Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Send to qBittorrent Firefox kiegészítő (with SavePaths)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Chiller
üzenetére
Egy normális kétkörösnél pont az ilyen dolgok hogy pl. nézel egy videót és ki-be kapcsolgat a venti ezek nem voltak,mivel passzívan le tudta fogni a hűtés a procit is meg a GPU-t is még akkora terhelésen,de egy egykörösnél alapból "melegen tartják egymást".
Mondjuk én csak a saját gépeim tapasztalataiból tudok meríteni,nem biztos hogy minden gépnél így volt. -
.mf
veterán
válasz
Chiller
üzenetére
Köszi a válaszokat!
Strix Halo, ha már bejelentettek új modelleket a fullos (40CU) IGP-vel de CPU-oldalon kevesebb maggal, gondolnám jönnek új laptopok ezekkel, de továbbra is semmi. De már a 7840U is elég nagy előrelépés lenne CPU-erőben, s remélem az IGP-nek 8/+ GB-ot allokálva már a Resolve sem nyávog.
Vacillálás: a max 14" alternatívákat nézem. A Strix Halo nyilván jó lenne, mert egy erős APU köré kisebb, könnyebb gépet lehet építeni, mint egy CPU + GPU -> nagyobb fogyasztás -> erősebb hűtés; de a Rog Flow akciós 25k azaz 800k-ját vagy a HP 26.7k = 850k-ját nem szívesen perkálnám ki érte, ha nem muszáj. Plusz sokat gépelek, cikkeket írok, rendes bill kéne, nem tabletes lecsatolós, azokkal nincs jó tapasztalatom.
Peet05: köszi! Találtam is pár eladó G14-et, igaz inkább az előző generációkból (6800 HS + 6800S 8 GB, 32 GB, 1 TB, 2560*1600 DCI-P3 az egyik szimpatikusabb, olcsóbban a 6700S, a GPU nekem még bőven jó, inkább a 16 GB RAMból forrasztott 8 GB zavar; a régebbi 3060 és 2060 verziókból van még több, de azokban csak 6 GB VRAM van)
Balage: köszi, azonban MSI Stealth 14-est nem látok a norvég használt piacon.
-
válasz
Chiller
üzenetére
Van egy régi mxm kártyám és azt szeretném beüzemelni újfent mint régen. Már sokszor megtettem egy olyan laptopban ahol ez gyárilag nem volt lehetséges. A kártyán nem a laptopnak megfelelő bios van, a telepítő el sem indul, ha csak nem párosítom a proci igpu -jával. Na most eddig nem voltak az nvidia driverek levédve, fogtam és kicsomagoltam az egészet, majd megkeresve a nekem kellő INF fájt megnyitva átneveztem pár sorocskát és már készen is voltam. Persze telepítés előtt még a bioszban letiltottam a digitális aláírás védelmet, ezután már települt is a driver. Egy régi MSI GT70-es laptopomról van szó, amire nem rég rávarázsoltam a Win11-et. Még nem tökéletes minden, építgetem. Maga az MXM kártya egy Quadro P5200 lenne a rajta lévő 150W-os biosszal. Ezt is le kell majd tiltanom az NV panelban, hogy ne lépje át a megengedett fogyasztási határokat......szóval egy bejáratott dologról lenne szó, csakhogy most mintha csináltak volna valamit a driverrel, hogy ne lehessen manipulálni. Lehet ez is egy újabb lépcsőfok oda, hogy egy adott terméket, laptopot ne használhass más gyártó hardverével, illetve egy adott időn túl már lehetőleg ne is használd, ugyanis mint belső kártyát ilyenformán szinte bármelyiket párosíthatnád. Nem biztos, de van rá esély ha van pár bios változat valamelyiket el szokta fogadni átírva. Van egy másik hasonló kártyám is, de az most nem játszik.

Ma már késő van, holnap próbálgatom tovább. Esetleg keresek valami régebbi driver változatot csak a kártya beüzemelése miatt.
-
-
-
MikaVejneGI
aktív tag
válasz
Chiller
üzenetére
Igen gyári windows 11 van a laptopon. Az elgondolás az volt , hogy egy új ssd re csak kizárólag új windows kerül , a gyári ssd re mennek a más dolgok.
Az működhet , hogy csak az új ssd marad a gépben amig felrakom a windows-t , és utána visszarak régi? Vagy az ilyen gyári előtelepitett windowsnál ez nem müködik csak a recovery opció?
Köszönöm. -
bakelitlemez
tag
válasz
Chiller
üzenetére
Burkoltan az upgrade esélyére voltam kiváncsi, hiszen láttam külfüldi subredditeken, hogy szoktak olyat csinálni, de igazából így is bőven használható nekem a gép.
Ez az alvó üzemmódos winfrissítéses dolog annyira böki a csőrömet, céges HP gépemen nincsen vele baj, erre a saját, viszonylag nem olcsó gamer laptopom meg egyszerűen nem tud vele mit kezdeni. A napokban tervezem újrahúzni a rendszert teljesen alap Win 11el, maszekolás nélkül, hátha megoldódik, de olvastam redditen, hogy a 23as és 24es G14ek is ugyanúgy meghasalnak az alvó üzemmódtól
-
válasz
Chiller
üzenetére
Az a bizonyos Smooth Motion a frame gen után jött mint update a 4000-es szériás tulajdonosoknak. Most ok és bocs ha összevissza beszélek lehet valamit nagyon kavarok.
Tessék kijavítani.
Amiről beszélek az nekem egy olyan plusz beállítás ha használom ami korábban nem volt dlss 4 esetén. Ez pár hónapja jött nekünk. Ha bekapcsolom ez máshogy számol és ehhez el kell indítani az Nvidia app-ot, ahol beállítottam. (Naná 3DMark teszteknél nem arat)Mondjak egy példát a Superposition benchmark ezzel a nálam "globális beállítással" ahol beraktam mindenre is érvényesüljön és mint elsődleges beállítás nem megy rendesen...60 fps szinten van full fogyasztás mellett.
Ja mert régi a progi és valami kompatibilitási gebasz támadt szerintem. Ha kikapcsolom akkor minden a régi. Ebben a topikban sem másban nem találkoztam olyan emberrel aki ezt a fps tuning opciót használná tudomásom szerint. Látom ezzel is csak egyedül maradtam.
Úgy érzem magam mintha egy párhuzamos univerzumban élnék.
Egy pillanatkép a Dying Light The Beast játékból. Nézd meg az fps mutatót. Ok asztali kártya, de akkor is.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Chiller
üzenetére
Lenovo Legion Pro 16ADR10 Errol a geprol van valakinek valami tapasztalata? A benne levo proci szerintem regebbi de erosebb mint a loq gepbe levo viszont ez egy kifutott szerias gep lehet mert sok helyen nem kapni mar. Felepitesben bele tudtam nezni oldalkon eleg jo a hutes felepitese es tetszetos a sok pci 5.0 as szal ami ugye a next gen ssd hez kellhet felteve ha a nvm is benne pcie 5.0 as.
-
capulet75
addikt
válasz
Chiller
üzenetére
A teszben is 115W van a legerősebb is 140, nem olyan eget verő különbség. És BTW nem célom, hogy bárkit meggyőzzek erről a gépről. Annyit kérdeztem, hogy van-e erre valami alternatíva esetleg. A linkelt oldalon meg nem az van, hogy 115W a CPU+GPU, hanem, hogy 110+ a GPU.

-
Juhaszatti
addikt
válasz
Chiller
üzenetére
Vannak tök jó dedikált videokártya nélküli, fémházas OLED Vivobookok. Jó áron is szoktak lenni. Azokkal szerintem nincs baj, strapabíró multimédiás gépek, jó kijelzővel. Mindennek megvan a maga helye.
Gondolom a dedikált videokártyás Vivobook Pro szériára érted a dolgot.
-
consono
nagyúr
válasz
Chiller
üzenetére
Fura ez, az biztos, de lehet, hogy valamilyen AMD-s deal van mögötte.
Az AI-al meg a baj, hogy oda meg nagyon kell az NV CUDA-ja, mert persze van ROCm meg Vulkan, de nem ugyan az a liga...
Az Intel-NV APU meg egyelőre csak slideware, tartok tőle, hogy az sem lesz olcsóbb semmivel sem, ha kb. ugyan ezt a teljesítményt hozza... -
S_x96x_S
addikt
válasz
Chiller
üzenetére
>> 1.) ASUS ROG Flow Z13 ( 2025 ) GZ302
> A HP az jogos, az laptop, bár lekicsinyítve.
Ahogy a kacsacsőrű emlős is megmarad emlősnek,
a FlowZ13 -t is ugyanúgy lehet gaming notebook-nak tekinteni,
függetlenül, hogy van sok más - egyéb funkciója is.#114613docky320
Azt is jegyezzuk meg, hogy 13/14 colos gepek munkara nem alkalmasak, mindenki kikoti egy monitorra, legalabb..
Szerintem ez inkább ízlés és szokásfüggő.
Amúgy repülőn és vonaton - én például még egyszer sem láttam
- külső monitorral használni laptopot. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Chiller
üzenetére
(strix halo )
> Mindenbe megéri, de laptopba pont nem
az AMD az életciklus elején
csak pár kiválasztott partnerrel dolgozik együtt.
( amit az XMG 2025 roadmap-ben így fogalmazott meg.
"Strix Halo is a completely different motherboard architecture. This will not be available in the XMG EVO series for the foreseeable future as AMD can only support a limited number of project partners for Strix Halo." )
majd az év végén - vagy jövőre - sokkal nagyobb választék lesz.amúgy én azt feltételezem,
hogy a jobb kihozatal megy az Asus és a Hp notebookba
és a gyengébbek a mini-pc -be. -
S_x96x_S
addikt
válasz
Chiller
üzenetére
> Strix halo téma.
>És ugye még mindig csak az alábbi tabletekben:
>OneXplayer
>Asus
>HP
az ASUS inkább convertible laptop
a HP -s pedig rendes 14 colos laptop> Egészen véletlenül lassan 1 éve semmilyen laptopba nem kapható.
> Még az Asus se kapott engedélyt, aki a legeslegelső fecske volt
> februárban, és köztudottan tolja az AMD szekerét már évek óta.
én kettőt látok;
és a 128GB -os ( unified ram ) a kapós .1.) ASUS ROG Flow Z13 ( 2025 ) GZ302
https://rog.asus.com/laptops/rog-flow/rog-flow-z13-2025/
( https://geizhals.de/?fs=+ROG+Flow+Z13+GZ302 )
128GB -os verziő ~ 3699 EUR ( német áfa )
+ Notebookcheck review - 87%2.) HP ZBook Ultra G1a
https://www.hp.com/us-en/workstations/zbook-ultra.html
( https://geizhals.de/?fs=HP+ZBook+Ultra+G1a%2C+Ryzen+AI+Max+PRO )
128GB -os verziő >= 3460 EUR ( német áfa )
+ Notebookcheck review - 87 % -
törölt tag
válasz
Chiller
üzenetére
Elvileg az XMG-nel is lesz Strix Halos notebook. DE.
A Beeling GTR9 Pro eleg jo. 140W, de van BIOS tunning es siman viszi 160W-ig az APUT es normalis hofokok vannak es viszonylag halk is. $2k EU-s raktarbol, elvileg. Inkabb ezt vennem, mint a Frameworkot.The New GTR9 Pro Is a Monster! Studio-Grade, Gamer-Ready
We Overclocked the Ryzen MAX+ 395… and It’s WildSzerintem kamu, hogy nem kapnak. Lehet volt piacfelmeres es nem eri meg nekik.
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Chiller
üzenetére
> Mondjuk jobban megnézve, azért nem bíznék ebben a statisztikában,
> a Huawei is ott az élen, meg az LG, lolwut.azért is írtam, hogy a 3. oszloppal együtt kell nézni.
( lehetséges, hogy a Huawei gépek nagy része az első 1-2 hétben vagy meghibásodik,
vagy extrém elégedetlen lesz vele a felhasználó ...
mindenesetre az ott nincs megbontva, hogy mi volt a vásárló problémája. ) -
S_x96x_S
addikt
válasz
Chiller
üzenetére
a galaxus.de oldalán elég érdekes notebook statisztika van.
---
ha jól értelmezem:
A meghibásodás ( első oszlop ) és a visszaküldés ( 3.oszlop) együtt kell nézni ( összeadódnak ) , mert ha eleve hibás, akkor sokan nem is gariztatják - és itt az MSI elég rosszul áll ; de a Gigabyte - se sokkal jobb
viszont az Acer-en meglepődtem ( hogy jobb mint MSI/Gigabyte )
-
S_x96x_S
addikt
válasz
Chiller
üzenetére
> 1300eur DVGA nélkül versenyképes ár?

az alternativákhoz képest.
mert nálam a LINUX + "128 GB DDR5 RAM" behatárolja a lehetőségeket.
főleg a 128GB - mert a gépválaszték ~80%-a forrasztott RAM-al jön ,
és még a 64GB -os is ritka.---
Az új Tuxedo Infinity legalább a szempontjaim nagy részét teljesíti.
[ 128 GB DDR5 RAM + Ryzen AI 9 HX 370 -re + Linux gaming kompatibilitás + 2db M.2 amivel Oculinkes egpu-t tudok rá kötni . ]
és ~1900 Eur környékén van ( magyar áfával , magyar billentyűzettel )
milyen más 128GB-os Linux-os alternativa van ?.., nem sok.persze 128GB -nál már ott a StrixHalo is.
de ott még kisebb a választék és jelentősen drágább is.
HP ZBook Ultra G1a, Ryzen AI Max+ PRO 395, 128GB RAM, 2TB SSD, DE ( ~ 3600 EUR -)
[ AMD Radeon 8060S (iGPU), 40CU/2560SP, 2.90GHz, "RDNA 3.5" ]----
még ott a "GIGABYTE AERO X16" - bővíthető DDR5- SO-DIMM-el ( 64-et garantálnak , de talán 128GB is lehetséges ) és van RTX 8GB is benne,
de a kivitelben és a Linux kompatibilitáson elbukik nálam,
ráadásul nem is USB-C -töltője van. -
törölt tag
válasz
Chiller
üzenetére
Még a minilednél megértem, hogy probléma lehet vele, de szerintem maga a miniled megéri. Viszont a sima 1600p sem támogatja, az hatalmas kapufa.
Durva, hogy olyan miniled BOE kijelzőt használnak (NE160QDM-NM9), amiről semmi nincs a neten!
Ha lenne egy ilyen gépem, lehet rendelnék egy korábbi verziójút (NM4 vagy NM8) és beraknám. Persze csak ha megegyeznek a csatlakozó méretek stb. $150-160 egy ilyen kijelző. -
-
törölt tag
válasz
Chiller
üzenetére
Tongfang hardveresen hasonló mint az XMG alapja, de ilyen kütyüknél a SW is nagyon fontos
Minden XMG gép TongFang/Clevo, nincs semmi egyedi megoldás.
Mondjuk a bios ott is limitált XMG-hez képest.
Nem limitált, ugyanazt a biost kapják meg, mert azt az Uniwill csinálja, az XMG csak minimálisan nyúl bele. Csak itt van egy csatorna gyártó és az XMG között, ami nem sok helyen van meg. Gondolom minden disztribútornak más a szerződése a gyártóval, ezért fordulhat elő, hogy nem kapja meg mindenki a legfrissebb biost. A Clevonak van közösségi repoja, ahova mindig feltöltik a hivatalos drivereket/biosokat [link] (user és a jelszó repo).
A lényeg, hogy az a bizonyos modellszám legyen az XMG kínálatában, megfelelő konfigurációval és akkor mehet rá az XMG BIOS.Itt azt írják nem túl kiforrott sajnos az AMD BIOS változat: ..
Ez gáz, már júniusban megoldották ezeket az XMG-nél.Itt viszont van egy fontos hsz, ami alátámasztja azt, amit kiemeltem:
PCS, XMG, Eluktronics, Raiontech, and other SIs assemble the same barebones (chassis, CPU, and GPU) with custom components.
The Recoil is not an XMG laptop: some more premium brands create their own BIOS, which is usually unlocked and has more features, whereas others simply use the OEM's BIOS, which is almost always locked and has fewer features. That's why the prices differ.Tehát a magasabb ár a jobb supportot és QC-t (előfordult, hogy bizonyos gépek csak később jelentek meg kínálatban, mert minőségi probléma volt a szállítmánnyal) jelenti az XMG-nél.
Kíváncsi vagyok, mikor unják meg, hogy mindenki az ő biosukat használja.. -
-
-
Roland861010
veterán
válasz
Chiller
üzenetére
Én mióta munkahelyet váltottam azóta van ez így.
Az előző munkahelyemen hibába dolgoztam többet mégis eljártam edzeni, horgászni, "kockultam" és a házat is rendben tartottam és persze az asszonyra is volt idő.A jelenlegi munkahelyemen ( még pár nap) hiába volt több időm még sem volt ez így rendben.
Marha korán keltem hamar feküdtem amikor meg otthon voltam nem igazán kötött le.Kíváncsi leszek hogy változik ez a közeljövőben mivel EV leszek.
Én sem akarok még 50 évesen is Codozni vagy WoWozni és lehet csak a régi érzelmi kötődés az élményekhez amit nehéz elengedni.Ez olyan mint a horgásztban amikor elkezdi húzni a hal a family és fütyül az orsó.
De pár hónap alatt azt is megunja az ember újra és újra. -
-
törölt tag
válasz
Chiller
üzenetére
Van Trustpilot oldaluk is. Engem a support resze aggaszt igazan.
XMG se egy hatalmas ceg, ok is bedolhetnek 1 heten belul..1060 laptop gpu egy kozel 10 eves lapka, erre mar biztos nem vesz fel senki sem rendelest. Kivancsi vagyok, mifele svihaksag lehet ebben a bizniszben.
Kinaiakbol kinezem, hogy kiselejtezett banyasz desktop 1060 gpukbol csinalnak notebookokat. Ami adna is magat, mert nincs nagy kulonbseg a laptop es a desktop lapka kozott, csak a fogyasztas (es ebbol adodoan az orajelek). -
törölt tag
válasz
Chiller
üzenetére
Ketezres evek a dijazn, de a termekeket mindig frissitik.
Megbizhato bolt, redditen is ajanlottak, de itt is volt valaki, aki vasarolt toluk: [link] (itt olvastam roluk eloszor)goccer: Ha irsz nekik, elvileg lehet, hogy tudnak magyart billt szerezni. A legfontosabb kerdes, hogy most hogy all a kompatibilitas az XMG biossal.
XMG eleg komoly extrat tesz ra (meg a windowsra is), a NEO-nal ez 900-1k+ euro, ami azert komoly osszeg. De teny, hogy letezik support, van tenyleges kapcsolat a gyartoval (Uniwill) es nem is ilyen tessek lassek, hanem Tom atmegy az egyik tajvani irodahazbol a masikba
.Juhaszatti: Az OLEDen atsiklottam, mondjuk nalam az sajnos nem palya. Igazabol egy arban vannak, mert nalam a Digiprime/Radium red flag boltok, iPonban/Aquaban hasonlo arban mennek. Ha legalabb egy TB5 portja lenne a Lenovonak...
Erdekes, hogy a N95+1060 kinai gaming notebookok senkit sem ihlettek meg.
Nem semmi kombo, kivancsi vagyok, honnan szerezhettek az nvidia chipeket. -
echterion
nagyúr
válasz
Chiller
üzenetére
Nyilván minden cég profitot kell termeljen, ezek kis helyen elférnek még nagyobb mennyiségben is, olcsóbb egy raktárban pihentetni őket és eladni nyereséggel, mint gyorsan eladni veszteséggel. Amíg van rá vevő, ez fog menni, ha meg az intel megint elkezdett a gyártóknak tejelni, hogy őket favorizálják, akkor pláne megérte nem kiszórni őket ócsóé'.
Azért még a 2xxx széria is kap driver-t, nagy baj nincs még ebből jó ideig. Persze ettől még igazad van, ez egy elég gáz helyzet, de legalább nem felesleges karbonlábnyom és nem a kukába megy a szilikon. -
Adi01
tag
válasz
Chiller
üzenetére
Nekem is Mediatek van de azt írták külföldi fórumon, hogy [innen] szedjem le a drivert a wifihez és a bluetooth-hoz, mert a windows régit tesz fel. Tökéletes mind 2.
Valamint olvastam olyat is, hogy sokan kicserélték a wifi modult a laptopjukban. Ebay/Amazon vagy Aliexpressről rendeltek.
források:
[link1]
[link2] -
-
Chiller
őstag
válasz
Chiller
üzenetére
Visszakaptam gariból a gépet.
Monitort cseréltek benne. (ugyanúgy 1920x1080 45% NTSC-t kaptam, ami volt)
Azt mondták nekik adott képet külső kijelzőn, ezt nem igazán tudom mire vélni, de mindegy is.Szervizes elmondása alapján amikor meglátták a töredezéseket, majdnem visszaadták, de végül úgy döntöttek megcsinálják. Micsoda kegyesek. Mondjuk a kijelző részen pont semmi törés nincs, egy karc se, érdekes módon a legvékonyabb részen volt a legjobb a műanyag minősége.
A töredezett alsó fedlapot nem cserélték, de kaptam két csavart, és az "örökmenetes" menetet javították/cserélték (így most már újra mindegyik csavar megvan és rögzít is). Elég jól ki is takarították (jobban amennyire én szoktam - bár most direkt nem nyúltam hozzá, pedig lassan letelt volna az újabb év).
Viszont azóta a billentyűvilágítás+aura nem működik. Próbálgatom feltenni ezt a fostos armoury cratet, de sehogy se sikerül működésre bírni. Konkrétan el sem indul. (eddig nyilván sosem használtam ezt a semmirekellő gigabloatware programot, de most az FN+F3 kombóval nem bírtam visszakapcsolni a világítást).
-
-
peet05
senior tag
válasz
Chiller
üzenetére
Ez a szerencsétlen gép már 2 évesen "szétesős" volt, azon csodálkozom, hogy eddig vártál vele. Ezt nem lehetett volna minőségi problémára hivatkozva gariztatni - amikor még csak "anyagfáradásról" volt szó?
Nekem volt G713-am, 4800H/3050Ti, egyszer nem nyeklett-nyaklott, nem málott-potyogott róla-benne semmi (2. tulajnál a mai napig teszi a dolgát).
-
Chiller
őstag
válasz
Chiller
üzenetére
Hm, közbe kicsit megnéztem megint, elvileg lehet az enyém is 17-es. Mindenesetre a 17-es asus belefér. Sajna nagyon régen vettem, nekem is le kéne cserélni, de már nem lehet kapni sehol ilyet
Csak ilyen nagy drága dögök vannak, meg normál méretben egyzsebű fosok (szintén drágán). -
Zoli1222
addikt
válasz
Chiller
üzenetére
Köszi szépen! Attól félek ha asztali gépet rakatnék össze, onnan nem lenne megállás. Hol ezt, hol azt kellene bővíteni, újitani. Pedig már elkezdtem nézegetni a milyen konfigot topikot is. Nehéz ügy. 64"-os 4k-s tv-hez menne. Notebookcheck szerint szépen teljesít a 4060. Azért gondoltam, h elég lehet a női is, meg persze mobilabb is. Esténként ölben netezés esetleg egy kis sorozat. Mégis csak nagyobb egy telefon kijelzőjénél!
-
-
-
-
válasz
Chiller
üzenetére
De nálam rendesen fut. Látod milyen beállítással.
Legközelebb is mikor vga drivert szedek az 5000-es változatot fogom leszedni....ok csak hülyülök, tudom tök mindegy, de mindig úgy szedem le az új drivert, nem a kártyámnak megfelelően megyek az 5080-hoz, hátha. 
Ok, javítanom kell.....első indításnál volt fura az indulás. Kilépve és újból elindulva jelen pillanat minden gyors, normális.
-
-
válasz
Chiller
üzenetére
Hát én ezt most nem értem. Akkor a Vsync et kapcsoljam ki?
A monitoron bekapcsoltam a freesync et. A Radeon centerben is mutatja és be is van kapcsolva. Úgy látszik a C port az integrált kártyán keresztül megy ki.Képzeljétek ugye a gépben 1x16GB DDR5 5600 RAM volt
Viszont nekem maradt egy 16 os DDR 5 5600 as ramom. Beleraktam.
Erre a feladatkezelőben megjelent egy NPU is.... Érdekes. Nem tudtam hogy csak 32GB ramnál fog... -
-
chris0000
őstag
válasz
Chiller
üzenetére
hi. létezik, h az új Lenovok már itt tartanak "zajolásban"
ezek az új 5080-as Oled verziók, most jönnek kifele... [link] 8:05-nél mutatja.. thx. üdv.
már oldalra rakták az összes i/o portot a hűtés miatt, ami ha ilyen hűtést produkál, még simán elfogadható szerintem. bár én is utáltam, ha oldalt volt bármilyen mondjuk táp, háló kivezetés.. ezen is van rendesen hűtés azért...

-
válasz
Chiller
üzenetére
Az én asztali K-s procis laptopom nem tudom miért a végtelenségig tudja tartani azt az órajelet amit beállítok(pedig nem kellene minden esetben), legyen az akár 4,8 Ghz. A lényeg itt a fogyasztás, azt tudja-e tartani és az ahhoz társított órajel, akár UV segítséggel + a hűtés miatt se vegyen vissza. Persze az is lehet ez nem csak régi Clevo sajátosság, ide nyitott bios is kellett. Na volt itt sok éve már minden, aztán a vékonyítással jött a feledés.
-
válasz
Chiller
üzenetére
Nem a HP hibája, hogy az Intel az utóbbi időben a fogyasztással kompenzálta a lemaradását.
De ez az "enterprise-grade" vapor chamber nagyon tetszik, gondolom a Fury laptopokét vették át, kis átalakítással.
Ha nem tolták el rajta valamit, akkor lehet majd választani a csendes de forróbb, vagy a hangos de hűvös működés között. -
-
FőDudu
veterán
válasz
Chiller
üzenetére
Lattam mar mosott szar 4K kijelzot meg jo IPS-t is. Nem a felbontastol fugg a felhasznaloi elmeny.
Van par masik faktor is - fenyero, szinhuseg, kontraszt, stb...
Az emberek nagy tobbsege szereti ha atverik - OLED kijelzo a tulszaturalt szineivel, loudness a hangban, hangzatos marketing bullshitekkel, a valasztasokba meg szerintem kar bele menni. -
válasz
Chiller
üzenetére
Szerintem azért legyünk ezzel némi fenntartással teljesítmény terén, úgy mint az új intel procikkal egyetemben 4 meg 8 maggal indulva és ram tuningolás aláírással a főnök részéről mintha ezelőtt nem lett volna ilyen. Visszamentünk az időben.
Sosem voltam eddig ilyen boldog a konfigommal mint mázli ami manapság megy. Olyan érzésem támadt mint aki a végtelenségig húzza a jelen "hülye" menetrend mellett.
-
válasz
Chiller
üzenetére
Én meg azt hallottam egy bizonyos programozói csatornáról elhangozni hogy ezzel oly mértékben lett előrelépés, hogy gyakorlatilag érzékeltetve ami eddig 30 nap munkába fájt egy adott alkotással kapcsolatban az így lerövidült 1 napra. Csak kérdem, mostanában eléggé el is szaporodtak a régi siker programok újra feldolgozása, remake, vagy remaster formában lévő adaptálása. Lehet azért, mert sok év munka helyett egy jó motorral, programozói felülettel már megéri bele munkát ölni a szakmának? Aztán ki tudja, ölhetnének bele többet is csak minek gondolják, majd vegyen gyorsabb vasat a felhasználó, ahogy mondtad
, lobbizik itt mindig valaki csak nem értünk. 
-
BalageK
tag
-
consono
nagyúr
válasz
Chiller
üzenetére
Hát, azért a Strix Halo a teljesítményéhez képest szerintem nincs túlárazva. Nekem tetszik ez az irány. Arról nem is beszélve, hogy generációk óta nincs egyik konzolban sem dedikált GPU, mind APU, mégis jól elvannak.
Leginkább a shared memória miatt támogatom amúgy az APU vonalat, most egy csomószor belefutok abba, hogy a 4GB VRAM nem elég egy játéknak, közben meg pl. SteamDecken simán elfut, mert nem limitál a dedikált VRAM mérete... Nálam ez 4GB-nál nyilván fájóbb, de hát lassan a 8GB is kevés 1080p játékra is...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Projektor topic
- Tőzsde és gazdaság
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Motoros topic
- Milyen videókártyát?
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- LEGO klub
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Újszerű ÉRINTŐS Dell,FullHD IPS i7 8665u(8x4,8Ghz)IntelUHD,16-32GB RAM,512SSD,Új akku
- Hófehér,megkímélt Asus 15,6",Intel(2,4Ghz)akár 1TB SSD,jó akku, nagyon szép
- Nagyon szép,megkímélt Asus 15,6",Intel(2,58Ghz)akár 1TB SSD,nagyon jó akku
- ThinkPad.15,6",FullHD IPS,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)16-32GB RAM,256-512SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- 24 GB-os RTX 3090 OEM
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-7G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5540 notebook - i9 9880H 64GB DDR4 2TB SSD nVidia Quadro T2000 4GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ja mert régi a progi és valami kompatibilitási gebasz támadt szerintem. Ha kikapcsolom akkor minden a régi. Ebben a topikban sem másban nem találkoztam olyan emberrel aki ezt a fps tuning opciót használná tudomásom szerint. Látom ezzel is csak egyedül maradtam.

Muerte