- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adi01
tag
Ezt a német oldalt ismeritek? [link]
Legion tunning főként.
van itt épített laptop hűtő habszivaccsal is, kijelző csere, ram tunning stb. -
válasz
xridergabo #110598 üzenetére
Csak ennyi az igény? 17"?
Ez simán beleér a 450k-ba.
-
xridergabo
csendes tag
Sziasztok,
450e Ft körül keresnék 17"-os lapost. Van esetleg valami ami beleférhet ebbe az ársávba? -
Imre9211
aktív tag
Nagyon kellemes kis 'screensaver'
[link] -
echterion
nagyúr
válasz
Juhaszatti #110592 üzenetére
Azzal a 7435HS-sel egy gond van csak: nincs benne igpu, így az akkuidő ezt erősen megsínyli. Ezek közül én a ketteskét választanám.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
MacEdm #110593 üzenetére
Kb 20% van a Ryzen 5 8645HS meg eközött, úgy hogy a Ryzen kevesebbet is eszik, és kevésbé melegszik.
Persze van köztük 2 generáció különbség, úgyhogy ez annyira nem meglepő. De amúgy az RTX 4050/4060 kártyákat mindegyik teljesen kihajtja, úgyhogy ilyen probléma nem lenne vele.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
MacEdm #110590 üzenetére
Teljesen jó választás. A 8. genes Ryzen 5 meg eközött a 7. gen Ryzen 7 között nincs nagy különbség, hiába van 2 maggal több az utóbbiban. 1 magos teljesítményben kicsit jobb a Ryzen 5, több magon szinte egál.
Annyi még a különbség a két gép között, hogy a Ryzen 5-ös 1x16GB-al van szerelve, míg a Ryzen 7-esben 2x8GB van, így későbbi bővítés szempontjából az R5-ös előnyösebb lehet.
Esetleg Asus TUF jöhet még szóba, de ezek talán még jobb áron is vannak most annál.
Szóval ja, én szerintem ezt az R5-ös LOQ-ot venném a helyében, ha mindenképp újat szeretne. -
MacEdm
tag
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne venni egy budget gamer laptopot. Ezek között nem tud dönteni:
1. [Lenovo LOQ 15ARP9 Ryzen 7 7435HS RTX 4050]
2. [Lenovo LOQ 15AHP9 Ryzen 5 8645HS RTX 4050]Árban olyan 300-350k között tud rászánni. Én ezeket találtam neki, de mondom megkérdezem itt a fórumon is, hátha valaki tud jobb ajánlatot mondani.
-
echterion
nagyúr
válasz
burberry07 #110583 üzenetére
Próbáld ki ezt, bécsi átvétellel itthonról is megvehető 994€-ért (hírleveles kuponnal): AORUS 15 BKF-H3DE754SH 15.6" QHD 165Hz i7-13620H 16GB/1TB RTX 4060 W11
-
BalageK
tag
válasz
burberry07 #110585 üzenetére
Aham, matt volt az is, de szerintem mind az (LOQ) :-)
Az ár közepesen jó, de ügye extra, hogy ismert előéletű.
Nagyobb SSD és több RAM még elékélne, de azokat bármikor upgrade-elheted.
Szerintem (ha volt már "gamer" géped, és tudod, mit jelenet ezeknek a hűtése) nem nagyon fogsz csalódni benne. -
BalageK
tag
válasz
burberry07 #110583 üzenetére
Volt LOQ-om, 4060-as, 13th Gen Inteles, nem volt rossz, csalódásnak semmi esetre sem nevezném. Van jobb, persze, de az ár is más. Szerintem nem rossz vétel (persze függ attól, hogy mi a körítés, és mi az ár)
-
BalageK
tag
válasz
burberry07 #110581 üzenetére
De ügye RTX 4050, és nem 3050?
-
burberry07
csendes tag
válasz
BalageK #110580 üzenetére
Most hogy nézegettem a laptopokat, kerestem rá az asztali gép monitorára, ami LG és matt
bajom nincs vele, illetve a régi laptop fényes volt, gyengébb fényerő és csak 720p felbontás, nem estem hanyatt tőle. Szabadban ritkán használnám... Ahogy látom, ami belefér a budget-be: vagy beugró gamer viszonylag jó kijelzővel, vagy fa..a kijelző gyenge átlagos videókarival.
-
BalageK
tag
válasz
burberry07 #110579 üzenetére
Ez annyira egyéni - ha eddig mindig glossy képernyőd volt, és ahhoz vagy szokva, illetve sosem használtál mattot, akkor csalódás lehet. Amúgy meg szerintem csak a fényereje kevés, de gondolom a szabadban kevésbé lenne használva?
-
burberry07
csendes tag
Sziasztok! Mielőtt lenyomnám az entert egy LOQ 15AHP9 (2024)-ra, szeretném a véleményeteket kérni arról, hogy általános felhasználásra (film, youtube) + game milyen lesz a matt kijelző? 144 hz 100% srgb 300 nit. Fényessel nem lehet kapni, és ahogy néztem, jellemzőbb a matt kijelző a laptopoknál. Kicsit 'félek', hogy csalódást okozna.
Köszönöm a segítséget! -
RM007
addikt
válasz
Imre9211 #110573 üzenetére
Én is attól tartok csak úgy értve hogy jobb.
Amennyiben maxolgatni szeretnék mindent. És azért ahogy telik az idő remélem a procim húzza még sokáig olyan minőségben ami elégséges nekem.Azért aki ma új hardvert vesz nem kicsit erősebb procit kap vele, az biztos nem fog visszahúzni. Ez a része a dolognak eléggé kezd nyugtalanítani, de még nem látom a nyomait annak hogy megfeneklettem volna a jelenlegimmel. Remélem ez még egy darabig így marad, mert nincs tovább nálam teljes frissítésre.
-
Imre9211
aktív tag
Hát megnéztem a Witcher 4 trailerét...Kell majd az a külső vga.
Na de ez a Ciri...
-
csabekos
újonc
Szisztok! Laptop vásárlás előtt állok, és sikerült 2-3 laptopra leszűkíteni a kört.Az egyik laptop egy lenovo loq 15ahp9, ryzen 5 8645-ös processzorral, rtx 4050-es kártyával és 512-es ssd-vel.A másik laptop egy asus tuf a15 FA507NU-LP101, ryzen 5 7535hs-el, szintén rtx 4050 kártyával és 512-es ssd-vel.A lenovo 330 ezerbe, az asus 340 ezerbe kerül.A tuf a15-nek van egy rtx 4060-os változata is ugyanazzal a processzorral és 1000gb ssd-vel, 40 ezer forintos felárral, 380 ezerért.Egyetemre is vinném a laptopot,ezért az akksi idő is fontos lenne.Lenovoban 60,asusban 90wh-s akkumulátor van.Nem vagyok hardcore gamer,leginkább rocket league,r6,counter strike 2 féle játékokkal játszom.Ti melyik laptopot ajánljátok?
-
RM007
addikt
válasz
Imre9211 #110567 üzenetére
Van aki megcsinálja helyetted ha megbízod. Nem én.
Nem kell hátlap alulra és kész. Szerzel hozzá még egy hátlapot amit nyugodtan megvághatsz. Nekem van több hibátlan hátlap és heatsink is van eltéve. Bármikor összetudnék rakni egy gyári állapotot vga nélkül, az nincs bele. -
RM007
addikt
válasz
FőDudu #110564 üzenetére
Meg a közel, majdnem dupla pontszámot adó teljesítmény különbség sem hoz ezzel arányosan kétszer annyi FPS-t. Lásd rtx4080 vs 4090. Procinál sem hiszem, hogy a 3 szoros pontszám többlettel rendelkező benchmark szörny háromszoros gyorsasággal számol végez hamarabb időben a feladattal. De ez már kicsit más kérdés. Persze van erre pl Geekbench számolás. Ott van kinél mennyi idő alatt végez, ér a végére mp-ben és pontoz.
-
Imre9211
aktív tag
válasz
FőDudu #110564 üzenetére
A 4060 még az a szint ahol a technológia már engedi mobilá redukálódni. Felette viszont...
Én egyébként elsősorban a vram mennyisége miatt néztem utána ezeknek, és van egy olyan érzésem hogy jövőre izzadni fogok a 8Gigámmal mint szűz k*rva a szalagavatón. Szóval nálam mindenképpen tervbe van egy legalább 16-os VGA tb csatolóval.Igen egyébként jó lenne egy ilyen összehasonlítás. Tb 4-5-el.
Felmerült bennem a cpu bottleneck is, de mivel 4K-ra lenne a külső VGA majd leginkàbb, ott elvileg a cpu màr nem akkora tényező mint alacsonyabb felbontáson.
-
-
FőDudu
veterán
válasz
Imre9211 #110563 üzenetére
Epp teganp futottam ra egy topikra, ahol azt targyaltak, hogy a 4060 asztali es mobil verzioja kozott nincs meg az az atlagos teljesitmeny veszteseg (ami masik verziok kozott letezik) - azaz az asztali kb ugyanannyit tol, mint a mobil verzio.
Nekem furan hangzik, de talan igaz.
Nem tudom ilyet hasonlitott-e mar valaki a jelen levok kozul.(mert ugye az koztudott, hogy az asztali verziok nem csak dupla/tripla elektromos teljesitmenyt vesznek fel, de teljesitmenyt is tobbet adnak le (merheto pontokban)).
(pl. 175w 4090 mobil helyett 500-600-700w fogyasztasu szornyek is elo fordulnak - es ha jol tudom meg dupla teljesitmenyt sem tudnak).
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Rathrol #110560 üzenetére
Alaposan utánamentem a dolognak. Jelenleg konkrétan semmilyen módszerrel nem lehet desktop teljesítményű a külső VGA.
Egészen egyszerűen a csatlakozàsi és sàvszélességi dolgok miatt.
Nekem tb4 van, ami már elég fejlett, de ez a csatoló sem tud versenyezni a desktoppal. Maximum közeli értékeket produkálni(bár az is bőven jobb mint a herélt laptop gpu-k)Van a gyorsabb és erősebb alternatíva, az oculink adapter, de annak meg horror a csatolója amit a laptop alaplapjára kell operálni egy m2-es slot betoldással. Szóval az felejtő.
Alapesetben azonban mégis tudnám javasolni a thunderbolt megoldást
* [link] *
Nyilvàn nem a 100% àt fogja àtadni a vga-nak, de adott esetben így is körbep**álja bármelyik herélt amd/Nvidia laptop gpu-t. Plusz ott van h lesz elég vram ha mondjuk egy 16gb-os Nvidia/amd megoldás mellett teszi le a voksàt a user.
Szóval upgrade-nek mindenképpen upgrade, csak éppen kihasznàlva nem lesz.
*
A thunderbolt 5 màr egy érdekes kérdés. Aki mostanàban tervez gamer laptopot venni annak mindenképp felhívnàm a figyelmét hogy figyeljen arra hogy legyen tb5-ös csati. Jóval nagyobb sàvszélt kínàl mint a 4. -
FőDudu
veterán
válasz
BalageK #110561 üzenetére
Olyan jelenleg csak Razer es Apple gepekben akad ha jol tudom.
Alma kiesik, mert nem tamogat kulso GPU-t.Az Alex Ziskind tesztelt olyan kulso dokkolot amiben SSD is van - az mar 6.000MB/s sebesseget tud, meg melle 3-4 monitort. Na az mar nem semmi egy kabelen.
Razer meg nem tetszik a sok numerikus/magyar billentyuzet fetisesnek
(pedig jo cucc - en most epp MacOS Sequoia-t instalalok az enyemen - csak hogy kepben legyek merre tart az almas ekoszisztema a Windows-hoz kepest..., kesobb egy masik SSD-re mehet Opencore)
Ha menne rendesen a CS:GO almas vason, mar azt hasznalnek - de nem sok kedvem van emulatorral szarakodni. Lehet marad a Razer jatszani es lesz egy M4 Pro/Max minden masra. (Razer GPU akar 50 watton is jol viszi a CS-t - volt amikor Balanced modban maradt es ugy is atlag 100+ fps ami kijon, azt meg akar akkurol is birja es meg halk is hozza)
Az elozoleg emlitett 7945HX (Legion Pro 5, 4070) az szamomra nem hordozhato gep. Tul nehez, tul vastag (2,6cm) az akkuideje egy komplett vicc (user 2.5 orat ir max), a toltoje is majdnem egy kilo. Osszesen vagy 3,6kg ha valaki vinne magaval. Remalom.
Remelem nem marad ram a karacsonyra rendelt darab! -
Imre9211
aktív tag
-
RM007
addikt
válasz
maximilian4 #110554 üzenetére
A Stalker 2-re ránézek. Nem is gondoltam hogy van ennek is külön helye.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
maximilian4 #110556 üzenetére
Mi alapján gondolod? Nem kötekedésből kérdezem, hanem mert tényleg érdekel.
Az előző játékuknál, a Cyberpunk 2077-nél 2,5 fél év telt el az első komolyabb trailer (nem rövid teaser), és a megjelenés között.
Szerintem ha jövőre jönne, ha nem is pontos dátumot, de legalább egy 2025-ös feliratot dobtak volna a trailer végére. A nagyobb külföldi gaming oldalak 2026-27-re várják akkor, ha nem lesz komolyabb csúszás.Persze örülnék ha neked lenne igazad.
Csak egyelőre nem úgy néz ki a dolog.
-
maximilian4
addikt
válasz
Juhaszatti #110555 üzenetére
2025-ben jön, ebben majdnem biztos vagyok.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
maximilian4 #110554 üzenetére
Soká jön az még, évek kérdése
Én is nagyon várom, biztos jó lesz. De gépigényről és hasonlókról nagyon korai még beszélni, 2027 előtt nem nagyon lesz abból játék, de el tudom képzelni hogy annál is később készül el.
-
maximilian4
addikt
Senki nem beszél arról, hogy jön a witcher 4? A maga nemében minden idők legjobb pc-s címe. Gondolom a teljes kijátszáshoz párszáz óra játékidő garantált lesz itt is. Ráadásul ue5, open world. Sokan írták a stalker 2 csopiban, hogy az ue5 alkalmatlan az open world game-re. A bugokat és a gépigényt is sokan felrótták az engine-nek. Már csak azért is nagyon várom. Most ki fog derülni, hogy tényleg a motor a szar, vagy a fejlesztők voltak balfaszok.
-
RM007
addikt
válasz
Nunder #110550 üzenetére
Szerintem próbálj meg más beállításokat hátha ez a bug elmúlik magától. Vagy egy új szoftver frissítéstől. Rendszer - névjegy(alul) - speciális rendszerbeállítások - teljesítmény fül alatt stb...
Nekem rémlik mintha egyszer régen még az előző laposomnál volt valami ilyesmi. Ahogy telt az idő folyamatosan nőtt a ram foglalás. Csak nem emlékszem mit csináltam erre.Volt olyan Windows hibám is egyszer hogy logolt egy bizonyos rendszer fájlba a system32-őn belül talán. Csak nőtt a tartalma a mappának, én meg bizonyos időközönként beléptem törölni. Aztán meguntam. Na lehet akkor kivételesen új rendszer után néztem, illetve egy korábbi mentésemet tettem vissza lemezzel együtt. Amúgy nekem most is van két példányban mentésem (egy ssd-n és egy hdd-n) két nem használt lemezen nehogy egyszer is újra kényszerüljek tenni mindent az alapoktól kezdve.
)Már lehet nem is menne úgy elkényelmesedtem.)
Semmi iso, teszem be a lemezt és kész.
Sőt volt olyan is hogy a teljesen épp, vagyis kicsit hibás rendszert klónoztam másik lemezre és a klón jobb lett. Kijavított bizonyos hibákat másolás közben.Talán megérne egy próbát.
Ahogy olvasom böngésző is lehet? Akkor add át próbaképpen a prioritást egy másik böngészőnek akkor mi lesz. Vidd a háttérbe a chrome-ot.
-
peet05
aktív tag
válasz
FőDudu #110531 üzenetére
Ezt már kb. 2 hónapja írtam Pidzse4-nek a 7945HX-el kapcsolatban - A chiplet felépítés miatt ilyen magas a hőmérséklet. A 7945HX 2 CCD-s (1 CCD-n 8 mag/16 szál, itt ugye x2, 16/32+IOD - memória vezérlő+610M igpu). És szintén ezért magas az idle fogyasztás is.
Nem könnyű hűteni az "asztali megfelelőjét" sem (igaz, ott bios-ban több a beállítási lehetőség, akár thermal limitet megadva, vagy PPT - fogyasztási limitet beállítani, vagy ECO mód).
Játékra jobb az 1 CCD-s, 8/16 (mag/szál).Azt nem tudom, hogy toolkit-tel mennyire fogható meg, de ha ezekkel megbarátkozol (fogysztás-hőmérséklet), akkor kapsz cserébe egy top 2-3-mas procit, 64MB cache-vel, ami szintén jól jön, nem csak játékokban.
-
Nunder
őstag
válasz
Imre9211 #110537 üzenetére
Imre9211: fogalmam sincs mi az a 60 feletti szám a Chrome mellett, mindössze 15 tab van nyitva a 3-4 Chrome instance-on. Sosem hagyom nyitva azokat a tabokat amiket nem használok.
RM007: Én is valami Windows-os huncutságra tippelek, de nem tudom mivel lehetne ezt optimalizálni.
Adi01: Két hetes, teljesen szűz Win 11 Pro, teljesen új gépen, semmilyen vírusirtó nincs fenn, és nem hiszem hogy vírusom van, az elmúlt 20 évben nem volt erre példa.
Win restart után olyan 50% a ram használat, de szépen lassat betelik. A memtest-nek adok egy esélyt, köszi a javaslatot.
-
Adi01
tag
válasz
Nunder #110536 üzenetére
Itt valami tuti nem jó. Nálam firefox fut kb. minimum 100 nyitott oldallal és kb ugyanezek a programok futnak és 31,7ből 9,3 foglalt jelenleg.
Csak tipp de vagy valami vírus van a gépeden esetleg valami el van állítva a windowsban de olvastam már olyat is, hogy valakinek a vírusirtó zabálta a ramot és nem mutatta a feladatkezelő.
Vagy csak nem ártana egy win reinstall.
Esetleg egy memtest, hogy tuti jók-e a ramok de gondolom ha baja lenne akkor kifagyna mindig. -
Rathrol
senior tag
Szerintem várjátok meg az új RTX 5000 szériát.
-
echterion
nagyúr
válasz
gumikacsaa92 #110541 üzenetére
Sztem Ryzen 9. A hőfokokat nagyon jól fogod tudni kontrollálnia ryzencontroller-ben, eladáskor meg jól fog jönni majd az erősebb cpu.
Ha ez nem fontos szempont számodra, akkor a másik is tökéletes választás, mert más előnyét nem látom az erősebb cpu-nak egy 4060 mellett. -
Öcsielvtárs
aktív tag
válasz
Én ezzel szemezek: DELL G15 5535 - Ryzen 7 7840HS, 15.6FULL HD, 512 GB, 32GB, Geforce RTX 4060 8GB, Win11 Pro 489.990.-Ft.
-
gumikacsaa92
tag
válasz
Juhaszatti #110542 üzenetére
Rendben köszönöm. Igen bocsánat. Rtx 4060.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
Ha jól sejtem mindkét gépben RTX 4060 lenne. Ha főként játékokra fogod használni, akkor ott a videokártya lesz a fő szempont, a 4060-at pedig tökéletesen kihajtja a Ryzen 7 is.
Ha erősebb videokártya lenne benne, azt mondanám vedd a Ryzen 9-et aztán később bővítesz majd. De így úgysem éreznéd a különbséget legfeljebb néhány CPU hangsúlyos stratégiában, vagy városépítő szimulátorban (Stellaris, Cities Skyline 2, ilyesmik). -
gumikacsaa92
tag
Sziasztok. Már célegyenesbe vagyok a laptopvásárlással.
Szeretném a napokba leadni a rendelést.
Mindkét laptop asus tuf:
Egyikben 7. Generációs ryzen 7 7735hs 512ssd+1tb ssd 32gb ram 476ezer
Másikban 8. Generációs ryzen 9 16gb ram 512gb ssd 480ezer
Nekem logikusabb lenne a ryzen 9-es hisz ramot és ssd-t később tudok bővíteni. Viszont félek, hogy ez nagyon melegedő lenne. Sajnos nem nagyon találok erről a cpu-ról benchamrkot sehol.
Esetleg van valakinek érve /ellenérve? Megéri a ryzen 7-es helyett a 9es?tuf annyival többet játékok alatt? -
Öcsielvtárs
aktív tag
Most meccs közben. Igaz, más nincs megnyitva.
-
Rathrol
senior tag
Nekem böngészővel ilyen (6 lap van megnyitva) [link]
-
RM007
addikt
válasz
Nunder #110536 üzenetére
Berakom az enyémet. Más is ide tehetné és kijönne mennyire máshogy van beállítva a Windows mindenkinél. Én legalábbis arra tudok gondolni. Speciel a rendszerem vagy két éves, valamit piszkálgattam benne régen, már nem emlékszem mit, most ez van.
Böngésző van megnyitva pár füllel, photoshop csak megnyitva, vagy 90 torrent fájl csücsül munka nélkül és elég sok app feltelepítve.
Úgy vagyok vele, hogy teljesen mindegy mennyit foglal, ha van miből jó étvágyat.
A rammal nem érdemes spórolni, ki kell maxolni egy laptopban is. Sosem lehet tudni a Win egyszer csak mire vetemedik. -
Imre9211
aktív tag
válasz
Nunder #110536 üzenetére
Hát ahogy elnézem nemigen szoktad bezárogatni az oldalakat a böngészőben....ez egyben egy tipp is akart lenni..
Ram kérdésben nem vagyok szaki, csak a sajátomnak jártam utána milyen kell bele. De RM007 biztos mond neked jóságokat mert neki megvan a világ összes memóriája(kétszer
)
-
Nunder
őstag
válasz
maximilian4 #110484 üzenetére
Ezek a leginkább fogyasztó appok, de nekem sehogy sem jön ki a matek.
Most is játék nélkül csak a melós appokat nyitva tartva 31,7 GB a felhasznált memória.
Fogalmam sincs mi eheti meg ennyire. De azt hittem, hogy a 32 GB elég lesz egy ideig.
Ha venni kellene milyen modulokat ajánlotok? -
Rathrol
senior tag
Nagyon bitang kis laptop:
[link] -
Imre9211
aktív tag
válasz
RM007 #110532 üzenetére
Tényeket írtam. Egy szóval nem említettem hogy ez általános.
Ami még szintén tény hogy az ea app is egy trágyadomb.(de erről is ömlenek panaszok hivatalos ea fórumon. Csak úgy mint xy produktámánál ennek a rendkívül magasan diszkvalifikált kiadónak)*és nem olyanok panaszkodnak rengetegen 2024ben is akik kenyérpiritóval szeretnének normálisan játszani.
EA fc 25 hasít ezerrel, gondolom a köv update-íg ahogy az lenni szokott. -
FőDudu
veterán
Alapvetoen ajandekba vennek egy gepet. Legion Pro 5 vagy sima Legion 5 ami szoba johet. A 4070 140W gpu fix. De lehet vegul nalam kot ki es a Razerem megy mashoz.
Az AMD-tol azert fazok kicsit, mert a 7945HX proci alapjaraton vagy 20 wattot fogyaszt, igy az akkus uzemido valoszinuleg egy vicc (es meg hangos is). A tobbi valoszinuleg elfogadhato.
Akinek 7945HX van az tudna kommentalni a magas idle fogyasztasrol szolo hireket?
Allitolag lehetetlen normalis fogyasztast kihozni ezekbol, alapon is futenek. Ha lemennenek 8W kornyekere, banna a fene, de az en mostani procim lemegy 2 Wattig es az nagyon mas....Szoval mlilyen egy ilyen LPro 5 vagy L5?
Intel vagy AMD? (valoszinuleg az AMD sokkal erosebb.) TB/USB4 egyiken sincs - dogoljon meg a Lenovo. -
Imre9211
aktív tag
Hát hogy ez az electronic arts mekkora egy hulladék kiadó arra nincsenek is szavak...
Előljáróban annyit hogy nem nálam volt a hiba mivel egyéb aaa játékok 2K maxon kb röccenés nélkül futnak.
Na gondolom megveszem a jedi survivort ea app-ban mer most azt hiszem akcióba csak vmi 17euró volt a standard edition.
Oké, play. Nem hagyatkoztam az nvidia app-ra mer arról már múltkor írtam hogy mindent 4K-ra optimalizál a barma.Na mondom akkor legyen 1440p, epic, meg dlss performance. Átvezetőnél az elején oké, egészen az első jelenetig ameddig megkapom az irányítást. Laggparádé, szaggatás, hibásan betöltődő textúrák és minden amit emberfia el tud képzelni O.o Oké mondom hát rohadjál meg. Leraktam 1080p-be. Ugyanaz. Na mondom jó restart gép, hátha. Ugyanaz.
Plusz teljesen mind1 hogy epic-re, mediumra, vagy low-ra állítottam, ugyanúgy laggparádé. Játszhatatlan. Na mondom az gyönyörű. Előző laptopomon amibe gtx 1660Ti volt 6gb-al végigvittem az előző részét, a fallen ordert 1080p maxon ez meg összesz**ja magát.
Próbáltam mindent de játszhatatlan volt. Megnéztem más gameket, egyéb dolgokat, azok persze fluidak mint a víz.
Na mondom gratulálok EA. már megint.*Slusszpoén
Az 5betűs oldalról letöltöttem a tákolt kalózverziót, és megy a játék röccenés nélkül 2K maxon O.o
Szóval itt is, mint múltkor az ea fc25 topikjában, szeretnék "gratulálni" a szánalmas electronic arts-nak. Szerencsére csak 10enX euróm bánta. A kalózverzió hibátlan
-
válasz
Adi01 #110524 üzenetére
"Ha pedig normálisan volt szétszedve és összerakva a laptop akkor nem hiszem, hogy megtudják mondani, hogy volt extra ram vagy ssd de ezt a nálam tapasztaltabbak úgy is megírják."
+1A gépnek van egy nagyon jó szétszedési technikája, én jöttem rá.
Állapot: az összes csavar ki van szedve, állítsuk felfelé, hogy a laptopnak a hátulja legyen alul.
A laptop elülső részének a bal vagy jobb sarkánál (mindegy), a billentyűzet felőli oldalról nyomjuk be mindkét kezünkkel, a középső vagy mutatóujjunkkal, majd a másik oldalról (a gép alsó részénél), a hüvelykujjunk körmeivel feszítsük neki az oldalszerkezeténél (tehát ne azt a részt, amit pont ki akarunk szedni). Ezáltal kipattintjuk az alsó fedelet, s innentól már nagyon könnyű egy gitárpengetővel / plasztik kártyával (amit nem sajnálunk) végig"szelni" az oldalait és kipattintani.
Eléggé masszívra szokták egy csinálni. Kb. a 20. gépnél már gyerekjáték, de az első alkalomkor eléggé szenvedtem vele pár évvel ezelőtt....Ez nagyon primitív, feszítgeti jobbról balról (sorry):
https://www.youtube.com/watch?v=_L4ofz9PugwEz se korrekt, korábban már kinyitotta, ilyen könnyen nem lehet felnyitni!
https://youtu.be/TJoSj0iDuPo?si=ProY4Ilp4HIM0sTV&t=7Maradjunk annyiban, ha valakinek nem megy a magyar Lenovo garanciáztatás, forduljon hozzám kérdésért / tanácsért.
-
freeknight
őstag
válasz
Juhaszatti #110526 üzenetére
Ez pontosan így van. Tesómnak az msi laptopja dobta be a fekete képernyőt, bios se jött be, egyértelmű alaplap hiba. Vásárolt bele ssd bővítést a boltban, a szerviz meg azonnal visszadobta, hogy ssd hiba, nem foglalkoznak vele. Visszavitte a rádiumba, ők küldték be a szervízbe, így már azonnal cserélték az alaplapot.
Így van, vagy meg kell tartani a gyári alkatrészt, vagy ha bővítve veszed, csak olyan helyről, ami nem tűnik el a süllyesztőben fél év múlva. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Adi01 #110524 üzenetére
"Elsőnek az volt, hogy nem lehet, mert ha meglátják a nem gyári ssd-t vagy ram-ot visszadobják azonnal."
Olyannal már több esetben találkoztam mind a Lenovo, mind az Asus szerviznél, hogy ha nem a gyárival megegyező RAM volt benne, akkor nem foglalkoztak vele. Ráírták a munkalapra hogy a problémát "memória inkompatibilitás" okozta, és visszaadták a usernek. Ezzel nem veszett el a jótállás, csak addig nem nyúltak hozzá érdemben, amíg nem a gyárival megegyező modulok voltak a gépben (nem feltétlenül ugyanaz ami eredetileg volt, csak egy ugyanolyan). Akkor sem ha amúgy utólag kiderült hogy nem a RAM-al volt gond, hanem valami alaplapi nyomora van a gépnek.
Szóval ha otthon bővítesz, akkor érdemes megtartani a gyári modult. Ha meg eleve bővítve vetted a gépet, akkor a kereskedőhöz fognak elirányítani a szerviztől.
Azt nem mondom hogy minden esetben így van, de előfordul, szóval érdemes vele kalkulálni. Viszont ez is csak egy plusz kör, nem a jótállás elvesztése. -
-
Adi01
tag
válasz
imre687 #110478 üzenetére
Ez a Lenovo garancia vesztés és bővítés téma már nyár óta megy.
Elsőnek az volt, hogy nem lehet, mert ha meglátják a nem gyári ssd-t vagy ram-ot visszadobják azonnal. Utána az volt, hogy ha baj van akkor vissza kell küldeni a gyári ram és ssd-vel és nincs gond. Lényeg, hogy normálisan kell szétszedni és mindent úgy visszarakni ahogy volt.
Utána később valaki megkérdezte azt mondta, hogy ha premium care garancia van a gépre akkor nyugodtan lehet cserélni.
Most már ez a premium care-s verzió is megdőlt elvileg.
De ha külföldi lenovo szervizt kérdezel akkor azt mondják persze mehet a bővítés de itthon a 4ig, mint hivatalos szerviz nem szereti.
De szerintem egy dolog biztos ha garanciális probléma van csak nem küldi vissza a tulajdonos ram kit-el és extra ssd-vel a laposát utána meg a szervizes elfelejti vissza rakni.Legjobb tudomásom szerint gyári állapotot kérnek bár nulla tapasztalatom van garanciáztatás terén de logikusan is így gondolnám. Ha pedig normálisan volt szétszedve és összerakva a laptop akkor nem hiszem, hogy megtudják mondani, hogy volt extra ram vagy ssd de ezt a nálam tapasztaltabbak úgy is megírják.
(mellesleg olvassák a fórumot/topikot olyan arcok akiknek a 4ig szervizhez van közük.)
-
lionshamlet
senior tag
válasz
Bluesummers #110502 üzenetére
Detto.
16->64gb Upgrade után blackout volt az elso 2-4 próbálkozás.
Legion 5i pro - 13700hx/4070 -
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van egy Lenovo LOQ notim, amivel néha fotelből Diablo 4-ezek. Esetleg tudtok ajánlani valami normális minőségű, nem hangos hűtőpadot, amit az ölembe véve is tudok használni? Elég meleg levegőt tol ki a noti, ami már szó szerint fájó a lábamnak. -
Juhaszatti
addikt
válasz
Imre9211 #110512 üzenetére
Ez a gyakorlatban ugyanúgy működik mind a Lenovo szerviz 4iG/Humansoftnál, mind az Asus szerviz FixDirectnél.
Ha beküldöd szervizbe, és megállapítják hogy az utólag beszerelt komponens okozta a problémát, és az a hibás, akkor javítatlanul visszaadják neked. Ráírják a munkalapra, hogy az utólag beszerelt, nem gyári alkatrész okozta a hibát. És akkor ott kell legariztatnod a RAM-ot SSD-t ahol vetted, vagy ott ahol magát a gépet vetted, ha bolt által bővített modellt választottál.
Ha ezektől független a hiba, akkor azt javítják, és természetesen él tovább a jótállás.
Amit egyáltalán nem lehet megbontani az a hűtés, szóval pasztázni már tényleg csak a márkaszerviz pasztázhat -
-
Smithy87
senior tag
válasz
Bluesummers #110517 üzenetére
Simán el tudom képzelni, hogy a hivatalos szervíz váltás után ez van. Lorenzu Butcherék eddig se nagyon voltak megengedőek...
-
-
imre687
tag
válasz
Imre9211 #110512 üzenetére
Sajnos pont emiatt vettem Acer-t és nem lenovo-t. Az acer azt mondta nekem, még a CPU-GPU is újra kenhetem ha nem okozok bajt nem lesz garancia vesztés. Bezzeg a Lenovo azt mondta hogy a szerviz nézi hogy meg lett-e bontva a gép szerviz beavatkozás nélkül. Ha észre veszik ugrik a garancia a medencébe.
-
kk831228
addikt
Üdv!!
Vásároltam egy Lenovo LOQ -ot I7 Hx + 4060-al . Játèkra nem lesz használva
. Hűtèse lehetne hallkabb ,meg inkább zavaró frekvencián" szól". Van mellette a règi Dell 7767 , annak sokkal kellemesebb a hűtès hangja , pedig nem mai darab.
Azt szeretném majd újrapasztázni , melyik az ajánlott , most Noctua nth2 van benne , de már jópár èves. Thermal pad-ot is èrdemes lenne cserèlni ,mèg az se volt.?
Abból mi az ajánlott?
Köszönöm!!
-
Imre9211
aktív tag
válasz
imre687 #110510 üzenetére
Elég szánalmas húzás volna a Lenovo-tól...Nem, nem kötekedésből tényleg de ez konkrétan g*ciség. Mi az hogy a felhasználó nem cserélhet pl ramot? vagy ssd-t? Egy garanciának arról kellene szólnia hogy a szervízben megállapítsák hogy user error vagy sem. Ha nem akkor meg nyílván él a gari. Hajam leteszem...
-
imre687
tag
válasz
Bluesummers #110504 üzenetére
Fel hívtam a Lenovo Magyarországot. Ha ennyire kételkedsz hívd fel te is
-
imre687
tag
válasz
Bluesummers #110503 üzenetére
Én csak azt mondom amit a Lenovo mondott nekem, ha valaki úgy gondolja hogy meg bontja a gépét és gari vesztés lesz a vége (Lenovo esetében) az nem az én bajom. Én csak szoltam
-
Imre9211
aktív tag
válasz
Bluesummers #110502 üzenetére
Egyébként én még arra tudok gondolni(lehet hülyeség)hogy alapból úgy kellett volna bekapcsolni hogy rá van dugva a tápra. Már amiatt hogy lehet hogy akksiról nem vette fel azt a feszültséget ami az új modulnak kellett pluszba.
#RM007
Köszi. Hát nem lesz mivel én csak általános dolgokra meg játékra használom a lapost. Arra meg a 32bőven elég most már.
-
Francia91
veterán
Precision M6800-asom van, 32 GB RAM-mal. CAD/CAM-ezek, LightRoom, játék, 0-24-ben megy a gép, Torrent, de nem volt még kevés a 32 GB RAM... Nem futottam még ki belőle
Pedig a 3D modellek és a 40 Mpixeles RAW képek szerkesztése csemegézi a RAM-ot -
echterion
nagyúr
válasz
RM007 #110496 üzenetére
Nem kellett eddig semmit se bezárni kevés ram miatt. Mindig megnyitott chrome-mal játszok. Ezt a win már tudja ám rendesen kezelni. Saját tapasztalat, nem sűrűn használok olyan gépet, ami 16GB-nál több ramot eszik, lányom gépe is ugyanígy működik, nála ráadásul ilyen discord meg hasonló közösségi motyók is futna a játék mellett párhuzamosan.
-
-
válasz
imre687 #110478 üzenetére
Ez nem igaz.
Aki mondta, az egy betanított emberke, akit sajnos valaki más buta emberke találta ki, hogy így gondoljanak le pénzt az emberektől.
Jogodban áll akármilyen elektronikai eszközt megbontani, garanciavesztés nélkül, MÉG AKKOR IS, ha rajta van valami "megbontást" gátló vignyetta! -
válasz
Imre9211 #110500 üzenetére
"Először a víz levert mer az istenért nem akart bekapcsolni a laptop. Aztán tápról elindult bár először ott se akarta az igazat. Kb úgy 3adik próbálkozásra magához tért. Kicsit kómás volt az elején még a műtét után
"
Nem kómás, úgy látszik ez standard.
Minden RAM újítás után kb. 1-3 perces BLACK SCREEN fogad. Lehet ellenőrzi az elején a cserét, igénybevesz neki, de mondjuk a tervezőktől elvárnám, hogy ha ez van, akkor dobjon ki a user-nek egy:
"Csücsülj a seggeden 1-3 percet, ne restartolj"
Nem tudom miért, tapasztalatból mondom, kb. a 10. Legion Pro 7 upgrade után, 64GB-ra mindig ez volt. -
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával