- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- bambano: Bambanő háza tája
- Klaus Duran: LTT I Ran Every Antivirus At Once
Új hozzászólás Aktív témák
-
consono
nagyúr
válasz
Lalikiraly #112898 üzenetére
Ó. Az Acershop oldalan csak 4050-el van, azért gondoltam.
-
-
Chiller
őstag
válasz
FőDudu #112895 üzenetére
Hát mert csak alig fogyaszt max. 100W-ot mindennel együtt. Valahol itt lehet a határ amit még elbírhat egy normális akku.
Amúgy ja ha lenne normális OS X86-64-en, a már szinte használhatatlan winfos helyett, akár nálunk is lehetne hasonló...
Persze a 250-300W-os ultimate gamer laptopoknál ez úgyis esélytelen.
-
válasz
FőDudu #112895 üzenetére
Világért sem szeretnék az off offjába menni, bár tőlem mindig kitelt.
Az a bizonyos sok órás áramszünet nem túl messze tőlünk mi 3 országot érintett gondolat ugrott itt be.
Jönnek itt a technikák ki a legnagyobb guru spórolás, megtakarítás, újítás terén vissza a természet zöldjéhez aztán egyszer csak szembe jön a jelen valóság.Mindennek meg kellene lennie az idejének. Optimalizálás okosan, nem pedig kapkodva.
Én már cpu benchmarkot nem mérek csak nézem hogyan dolgozik ott ahol szükségem van rá. -
válasz
FőDudu #112893 üzenetére
Az lehet, de normális teljesítményt követelő orientált felhasználó meg nem! Dolgozzon az a vas azért tartom!
A vízhűtésemet úgy döntöttem feltuningolom. Vettem egy olcsó kínai klímát az Ali-ról.
Már előre félek mit kapok.Lehűtöm a szobámat és akkor adok neki ami csak belefér.
Csak semmi spórolás, adunk neki sebességet ami a csövön csak kifér. Mindjárt összeszámolom még hány évem van hátra KillHates jóslata szerint a jelenlegi felállással. -
consono
nagyúr
válasz
Lalikiraly #112889 üzenetére
Elírás ugye a 3050 és 4050 az, nem?
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage #112888 üzenetére
Folyadekok a hokapacitasuk miatt idealis huto kozegek.
Ezt nyilvan mindenki tudja.Lehet elertek a technologia hatarra a leghutessel, szukseg van erosebbre.
De azert tobbszaz wattnyi hodosszipacio nem az atlagos hazi cuccokban lesz, igy inkabb hatasvadasz a cikk. -
Én leváltottam az MSI Cyborgot ehy Nitro V14 re. Hát a kijelzőbem de durva a különbség, persze az Acer javara. Eleve 250 helyett 300 nit. 54 helyett 100% srgb...
A tesztekben azt mondják hogy hangos a Nitro 14 hűtése, és nagyon melegszik. Ezt megcáfolom. A Ryzen 5 8645HS proci és az RTX 3050 6GB 60W tdp vjdeókartya az egy venti ellenére egyaltalán nem melegszik. 70 fok környéke a vége, A ventilator pedig teljesítmenymódban sem hangos. Jatszottam éjjel, párom meg itt feküdt a szobában, mésőbb még aludt is. Meg is jegyezte, hogy az MSI sokkal skkal hangosabb volt.
Viszont érdekes hogy ezt a nitrot mindenhol úgy mutatják, hogy a jobboldali CTRL helyett copilot gomb van. Na nekem meg sima kontrollal van ott is. Erdekes. Mondjuk Alzánál vettem. De full Magyar bjll.
-
PedroPascal
őstag
Szerintem nincs olyan kijelző ami mindenkinek a legszebb lesz.
Hiába színhelyes meg minden ha valaki a túlszaturált képet szereti. Sokszor az új, változás kell a szemünknek, hogy szép legyen. Erre személyesen van 2 példám.
Ha a ROG gépem után nézem az S14 kijelzőt akkor az a szebb amit újként látok és ez fordítva is igaz. Nem tudom eldönteni melyik szebb. Az S14 mindent is tud és támogat, 3K OLED 14" mostanában szoktam nézni YouTube HDR demokat és csak ámulok, hogy szebb mint az élet, hibátlan minden téren.
A másik, én Samsungos vagyok és ha iPhone van a kezemben mindig csodálom a kijelzőt, hogy szebb. Az aki meg iPhoneos ismerősöm ugyan így van mikor Samsung van a kezében.
A szomszéd fűje mindig zöldebb... -
FőDudu
veterán
válasz
Juhaszatti #112885 üzenetére
Ugy ertettem, hogy a T60 kijelzoje nem annyira sargas ahogyan az atlag oreg kijelzok.
Akklor ez valami jobb kijelzonek szamitott - talan azert (IPS az atlag TN paneles helyett). -
Juhaszatti
addikt
válasz
FőDudu #112884 üzenetére
A Lenovo Low Blue Light annyit jelent, hogy az a kijelző megfelel a TÜV Rheinhald Eyesafe tanúsítványának. Night mode, meg sárgás filterek bekapcsolása nélkül.
Ezeket az Asus talán EyeCare megnevezéssel jelöli.Persze Lokii nem biztos hogy erre gondolt, az simán lehet a night mode
-
FőDudu
veterán
válasz
Lokii #112883 üzenetére
Masok vagyunk.
En peldaul mikor meglatom azt a sargas mosott szinvilagot amit a low blue light (night mode) bekapcsolas okoz a windows oprendszereken.... - nos hanyni tudnek leginkabb...
Talan mert az RM007 altal emlegetett oreg CCFL kijelzokhoz hasonlit.
(erdekes modon a tobb mint 20 eves T60 gepem nem annyira sargas - pedig az meg erosen CCFL. Talan a dragabb kijelzo (1400x1050) elonye volt ez.) -
Lokii
aktív tag
válasz
Öcsielvtárs #112882 üzenetére
Nem hinném hogy oszt szoroz azon a felbontáson, 1440 p valamelyest jobb mint a 1080 de nem mondanám hogy hűdenagyon, és 16 az már nagy . Nekem olyan 17,3 , SDR is jó nem kell HDR feltétlen mert fényerőt migrén miatt leveszem, low blue light akár . Majd kitöltöm a sablont
-
Öcsielvtárs
aktív tag
3 hete vettem az egyik fiamnak egy Legion Pro 5 laptopot, a kijelzője 16" WQXGA (2560x1600) IPS 500nits Anti-glare, 100% DCI-P3, 240Hz, DisplayHDR 400, Dolby Vision, G-SYNC, Low Blue Light, High Gaming Performance, nekünk tetszik, akkor is, ha nem 4K. (nem futotta jobbra)
-
echterion
nagyúr
válasz
PedroPascal #112864 üzenetére
Nyilván nem attól lesz szebb, hogy 4k, arra céloztam, hogy a 4k panelek már mind nagyon jó cuccok, amiket a gamer masinákba pakolnak, ha valaki azzal vesz ilyen gépet, nem igazán tud mellélőni.
-
echterion
nagyúr
válasz
Juhaszatti #112862 üzenetére
Mellényomtam, na. Van ez így.
Oled nyilván más tészta, de olyat gamer masinába nem sűrűn raknak. -
válasz
Juhaszatti #112876 üzenetére
És a régi hideg fényű CCFL az kb hol helyezkedne el a mezőnyben főleg színvilágban ha még lenne? Tudom nagyon alacsony a fényereje abból ítélve amit itthon tapasztaltam. Nekem mindig tetszett a színvilága főleg két Vaio és egy ugyancsak régi Clevo gamer laptopnál, úgy is hogy két nagyon hasonló modellnél szemmel láthatóan más szín uralkodott. Más érzés számomra. Mindig jobbnak tűnt mint egy ledes kijelzős amivel találkoztam. A led csak fényerőben verte.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
FőDudu #112875 üzenetére
Mondjuk az OLED kijelző túlszaturáltsága azért már rég nem így van. Voltak gyártók akik egy időben szerették túlhúzni, de ez régóta nem jellemző. A laptop piacon meg sosem volt igazán az. Főleg mikor 100% DCI-P3 színtérlefedettségű Pantone validált kijelzőkről van szó.
Nagyon sok különféle laptop, különféle kijelzőkkel fordul meg a kezeim között. Sokszor egymás után, vagy egymás mellett is látom őket.
A végtelen kontraszt és a fényes felület miatt érződhet túlszaturáltnak, főleg egy olyan kijelző után ami nem kezeli túl jól a színeket. De ezek az OLED-ek általában közelebb állnak a valósághoz ilyen téren, mint a legtöbb IPS. -
FőDudu
veterán
válasz
Chiller #112874 üzenetére
Lattam mar mosott szar 4K kijelzot meg jo IPS-t is. Nem a felbontastol fugg a felhasznaloi elmeny.
Van par masik faktor is - fenyero, szinhuseg, kontraszt, stb...
Az emberek nagy tobbsege szereti ha atverik - OLED kijelzo a tulszaturalt szineivel, loudness a hangban, hangzatos marketing bullshitekkel, a valasztasokba meg szerintem kar bele menni. -
FőDudu
veterán
válasz
Juhaszatti #112872 üzenetére
Fent volt a Crossover proba erejeig - de tul sokat fogyasztott. Amugy remgeteg appot lehetne vele hasznalni.
Total Commander pl tok jol ment - de jelentosen tobbet fogyasztott mint peldaul a Forklift hasznalata (arra meg meg licenszem is van).
Nem tartom rossznak az iranyt - ez a fajta portolas mar majdnem docker szeru mindent bepakolunk egy csomagba (itt ugye bottle vagy hogy hivjak).
Meg kiprobalok valami kisebb LLM-et - pythonban potyogok, van par evek ota stabil progim (semmi komoly, parezer soros forrasok). Hatha ujra lehet irni par reszt bennuk vagy egyszerusiteni.
Meg Oracle es AWS teruleten van par hosztolt virtualis gepem is - ezert nezelodok Tailscale/Twingate/Wireguard vagy egyeb ZTNA megoldasok fele. VPN helyettesitokent jol jon valami. Ugyanis a net lassan alapveto lesz, igy a helyi tartalom nem feltetlenul kell.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
FőDudu #112871 üzenetére
"Nem probaltam meg jatszani - elvileg Crossover tudna a CS-t is."
A Crossover amúgy tök jó dolog, rengeteg játék játszható vele Macen is. Egy Death Stranding pl 4K-ban is hozza a 100 fps-t mondjuk egy M3 ultrán. Egy Last of Us is elmegy 4K-n teljesen élvezhető 80 fps körül. Aztán ott van a Hogwarts Legacy, amit már vissza kell venni Full HD-ra, hogy legyen stabil 30-40 fps-e az embernek. A Cyberpunknál meg még rosszabb a helyzet.
-
FőDudu
veterán
válasz
consono #112869 üzenetére
Nem probaltam meg jatszani - elvileg Crossover tudna a CS-t is.
Mult heten lattam az AC Shadows jatekot - az elvileg nativan erre van portolva.
Valami 150GB - lerantom, aztan meglatom mit gurit.(az en gepem nem a combosabb verzio - nekem fontosabb volt az Akkus uzemido. Igy 24GB ram es 1TB SSD melle a sima M4 proci van tarsitva. A tobbi az megegyezik a nagyobb gepekkel, 7x Wh akku, Mini Led kijelzo, stb).
CineBench 2024:
GPU 4534 pont.
Cpu Single Core 170 pont
Cpu Multi Core: 908 pont.(Cinebench 2024 futtathato kb barmin - akinek van ilyen merese az beirhatja hol van ez. Szerintem nagyjabol az RTX2070 szintjen lehet)
-
-
consono
nagyúr
válasz
FőDudu #112865 üzenetére
Szerintem meg normális játéknál elkezd az Mx is fogyasztani, mint a barom, mert a fizikát az Apple sem tudja átverni. Legalább is nekem ez jött le a videókból, amiket láttam. Igaz, hogy emulációval, de az M4 a PC-s játékokat 30-40 fps-sel tudja max kighajtva futtatni medium/low-n...
-
Juhaszatti
addikt
válasz
PedroPascal #112867 üzenetére
ARM alapokon az Apple tervezi, és a TSMC gyártja.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
FőDudu #112865 üzenetére
Nvidia mindig is a lehúzásról szólt, a játékfejlesztőkkel karöltve.Szinte minden évben koppra a +20%-kos teljesítményt produkálták 1-2 eset kivételével amikor csíkszélességet váltottak.A játékokat meg mindig olyan gépigényre írják meg hogy rákényszerítsenek a GPU vásárlásra ha maxon akarod tolni.A jövő évre leszek nagyon kíváncsi hogy lesz-e javulás Watt/Performance arányban,de nagyon gyanús hogy elérték már ennek a technológiának a legvégét.
-
FőDudu
veterán
válasz
Muerte #112861 üzenetére
Dehaogynem. ARM alapu procik es GPU-k. Ott van teljesitmeny felvetelhez kepes sokkal jobb teljesitmeny. Barmelyik telefonban.
Almas baszok is 70-90-140 Wattos tapokkal mennek. Es teljesitmenyben egy M3 Ultra valoszinuleg felveszi a versenyt a flagship Nvidia grafikus egysegekkel is. Sajnos arban is
Snapdragon X is jo - igaz nekik nincs normalis grafikus gyorsitojuk.
Az en macbook Pro gepem kb 2 wattot fogyaszt atlagos hasznalatnal. Nem hittem el amikor mertem, azt hittem a kabelbe epitett teljesitmeny mero hazudik. Megmertem masikkal, megmertem a tapjanak a teljesitmeny felvetelet (konnektorrol) es tenyleg olyan keveset ker.
Ha lenne rajuk normalis jatek, kihalna a PC-s laptop populacio. Nehogy ez legyen az Apple kovetkezo dobasa. Bar a piacnak nem artana, mert az Nvidia lassan csak lehuzasrol szol.
-
PedroPascal
őstag
válasz
echterion #112860 üzenetére
Valahol igaz amit mondasz. De a 4K nem jelenti azt hogy szebb színek. A panel hány bites, milyen technológia, hogyan van kalibrálva stb... A legjobb példa erre a miniled mivel TV-ben ez a technológia hatalmas szórással van az aljától a legjobbig és mindegyik 4K mégis nagy különbség van.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Juhaszatti #112862 üzenetére
Én ha egyszer veszek,akkor QHD lesz magasabb képfrissítési rátával. Nem ítélem el a 4K-t nem arról van szó,csak sztem játékra felesleges és natívban még mindig kevés tud lenni a legerősebb mobil GPU is.Az hogy visszabutítva 4K-ról 1440p-re milyen a kép minőségromlásban arról nincsenek tapasztalataim,gondolom azt is panelja válogatja.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
echterion #112860 üzenetére
Muerte akinek válaszoltál, 1440p kijelzőt írt hogy az is elég lenne laptopba. Az meg QHD. Azért írtam én is azt.
Napi szinten rengeteg laptop fordul meg nálunk, mindenféle kijelzővel. Az új OLED kijelzős Legion gépek pl kifejezetten pofásak. De az sem ment el 4K-ig.
-
Muerte
Topikgazda
-
echterion
nagyúr
válasz
PedroPascal #112858 üzenetére
A legótvarabb 4k kijelző is szebb képet produkál, mint a legszebb fullhd ips gép. Az, hogy ennek mi az oka, inkább ne menjünk bele, elég annyi, hogy ha látod a kettőt egymás mellett, nem a fullhd kijelzőt választanád.
Juhaszatti: a téma 4k vs. fullhd volt, nem qhd. Mellesleg volt mindegyikből gépem, van képem róla, hogy milyen egy jó meg egy kevésbé jó kijelző, nem véletlenül szoktam keresni mindig a nagyobb felbontású gaming gépeket, ilyen masinákban az ips-ek átlagosak, vagy olcsóbb gépekben leginkább szarok...legalábbis a közepesen drága gépekhez képest.
-
BalageK
tag
válasz
Muerte #112855 üzenetére
Nincs problémám semmivel - mások a vélemények ( a kordában tartás nekem pl. nem azt jelenti, hogy egy ITX méretű laptop az eredmény ). Más az elvárás. Az elnevezésben is - régen ott volt pl. az "M", és persze ma is ott van a "laptop GPU" ( "5070M" és nem "5070 laptop GPU" ) - de azért ez nem ugyanaz :-)
-
-
BalageK
tag
válasz
Muerte #112851 üzenetére
Több gond is van. Fogyasztás vs a keletkező hő elvezetése és ezek kiszolgálása akkuval. Az elnevezési "problémákat" most nem is említem, mint pl. mobil 5090 veszettül nem desktop 5090.... A jelenlegi megoldások szintjében / minőségében nagy változás(ok)ra csak n a g y o n hosszútávon számítanék. Talán majd az RTX 12070 idején :-D
-
Muerte
Topikgazda
válasz
PedroPascal #112850 üzenetére
Szerencsére csak a tesztelő volt balf.sz kicsit,megy az a GPU rendesen is [link]
Amúgy ha azt nézzük hogy natív 4k plusz max beállítások voltak nem volt az olyan rossz 110-115W-ból sem,bár én személy szerint eleve nem mennék 1440p fölé laptop esetén,sztem sok oda a 4K legyen akármilyen hardver benne.Legalábbis egyenlőre még sok. -
PedroPascal
őstag
válasz
Juhaszatti #112849 üzenetére
Hasonló a véleményem nekem is erről srácok.
Érdekesen tesztelte az biztos. Viszonylag alacsony a 63°C GPU hajtás alatt, bár nem is ment csak 110W-al. Jó kérdés miért lehet nem volt max módban vagy akkuról ment?
260W az a CPU és GPU együttes max fogyasztása lehet, azaz a hűtés sem tudná ettől nagyobb fogyasztást elviselni.
Ez nekem is így van a ROG-ban:
Turbó mode 230W, Manual mode 240W. Nekem 330W a táp, a többi az kell a kijelzőnek meg egyéb dolgoknak.
Nekem bejön ez az MSI de hátra tehették volna még USB-C portot, hogy minden eszköz Hub vagy dokkoló által arra legyen kötve. Az új RTX50 ára az horror.
Maga a gép az nagyon jó igazi gamer laptop, simán lehetett volna 20" 4K kijelző mellé, akkor még nagyobb hűtés elfért volna, kb 5KG súllyal, lehetett volna 350W a CPU+GPU és 500W táp. Én egy ilyen dögöt azonnal vinnék, arra cserélnék azonnal. -
Juhaszatti
addikt
válasz
yetijetnyak #112847 üzenetére
Jó kérdés. De ugye hiába van 400W-os táp a géphez, az MSI 260W-ban korlátozza a rendszer fogyasztását. Aztán hogy ezt mikor hogy osztja el, nem tudnám megmondani. Persze 115W-nál így is többnek kéne jutnia a kártyának.
-
válasz
Juhaszatti #112846 üzenetére
Ilyen árkategóriás laptopnál ilyen rövid teszt nem fer. Azzal van baj amit nem nézett. A 4k csak hab a tortán ez a véleményem. Amúgy szép laptop, nekem tetszik.
-
yetijetnyak
csendes tag
válasz
Juhaszatti #112846 üzenetére
De miért csak 100-115 wattot fogyaszt a 175 w teljesitménykeretes gpu, ha minden maxon megy?
Nekem kicsit sántit igy ez a "teszt", hogy van egy végtelen pénzbe kerülő laptop a csúcs mobil gpu-val, aztán a tesztelő saját elmondása szerint mindent maxra húzva, 4k-ban ennyit tud nativan a gép, közben pedig látszik, hogy a gpu a teljesitménykeretének kb a 60%-át használja ki.
Lehet nem állitotta át a teljesitményprofilt maxra? Kicsit olyan, mintha a tesztelő nem igazán lenne képben, csak odaraktak neki valami gépet, hogy beszéljen róla egy pár percet.
Y
-
Juhaszatti
addikt
válasz
RM007 #112845 üzenetére
Végig dicséri a laptopot, egy csomó pozitívumát kiemelve. Játékokat tesztelni meg így van igazán értelme egy több mint 2 milliós laptopon. Megnézni hogy a kijelző natív felbontásán, natív beállításokon, mindent maxra húzva, mit lehet kihozni belőle. Azt is elmondja hogy a felbontást lejjebb véve, vagy a felskálázókat, framegent stb bekapcsolva persze lehet fpst nyerni.
A Titant is meg lehet fektetni, Cyberpunk alatt path tracinggel stabil 30 fps-ed se lesz, sajnos ez van, úgyhogy ennek a gépnek a szereplése sem meglepő.
Itt inkább azzal van a gond, hogy ekkora méretben felesleges a 4K kijelző. Mobil hardvereknek azt nem könnyű meghajtania. -
válasz
PedroPascal #112844 üzenetére
Ez így szép lejáratos tesz lett arra törekedve minél kevesebb FPS legyen kiírva.
Normális???
Az MSI helyében többet nem küldenék neki tesztelni laptopot.Lassan vissza fog térni a régi dizájn. És már nem kell szégyellnem a kicsikémet hogy dagi vastag, nyitott a külső VGA barátságra.
A beltérbe sem nézett bele az hogy van.
Nagyon gyenge teszt volt.Ja és 2,3 milla? Írja valaki alatta. Nem kell.
-
PedroPascal
őstag
Erről mit gondoltok?
-
peet05
aktív tag
-
válasz
Chiller #112839 üzenetére
Szerintem azért legyünk ezzel némi fenntartással teljesítmény terén, úgy mint az új intel procikkal egyetemben 4 meg 8 maggal indulva és ram tuningolás aláírással a főnök részéről mintha ezelőtt nem lett volna ilyen. Visszamentünk az időben.
Sosem voltam eddig ilyen boldog a konfigommal mint mázli ami manapság megy. Olyan érzésem támadt mint aki a végtelenségig húzza a jelen "hülye" menetrend mellett. -
Chiller
őstag
Úgy néz ki mégis lesznek RDNA4 mobil GPU chipek.
https://www.techpowerup.com/336010/amd-mobile-rdna-4-lineup-led-by-radeon-rx-9080m -
GyMacs
csendes tag
válasz
Pyttawrx #112830 üzenetére
Köszi a tippet, de lehet meg is oldódott. Vettem egy axagon külső m2 házat, hogy tudjam klónozni az SSD-t, és ahhoz adtak 2 ilyen szilikon lapot. Szerintem megpróbálom azt beépíteni a gépbe, aztán meglátom mennyi hely van, hogy illeszkedik, a külső házban meg kényelmesen tudom később pótolni.
-
-
válasz
PedroPascal #112831 üzenetére
Ez laptopfüggő így nem tudom megmondani, de 1mm elszokott.
-
PedroPascal
őstag
válasz
GyMacs #112827 üzenetére
Igen már több mint 1 éve van a gépben, D meghalytó csak telepített játékok vannak rajta. Egy időben nézegettem a hűtőket de valahogy mégis elfelejtettem mostanáig, míg nem olvastam amit írtál. Amúgy van szórás m2 ssd között hogy alapból hogy melegszik. Asus expertbook 4-5 éves gép, 1tb ssd alapból 50°C, a ROG gyári 40°C, 990pro 32°C, Zenbook S14 30°C. Természetesen alap helyzetben, nem hajtva ugyan abban a szobában azonos időben. ROG gyári ssd-re van ragasztva hőelvezető a többit nem néztem még.
-
GyMacs
csendes tag
válasz
PedroPascal #112825 üzenetére
Nagyon jó kérdés, hogy lehet e, mert én is csak most döbbentem rá, hogy ilyet nem vettem.
google keresés alapján gyári Dell cuccot nem találtam, de többféle vastagságú pad+borda párost igen, amit en láttam, az 3mm és 6mm, valamint ennél sokkal vastagabbak (10mm felett), de az szerintem már desktophoz van, ahol van bőven hely.
nem tudom, hogy notiba (főleg az enyémbe) melyik lehet jó.
te most hűtő nélkül üzemelteted? -
GyMacs
csendes tag
Sziasztok!
egy DELL G15-ben (5520) szeretném kicserélni az SSD-t, de most látom a cseréről szóló videóban, hogy ebben egy 2230-as van, az új meg amit rendeltem, már nyilván 2280.
ha jól látom simán be tudom szerelni a 2280-at is a rögzítő átszerelésével, viszont a régi hűtőbordát nem fogom tudni visszarakni, a nagyobb SSD-hez meg nincs hűtőm.
Tudtok segíteni nekem, hogy mennyire problémás, ha hűtőborda és hővezető lap nélkül üzemeltetem? Tényleg annyira melegszik egy SSD, hogy ez problémát jelentsen?Amúgy notiba milyen SSD hűtő fér be? A 3mm vastag megoldások általában kompatibilisek?
-
consono
nagyúr
válasz
Lalikiraly #112815 üzenetére
Már a Cyberpunk 2077 is 5 éves játék
-
válasz
KillHates #112812 üzenetére
Akartam is épp írni, 2-2 év G3-G5 és G7 Z-Book (Fury) 15" használat után, hogy lehet nem hangos, de nyáron tojást lehet rajta sütni, télen pedig kellemes langyosan tartja a teát.
A töltője ezeknek a hideg téli napokra kiváló talpmelegítő is.Amúgy meg kell hagyni, ezek a gépek mind leszolgálták a 3 éves leasing idejüket - nálam technikai gondok nélkül -, de nem mertem megnézni mi várna a paszta helyén.
Most Lenovo ThinkPad a következő áldozat, valami friss Intel és Quadro zsugával. Az irodai munkánál szép halk és langyos, de ha beröffen a CAD és valami komolyabb modell...
-
válasz
MaxxDamage #112816 üzenetére
Érthető teljesen... Nekem is hamar repül a gyári 512 es az fix.
-
válasz
Lalikiraly #112815 üzenetére
Én mind2 laposomba 2TB SSD-ket használok!🤭😀
8TB laposonként. -
válasz
MaxxDamage #112814 üzenetére
Persze nem Cyberpunk.... Bár majd lehet felrakom. Viszont az 512 es SSD kevés nagyon sajnos. Amúgy a Derail Valley el nyomulok meg most a Train SIM et akarom.
-
válasz
Lalikiraly #112813 üzenetére
10 éves Game
Érdekes is lenne, ha maxon kihajtaná a 4060-as gép lelkét. -
Nekem a Cyborg 15 van ugye. A Mafia 3 al gémelek Minden maxon van. Az AI engine bekapcsolva ultra game mode ba. És így sem hangos egyáltalán... 1 venti van csak. Persze 45W tdp a 4060 ra. Viszont 70 foktól fentebb nem megy.
-
válasz
Smithy87 #112809 üzenetére
Mea culpa; roszul fogalmaztram;
Inkább úgy kellett volna, hogy nem olyan hangos mint a vele egy szinten lévő gamer gép. Az már más kérdés, hogy mindig 100 fok benne minden (IS)
Nekem most egy Precision 7540-em van. Amikor koppra terhelem akkor is messze nem szokott olyan hangos lenni, mint anno az Alienware-em volt, ugyanilyen procival volt szerelve. -
FőDudu
veterán
válasz
Smithy87 #112809 üzenetére
A Zbook munkagep. En ugyan csak a 15" verziot ismerem (3070 kartyaval, szoval az meg talam Zbook Fury is), az nem halk. Viszont kijelzore kb ugyanolyan, mint a Razerem.
Egymas melle teve kb megegyezik a 2 kijelzon lathato kep.Nem halk, de valoszinuleg az egez nap birja a munkat, mert arra terveztek.
-
válasz
consono #112803 üzenetére
Az lesz a baj a gamer géppel, hogy hangos amikor dolgozik. Nem tudom milyen kurzusra fog járni, de ha kapnak valami olyan feladatot amit promt kell kiszámolniuk géppel az előadáson, akkor zavaró lehet. A Z-book ezt csendben fogja meglépni. Inkább vegyél neki a Z-book-joz egy Thunderbolt-os e-GPU-t és azzal tud majd az albérletben/kollégiumban játszani és olcsóbban is meg lehet így úszni.
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #112804 üzenetére
Amugy jo lenne a MAC, ha pl. nem grafika miatt van benne az A1000. Mindenfele LLM meg egyeb vonalon eggalban van, vagy meg gyorsabb is a MAC. Plusz irdatlan uzemido (nekem 2-3 napot kibir egy toltessel es napi 8 orakat megy)(nyilvan a Vmware ezt siman lecsokkenti a windowsos laptopok uzemidejere)
Ha csak valami szamolasi tortenet miatt kell a CUDA mag (pl. Mathcad miatt szoktak inteles MBP 16-ot venni a diakok a mai napig), akkor azt eleg jol tudna a MAC-en futo W11 (vmware fusion pl ingyenes) es grafikan kivul kb nativ sebessegen fut).
A MAC megoldja erobol.
Igy lehet egy M4 macbook Air/Pro is jo lehet - de ez az adott helyzettol fugg.
En megkerdeznek ottani diakokat, nekik mi valt be. -
consono
nagyúr
Teoretikusan kérdezve: mi most a best buy gamer noti olyan fél misiig? A gyerek szeptemberben kezdi az egyetemet, ha minden jól megy Hollandiában, a suli kedvezményesen ad nekik 1300 EUR környékén 16-os HP ZBookot, azt hiszem A1000-el, i7-el vagy Ryzen 7-el, 3 év on site garival. Valami ennek a környékén lenne érdekes, amit lehet cipelni is, a teljesítménye is meglegyen, meg persze kellene a 3 év nemzetközi gari, amit kint is érvényesíteni lehet.
Leginkább a GPU miatt kérdezem itt a dolgot
Ja, Mac nem játszik, vannak olyan progik, amiket használnak és Win only... -
-
Skyhunter
őstag
válasz
Lalikiraly #112799 üzenetére
A másik meg az optimalizálatlanság (milyen szép magyar szó :p) mellett az, hogy a Titan-nak 4k a kijzője ( mi az úristen bögyörőjének kell 18 collon 4k, azt nem tudom). Az nagyon-nagyon sok pixel. Az 5090 mobil verzió mellé elég lenne az 1440p vagy akár az 1080p is.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- YouTube
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- HP dokkolók / TPA-B01 / EliteG3 / ZThunderbolt dock3
- HP 14s-dq0xxx /N4020/4/64ssd/14/HD/HU
- Dell Precision 7710 / i7 6820 HQ / 32GB DDR4 / M4000 / 17.3 FHD / 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad P50 / i7 6820HQ 32GB DDR4 / 256GB SSD / 15.6 FullHD
- HP ZBook Fury 15 G7 Workstation notebook / i9 10885H / 64GB DDR4 / T2000 / 1TB Nvme
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest