- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- bambano: Bambanő háza tája
- Klaus Duran: LTT I Ran Every Antivirus At Once
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KillHates #112985 üzenetére
Köszi Mester!
Amúgy tudod mi néz ki még ennél is jobban?
A Blade-em hőfoka terhelés alatt, mert hiába telt el lassan másfél év a legutóbbi kezelésed óta, ugyanazzal a játékkal, ugyanolyan beállítások és körülmények között még mindig nem nőttek a hőfokok. Nem tudom mit kutyultál anno össze merő véletlenségből, de szabadalmaztatnod kéne, mint ultimate hővezető paszta.
-
válasz
RM007 #112984 üzenetére
Minőséginek szerintem minőségi, középkategória. Elég egyedi konstrukció abból a szempontból, hogy mind alacsony profilú kapcsolókkal és kupakokkal is lehet használni, mind pedig normál profilú kapcsolókkal és kupakokkal is lehet használni. Annyi "hátránya van, hogy egy 15-20 perces átépítést igényel, ha az ember váltogatni szeretne a profilok között.
Alapból alacsony profillal rendeltem meg, de már a rendelés pillanatában tudtam, hogy végül úgyis a normál profil lesz a befutó ezért rögtön megrendeltem mellé az átalakító keretet, egy csuklótámaszt, meg egy deskmat-et. Később pedig jöttek a kapcsolók meg a keycap-ek. Az egész volt - kedvezményekkel és szállítással együtt - 242 dollár.
Gyártó amúgy a NuPhy, 3 különböző billentyűzetük van itthon jelenleg.Egy full low profile Air75 v2 hurcibálósnak:
Egy normal profile Halo75 v2 a drágámnak:
Meg a fent említett Kick75 nekem.
Ha van lehetőséged kipróbálni egy jó minőségű mechanikus bill-t, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy többé nem térsz vissza a sima rubber dome-os megoldásra.A rengeteg kapcsolófajtának, PCB felfogatási módnak, PCB plate anyagnak, keycapnek, szigetelésnek, hangszigetelő szivacsnak köszönhetően kb. végtelen variációs hangzást és billentyű leütési érzést lehet elérni.
A mechanikus billentyűzet téma az pont ugyanolyan végtelen nyúlüreg, mint az agyon moddolható gamer laptopok területe. -
válasz
Evil Snowman #112982 üzenetére
Jajdeqrvajólnézki! ♥ ♥
-
válasz
Evil Snowman #112982 üzenetére
Szép?
Hát gondolom ez egy minőségi mechanikus billentyűzet ahogy szokták mondani. Sosem próbáltam. Mint zongoristánál sem mindegy mit billentget, ez is egy igényesség. Láttam videót ilyenről. Mikor ilyet látok eszem be jut a régi Amiga 1200 toronyházam külön bill. páros, amit annak idején egy bűvész mesterségű emberke adott el nekem használtan. Nem tudom az milyen volt, de kinézetre hasonló csak hosszabb.
PC-m sosem volt....(javítva, de később 2010-ig, csak inkább arra az időre szeretek vissza emlékezni)... Na más most mint amit többnyire használunk ebben a topikban. Akkoriban pólóra vasaltam az Amiga labdát mint logót és büszkén hordtam (talán még meg is van valahol, semmit nem dobok ki témában)....régi szép emlékek. Ennyit erről.Nem halok érte jó nekem továbbra is a laptopé és inkább levegőben a kezem a laptop tartó állvány miatt csak bizonygathassam magamnak még mindig mobilis vagyok.
Ja nem egészen. Maga narancs bill. világításra most a kedvencem, (semmi politika) mint szín tetszik. A piros is, de az olyan kemény nekem jelen pillanat.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Lalikiraly #112971 üzenetére
Webcam driver/szoftver nincs a géphez? Nálam AW-be szoftver nélkül volt ilyen a kép mint nálad.
-
válasz
RM007 #112956 üzenetére
Úgy látszik az idei év valamiért a narancsról fog szólni nálam is.
Egér pipa, billentyűzet keycap szett pipa.
Márcsak egy Lamborghini Edition Blade 16-ot kéne valahonnan olcsón beszereznem.
-
Moretimer
aktív tag
válasz
Juhaszatti #112976 üzenetére
Köszönöm, írtam Neki.
-
-
Moretimer
aktív tag
válasz
Lalikiraly #112974 üzenetére
Vajon gari vesztés nélkül megoldható?
-
válasz
Moretimer #112973 üzenetére
Hát hogy értve szerelőt? Van a tnt informatikai kft van youtube csatornája az a srac ügyesen szerel, vagy a dominik. Attól mert alul nem poros a lap masik oldala ki tudja milyen. Egy pasztázas biztos nem árt neki. Meg BIOS ban ha lehet egy kis alulfeszelés. Sok Gamer lapost érintő gond. Ezert is melegszenek, mint strandon a combok...
-
Moretimer
aktív tag
válasz
Lalikiraly #112962 üzenetére
Kár, hogy nem fotóztam le, de én ugyan azt a zöldes-fehéres lapot láttam a széleken amit a GPU memóriákon is.
-
Köszi a kamerára adott válaszokat. Akko ilyen potéto... Ez van. Még a 640x480 at sem éri el kb...
Viszont másik kérdés. Külső monitorra type c re kötve nem kapcsol le az integrált VGA. Hiába állítom át nvidia only ra... Azért lehet mert a type C az integrálton megy? -
PedroPascal
őstag
válasz
BeLucZ #112968 üzenetére
Thunderbolt 5 talán alkalmas lehet külső VGA-hoz. Silent módban leginkább a CPU van folytva a GPU nem. Játékra eleve a turbo ajánlott gyártó szerint de az hangos. A normál mód simán válalható legalább is az én gépemben. Az a kis + mindig is sokkal drágább volt ez ilyen.
-
válasz
Moretimer #112961 üzenetére
Lehetséges, de nem mindegy hogy az a 90-100C csak pillanatokra csap fel, vagy szinte állandóan ott botladozik. Ezt a HWInfo lapjáról tudod, vagy élőben monitorozgatsz pl MSI AB-vel? Mondjuk úgy évente vagy még hamarabb illene újra pasztázni, a hővezető lapkák is el fognak száradni idővel bár az sokkal tovább bírja.
Ha esetleg eddig nem végeztél ilyen karbantartásokat vidd el valakihez, profihoz aki kockázat mentesen helyre tudja ezt neked rakni. Van rá emberünk itt a topikban. -
BeLucZ
addikt
válasz
PedroPascal #112966 üzenetére
De itt pont az volt a lényeg hogy nem vesztettem fps-t.... Három mód van: silent, performance, turbo
Leforditva: csendes, k...rva hangos, g...ci hangos
Tehát nekem csak a silent hangszint az elviselhető és szerencsére megtaláltam ezt a bugot. Tesztelem majd még több játékkal is de nagyon furcsa. Bárcsak opció lehetne nekem az asztali gép, de hát 2 gyerek mellett..... Mindenképp gamer lapos kellett és ennek volt most a legjobb ár/érték aránya. Mondjuk igy is nevetséges 1,1 misi volt de ez olcsónak számit ezzel a laptop teljesitménnyel. Kedvencem hogy a csúcslapos, amiben a mobil rtx 5090 lapka van cirka 2,5-3 misibe kerül és kb bő 30%al ugorja meg a gépemet teljesitményben. A hülyének is megéri
Régebben azt hittem hogy na majd a thunderbolt 4 miatt veszek később egy asztali rtx 5090-est és ráteszem a laptopra és királyság van. Aztán utánaolvasgattam ennek és sajnos off
Pedig milyen szép is lett volna ha ez ugy mukodne ahogy az ember gondolja
Még annyi hogy alap esetben hiába hajtanám silent módban akkor mi értelme volt erős lapost vennem ha kb a power 60%át használhatom csak, különben halláskárosodást kapok a hutestol ?!
-
válasz
Lalikiraly #112963 üzenetére
Tudásának megfelelő így kép alapján.
-
PedroPascal
őstag
válasz
BeLucZ #112964 üzenetére
Nekem is 4080 van ugyan nagyobb gépben. Silent módban nekem szinte hangtalan ilyenkor is visz mindent de nem úgy mint normál módban. Normál mód még nem zajos, nem zavaró és ilyenkor jól ki is hajtja a vasat. Turbo mód már valóban zavaró és szinte nem lehet észrevenni a teljesítmény növekedést.
-
PedroPascal
őstag
válasz
Lalikiraly #112963 üzenetére
2,5m Ft laptopban is gyengébb a webcam mint egy 100k Ft telefon kjelzőben a kamera. Okkal árulnak jobb webkamerát.
-
BeLucZ
addikt
Sziasztok!
Most vettem egy Asus Rog Strix G614JZ gamer lapost RTX 4080-os vga-val.
Felfigyeltem egy anomáliára. A kérdésem az lenne, hogy ez hogy lehetséges ?!
Turbo módban adja le ugye a legnagyobb teljesítményt, viszont egy vadászgép is megirigyelhetné azt a hangorkánt, amit kiad ilyenkor a gép
Konkrétan elviselhetetlenül kiba...ott hangos. Fülessel én utálok story játékokat játszani, sokkal élvezetesebb a laptop hangszórójával csapatni meg kényelmesebb is. Last of Us Part 2-t toltam épp és gondoltam lerakom tálcára a játékot és átrakom silent módba a profilt amivel már teljesen vállalható a szitu.
Na és most ugrik a majom a vizbe:
Nem vette vissza a teljesitményt, cserébe halk lett és a hőfokok is változatlanok maradtak
Hogy lehetséges ez ? Még az elején tesztelgettem de a silent és turbo mod közt 60-70%-os fps különbség volt, de ennél a visszaváltásnál van egy pozitiv "bug". Mindenesetre próbálom ezt kiélvezni, mert lényegében néma csendben megkapom a max teljesitményt a turbo profil hőfokaival
-
Most amit vettem Nitro V14 et srácok ilyen képet ad a webkamera: Szerintetek ez jó?
1280x720 -
-
Moretimer
aktív tag
Sziasztok,
Lenovo Legion Slim 5 gép 90-100 fokot produkál játék alatt, 20 fokos szobában.
Kicsivel több mint egy éves, gondoltam a por miatt van így, de a hátlapot leszedve finompor is alig akad. Jobban megnézve a hűtő szélét, a vga ramok és maga a vga és a porci alatt is hővezető lapkákat véltem felfedezni. Lehetséges, hogy ez a hőfok a gyári paramétereken belül van?
Köszönöm a segítséget előre is. -
válasz
Smithy87 #112957 üzenetére
Tudod hogy értettem. Sok éve úgy építkezem laptop ügyben hogy minél tovább húzzam felső kategóriás prémium érzettel bizonyos számomra elhanyagolható kompromisszumok mellett. Ma már van némi Tesco gazdaságos színezete, de még vígan van, hardver elemek tartják a tempót, a leggyengébb pont is megfelelő, nincs kizárva.
Aztán ha minden így marad jön majd a keserű búcsú, mert új laposra áldozni keretem nem lesz soha, régi meg nem játszik BGA miatt senkitől. Sok év múlva talán lesz valami, de biztos nem játékra, jöhet majd helyette mini tornyos asztali világ vissza. Demokrácia van, az emberek szavaznak milyen laptop kell nekik, az irány tükrözi a kívánalmakat. Egyedül hiába akarok bármit, szép lassan el kell fogadni azt ami van, és tovább lépni, ha eljön az ideje. Nem ma. -
válasz
Evil Snowman #112955 üzenetére
Én meg imádom a színorgiát. Igaz, csak este használom ami van, mert spórolok vele, ki tud égni a sok év alatt. Van több billentyűzetem, amit jelenleg használok abban kiégett a kék szín, semmi sem tart örökké. A narancs most a kedvencem. A külső videó kártyánál is ritkán világítok, főleg lekapcsolva használom ugyancsak spórolás miatt, és már nagyon nem vagyok fiatal. Olyan meghatározhatatlan hosszú időre rendezkedtem be, látom a jövőt.
-
válasz
BalageK #112953 üzenetére
Ne is mondd. Szoptam én is vele eleget anno a saját 2020-as Asus ROG STRIX G531GU-val. Remélem minden alkalommal csuklott a tervező mérnök, amikor szétszedtem, majd összeraktam a gépet a szokásos 3 havonkénti takarítás során.
Szerintem a mostani fiatalabb generációnak már annyira nincs igénye erre a fajta színorgiára. Én a Blade-en még a zöld logo világítást is kikapcsoltam a kijelző fedélen. Egyrészt úgysem látom, mást meg amúgy sem érdekel. Billentyűzet világítás is egyszínű fehér. Öregszem már, úgy tűnik.
-
PedroPascal
őstag
válasz
BalageK #112953 üzenetére
Pont a gamerek fikázzák a legnagyobb gamer fícsört.
Amúgy soha nem fogja elengedni, Aura Sync miatt. Ez pont hogy erre lett kitalálva, összes Asus cucc egy színben, szinkronban legyen. Amúgy ki lehet kapcsolni vagy olyan színt és villogási formát állítasz amilyet csak akarsz. -
BalageK
tag
válasz
Evil Snowman #112952 üzenetére
De ha azt nézem, hogy 2-vel ezelőtti szériánál milyen kézügyesség kellett az alsó burkolat levételéhez az RGB szalagkábelek miatt, akkor, végül is, haladás.... ha megkésve is, de az.
Asus léptékkel :-) (amúgy meg, RGB = more FPS, pont, mint a "tuning" matricák a "sport" autókon = több LE) -
válasz
RM007 #112950 üzenetére
Ahhoz képest, hogy a kedvenceid mégsem tudod, hogy a Shortcut csatornájuk pont az ilyen rövid, velős tech kontentekre lett létrehozva.
Laptophoz: fasza meg minden, bár ez a feltűnési viszketegségben szenvedő körbe neon csillámf@szláma világítást és az Anime Vision vonalat hogy még mindig képtelen elengedni az Asus az valami elképesztő.
A mezei tolózáras, egy mozdulatos hátlap levétel üdvözlendő, igaz már anno a céges HP EliteBook 8460p-m is tudta ezt a feature-t 2011-ben.
-
Most nézem van egy Once Human nevű játék ingyenesen. 88GB szedem le. Meglessük.
Annyira szar és azért lett ingyenes? -
cyberkind
félisten
Van valami trükk a Steam-es 3DMark elindítására (nem a 3DMark 11)? Most konkrétan csak tölt, és nem történik semmi, anno, csak "beragadt" induláskor, majd ha bezártam feladatkezelőben, minden király volt, jelenleg ez nem működik, ha valaki tud valamit, ne tartsa magában, köszönöm!
-
Juhaszatti
addikt
válasz
PedroPascal #112935 üzenetére
A 16" ROG-hoz mértem a -400.000-et, a 18"-al valószínűleg nagyobb a különbség. Van amiben gyengébb, van amiben jobb, nyilván innentől egyéni preferencia kérdése a dolog. De az árkülönbség akkor is markáns.
-
PedroPascal
őstag
válasz
cyberkind #112938 üzenetére
Nekem is 23-as van, ROG Strix SCAR 17 (2023) G733
SCAR 18 képarányban más 16:10 és ott valóban nincsen hatul csatlakozó.
Remélem ezt újra hozzák jövőre, eddigiek alapján 2 évente adják ki ezt a modellt.
16Gb vRAM szerintem elegendő 1440p-ben mindenre is. Igen van az a 10% eset ahol 4K-ban kevés lehet. -
Laptopnál kijelző méreténél fogva simán elégnek kellene lennie a FHD. Ahhoz meg bőven elég a 16GB Vram. Aki ennél többet akar, 2K sem elég az vegyen asztalit. 4K olvashatatlan kicsi karaktereket produkál a laptop saját kijelzőjén. Sem lesz tőle sebesség bajnok a kiszemelt alkotás. Ha meg folyton külső monitoron lóg a dolog az is azt mondja asztalival jobban járna.
Tudok még hasonlót. Akinek nehéz a lapos saját töltője és ezt sérelmezi az használja a telefonját játékra.cyberkind: Én meg csak a laptop kijelzőjét használom pedig ott van mellette az asztalon a nagy monitor. Ok FHD vs QHD, a kicsi a 2K, de nem csak azért tolom azon. Laptop feeling nekem így még akkor is ha tudom az is csak egy külső némiképp álcázva.
-
cyberkind
félisten
válasz
PedroPascal #112937 üzenetére
Még a 23-as gépemen is oldalt vannak a csatlakozók, hátul az egész rész szellőző, és az eddigiek alapján az Msi maradt meg a hátul hagyott csatlakozóknál. Én igyekszem 4K-n tolni mindent, eddig csak az Alan Wake 2-nél kellett visszamenni 1440p-re, de ott ugye nem lőttem az RT-t, mert RT nélkül valszeg mindenhol jó lehet a dolog, az új Indy game ugyanez, a CP2077 jó pár textúra mod után már kéri a többet, de a vanilla game minden beállítással elvan 16gb-on.
Réges-rég monitor van használva, még a legnagyobb laposkijelző is kicsi ha külön billentyűt akarsz használni, el is engedtem ezt már lassan 2 éve.
-
PedroPascal
őstag
-
cyberkind
félisten
válasz
PedroPascal #112935 üzenetére
Nekem kéne a több vram, mert kitudok futni a 16ből 4K felbontáson, illetve van egy-két játék, ami a vram miatt nem engedi fullra húzni a dolgokat, de ennyi, továbbra is nagyon bivaly a 4090.
Ha jól láttam, az új gépek már csak előre fújnak, ez valami újfajta trend lesz, vagy csak a vapor chamber-ös csodák ilyenek?
-
PedroPascal
őstag
válasz
Juhaszatti #112934 üzenetére
Az csak 16", nincsen Thunderbolt 5 és gondolom van még amiben gyengébb. Sajnos nincsenek csodák más cimke alatt sem.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
PedroPascal #112931 üzenetére
Az 5080 szerintem is jobb ár/érték arányban. Főleg ha megnézünk más gyártókat is, mert az Asusnál idén elég vastagon fogott a ceruza.
Egy OLED kijelzős 5080-as Legion Pro 7 jó 400.000ft-al olcsóbb, mint egy 5080-as ROG. -
PedroPascal
őstag
válasz
cyberkind #112932 üzenetére
Jelenleg 12Gb nekem elég a 4080-al, néha 4K TV-n játszom ott is elég. 16Gb bőven elég lesz egy ilyen gépnek 4K-ban is még jó ideig, a saját felbontásán meg pláne. 24Gb jelenleg felesleges mert annyira kevés dolog van, ami ezt igényli, hogy ezért +500k esztelen döntés. Ennyiért inkább egy jó monitort lehet venni a laptop mellé.
-
cyberkind
félisten
válasz
PedroPascal #112931 üzenetére
Ha kell a vram, nincs más, márpedig kelleni fog, ha te úgy használod, nekem is ez a bajom a 4090-nel.
-
PedroPascal
őstag
Ez a teszt a legjobb eddig az új ROG gépről.
Eddig is lehetett sejteni de az 5090 nem éri meg, újból 5080 sokkal jobb vétel. -
PedroPascal
őstag
válasz
FőDudu #112929 üzenetére
A gyors töltő kábelek csak USB 2.0 a legtöbb, ritka eset ha 3.0 vagy még gyorsabb.
A Belkin 240W is csak 2.0, van Belkin USB 4.0 kábelem, ez is tud 100W-ot. -
FőDudu
veterán
válasz
PedroPascal #112928 üzenetére
Nekem almas 240W kabelem van. Az is kb a gyari vastagsagunak felel meg. Textil boritasu, feher.
Es meg nem is USB3.
Nincs ilyen eros toltom, egyik eszkoom melle adtak.
-
PedroPascal
őstag
válasz
Lalikiraly #112926 üzenetére
A Gamer laptop esetén soha nem lesz opció csak USB C töltés. Ez, mint korábban mondtam nem erre való. Mobil eszközök, ami tudja is a 200W, ez nagyon ritka, ott is a teljes töltési idő max 20%-át teszi ki a közel maximális töltési sebesség. Nem tudná elviselni a töltőfej, kábel és a csatlakozó sem tartósan. Ezért is alkalmazzák csak ultrabook-nál. Nekem van kettő ilyen Asus, 65W USB C és így is elég vaskos a kábel és csatlakozó is. Van Belkin 240W (48V, 5A) USB C kábelem és az Asus gyári 65W töltő kábele vastagabb pedig az max 3,25A-t tud leadni. Fogadd el, hogy gamer környezetben nem lehet csak USB C töltés. Sok gépben van ilyen opció, de ilyenkor nem teljes értékű a gép. Én a ROG gépemmel bohóckodtam ezzel néha, 100W-ra képes USB C-n és 140W töltő mellett is alig töltött használat közben, mivel a gépet nem csak tölteni kell, hanem etetni használat közben. Ez vész megoldásnak jó, esetleg kikapcsoltan tölteni egy gamer laptopot.
-
válasz
PedroPascal #112921 üzenetére
Ez így igaz, de azért van, mert a nitro és mas Acer gépnél a C csatin a PD töltés 65W. Tehat hiaba van az aksi fullra töltve, akkor is lekorlátozza a gép teljesítményt. Viszont arra ró nagyon is, hogy a nagy töltőtéglát nem kell hurcolni.
Bár én is azt mondom, ha ez már szabvány, akkor egy 120W osntéglájú gamer gepnél igen illendő lenne type c re valtani, valami kissebb GAN töltővel. Eleve utálom ez a téglából mimdkét oldalon kábel megoldást.
-
Chiller
őstag
válasz
PedroPascal #112907 üzenetére
Itt az asus válasza négy hónappal korábbanról:
https://www.reddit.com/r/GamingLaptops/comments/1i2yp24/asus_answers_why_ryzen_9_9955hx3d_5090/TLDW: AMD nem gyárt elegendő procit. Ugyanez a baj egyébként az AMD AI HX 375+ chipekkel is.
Paper launch volt az is.275HX biztos nem gyorsabb, mert annál még a 14900HX is gyorsabb volt, csak hát az is 3 perc után lethrottingolt 3GHz alá... az inteles TDP meg full kamu, szokás szerint. Idle-ben fogyaszt 16-45W között:
Terhelés alatt inkább 250W.
-
PedroPascal
őstag
válasz
Juhaszatti #112923 üzenetére
Applenek is van 140W C töltő. Normál laptop más mint egy gamer. Ott nem kell annyi áram meg nem is melegszik közel sem úgy. USB-C 240W jó ha 20-30 percent tudna 200W körül aztán elfőne és vissza venné magát. Egy folyamatosan nagy fogyasztást igénylő eszköznél ez nem megoldható. Ezt nézd meg, 11 perctől.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
PedroPascal #112922 üzenetére
Hát, ez a szabvány. Olyan nem lehet szabvány, ami nem működik tartósan.
Érdekes dolog ez amúgy, mert pl mobiltelefonoknál már van olyan amit lehet 240W-os USB-C töltővel tölteni. Hogy a laptopoknál ez miért nem terjed, azt nem tudnám megmondani. Talán a Lenovo 140W-os C-s laptop töltői a legnagyobbak. -
PedroPascal
őstag
válasz
Juhaszatti #112920 üzenetére
Ha ez valóban életszerű lenne 200W körül akkor szerintem a Zephyrus gépek már így lennének. Tartós, folyamatos nagy fogyasztáshoz szerintem a jelenlegi legjobb USB-C is alkalmatlan.
-
PedroPascal
őstag
válasz
Lalikiraly #112919 üzenetére
Én még csak ultrabookban láttam USB-C gyári töltést, 65W táppal de van nagyobb is 90W meg Apple 140W a max amiről tudok. Szerintem maga az USB-C foglalat és a kábel hozzá nem jól viselné tartósan a gamer laptop fogyasztását. Nekem is támogatja a ROG 100W USB-C töltést, volt hogy bohóckodtam vele de ilyenkor csak netezős gép lesz a gamer laptopból.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Lalikiraly #112919 üzenetére
Mert azokban gyenge, visszafogott videokártya van. Egy nem visszafogott, teljesen átlagos RTX 4050/4060 önmagában meg tud enni 115-140W-ot.
Egy 4090/5090 175W-ot is. És akkor ez még csak a videokártya. A proci, kijelző, meg a többi még csak ezután jön.Egyébként az USB-C power delivery szabvány maximuma jelenleg 240W. Szóval az ilyen vágott teljesítményű gépeknél akár működhetne is a dolog, mint az MSI Thin, Cyborg, vagy bizonyos Acer Nitro szériák. Általánosságban viszont sajnos még nem.
-
válasz
PedroPascal #112918 üzenetére
Hát nekem a Nitro V14 nek 135... Sőt az MSIk meg csak 120....
-
PedroPascal
őstag
válasz
Lalikiraly #112917 üzenetére
Az még kevés. USB C kevés még egy "gamer" Zephyrusnak is aminek alapból csak 200W a tápja. A komolyabb gépek 300-400W most.
-
Én azt nem vagom a gamer notik esetében is, hogy ezt a sok töltőtéglát, miért nem lehetne már leváltani egyszerübb type c töltőre. Most a c szabvány asszem 220W ig engedi...
-
BalageK
tag
válasz
PedroPascal #112912 üzenetére
Intel jelenleg max árban tud konkurálni - az image erősen le lett rontva, ügye.
Az árak nem fognak barátiasodni, ebben sajnos kár bízni. Kifutó model discount a max, ami benne van a pakliban. Hisz ha ennyiért is veszik, mert veszik, vagy fogják, ha nincs más, akkor ugyan milyen gazdasági érdek az, ami miatt olcsósítani kéne? Mindig lesz egy pandémia, háborús helyzet, vám háború etc ami miatt az árakat magasan lehet tartani. És a gamer az gamer marad - prüszköl, talán, de kifizeti :-) -
BalageK
tag
válasz
PedroPascal #112908 üzenetére
Szerintem az ok nem annyira bonyolult.. Olcsóbb az intel jelenleg. Nagyot fordult a világ, na.
-
PedroPascal
őstag
válasz
Juhaszatti #112909 üzenetére
Igen Intel boost az több, de a TDP az kevesebb. Mivel laptop a CPU és GPU együttes fogyasztásban limitálva van, 255W ennél a modellnél, így az alacsonyabb TDP jobb választás lehet. Így is 80W up TDP-t így az Asus oldal. Az Intel tudna gyárilag többet is 160W de gondolom muszáj volt kordában tartani az Asusnak.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
PedroPascal #112908 üzenetére
Intel Core Ultra 9 275HX 45W - 55W fogyasztás (boosttal 160W)
AMD Ryzen 9 9955HX3D 55W - 75W (boosttal 100W) -
PedroPascal
őstag
válasz
PedroPascal #112907 üzenetére
Intel Core Ultra 9 275HX vs. AMD Ryzen 9 9955HX3D.
Amit én látok előnyök:
Intel:
- Erősebb integrált GPU (gamer laptopban ez nem számít)
- Több és valamivel gyorsabb RAM támogatás
- Thunderbolt 5 (akár csúcs külső VGA is mehet rajta?)
- 3nm, jobb gyártás technológia
AMD:
- Több gyorsítótárral
- Több tesztben erősebbMind a kettő remek, erős de valamiért az erősebb gépekhez, 5080 és 5090 mellé az Intelt használja az Asus. Terhelten lehet kevesebbet fogyaszt és eztért.
-
PedroPascal
őstag
válasz
Juhaszatti #112906 üzenetére
Az idei kínálatban az összes erős Asus gép Intel-el van szerelve ezt látom. Igen azt az MSI gépet én mutattam itt nemrég. Annyit látok hogy mintha most ezek az új Intel procik menőbb lenne asztali fronton is. Ezért érdeklődtem.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
PedroPascal #112905 üzenetére
A legerősebb mobil proci jelenleg az AMD Ryzen 9 9955HX3D. Az MSI kínálatában már vannak ilyen gépek, valószínűleg idővel a többinél is lesz.
A 4090-es szériával is gyakoribbak voltak az Intel i9-es gépek, de azért akadt a gyártók kínálatában Ryzen 9 X3D-s modell is.
-
PedroPascal
őstag
Itt az új ROG teszt. Annak mi az oka hogy főleg az ASUS az idei legerősebb gépeket Intel-el szereli? Fordult a kocka és már nem az AMD a jobb?
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Aljasvip #112902 üzenetére
Vagy peldaul a szokaso halalba szivatas: HDMI port dedikaltan az Nvidia kartyan van.
Sakkmatt.Bedugtad a projectort, megfelezted az uzemidot. (vagy meg jobban szivja)
Van ami hurcolasra jo es normalis teljesitmenyt ad akkurol is (Intelnek is van mar hasonloan jo akkurol leadott teljesitmenyt produkalo cucca), van ami meg jatekra. Nem nagyon van jelenleg kozos halmazuk. -
válasz
RM007 #112896 üzenetére
Nem az áramszünet a lényeg, hanem hogy egy üzleti megbeszélésen - ahova nem viszel töltőt, mert nem kell ehhez a géphez - egy kiadvány/plakát látványtervet vagy egy kisebb reklám videót ott helyben percek alatt renderelsz, akár egy kódot fordítasz, LLM futtatás, stb.
És az a nem mindegy, hogy egy ilyen géppel ténylegesen aktívan végig lehet dolgozni egy 8-9 órás munkanapot úgy, hogy a töltőt otthon hagytad véletlenül. Ez nem zöldülés, hanem itt tart a technológia ha jól alkalmazzák.
Ez az a kényelem, amire egyetlen Windows-os gép sem lesz képes. Amíg az MS akkora kókler amekkora, hiába pakolnak meggymagokat (e-Core) a CPU-ba, sajnos nem azon múlik...A játékkal bohóckodás más téma. Ott nyilván kompromisszum nélkül veszel magadnak valami interaktív élményt.
De oda nem is a laptop lenne való, se a te Frankenstein géped, hanem egy rendes asztali masina. -
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- YouTube
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- HP dokkolók / TPA-B01 / EliteG3 / ZThunderbolt dock3
- HP 14s-dq0xxx /N4020/4/64ssd/14/HD/HU
- Dell Precision 7710 / i7 6820 HQ / 32GB DDR4 / M4000 / 17.3 FHD / 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad P50 / i7 6820HQ 32GB DDR4 / 256GB SSD / 15.6 FullHD
- HP ZBook Fury 15 G7 Workstation notebook / i9 10885H / 64GB DDR4 / T2000 / 1TB Nvme
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Black & Decker töltőt keresek
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest