre szóló darab.. nincs nálluk jobb ár, érték arányú gyártó...
Ha multi effektről van szó, nemsok mindenre cserélném a g5-t a jelenlegi piaci kinálatból...[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
válasz Moleman #24911 üzenetére
Szerintem a nativ asio driverrel akadhat ossze amit meg a sima hangkartyahoz raktam fel. Megprobalom majd hogy a sima asiot leszedem es csak a duo capture vezerloje maradjon
Viszont rocksmith erdekes ebbol a szempontbol, mert nem nagyon lehet benne be es kimenetet konfiguralni, probaltam pl real tone kabellel es azt duo capture fejhallgato kimenetere kivezetni, de nem mukodott...yousiciannel pl ugyanez beallithato
-
törölt tag
válasz angelside77 #24908 üzenetére
Bölcs elgondolás.
-
Kobe
veterán
Roland duo capture - guitar rig 5 nel kb. 13 ms overall latencyt tud
Az amplitube valamiert nem szereti az asio driveret, de nem erzem nagy vesztesegnek, bias fx megy vele -
angelside77
tag
válasz Moleman #24907 üzenetére
Azért jó így ötletelgetni, köszönöm mindenkinek!
Szerintem az lesz a legjobb, ha megveszem a gitárt, megnézem mit tud a számítógéppel. Egyáltalán elindul-e minden program úgy, ahogy szeretném. Aztán, ha további igény merülne fel, akkor megveszem azt, amire jobban szükség merül fel; Kombó vagy multieffekt.
Rég feladtam, hogy embereket mentsek meg a világnak a fejükben levő szellemektől.
-
Moleman
addikt
válasz angelside77 #24901 üzenetére
Ha úgyis számítógépközelben játszanál, az Audigy mai szemmel sem rossz megoldás, és ingyen van. Az olcsóbb multiknál valószínűleg jobban szól az Amplitube. (Vagy lehet kapsz ennyiért olyan multit is, ami USB interface-ként is funkcionál.)
Amúgy ilyen kerettel tényleg egy Roland vagy Boss kombó a legjobb megoldás (ha nem most építettem volna pedálsort, már vettem volna egy Katanát).[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz angelside77 #24905 üzenetére
Nekem Me-25 effektem volt Boss-ból, a hi gain torzítók nem igazán jók, az effektek jó minőségűek. Boss-t akkor ajánlanék ha inkább az effektek érdekelnek meg a crunch hangok mintsem a metálkodás.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
angelside77
tag
válasz kemotox #24904 üzenetére
Igen, már olvaslak egy ideje titeket, emiatt esett a választás a Roland Cube-ra. Használtan nincs a közelemben, látatlanban meg nem szeretnék venni, bár spórolnék rajt sokat.
Ahogy nézegetem az általam írt effekt már nem a "kezdő" kategória lenne.
Rég feladtam, hogy embereket mentsek meg a világnak a fejükben levő szellemektől.
-
kemotox
addikt
válasz angelside77 #24903 üzenetére
Várd meg a Keleti ember hozzászólását is, ő elég jártas Roland Cube kombó témában - ebben az árban talán azzal járnál a legjobban.
Mostani multiknak elég jó hangjuk van, csak hát áruk is De lehet 38 körül már van fasza, nemtom, én nem értek a lovakhoz. A Cube kombó is modellezős, ki lehet facsarni néhány féle hangot azért belőle.
-
angelside77
tag
válasz Plazmacucci #24902 üzenetére
Köszönöm!
Akkor most multieffektet kéne csak keresnem.
pl: BOSS GT-001?
Pro - Kontra?
Annyira nem vagyok jártas a multieffekt témában, "annak idején" azt olvastam róla, vagy csak ez maradt meg bennem, hogy "műanyag" hangjuk van (jelentsen is ez bármit). Szóval anno a kombó mellett döntöttem, de valahogy a line 6 spider IV 15 torzítottja nem győzött meg.
-
félisten
-
angelside77
tag
Sziasztok!
Gitárvásárlást tervezek a közeljövőben. Már voltam a Coda-ban kipróbáltam párat, már körvonalazódik, hogy mi lesz a gitár.
Régebben volt gitárom (Cort Z42), azt egy Line 6 Spider IV 15W kombóval használtam (azóta eladtam őket), de néha számítógépre is rákötöttem, Amplitube-al. Van egy (régi) soundblater Audigy hangkártyám, plusz asio4all diver azzal használtam.
Ha jól értelmezem ezt a hozzászólást, akkor viszont nem nagyon van szükségem otthon gyakorláshoz kis kombóra (Roland Cube 10gX), hanem jobban járok 38k körül egy multieffektel, fülessel? És ha kell néha a számítógép hangszóróin keresztül lehet hallani?
Lakásban, szomszédok mellett gyakorolnék, hangoskodni nem szeretnék.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest