Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10520) BluEyes válasza toth_janika (#10518) üzenetére


BluEyes
őstag

Nyugi, pillanatnyilag magam is (meg még igen sokan) egy hangkártyával döngetnek otthon a hifire kötve. Nincs ebben semmi perverzió. ;)

Viszont előre szólók, hogy nem biztos, hogy jó lesz a hang. Egyfelől a hangkártya Line-In bemenete nem a gitárokpickup-hoz van illesztve, tehát jelentős magasvesztés várható, másrészt a tápból rettenetes zajok, sípolások jöhetnek át, amik használhatatlanná teszik a rendszert. Én is így jártam, le kellett cserélnem a tápomat, pedig nekem külső usb kártyám van, ami elvileg nem érzékeny a szgépre, de még azt is hazavágta a táp zaja. Szóval egy próbát megér a dolog, technikailag működni fog, és lehet hogy jó is lesz, de készülj fel az esetleges zajproblémákra.

Ahhoz, hogy valami értelmes dolog történjen, kell egy amp-szoftver. Ezekből van sokféle, jobbak, rosszabbak. Ugyanazt tudják, mint egy multieffekt szoftvere.
Vannak magukban működő - standalone - ampszimulátorok, és vannak olyanok, amikhez egy futtató környezet, un. host program kell. Próbaképpen egy ingyenest javaslok feltelepíteni, ez arra mindenképpen elég lesz, hogy leteszteld a rendszert, mennyire zajos, hogyan állítsd be az ASIO-t, hogyan is néz ki ez a dolog. Aztán ha okés, műxik, tetszik, akkor majd elbeszélgethetünk a továbblépésről.
Ez a program a Line6 Podfarm 2.5 free verziója, standalone is megy, és már nem kér Line6 hardvert. Mindössze 2 ampmodell van engedélyezve benne, de az egyik pont egy Marshall, pár pedál- és effektmodell is működik benne, tehát egy egész tisztességes gyakorló soundot lehet csinálni belőle.
Ehune Podfarm 2.55

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.