Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chiller
őstag
válasz
RM007 #113033 üzenetére
És egyben meg is válaszoltad
Visszafejlődés, az megy. Pont a fentebb megénekelt Asus laptopban van ismét PWM-es IPS panel, holott cirka 8-10 év után már az ember azt hitte megszabadultunk végre nagy nehezen (legalább ennél a márkánál). Erre tessék.Külön javaslom megnézni a felépítést is, már az egész egy tejfelesdoboz papírvékony műanyag, és csak belül vannak csavarok...
De ugyanez van a nyomorék kurzorgombokkal/kiosztással, a 120 foknál jobban kinyitható kijelzővel, vagy a forrasztott ramokkal. Emlékszem mennyit kellett küzdeni az SRGB FHD panelekért, most meg az FHD panelek többsége használhatatlan, és csak 1440p vagy 2160p panelek kaphatók értelmes képminőséggel. De van hogy még azok se.
Kikerült az optikai meghajtó, de most már még így sem elég a hely, kell az a "bumszli" a kijelző mögé, pedig már így is akkora a káva is, hogy gyakorlatilag az alapterület már majdnem 4:3 arányú, de a kijelzők meg maradtak jobbára 16:9-esek (elvétve van 16:10). Ja és néha még sincs webcam, vagy ha van is, maradt kaputelefon minőség.
Az meg hogy még mindig létezik fényes kijelző szintén felháborító.
-
válasz
Chiller #113031 üzenetére
Az én asztali K-s procis laptopom nem tudom miért a végtelenségig tudja tartani azt az órajelet amit beállítok(pedig nem kellene minden esetben), legyen az akár 4,8 Ghz. A lényeg itt a fogyasztás, azt tudja-e tartani és az ahhoz társított órajel, akár UV segítséggel + a hűtés miatt se vegyen vissza. Persze az is lehet ez nem csak régi Clevo sajátosság, ide nyitott bios is kellett. Na volt itt sok éve már minden, aztán a vékonyítással jött a feledés.
-
Chiller
őstag
válasz
Aljasvip #113025 üzenetére
Persze, nem is mondtam ilyet. Csak azért van rá példa, hogy (ha nem is ilyen menőn kinéző hűtéssel), de azért le lehet azt a 275HX-et hűteni. Nem olyan lehűthetetlen kazán már, mint a végletekig hajszolt 14900HX volt.
Pont tegnap jött velem szembe az idei ROG Strix Scar ultimate laptop tesztje, ott azért 15 perc után is tudja tartani allcore a ~4.2GHz-et... Persze az egy komolyabb és nagyobb gép. De már önmagában ez is nagy szám, a legtöbb 14xxx vagy korábbi generációs intel 3.3 GHz-et se bír hosszabb távon tartani.
Remélhetőleg a következő széria még jobb lesz energiahatékonyságban, vagy esetleg az is szuper lenne ha az AMD méltóztatna elegendő procit gyártatni a piac részére
-
ZsoltGoku26
junior tag
Sziasztok! Billentyűzet firmware-t próbáltam frissíteni de írja hogy program nem kompatibilis ez nem tudom miért, Windows 10 -re is próbáltam de mégis nem sikerült szóval ki kell cserélni új komplett billentyűzetet? Mert jelenleg csak néhány gombok nem reagálnak
/Asus rog strix GL504GW/
-
consono
nagyúr
válasz
PedroPascal #113027 üzenetére
Valamikor 10 éve volt a kezemben utoljára GalaxyBook, azóta sajnos nem, de nagyon szép és szimpatikus gép volt.
-
PedroPascal
őstag
válasz
consono #113024 üzenetére
Nagyon jó a mostani Galaxy Book 5 pro. Kvázi egy Samsung kiadású Zenbook S14. Nem fogok most jó ideig gépet cserélni de a jövőben jó lenne ha itthon is árúsítanák. Samsung-os lettem a HTC kihalása óta és nem hiszem hogy valaha is Apple user lennék. Ott viszont van otthon is book, Samsung is megtehetné.
-
peet05
aktív tag
válasz
BeLucZ #113014 üzenetére
A turbo módot általában hanyagoljuk, bőven elég a performance, vagy ezek szerint a silent is.
Én csak azért említettem az AC anomáliát, mert volt rá példa, hogy egy frissítéssel összeakadt valami, és érdekes mutatványokat csinált (csak az AC uninstaller oldotta meg, utána tiszta telepítés - nálam anno 2 alkalommal volt ilyen, egy Strix G17-nél), de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy Nálad ez gond. Ha a hőfokok rendben vannak, akkor nem is lehet problémának tekinteni.Az új széria ár/érték aránya borzalmas, ebben nincs vita.
Még most is vannak itt a topikban olyan fórumtársak, akik DTR géppel tolják (Clevo).
Új 4090-es gépet vett(ek) 1M-környékén, ROG Scar-t, ha jól emlékszem talán Ubul86-nak sikerült kifognia az akciót.
-
válasz
Chiller #113023 üzenetére
Nem a HP hibája, hogy az Intel az utóbbi időben a fogyasztással kompenzálta a lemaradását.
De ez az "enterprise-grade" vapor chamber nagyon tetszik, gondolom a Fury laptopokét vették át, kis átalakítással.
Ha nem tolták el rajta valamit, akkor lehet majd választani a csendes de forróbb, vagy a hangos de hűvös működés között. -
consono
nagyúr
válasz
PedroPascal #113021 üzenetére
Szinte 100%, hogy nem. (Persze mivel most ezt leírtam, már holnap bejelentik az árusítás kezdetét
)
-
Chiller
őstag
Az új HP Omen Max nem viccel. OLED és Gsync és ez:
De sajnos hiába a vakító dizájn, úgy néz ki még a "nyomi kis" (14900HX-hoz képest) a 275HX ebben is csak 90%-on képes menni
-
válasz
MaxxDamage #113018 üzenetére
Nagy dolog, nekem is!
-
PedroPascal
őstag
Szerintetek valah lehet majd itthon kapni Samsung Galaxy Book-ot? Magyar forgalmazó, magyar billentyűzettel?
-
PedroPascal
őstag
válasz
chris0000 #113019 üzenetére
Boltokban így van, államonként eltér az adó és max 10% körül van a legtöbb adó. Termékenként eltérő és van amin nincs adó. Pl: 1000$ európába már 1000€ és még jön a +27% magyar adó. Elektronika dolgoknál többnyire így van.
Amúgy meg ha kosárba teszi és mielőtt leüti a megrendelést mutatni kell a fizetendő végösszeget. Boltokban valóban nettó ár van ott kiírva de lehet webshop nem így csinálja. -
chris0000
őstag
válasz
echterion #113013 üzenetére
ez furcsa igen, mert én is ilyen 3500€ körül emlékeztem ennél a gépnél vagy legalább 3000€-ra. persze remélem, h ennyi tényleg kint. a gari ami itt lényeges még, mert nem tudom, h pontosan, h van ha kintről van.. de meg is kérdezem a Lenovos ismerősömet..
már 3x kérdeztem meg tesómat, h tuti nincs rajta +TAX. a boltokban is igen minden nettó kint. -
-
-
PedroPascal
őstag
válasz
Lalikiraly #113015 üzenetére
+1 csak az Asus.
-
-
BeLucZ
addikt
válasz
peet05 #112991 üzenetére
de ennyire bugos legyen hogy egyáltalán ne frissüljön be és az afterburner is ezeket az értékeket mutsassa végig ?!!!! azért nem hiszem, hogy megsült a cucc, mert 50 fok körül tartotta a vgat turboban és ha felment teszem azt 80 fokra, az se érdekel
érdekes hogy volt 1 mód (ami az új AC frissitéssel eltünt) amiben max gpu power volt de semmivel nem tolt több fpst a sima turbo modnál, cserébe 85 fokos volt a vga terhelés alatt 50 helyett (gondolom több feszt kapott)
nem akartam összehasonlitgatni direktben az 5090es laptopokat az enyémmel csak érdekességképpen jegyeztem meg hogy mennyire borzalmas az ár/érték arányuk
ha mondjuk dupla vga erőt tudnának, azt mondom megérheti a brutális felár de 30%ért nem, tényleg bohózat kategória csak azoknak akiknek tényleg nem számit a love
emlékszem a régi szép időkre mikor a pascal archiktekturánál konkrétan belepakolták laptopba az asztali 1080-ast mert olyan jó volt a fogyasztás/hő jellemzőjük
bárcsak az ujabb vgaknál is igy lenne
1,1 misiért vettem ezt zsir ujan, nem tudom hogy a többiek használtan vagy újan vették a 4090es verziókat ( megkérdezhetem hol vették 1 millioért a 4090es verziót ? )
ha újan akkor grat nekik, én ezt találtam legolcsóbban a mostani kinálatbol hazai boltokon belül, pedig nézegettem rendesen elhiheted, régi motoros vagyok már
nem tudom hogy a scar mivel tud többet a sima rog strixnél de ha elmondod megköszönöm
#112993echterion : valóban nem sokat ér az egyéni profilozás ( nem egy klasszik afterburneres vga profil, mert anno desktop kártyáknál nagyon királyos ventiprofilokat pattintottam össze de itt korlátozottak a lehetőségek)
amugy a performance mód szódával elmegy, csak a turbo olyan mintha egy f35-ös épp felszállni készülne a fülem mellett
-
echterion
nagyúr
válasz
chris0000 #113010 üzenetére
Az fura, mert amcsiban minden ár nettó, a pénztárnál derül ki, hogy mennyi adó van rá. Sima élelmiszerboltban is a nettó ár van kiírva és mikor fizetnél a pénztárnál, akkor számolja ki a gép az adókat.
Van, ahol pl. ennyi:PedroPascal:
EU-ba ez drágább lett. Német nyelvterület jelenlegi (általam ismert) legolcsóbb helyén se olyan ócsó': -
PedroPascal
őstag
Hanyatló nyugat... "Sehol nem olyan jó mit Magyarországon" De kinek? Aki kimondta annak biztos.
-
chris0000
őstag
hi. ilyenkor tudok kiégni, mikor itt kellene megvenni egy ilyen gépet, ami most jelent meg nemrég 1,5M forintért itthon és kb. 2 perce beszéltem tesómmal aki kint él Amerikában,h ott mennyi..
980 ezer másnapra ott van. -
Bazsy555
újonc
Sziasztok, kérlek segítsetek dönteni a három laptop között. Használtan venném mindegyiket az asuson még van két év gari. Játékra és programozásra szeretném használni.
ASUS tuf a15:
CPU: AMD Ryzen 7 7735HS @ 3.20–4.75 GHz (8 mag - 16 szál) GPU: NVIDIA GeForce RTX 4050 6GB RAM: 16GB DDR5 @ 4800MHz SSD: 512GB PCI-e Gen4 NVMe Kijelző: 144Hz Full HD matt IPS 15,6” sRGB 100% G-Sync
ár: 280.000ftDell g15 5520:
CPU: i7-12700H Memória: 16GB DDR5 (4800) (Bővíthető) Tárhely: 512GB NVMe SSD (Bővíthető) Videókártyák: INTEL IRIS XE Graphics + NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB GDDR6 Kijelző: 15,6” 144Hz Matte Full HD (1920x1080) IPS Ár: 310 000 Ft
Acer Helios 300:
CPU: Intel Core i7-11800H Integrált grafikus kártya: Intel UHD Graphics Dedikált grafikus kártya: RTX 3070 Laptop 8GB GDDR6 Kijelző: 17” 1920x1080 Full HD IPS 144Hz 3ms Memória: 16GB DDR4 Tárhely: 1TB M.2 SSD Akkumulátor: 57kWh 86%-os élettartammal Operációs rendszer: Windows 11 Pro Ár: 280 000 Ft
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Gitáros topic
- Politika
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Acer Predator Helios 16 - Intel Core i9-13900HX / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 4,5TB SSD / 250Hz MiniLED
- Twelve South Curve laptop állvány
- HP Elitebook 840 G7 14" FHD Core i7 10610U 32GB RAM 512GB NVME SSD HUN Bill
- Dell Latitude 5420 14" FHD Core i5 1145G7 16GB RAM 512NVME SSD HUN Bill
- Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050 16GB DDR4 512GB NVMe SSD gar
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest