Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Aljasvip
üzenetére
Nekem minden játék High-on vagy Ultrán fut fullhd-ben legalább 60fps-el, még a cp2077 is! Kezdetben ha valakinek alacsony az fps-e, akkor az árnyékolásokat kell levenni minimumra, ami sokat javít a helyzet, ha ezek után is alacsony fps-t produkál akkor itt már lehet részletességet vagy felbontást csökkenteni... Nekem az előd gépem 3050-el volt szerelve, na azon sok játék jó esetben alig futott közepes beállításokkal, de hogy lásd, egy 3050 és 4050 mennyi a difi. Én inkább azt javaslom, hog y ha most aksr venni kezdő gamer laptopot, 4050 alá ne adja semmi képpen! Amúgy a 4050 és 4060 Mobile között átlagosan ~20-22% difi van a 4060 javára. Kérdés, hogy akár az aplusz felár megéri-e azt a kis teljesítmény difit.
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Nekem nem volt panaszom rá egyszer sem, azt leszámítva mikor az elején megjelenést követően voltak két frissítés között olyan időszakok mikor gyakran kilépett bizonyos hibára hivatkozva. Aztán egyre kevésbé. Volt annyi fps amennyi volt, az jól futott az én hardveremen. Az egér is rendben volt 70-100 fps mellett 60Hz kijelzőn. Nem nézegettem milyen gyorsan tudok a tengelyem körül megfordulni.

Azt nem értem hogy végre kaptunk valamit az új gen. tudományából és senki sem örül neki. Nézegettem tegnap régi tech demókat, annál mi a helyzet. Nagyjából semmi
, de volt olyan aminél az SM megszüntette az optimalizálatlan akadozást, ami nélküle volt vele teljesen megszűnt. Jobb lett az összhatás.#114294 peet05 :
Nem az volt a lényeg hogy nálam hihi 220fps is meg van egy pillanatra, azt akartam vázolni (és más emberkét nem láttam ezzel foglalkozni) mennyit dobtak rá a frissítéssel, kvázi dupla vagyis 2X-es mutatót kapsz. És ha az egér nem is lesz gyorsabb érzetre, amivel speciel nekem soha semmi bajom nem szokott lenni legyen csak 40 az a mutató számszerűsítve, maga a futtatás rosszabb biztos nem lesz, inkább jobb a simasággal. A lag nálam ismeretlen fogalom, ahogy használom. Most akkor akinek nincs új genes vga-ja, valamit, egy darabkát ingyen kapsz belőle ajándékba. Nem kell mindent elhinni amit hallunk innen-onnan a személyes tapasztalatnál nincs jobb bizonyosság.
Hogy a proci mennyit számít? GeForce Now 100 ezres laptoppal és előfizuval megtámogatva kapsz egy rtx 5080-as sebességet reklámszöveget már olvastam.

Ez lemaradt.... [link]
-
-
Adrian1111
tag
-
Csandi
addikt
válasz
Aljasvip
üzenetére
Nem nekem lesz, asztali pc-zek, csak egyik legjobb barátomnak kell

RAM-ból temészetes a 32 minimum és egyetértek, hogy lusta fejlesztők miatt 64 inkább.
Én is ezt olvastam, hogy most Intel energia meg hőfokhatékonyabb, AMD pedig jobb gaming performance.
A kijelző muszáj OLED mert nem külső kijelzővel lesz, viszont már PC-s monitoron és TV-n megszokta az OLED-et és annak a minőségét (ahogy én is amúgy
) szóval abból nem lehet engedni 
Szerintem a legkielégítőbb opció így neten researchölve ma kicsit a Legion 7i Pro, Intel HX procival 5080-al vagy 5090-el. Az minden dobozt kipipál, meg a Lenovot amúgy is szeretjük. És így kompromisszumot sem kell kötni, csak az elején X3D proci volt a kiindulási alap asztaliból szerzett tapasztalat miatt, de ahogy írtad is meg néztem is, az Intel is egy jó választás jelenleg laptopban.
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Jah, gondoltam már rá én is, de nem hoz annyit, hogy megérje, max. akkor éri meg, ha sok 10 vagy 100 millát teszel be ide-oda..és na.
Sokszor jobban veszíti az értékét (a forint) mint amit hoz...inkább veszem ami kell (később csak drágább), ha meg nem akkor teszem félre amit kell.
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Igen, erre azért illik odafigyelni; ha nagyon viszi valahová az ember a gépet (pl utazás, szerviz), akkor van hozzá egy leeresztő-szerszám ami kiszívja a vizet a gépből. A legközelebbi használatkor a pufferből tölti fel a gép körét a pumpa. Egyébként nem kell foglalkozni vele, legfeljebb egy kis mikroszálassal megtörölni a kép cseppecskét. Elég jól ki van találva, talán én valami bajonettes megoldást raktam volna oda, de azt meg a sok agyhalott júzer idővel eltörné... A munkagépeken is csak a golyós-arretáló megoldás működik, minden mást tönkre tesznek az emberek (az meg itt nem férne el)
Azért a "megpróbáltuk-dísz" kifejezés véleményem szerint egy kicsit cinikus felhanggal bír. Szkeptikus vagyok az ilyesmivel szemben én is és nem is hittem volna addig én sem, hogy igazából sokat számít az a kis cső a hűtés tetején, de a tapasztalat mást igazolt.
Egyébként első körben azt hittük a gép gazdájával együtt, hogy maga a gépben lévő kör lyukadt ki valahol, de kb 2 bar-al "felfújtam" és tökélesen tartották a szelepek a nyomást. Egy óra után sem tudtam többet fújni bele (lekapcsolt a kompresszor) és szépen szisszent mikor a szelepet benyomtam.
3DMark-al nem kínoztuk a gépet órákon keresztül, mert ilyesmit igazából az agyhalott kockák tesznek. Mi inkább játszottunk vele; HZD Remastered alatt léghűtéssel hamar meg van a throttling, ha rajta van a külső hűtés akkor egy-másfél óra játék után is 75 fokos a rendszer. A radiátor és a 120-as venti rajta teszi a dolgát, igaz akkor már azért lesz egy morgós hangja, de még mindig messze hallkabb mint egy átlagos gamer gép. -
válasz
Aljasvip
üzenetére
Mai játékok amik ki jönnek...max 1-2 ami említést érdemel...ezek a Clevo gépek FHD mellett vagy akár 1440p-n (TV-hez csatlakoztatva) is elegek még, ezt elhiheted!
Van nekem is MXM to PCI-E x16 adapterem, amivel bármely asztali VGA csatlakoztatható, csak egy külső táp kell és mehet a móka!Amiket te felsoroltál, egyik se FlagShip gép volt a maga idejében, csúcs hardver/speccel...ezt is nézd! A másik meg az, hogy jelenleg a Clevo vonalon ami asztali procival és MXM kártyával meg 4 ram dimm és 4 M.2 porttal, meg sok-sok extrával rendelkezik...(32bit DAC, USB 3.2 Gen2 és TB3/TB4 mDP és HDMI portok, 2.5G LAN, WiFi6, 2-300Hz 100% sRGB display, G-Sync, jó hangzással és van WebCam, ujjlenyomat olvasó, full RGB bill. ja és a jó hűtés, könnyű szerelhetőség, stb...) ja és a DTR gépek ezzel be is fejeződött sajnos, tehát "utolsó" szériák a Clevo berkeinbelül (is)...

1-1 példányom van az X170SM-G és az X170KM-G verzióból. (+ van 1-1 alaplapom és sok-sok alkatrészem, kiegészítőm!

Ismerős srácnak az öccse aki tizenéves, kicsit Updateltem a PC-t és i7-2600 CPU mellett, 4x2GB RAM, GT 640 kártya volt, tettem bele egy GTX 1050 Ti 4GB kártyát és a különbség ég és föld volt a GTX javára! /az a procc azt a kártyát még max. pont kihajtja!/
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Tudod hogy azért én speciálisban nyomom.
Tessék egy i7-4940mx procival.........és csak egy szaros rtx 3080 vga-val párosítva. Nem érdekel mennyi lenne a teljesítmény erősebb proci, alaplap kiszerelés mellett, mert nincs olyan ebben a felállásban.(hazudtam van még egy clevom) Az érdekel mennyi a jelen fps, stabilan fut-e, és az mennyiből van meg cappak. Felőlem pöröghet nyugodtam a proci ahogy belefér, csak legyen elegendő kakaó belőle.
Call of Duty: Modern Warfare 2019

Milyen kevés fps? Csak ámulok mit hoztak itt össze. A procit eddig nálam csak a Cyberpunk 2077 tudta megszorongatni, bár még az is futtatható és az MS szimulátor. Amúgy semmi izgalom bármit telepítek fel, ha meg a netre mennék online frontra még annyira sem izgatna a futtatás. Van itt bizalom.
Nem nagyon vannak még negatív tapasztalataim. Amíg van áram addig nincs gond.
A jelen laptopomban lévő max 32GB ram is még elegendő sok mindenre. Ja hogy az csak ddr3? Lesz@rom. Észre sem veszem. pl:
Elavult az alaplap? Ja, de viszont emellett okos. Nincs olyan része jelen használt laptopomnak ami nem tetszik, legyen az akár wifi vagy hangszóró teljesítmény és a többi... A driverezés 100%, sosem romlik el. A clevo-m már egy picit alacsonyabb szint összegezve a teljesítmény többlete mellett. Úgy érzem sok időm van még hátra ezekkel a szarjaimmal.
Miért? Talán mert jó állapotban van, nem foszlik. Talán mert régen még tudtak jót alkotni olyat ami nem csak pár évig él. Talán mert egyszerű, nem kell hetekig utána olvasni mit hogyan állítsak be, telepítek és kész legyen az bármi, nem fog összeakadni, és talán lehetne még sorolni érveket miért lehet jogosultsága egy adott őskövületnek ha éppen az adott feladatott még tudja minőségben, azt amire kitalálták. -
válasz
Aljasvip
üzenetére
Nem avulnak olyan gyorsan mint azt sokan hiszik. Én is számtalanszor mutatom időnként bejelentkezve egy egy példával akár 11-12 éves laptoppal. Lehet máshogy is számolni főleg olyan árak mentén mit elénk tolnak.
(És láss csodát még 2025-ben sem lehet ölben tolni komoly játékot fogyasztása miatt, így hát marad továbbra is az asztal alátétnek egyéni tartalommal.)
-
-
Eeshtvaan
tag
válasz
Aljasvip
üzenetére
Köszi a tippeket.
Ha igaz, amit eddig a Thunderbolt szabványokról olvastam, problémás megkerülni az áramellátást - ez persze szintén csak részben igaz, mert - állítólag - bizonyos Lenovo laptopokon még le is tiltható a PD a BIOS-ban. Szóval biztosan megoldható ez házilag.
Ennél a Predatornál viszont se BIOS setting, se semmi más, amivel ezt megoldhatnám.
Illetve de, ezt:
https://community.acer.com/en/discussion/696002/acer-predator-helios-weak-charging-state-when-connected-to-dock
Ezzel csak annyi a gond, hogy a szerviz határozottan elutasítja, hogy ez probléma lenne, sőt, biztosan állítják, hogy ez a típus soha nem is volt felkészítve erre. Ha viszont belepiszkálok, ahogy a leírásban említi a srác, bukom a garanciát - még van belőle egy év.
Igazság szerint mostanra ott tartok, hogy beruházok egy másik gépre, mert tudnék erre instant vevőt, csak nem bánnám, ha biztosan tudnám, hogy a következő tényleg képes erre, nem pedig rendelgetni hetente, amíg rá nem akadok egyre, ami tudja.
-
Eeshtvaan
tag
válasz
Aljasvip
üzenetére
"Ha van egy egyszerű dokkolód aminek dedikált töltője van, de csak 65/90W-ot képes leadni a Type-C/Thunderbolt csatin keresztül, akkor "lassú töltés" figyelmeztetés mellé a gamer/workstation gép kérni fogja a rendes töltőt is."
Azért nem érted, mert ez a mondat nem általános igazság. Én is ezt hittem, amíg nem szembesültem a valósággal.
"Mit kell priorizálni?"
Ha nem érted, ezt nem fogom neked külön elmagyarázni. Olvasd el újra, amit írtam.
"A rendes workstation gépek, például (személyes tapasztalat alapján) HP Zbook és Lenovo Think-akármi USB-n keresztül csak kikapcsolt állapotban vesz fel töltést, tök mindegy mekkora töltőt dugsz rá."
Definiáld a "rendes" kifejezést. A saját tapasztalatod itt sem általános igazság. Bár az lenne, de tévedsz.
Sok más mellett az én konkrét gépem (PHN16-71-92P1) is azt csinálja, amikor a "lassú töltés" figyelmeztetést kiírja a dokkoló csatlakoztatásánál, hogyha rádugom a gyári töltőjét, akkor is a dokkolóról (65W) akar töltést felvenni, tudomást sem vesz arról, hogy a gyári töltője csatlakoztatva van.
-
Skyhunter
őstag
válasz
Aljasvip
üzenetére
Ez teljesen igaz, amit mondasz, mindegy hogy Anglia vagy Magyar. Nyílt az olló, ez nem kérdés, legyen autó, ingatlan, gamer lapos, zöldség, hús stb. Jobban nem szeretnék belemenni, itt nem szabad (aktuál)politizálni. De ahogy írta valaki itt feljebb, attól ez még a gémer laptop topik. Én is szívom a fogam, de szerencsére (?) nőtlen vagyok, se gyerek, se ital, se dohányzás, ellenben van ez a szép hobbi, a gémerkedés, időnként el lehet és kell is költeni egy nagyobb összeget rá.
-
cyberkind
félisten
-
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Látom nincs rá könnyítő komment. Részvétem.
Mivel mai nap, gondoltam bedobok én is még a mai napra egy tüskét, csak ez nem gamer laptop téma, viszont a mai nap keserűsége számomra. Egy kis történet röviden. Teljesen tanácstalan vagyok miatta.
Vettem egy ilyet. [link] Mondanám laptop hűtésre hogy próbáljak maradni a témánál és csak kicsit tudnék kiállni mellette, mert ez egy nagyon külső dolog ami nem kapcsolódik szervesen egy laptophoz sőt sehogy. Szóval röviden. Megkaptam és bekapcsolás, tesztelés után fél percre leégett a szemem előtt. Volt valami furcsa hang belülről, majd füst és lángra is kapott, miután a hideg levegős befúvást is tesztelni akartam. Ment is. Gyorsan kikapcsoltam és áramtalanítottam. Szétszedtem és látom, van benne egy tekercs ami szénné égett. Minden más sértetlen első látásra némi korommal. A szokásos dolog van itt, elvitt a vérem az olcsón és jól jövök ki szokásos, meg bízom a másik félben szimpátia alapon és befürödtem. Kína? Innováció, ha valamit venni kell csak onnan, ja.Ha bekapcsolás után gyorsan távoztam volna a helyszínről leéghetett volna a lakás....ezt gondoltam a történtekkor. Az még okés ha valami tönkre megy, de az hogy közben még baleset veszélyes is lehet az most nagyon meglepett. Szerintem kellett volna bele egy védelem ami meghibásodás esetén gyorsan lekapcsolja a készüléket meg hasonló és nem kap lángra. Ilyen nem volt szerintem.
Na most vissza sehogy sem akarom küldeni, még én erre ráfizessek hitelre semmiképp.
Szerintetek ezt csak maszekban tudnám valakivel megjavíttatni, vagy valami klíma szerviz is vállalná a meghibásodott rész megjavítását?
Van rajta egy kijelző panel az jó.
Annyira buli volt ilyet venni itthonra. Az a 1 perc amit működött nagyon meggyőző volt.
(Úgy elpostáznám a mesternek mint egy laptopot, valakinek aki ilyet javítani tud)
-
Chiller
őstag
válasz
Aljasvip
üzenetére
Persze, nem is mondtam ilyet. Csak azért van rá példa, hogy (ha nem is ilyen menőn kinéző hűtéssel), de azért le lehet azt a 275HX-et hűteni. Nem olyan lehűthetetlen kazán már, mint a végletekig hajszolt 14900HX volt.
Pont tegnap jött velem szembe az idei ROG Strix Scar ultimate laptop tesztje, ott azért 15 perc után is tudja tartani allcore a ~4.2GHz-et... Persze az egy komolyabb és nagyobb gép. De már önmagában ez is nagy szám, a legtöbb 14xxx vagy korábbi generációs intel 3.3 GHz-et se bír hosszabb távon tartani.
Remélhetőleg a következő széria még jobb lesz energiahatékonyságban, vagy esetleg az is szuper lenne ha az AMD méltóztatna elegendő procit gyártatni a piac részére

-
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip
üzenetére
Vagy peldaul a szokaso halalba szivatas: HDMI port dedikaltan az Nvidia kartyan van.
Sakkmatt.Bedugtad a projectort, megfelezted az uzemidot. (vagy meg jobban szivja)
Van ami hurcolasra jo es normalis teljesitmenyt ad akkurol is (Intelnek is van mar hasonloan jo akkurol leadott teljesitmenyt produkalo cucca), van ami meg jatekra. Nem nagyon van jelenleg kozos halmazuk. -
-
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip
üzenetére
Ugy erted csak CTO-t hoznal, nem lenne kulon ilyen lokalizacio per default.
Mert a CTO az a megrendelesre keszult egyedi konfig.A tobbit nem eri meg ide hozni, valogassa ossze a paraszt amit akar, felejtse el a magyar billentyuzetet, a tobbit osszedobaljak neki az indiaiak es kesz.
Nem kell a lokalizalassal szarakodni, winwin.
-
Raymond
titán
-
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip
üzenetére
Sztem sok érte a 400. 370-ért már lehet venni Loq-ot (380-ért meg TUF van), ami azért annyival nem szarabb a Pro-nál, hogy egy éves gép és még 30ezerrel többet is fizessen érte az ember. 1000€-ért az osztrákoknál már hasonló minőségű gépeket lehet venni 4060-nal újonnan. Persze német qwertz billentyűzettel, de hát nah, azért az nem a világ vége szerintem.
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
"Laptop majd akkor lesz, ha ölbe tudod venni és úgy használni - v.ö. Lap-Top.
Notebook majd akkor lesz, ha az asztalról leemelve a táskába csúsztatom és lehet vele indulni. "Az hogy a laptopom hogyan használom ahhoz senkinek semmi köze, ilyen egyszerű. A legó laptopom olyan ruhát vesz fel amit ráadok, mindenevő, bizonyos perifériával használom, olyan formában ami másnak utánozhatatlan, perifériával mint itt sokan a topikban, bár nincs külső bill. se, "nagy" külső monitor se nálam mostanság. A hátizsákkal meg ne gyere sokkal kisebb a cuccom, az a xbox masina nem menne bele nálam semmibe. Egy igazán komoly játékot sem tudnál futtatni asztal és tápegység nélkül stb....felesleges belemenni, vót má
Volt mikor utaztattam......
Gamer/gaming laptop kategóriában szerintem a legjobb cuccom nekem van még jelenleg. Átgondoltan építettem fel. A vízhűtés is csak bónusz, nélküle is meglenne. Hibátlan max teljesítményre belőve. Előnyöket és hátrányokat én kalibrálom saját magamnak ahogy tetszik. -
-
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Persze, hogy jobb a dual channel, de bővíteni már nem lehet az alacsonyabb méretű RAM-ot, “halálra” van ítélve a sorsa, csak idő kérdése.
Abba meg bele se megyek, hogy néha 1M Ft-os laptopokn a gyártó szutyok 2x8GB-ot tesz bele….
Inkább lenne benne 1x16GB, s azt lehet bővíteni már. -
válasz
Aljasvip
üzenetére
"64GB meg csak az itteni ablakon pénzkidobósoknak releváns. Ipari tervező környezetben is elég 32GB."
Meg lehet nézni itt mennyit foglalt a memória. Az fps mutató nem lényeges. Muszáj volt nyomnom egy pillanatképet.
2K Epic dlss quality. Baszki tudom optimalizálatlan, de akkor is gyűjthetek gyorsabb vga-ra.

Lekorlátoztam 60 fps-re a sok kilépés miatt, ez mikor megláttam nagyon meglepett, bár nem jellemző. A korlátot a mai napon megszüntetem hogy legyen hová zuhanni.

-
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip
üzenetére
Mintha a W10 elol atulnel egy MAC monitora ele. Nalunk peldaul rendszeresen nem frissulnek, csak ha kikapcsolok rajtuk minden vedelmet.
Ahogy irod, siman beakad a jogosultsag kereset szimbolizalo ablak elsotetites es felbukkano ablak megjelenitese (UAC baromsag), aztan ott allsz, mert nem lehet elevatd right-ot igenylo processzeket futtatni (meg akkor sem, ha a felhasznalonak van ra joga.
Idegesito egy dolog - nem minden gep W11 meg, de ugye legkesobb jovore az lesz. Ha igy folytatodik, akkor lesz vele meloja a frissitesert felelosoknek.
Nekem a tobb tabos Notepad a halalom, inkabb hasznalok valami masik notepad alkalmazast. Nem akarom, hogy ott legyen az osszes elozoleg megnyitott text file amikor egy ujabbat megnyitok.
Es meg sorolhatnam.
(hetvegere visza raktam egy tobb mint egy eves mentesemet a gepemen ami W10 volt. Tetszett. Most csinalom a bongeszo es egyeb dolgok exportjat, aztan lehet vissza is allok.)
-
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip
üzenetére
Hát, nyilván nem ugyanazok a preferenciáink. De azért van pár dolog, amit én nem így látok. Fan stop van benne, csak nem Perf. módba kell rakni, ha általános tevékenységet végzel, hanem Silent-be. Ott nincs venit, csak minimális akkor, ha pl. egy játékot indítok benne, de kisebb terhelésnél (értsd net, film, office work) állnak a ventik. Az rgb szoftver nálam három gépen hibátlanul működött (Ryzen-Intel egyaránt), ott valami más gond lehetett, nem maga a szoftver.
-
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip
üzenetére
Tehát le kell szedni az Armory Crate-et, hogy feltegyél helyette 3-4 másik programot, amikkel ugyanazokat a funkciókat (vagy hasonlóakat) el tudj érni. Hát, én nem látom, ez miért jobb, delegyen. Ha nektek jó így...nekem megfelelt az AC is, nem volt vele semmi problémám.
-
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Ha az akkuja 14.4V-os akkor a 16V-os táp simán meghajtja
Erre a legjobb példa, hogy a 11.1V-os akkus MacBook-okat simán meg lehet hajtani egy olyan powerbankról ami max 12V-ot tud, pedig a gép gyári tápja 16.5V-os
Igaz, hogy ilyenkor pokoli lassan fog tölteni.
Gondolom ez is olyan mint délben a napelemet kihúzni
az is szép ívet tud húzni 
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Nem kell elképzelni semmit, van valami 1-5% tűréshatár, a nálam okosabbak megmondják. Nem véletlen vannak különböző ki-bemenetű csatlakozók, bár lehet csak pénzbevétel miatt.
Nekem gond lenne, ha nem eredeti laptophoz tartozó gyári adaptereket adnék a klienseknek, úgyhogy kiszálltam a témából.
Használjon mindenki olyan töltőt, amilyet csak akar.
Amúgy ha már töltők, miért nem egységesítenek itt is mindent, ahogy USB-C-nél történik?
Oda vissza lehetne mindenféle márkába dugni a töltőt. -
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Nem én vagyok az egyedüli aki hosszabb időre tervez. Sok szempont. Azért ezek a laptopok is el szoktak romlani, jó ha van egy második.
(Arról nem beszélve vajon hány laptop tulajdonosnak van asztalija is egyben. És ugyanezt a kérdést feltehetnénk egy asztali gépes topikban is ahol nem filléreznek a költségekkel.) Az enyém pl (a második) bekapcsolás után 1 percre magától kikapcsol. Lesz majd az a időpont mikor elviszem a mesterhez. Most sajnos még nem aktuális.
-
D4v3
őstag
válasz
Aljasvip
üzenetére
Nincs érdemi latency már. Nekem Logitech G Cloud konzolom van, és PC-t sunshine+moonlight kombóval, PS-t külön appal és a game passos Xbox cloudot meg felhőből streamelve tökéletesen fut minden. Kompetitív FPS-t nem próbáltam, gondolom ott érezni valamit, de egy Dead Cellst vagy Hadest végigjátszok rajta simán, és azért elég fontos mindkettőnél az input pontossága.
Persze a wifi minősége kifogástalan kell legyen. -
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip
üzenetére
Na, megnéztem a cuccot, először egy másik gépben, onnan sem boot-olt, utána a lányom gépébe rakva az ssd-t...hát ilyet még nem láttam. Full üres volt, még partíciók se voltak rajta, mikor a partíciókezelőbe beléptem, kérdezte, hogy inicializálhatja-e, mert anélkül nem lehet használni. Nemet írtam neki, úgyhogy nem is látott semmit belőle a win kb., a HD sentinel szerint 97%-os a cucc, hibátlan. Utána engedtem neki az inicializálást, látta is így a semmit, szóval most telepíthetek mindent újra, meg tölthetem le a cuccaimat megint, amihez semmi kedvem sincs.

-
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip
üzenetére
Az csak szórakozás, kíváncsi vagyok, komolyabb faragás nélkül le lehet-e hűteni abban a házban 300W-ot. Még egy ötletem van, várok pár alkatrészre, utána kiderül, jó lesz vagy sem. Barkács hobbi projekt, szórakozás. Ha nem jön össze, pénzbe se fog kerülni, mert mindent el tudok belőle adni, mivel olcsón gereblyéztem össze a gép cuccait. Ha összejön, megtartom egy darabig, aztán úgyis eladom, ahogy mindig. Ezeken bukni még sosem buktam, akkor sem, mikor új cuccokból raktam össze mindent, hála a bányászláznak, ami itthon magasabb árakat eredményezett, mint az EU-ban.
Nincs harag persze, beszélgetünk.
-
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip
üzenetére
A vizhutes sosem racionalis dontes.
Nem hoz akkora teljesitmenyt vagy egeyb extrat - a halkitason kivul - amiert megerne vele foglalkozni.A vizhutes arat hozza csapva az adott gep koltsegehez kettovel erosebb konfig kijon altalaban.
Regebben azert csinaltuk, mert nem letezett erosebb konfig - most meg a latvanyert es egyeb marhasagokert bohockodnak vele hozza nem erto emberek. Tisztelet a kivetelnek.
-
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip
üzenetére
Ugyanezt gondolom én.
Nem tudok tapsolni ennek az iránynak, ami miatt itt páran már le is szóltak, de hát nem vagyunk egyformák. Ha a többségnek ez jó, akkor úgyis ezt fogják tolni, én meg majd szavazok a pénztárcámmal. Elég idős vagyok már ahhoz és elég hosszú a backlog-om, hogy tudjak gaming nélkül létezni. -
Semin
őstag
válasz
Aljasvip
üzenetére
A fejlesztői részével egyetértek, de sajnos DLSS nélkül is végeztek tróger munkát régebben is. Talán itt az AI optitól várhatunk majd minőségbeli javulást. Én nem a gépem natív felbontásán szeretnék játszani, és erre tökéletes megoldás a DLSS.
Szinte minden játékot -ahol elérhető- ezzel játszom, és engem meggyőzött a végeredmény.
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
"Ha egy jó kábel adott, nincs föld probléma, akkor szinte nulla az esélye bármilyen problémának" --->> Nekem mondod!?

Volt mikor megvettem a legdrágább kábelt is, (HDMI 2.1 és mDP 2.1 to HDMI 2.1) és én pl. ragaszkodom a 120Hz képfrissítéshez legalább! (az alá nem adom...)Ez egy elég nonszensz ajánlás. A céges laptopokra naponta többször csatlakozódik' HDMI - régen VGA - projektor vagy monitor (többnyire már bekapcsolt állapotban), több éven át "tesztelve", mégsincs semmi bajuk.
Az meg egy link volt, alapoknak való van ott is 1-2 jó infó..
Írj egy jobbat (logout cikk formában és ott a pont!)

-
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip
üzenetére
Jellemzően 100W felett nem hoz túl sokat a 4060-4070 páros, a 4070 minimálisan erősebb, mint a 4060, általában nem éri meg a felárat. Úgy is tervezik a gyártók a gépeiket, hogy 110W föle nem sűrűn boost-olnak ezek a gpu-k, ezért is adnak ilyen hoki tápokat a gépeik mellé. Cost-cutting van mindenhol, itt is ez látszik. Cserébe nem forr az egész gép, mint atom. Kivéve, ha inteles proci van benne, azok igazi kazánok.
-
laychi
veterán
válasz
Aljasvip
üzenetére
Én az aláírásomban szereplővel nem tapasztaltam galibát.
De sajnos csak 1x16GB, a gyári 8GB samsung mellé lett berakva, működött gond nélkül, de mivel a samsung cl40-es, így csak azon az időzítésen ment ez is.
Most 5200-as crucial kit van benne(2x16GB) Ez is csak 4800CL 40-en megy sajnos, de legalább mostmár dualchannel-t jelez a biosban. Másik párosítással csak single channel.
Mindkét esetben viszont quadchannel-t jelzett az aida, ami kicsit érdekes így.
CPU: 13450HX
De ahogy nézem a 13650HX is csak 4800MT/s-ig támogat, szóval nagyobb órajelűt neked is felesleges lenne venni. Én is csak az ára miatt csaptam le rá.#105983tUbThUmPER
Nem tapasztaltam efféle problémákat.
Eredetileg az volt a terv, hogy a 8-ast 16-ra cserélem, aztán majd valamikor veszek mellé egy ugyan ilyen modult.
De aztán kipróbáltam együtt és ment.
Viszont ahogy írtam szembe jött ez az 5200-as kit és megvettem. -
törölt tag
válasz
Aljasvip
üzenetére
Szia,
pedig kellene hogy működjön, nem magamtól találtam ki, hogy ezt kell venni a magyar piacon! Nálam működik, ezért ajánlom.
Newegg link: [link]
Itt pedig egy link, részletes teszttel (12700H & 3070): [link]Newegg linken a visszajelzések alapján működött Alienware M16-al, MSI-vel, ASUS-sal, Lenovoval (intel 12 & 13 gen). Támogatja az XMP-t, de nem kell hozzá! Megnéztem az 5530 hivatalos manualját, nem tartalmaz megkötést, működnie kellene (service manual még nincs fent). Egy komment szerint DELL G16 7620-ban tökéletesen működik.
Lehetséges hogy hibás a módul. Ki kellene próbálnod, hogy csak az egyiket rakod be. Lehet, hogy valamelyik hibás! Pl. a Neweggen az első vélemények között pont egy ilyen van.
Persze, hogy a Micront ajánlják, mert amerikai cég

Amúgy neki van compatibility checkerje, ami kb semmit nem ér, mert kilistázza az összes ramjukat, ami megfelel a specifikációnak, sőt, még a teljesen feleslegeseket is (pl. ha 13450HX-ed van, teljesen felesleges a 5600Mhz RAM) [link] -
-
törölt tag
válasz
Aljasvip
üzenetére
Messze van ez a két cucc a bomba ajánlattól

Pl. a Lenovonál:
16" WUXGA (1920x1200) IPS 350nits Anti-glare, 45% NTSC,
144Hz, G-SYNC®, FreeSync™A Victus annyira nem rossz (2024-ben az only 5 Gbit/s usb-k már neccesek..), de rohadjon meg a cyberport, hogy már nem szállít Magyarországra.
Ez viszont egy hete csak 1000 euro volt ingyenes Magyarországi szállítással. Na ez tényleg jó ajánlat vót.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Aljasvip
üzenetére
Igazság szerint a TUF széria nagyon sokat fejlődött az utóbbi években. Fém fedlap, normálisabb zsanérok, jó kijelző (100% sRGB vagy 100% DCI-P3, QHD is van köztük), és a hőcsövezésük sem rosszabb, mint egy LOQ-nak.
TUF:
LOQ:
Ha olyan TUF-ot látsz amiben normális kijelző van (nem mindegyikben), annak már a többi tulajdonsága is rendben lesz.
Szerintem ha hasonló felszereltséggel látsz LOQ-ot és TUF-ot, simán lehet az ár a döntő tényező. Mellényúlni egyikkel sem fogsz.A Legion megérheti a felárat, ha szántok rá annyit.
-
peet05
senior tag
-
echterion
nagyúr
válasz
Aljasvip
üzenetére
Erről mit gondolsz? Érdemes lehet sztem kimenni érte Bécsbe, ha a német bill. nem túl nagy akadály.
HP Victus Gaming 16,1" FHD 144Hz i5-13500H 16GB/512GB RTX 4060 nOS -> 913€
De akad LOQ is hasonló áron kint, ingyenes házhozszállítással:
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip
üzenetére
Ez egy 'kisse' tulzas. Bar lehet, hogy a mai vekony csovel es hutoborda belsovel (fin structure) ellatott blokkok eseten problemas. (mi olyat csinaltattunk ami oszlopos volt, azaz a blokk aljabol szigetek alltak ki, hogy minnel jobban korbe fogja a viz aramlas)
Anno, amikor mi 20 eve blokkokat marattunk es kezdetben csak egy nagy passziv, hutobordakbol osszeragasztott 'radiator' volt a hutes a ra applikalt 120mm-es ventikkel megtamogatva - nos honapokig uzemelt a rez blokk az alu (vagy alu otvozet) radiatorral (alant) mindenfele gond nelkul.
A teszteles utan minden szet lett szedve - alu radiatort kivieve - nem volt nyoma az elektrolizis okozta gondnak. Letezik, hogy a Glykol nem vezeto? Mas okot nem latok az elektrolizis elmaradasara.
A blokk tuti voros rez volt, az anyagot meterben vettem es utana marta ki a maros a megadott terveknek megfeleloen. A hutobordabol keszult radiator meg a mai napig megvan es egyben van - a padlason. 2 nagy hutoborda - megfelelo ket komponensu ragasztoval ossze ragasztva, 2 csocsonkot bele applikalva. (aztan alltunk at a Zsuk futo radiatorra). Mereteket szemleltetendo, ezek fel colos csonkok.
-
válasz
Aljasvip
üzenetére
Hol bántottam én valakit is?? Már bocsáss meg ha nem teszem azt amit mond akkor az bántás szerinted? Leírtam hányadán állok a helyzettel. Információt köszönöm, aztán azt kezdek vele amit tudok. Pont a hozzá nem értésem miatt semmit. Ezt diktálja a józan eszem.
Most kezdjünk filozofálni, semmi nem örök. -
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip
üzenetére
Ezeken mar 20 eve tul estem hala az egnek. Mar akkor tudtam, hogy mennyiseg kell, igy a sokszaz wattnyi peltier elemmel minuszba hutott procit egy akvariumnyi viz hutotte passzivban - a pumpan kivul nem zok zajkelto akadt. De az eheim 1046 eleg halk darab.
Akkor meg nem volt divat az RGB buziskodas
-
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip
üzenetére
A kepeken (szerintem) az igazi fagyallo (glykol) utani taknyossag lathato.
A vizhutesekhez hasznalt szinezett lotty tuti nem hagy ilyen lerakodasokat.
Azokat erosen bevizsgaljak - a teszterek haborognanak ha ilyen elofordulna.Max ha van annyira paraszt a tulaj, hogy csapvizhez ad a szokasos UV reagens lottyot es abbol kicsapodik a vizko.
Vagy ahogy mar emlitettem:glykol.
Az valoba megmattitja a gumi csoveket ahogy fentebb lathato. -
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- Call of Duty: Black Ops 7
- Fotók, videók mobillal
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Formula-1
- Windows 11
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- LEGO klub
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Acer Swift Go 14 AI Ultrabook - 3 év Garanciával!
- HP ProBook 430 G3, 13,3" HD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia (
- Lenovo Thinkpad T470S, 14" FHD kijelző, I5-6200U CPU, 8GB DDR4, 128GB SSD, W11, Magyar bill, Akku X,
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S9 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3763, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

, de volt olyan aminél az SM megszüntette az optimalizálatlan akadozást, ami nélküle volt vele teljesen megszűnt. Jobb lett az összhatás.

Miért? Talán mert jó állapotban van, nem foszlik. Talán mert régen még tudtak jót alkotni olyat ami nem csak pár évig él. Talán mert egyszerű, nem kell hetekig utána olvasni mit hogyan állítsak be, telepítek és kész legyen az bármi, nem fog összeakadni, és talán lehetne még sorolni érveket miért lehet jogosultsága egy adott őskövületnek ha éppen az adott feladatott még tudja minőségben, azt amire kitalálták.

Muerte