Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jimpo
senior tag
válasz inf3rno #58290 üzenetére
Amennyiben a merinó gyapjú akrillal van keverve akkor engem is irritál, finoman szólva.
Azt nekem sem bírja a bőröm, ha van valami póló alatta akkor oké, de magába nem tuti Férfi túrafelső Travel 100
Viszont ha Polyester, Elastane vagy Poliamid van hozzákeverve, akkor semmi irritáció.
Amiben futok felső az is kevert szálas, 2 Celsius-fok körül nagyon jó magában is.
Van még gyapjúból itthon egy szett aláöltöző alsó, felső illetve van egy Balaclava is meg persze sapka, sál, kesztyűBár igazából sima baseball sapkát használok futáshoz, ha hidegebb van akkor a felsőnek a csukja része alákerül. A többi cuccom az szintetikus a deka futó részlegéről.
Meg egy Nitecore NU25 fejlámpát szoktam sötétben vinni, nagy kedvenc van kettő itthon mindenre is elég nekem.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
HKorn
veterán
válasz inf3rno #58388 üzenetére
20e a határ nálam, az felett még nem vettem cipőt (nálam a futás kiegészítéseként hobbi lett az akciós futócipő vadászat is ), szóval amit nem nagyon akcióznak, pl Hoka ki is esik alapból. New Balance szimpatikus lenne, boltban próbáltam, FreshFoam habanyag tetszett, de nem találtam még óccsóér. Amúgy most be vagyok tárazva kb 2 évre, szóval nem is keresek aktívan cipőt.
Run&Ride
-
danielsz
tag
válasz Fred23 #58393 üzenetére
A Wildcrossnak tutira jobb a tapadása, mint a Pega 3 Trailnek, ez utóbbi inkább félterep cipő. Én ugye a Pegasus 36 Trail alapján tudok nyilatkozni, azt ilyen aszfalt/kavics/földút kombón szoktam használni. Sok terepcipő aszfalton sok kilométeren kényelmetlen, a Pega Trail egyáltalán nem, és az erdei utakkal is egész jól megbirkózik (sok aszfaltos cipőben ilyenkor azt érzem, hogy billegek). A Pegasus Trailnek egy alternatívája a Salomon Sense Ride, abban a cipőben szerintem többet érzel a talajból.
Én is szemezek egy Wildcrossal, hátha jobban talpon maradok egy dzsuvásabb környezetben. -
inf3rno
nagyúr
válasz danielsz #58390 üzenetére
Ja igen, az Asics is jó széles, ha bírja a sarkad, azt kifelejtettem. Nekem sem bírja sajnos. A Mizuno valahogy jobban megoldotta ezt a sarok merevítés problémát, azoknál sosem volt gondom. Sőt miután az Asicsben szétment a sarkam, a Mizunoban elkezdtem futni néhány hét kihagyás után úgy, hogy még nem volt 100%-os, és abban jött helyre. Szerintem ezekben jobb a bélés, vagy esetleg az lehet, hogy a Mizunonál nem mindegyik modell jó, pl én a Wave Ridert használtam lassú km gyűjtős edzésekre, a gyors cipőik viszont valamiért nem voltak kényelmesek. Jó lenne, ha lenne még más ezeken a márkákon kívül. Tom a New Balance-ot ajánlotta még, de drága volt akkor, úgyhogy nem próbáltam. Most az eddigiek alapján ha lesz valami nagy akció, akkor Sauconyból betárazok több cipőt is. Ár-érték arányban ez tűnik a legjobb választásnak.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Fred23
nagyúr
válasz danielsz #58386 üzenetére
Salomon WILDCROSS GTX is szimpi, de mondjuk bőven ráérek, mert a terepfutással kivárok úgyis tavaszig, ráadásul van még egy cipőm eltéve, ami mérsékelten terepre is jó.
De azért elkezdett egyre jobban érdekelni a téma, hogy mi lenne számomra a legjobb terepcipő.
Kábé átlagos arányokkal bíró lábam van. Amitől tartok, az a túl keskeny típus, semmi más.norby_42: Neked is van Pega Trail 3 GTX? Ha igen, mi a véleményed róla?
[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
válasz inf3rno #58388 üzenetére
Nekem az Asics nem szimpatikus, igaz még nem volt, de amiket próbálgattam, azok túl voltak tolva, nem csillapításban, hanem bonyolult formatervezés, és ennek megfelelően itt nem volt nekem jó, ott nem volt nekem jó, kissé kényes vagyok a cipőkre (futócipőkre épp a legkevésbé, túracipőnél hátul van egy kritikus pont, ahol van amelyik feltöri - futócipőnél más a mozgás, ott nem számít).
-
Studi
veterán
Viszont ezzel a cipőtervezővel g@cijól kinéző csukákat lehet összehozni. Persze ahhoz tudni kell fixen a méretet, nem hiszem hogy visszavennének egy legyártott cipőt STUDI felirattal a sarkán.
-
danielsz
tag
-
inf3rno
nagyúr
-
danielsz
tag
válasz Fred23 #58383 üzenetére
Én is inkább a Pega 3 Trail GTX-et venném. Mondjuk nagyon jó tapadást egyiktől se várj szerintem. Én Pegasus 36 Trailben nyomom, könnyű terepre egészen kiváló, aszfalton se zavaró, de sárban lehet vele érdekes akrobatikus mutatványokat csinálni, ha éppen nem sikerül kikerülni
-
Hi!King
őstag
Igazából most rendelnék egy pegát, csak nem tudom hová rendelni, úgyhogy inkább hagyom. Majd jövőre veszek valamit, ha lenne Kinvara jó áron, akkor azt, ha nem lesz semmi jó akció, akkor valamelyik Decathlonos Kirpun ciőt. Vagy többet, mert kell majd egy kocogós, általános, csillapított, meg egy könnyebb intenzívebb edzésekre.
-
Studi
veterán
válasz sipi700 #58376 üzenetére
Ráadásul egy Air Maxszel akkorát szívtam, hogy nemigen bízom a Nike-ban. Utcára szinte kivétel nélkül 43-as cipőket hordok, megrendeltem abból is, rám se jött, cseréltem 44-esre, hosszra jó volt, de a lábujjaim alig fértek bele. Cseréltem 45-ösre, abba már belefér a lábujjam, de rohadt hosszú. Itt áll a polcon, végül nem küldtem vissza. És ahogy látom a futócipőikre is jellemző az alacsony orrész.
-
törölt tag
Igen, 35ös pl passzolt a lábra, 37nel már van csúszkálás de a fel mérettel kisebbet nem mertem bevállalni, ha túlságosan rászorít az rosszabb. Turbonal kellett meglepni a méret csökkentést 45,5 helyett 45ös lett. Annyira minimalista, a talpát leszamitva, hogy elveszik benne az ember sarka, volt benne lötyögés előre-hatra rendesen(bohóccipőorr )oldalt van pici szivacsbeles. Valamit tudnak a tervezők mert az Achilles eddig bírta.
[ Szerkesztve ]
-
danielsz
tag
válasz sipi700 #58376 üzenetére
Én is így voltam sokáig, csak aztán sok mindent még Pécsen se lehet felpróbálni, pedig nem kis város. Márkán belül is eléggé eltér a felsőrész szabása a cipőknél, pl. Pega 36/38-nál kivettem a talpbetétet most az előbb, totál ugyanakkora, mégis a 38 azonos méretben nagyobbnak tűnik. Mondjuk másokhoz képest lehet, hogy túl nagy ráhagyást hagyok a méretben, a nagyobbik (jobb) lábam hossza ténylegesen 26,2 cm, én erre 43-mas (US 9.5) környékét (Illetve márkától függően lehet az 42,5; 43; 43 1/3 és 43,5 is, de mindig 27,5 cm a hivatalos talphossz), mert eddigi tapasztalatok alapján a kisebb valahol mindig nyomna (oldalt, lábfej teteje, sarok).
-
Zozo0525
őstag
Én most crocs papucsra keresek kedvezményt az 1:06-s félmaraton meggyőzött
Valami stabil cípő kellene az a baj nike sohasem volt és nem próbáltam
-
Agony
aktív tag
válasz sipi700 #58372 üzenetére
Én most tempósabb edzésekhez az Endorphin PRO-t kezdtem el használni a Boston 9 mellett. Boston 9-et jobban szeretem 200, 400 résztávhoz, de 1000 méter vagy fölötte már jó az Endorphin is.
21K-n az Endorphin PRO valahogy totál kicsinálja a derakam, aztán 2 napig olyan vagyok mint egy rokkant nyugdíjas , viszont ilyen 10-12K körüli edzéseknél ezt nem vettem észre, úgyhogy ezzel megtalálta a helyét a rotációban.
Start with a whisper, end with a scream!
-
sipi700
tag
Feleségem rendelt Alphaflyt, valóban 55 k volt, Endorphin speed ár. Sajnos 1 számmal kisebb lába van, mint nekem Zf4-en gondolkozok, mert ennyiért nem olyan rossz, de egyelőre ott a Boston9. Nagyjából ugyanaz nekem a 2. Next% 2-re lecsapnék féláron ha lenne, de igazad van, nekem sincs 70 km-nél több az 1-esben sem, edzésen meg nem kényeztetem magam ilyen cipőkben
[ Szerkesztve ]
-
Agony
aktív tag
válasz sipi700 #58370 üzenetére
55K-ért valóban elég csábító az Alphafly, ezért is jó hogy nincs pénz a kártyán, már rég úton lenne. De épp beszéltük Tommal, hogy a 2 éves Vaporflyomban is kemény 70 km van, szóval kár belém....
Biztos lesz jövő decemberben is akció, addigra meg talán lesz annyi verseny is hogy a Vaporfly végre elhasználódjon!
-
danielsz
tag
válasz LanyUs #58362 üzenetére
Pega 38 még nagyobbnak is tűnik, mint az előző verziók. Minden márkából 27.5 cm-eset veszek, mert a kisebb valahol nyomna, de a Pega 38 már picikét nagynak tűnik 43-mas méretben. Persze lehet, hogy a 42,5-es necces lenne, nem tudom, de Adidas/Salomonból már kicsinek tűnik a 42 2/3-os.
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #58328 üzenetére
Azt mutatja, de nem lehet ránagyítani, az XML fájlban meg minden egyes adatponthoz látod a számokat. De ja szerintem is el lehet ezt engedni.
Buliban hasznos! =]
-
Studi
veterán
Én csak a saját érzéseim alapján kezdtem el stabil cipőket venni. Most hóba vettem egy Salomon terepcipőt, ami nem stabil. Egyszer volt egyelőre alkalmam kipróbálni, de lenézve látszik, hogy fordul a bokám... Rotálva a cipőket persze talán még jó is, ha van köztük neutrális is. De most van két hétköznapi edzős, van gyors cipő, van terepcipő, van vízálló terepcipő is itthon, nagy szükségem nincs semmi másra, azt hiszem.
Mondjuk emagon behúztam még egy vízállót, kicsit kevésbé agresszív talppal, mint a Salomon. Hosszú huzavona után talán ki is szállítják, meglátjuk. Legalább kaptam érte egy 5e Ft-os bocsikupont.
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #58356 üzenetére
Nehany hetig ki szabad valtani aerob keresztedzessel egy reszet az alacsony intenzitasu edzesednek. Pl. bicaj,sifutas(akar elliptikus gep) esetleg uszas. 1-2ora hetente.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
jimpo
senior tag
Köszönjük hogy szóltál. Elég veszélyes, majdnem rendeltem még 2 cipőt.
Rendelve egy Pegasus Trail 3 GORE-TEX Majd csapatok a Bükkben egy terepfutást, remélem hóban.
Illetve egy Air Zoom Pegasus 38 Shield is a kosárba került, hideg időben és szakadó esőben jó szolgálatot tesz majd.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #58352 üzenetére
Latod ez alapjan 5:30-tol lassabb futasok kellenek,cserebe a felso zonas futasokat 4:30-tol csinalod
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
ígyvanferi
addikt
válasz tomcica #58347 üzenetére
Oké, odafigyelek erre. Pláne most alapozáskor.
Akkor most már megmutatom a tempó alapú felosztást is. A zónákon ennél nem változtattam, ez a default. Így néz ki idénre:
Persze ha a pulzusnál változtatok, akkor ez is változik, tippre a 4-es, de főleg az 5-ös csökkenne.
[ Szerkesztve ]
-
Agony
aktív tag
válasz norby_42 #58346 üzenetére
Én direkt nem hagytam karácsonyra pénzt a kártyámon. Sajnos az ilyen jó akciók engem is azonnal elkapnak és a bankkártyáknak van egy érdekes pszichológiája.
Ha kártyásan fizetek valamiért, az olyan "mintha meg se történt volna". Csak pittyen a kártya, jön a futár, mindenki boldog! (Legalábbis én! ) Készpénzes vásárlásnál, meg ahogy látod kifolyni a kezeid közül a pénzt, van időd kétszer-háromszor átgondolni, hogy kell-e ez neked.
Szóval ez a november-december (black friday, karácsony, év végi leárazások, kiárusítások) veszélyes időszak, jobb a békesség.
[ Szerkesztve ]
-
danielsz
tag
Hivatalosan a Structure a stabil cipője a Nike-nak, mondjuk asszem az nem kimondottan könnyű.
Most vettem 26 ezerért Pegasus 38-at, most csak 23 ezer Ft lenne. Mondjuk inkább nem veszek most még egy párat, még nem tudom, mennyire válik be. De nézem, Tempo Next% 100 euro, Alphafly meg 150. -
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #58345 üzenetére
Kell bizony megpedig a lassu fele A felso zonakban eleg idot toltesz.
-
ígyvanferi
addikt
válasz tomcica #58344 üzenetére
Átvariáltam a számokat, külön véve a 155-165-ös 'szürkezónát' (194-nek szoktam venni a max.-ot egyébként). Így már jobban közelít ahhoz, amit írtál százalékok. Még így is faragnom kéne ebből a 3-asból? Majd még átgondolom, hogy alapvetően mikor vagyok ebben a zónában (szerintem célzottan nem nagyon szoktam itt futni).
-
tomcica
Topikgazda
válasz ígyvanferi #58343 üzenetére
Van,alap,fenntarto es normalis epitkezesi szakaszban a heti edzesmennyiseg 80%-a ajanlott az alacsony intenzitasu zona(k)ban. 15% az altalad irt 4-es zonaban,es 5% (vagy kevesebb) az 5-os zonaban.
Amit feltettel annal NAAAGYOn sok a "szurke" 3-as zonas edzesed ha a 3-as legalja pl 150-155bpm akkor meg csak-csak,de 155-165 az kevesbe hasznalt zona.[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
Arra nézve van valami ajánlás (akár a különböző célok függvényében), hogy az edzésidő mekkora százaléka történjen az egyes pulzuszónákban? Mondjuk az se mindegy, hogy számoljuk a zónákat...
Én most Karvonennel néztem meg, a runalyze ezt mutatja:
Persze simán a max. pulzus 60-70-80-90%-ával számolva kicsit más a helyzet, úgy nőne a két felső zóna aránya a két alsó kárára, a 3-as kb. ugyanannyi marad. Nálam benne vannak a statisztikában a bemelegítő, levezető, átkötő kocogások is. Sétálni viszont nem nagyon szoktam, ha meg megállok egy-két percre (terepen jellemző inkább), akkor stopolom az rögzítést. Szóval a számok a mozgással töltött időt tükrözik.(#58339) Agony: bárcsak lenne még extra kupon is... de bilibe lóg a kezem.
[ Szerkesztve ]
-
Agony
aktív tag
Igen, úgy látom az "Erősebb tartás" szűrő adja be a stabilabb cipőket.
Nekem elvileg stabil cipő kell, de pl. az Invincible Run-t imádom, ami nem tradicionális stabil cipő, de olyan széles, hogy nem igazán dől benne sehova a bokám. Cserébe viszont agyon csillapított és nagyon rugalmas.
-
Agony
aktív tag
Nike.com -on (és az applikációban) egy csomó cipőre 50%-os kiárusítás van és még méretből is elég bő a választék!
https://www.nike.com/hu/w/ferfi-akcio-futas-cipok-37v7jz3yaepznik1zy7ok
-
tomcica
Topikgazda
Te helyileg hol elsz? Szebb idoben kellene egy PH kozos edzest tartani Zentan
Meg arra is hajlok,hogy rendhagyo modon szombat delutan csinaljuk mittomen 15:00-tol ,hogy mindenki ide tudjon erni es ne kelljen ejjel 3kor kelni.Hazafele meg mar ugyis mindegy
Felallitanank a csoportokat (mittomen 5:30-as iram,5:00-as iram,4:30 stb.) mindenki beall a neki megfelelobe.Olyat is szoktunk csinalni,hogy akinek feszes pl a 4:50-4:30-as valtogato de az 5:30-5:00 meg tul laza,az edzes elso felere beall a gyors csoporthoz,es az edzes masodik feleben a lassu csoporttal fejez. Nem konnyu az ugy seThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Never79
tag
válasz Chuck Norris #58229 üzenetére
Köszi, érdekes leírás. Sárban azért naaagyon durva lehetett Galyavár. Kemény vagy.
50-nél maradnék egyelőre hosszabbakat nem szeretnék futni terepen (sem), ez a jövő évi terv, de akkor pacsizunk minimum . Júniusban Szentendre trail, szeptemberben meg akkor Vadrózsa. Közte egy két kisebb Muzsla trailra, Börzsöny trail, meg valamit 30 körülit kéne néznem Bükkben vagy esetleg Zemplémiben, de az már nekem messze van.Voltam Ct-n a légmellemmel kapcsolatban, semmit nem mutatott ki már így utólag. Vincent örülünk . Persze a térde
-
Studi
veterán
válasz tomcica #58331 üzenetére
Minden relatív. Az idei 3e km bringázás kb. annyi, mint amennyit az elmúlt 10 évben tekertem. Az 1300km futás pedig kb ötszöröse a hasonló időszak összteljesítményének. Nagyon nulláról érkeztem, de most már be mernék állni a lassú lánycsapat mögé. Ha jövőre elérem azt, hogy a közepes lánycsapat mögött futhassak az pont elég lesz, fene se akar pasik mögött futni.
-
Studi
veterán
Okos gépekhez mondjuk ott vannak a Zwift és társai, amikkel biztos kevésbé unalmas a dolog. De azt is ki kell fizetni. És egy futógépnek a helyigénye is elég nagy, és ha szobában van, akkor elég hamar elfogy a levegő. Nekem szerencsém van olyan szempontból, hogy 5 perc sétatávra van terem, ahol van normális gép, ha nagyon úgy van, hogy azon futnék, akkor elérhető, egy komolyabb gép árából azért jópár beugró kijön a terembe.
-
ígyvanferi
addikt
válasz inf3rno #58305 üzenetére
Gondolom a régebbi órákban az algoritmus kevésbé szűrte még ki az ilyen anomáliákat (vagy hát semennyire ezek szerint). A 9-es már jobb eredményt produkált, mint az Ambit, de annyira még nem jót, mint az 5-ös. És a legfrissebb FR a legjobb ránézésre. Persze a 9-nél és 5-nél kevés volt az adat, így ez lehet csak a véletlen.
Fura azért az Ambit, mert ott a FusedTrack, ami akár ilyenkor is besegíthetne. Lehet az ilyen pillanatnyi kihagyásokkal az se tud mit kezdeni, csak ha mondjuk átfutsz egy alagúton vagy ha ritkára van állítva a mintavételezés.Ja, itt már épp kezdte magát megadni az övem, azért ilyen, az nem releváns. Még annyira nem vészes, de a kisebb-nagyobb kilengések, amik a strava grafikonon is látszódnak, azok már az előjelei voltak a halálának.
Én azt hittem ez pont, hogy a nyers adatokat mutatja meg grafikonon, ha nincs smoothing bekapcsolva. Ennél jobban azért már nem megyek bele.
-
Studi
veterán
válasz tomcica #58322 üzenetére
Igen, végülis így érthető.
Amúgy emelkedőkön azért van tartósan pulzus, ha jobban belegondolok. De kevés errefelé a nem kocsikkal teli emelkedő, ahol lehet normálisan menni. Azt nem szeretem, ha 15km/h-val izzadok felfelé, közben a kocsik sorakoznak mögöttem. 1-2 erdei út azért van, amiket szeretek, majd ráfekszem jobban arra is jövőre. Futásba is ideje behozni az emelkedőket, idén eddig 1250km-en nem jött össze 1000m szintemelkedés.
-
HKorn
veterán
Mi most családdal eljöttünk egy wellness hotelbe 3 napra, itt van futópad, szóval 2 napja csak ezen futok. Rettentő unalmas, de annyira király, hogy rövidgatyában és polóban futhatok és a torkom se kapar másnap reggel. Simán kellene egy ilyen otthonra. Vegyes használatban el tudnám képzelni hosszú távon is, mint Agony.
Run&Ride
-
tomcica
Topikgazda
Futasnal a teljes testsulyodat kell mozgatni es a gravitacio miatt ez nehezebb,mint bringaval haladni vagy uszni. Mas a ra hato ero,ezert is tudnak a triatlonosok,uszok,bringasok napi sooookkkaaall tobb orat edzeni bringan vagy vizben.
Az hogy nem tudod bringan teljesen kihajtani magad azt jelenti,hogy lenne meg ott mit beedzeni a felso tempokonThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
parandroid
félisten
Igen, ezért jobb biciklin a watt érték, ott többet számít a rendszerből adódó mozgási energia veszteség, mint futásnál. Az a 25 kmph simán lehet akár 200-250 watt is, és akkor az emelkedésről még nem is beszéltünk.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Agony
aktív tag
Szerintem az is közrejátszik, hogy a futás több izmot mozgat, amit te is írsz pl. felsőtest... de amúgy én arra tippelnék, hogy a futás a lábaktól is nagyobb erőkifejtést igényel mint a kerékpározás, természetesen azonos szinten.
Én amig nem futhattam, bringáztam 25 km/h-val enduro bicóval és simán felvertem a pulzusomat futó zónákba.
Nyilván ez egy nehéz, össztelós bringával, széles, bütykös gumikkal. Egy rendes országúti vagy crosscountry bicóval ez a 25 km/h vicc osztály lenne, pedig maga a mozgásforma ugyanaz.
-
parandroid
félisten
“Miért nem megy a tekerés is 165-170 bpm-en folyamatosan?”
Hogyne menne. Biciklin is tudok ugyanolyan intenzitással tekerni, mint ahogy futok. Futni viszont nem tudok olyan alacsony pulzuson, amin egy teljesen elfogadható intenzitás már megy a biciklin. Azaz 160-170 bpm között van a versenytempóm futásban (nagyjából mindegy is a táv, előbb-utóbb úgyis ennyi lesz), alapozós futás meg régen ment 140 körül, most perpill a 150-nek már örülnék, de ez még alakulóban van. Bicajon a 160-170 az már bőven 30 fölötti tempó szabadban, emelkedőkkel, forgalommal, széllel, vagy jelentős, folyamatos szintezés (nyilván a sebesség úgy esik vissza). Ez olyan FTP max tempó, amit elvileg minimum egy órán keresztül tudni kell tartani, ez nekem beedzve olyan 220-230 watt lehetett. Ellenben egy 30-at alulról súroló, laza, de azért tempós tekerés, 120-130 watton megoldható gyakorlatilag nyugalmi pulzuson (szintén 120-130 között). Na, futni, kb sose bírnék ilyen pulzussal, ehhez nekem bicaj kell…
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Studi
veterán
válasz parandroid #58298 üzenetére
Teljesen egyetértek amúgy. Egyszer futottam futószalagon, de százszor inkább kimegyek bármilyen hidegben. Az más kérdés, hogy így 40 felett elkezdve a mozgást az ízületeim nem túl hálásak ezért, racionálisabb lenne néha gépen is szaladni. A bringával is így vagyok, inkább kimegyek a fagyba, még ha fél óra a beöltözés is, a szobabicó ment is eladásra. Maradt itthon az evezőgép, bár az is sokat kér a lábtól, de azért mégis más mozgás. Ha használom.
A pulzus kérdés számomra is nyitott. Miért nem megy a tekerés is 165-170 bpm-en folyamatosan? Mi ennek az oka? A felsőtest kvázi mozdulatlansága bringázás közben?
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #58312 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam én is, hogy ha kezd megvadulni a vasárnap, akkor átváltok heti 2 erős edzésre. Hét közepén valami pörgősebb 100/200/400 akár kombinálva, hétvégén meg a vasárnapi hosszúba beépítve a versenyspecifikus tempó.
Majd előkeresem 2019-ből azokat a kellemes vasárnapokat, amiket akkor állítottál össze 1/1/1 és társai , aztán azokból felépítem a január-április időszakot. Voltak ott válogatott kínzások, úgyhogy biztos nem fogok unatkozni vasárnaponként.
Azért vigyázz, nehogy bealudj ilyen 3:45-ös tempónál... téli hideg, sötét, "lassú" csordogálás... veszélyes kombó!
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
Ma nalam is pont ez az edzes ment 6 x 1000m/1000m,annyi h nalam lazabb teli iparos lajtos verzio ment = 3:35 / 3:55, szinte unalmas elotte volt 1.5km fokozos bemelegites nehany repulo gyorsitoval,a vegen 2.5km kifutas benne 3 x 100m repulovel.
-
tomcica
Topikgazda
errol van itt szo! Ahogy irod a darabszam novelest,az mar egyben versenyspecifikus munkava teszi ezt a tipusu edzest A ket iramod 15mp-tol kozelebb nem kell vinni (kiveve ha felmero helyetti elezes van,vagy rovidebb tavra akarsz elezni) tehat ez a 3:45-4:00 valtastol kozelebbi nem kell. A 3:45-4:05 szinte ugyanaz,az az 5mp nem mervado
10 x 1000m/1000m 3:45-4:05 valtast eleg 8heten at csinalni,de mivel ilyen jol megy szerintem 2alkalom utan erdemes valtani a melosabb verziokra 5x2K/1K (mehet elotte 5-7K 4:15 koruli elofarasztas,hogy a hosszu futas kilometere is meglegyen) majd 4x3K/1K...3x4K/1K...3x5K/1K na az mar valodi versenyspecifikus munka FM-re.Ott persze majd naaagyon vigyazni kell,h het kozben milyen munka megy melle,mert azt van aki 5-7napig piheni ki azt a 8hetet lehet kombinalva is egyik hosszuban 10x1K/1K..kovetkezo heten 5x2K/1K...majd megint 10x1K/1K...es igy minden masodik heten pakolod be az egyre hosszabb tempokat.Koztes heten pedig iparos melo 10x 1K/1K.
Ilyen 8hetnel,het kozben 400m v 200m porgos 3:35-3:25 + lazabb 400m v 200m piheno (4:30-as neked) szepen kiegesziti. Mas nem kell,esetleg egy harmadik napon lehet egy picit dolgozni feluljaron par ismetles,szinte csak erintve az erot,nem teljes edzes.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
danielsz
tag
Közben szereztem egy Nike Pegasus 38-at. A talp jóval puhábbnak tűnik, mint a Pega 36-nál, picit ilyen süppedős élmény. A felsőrész mintha még bővebb lenne, mint a 36-nál, a nyelv nem feszül rá úgy a lábfejre, ami a 36 esetén azért érezhető, ha nagyon bekötöttem. Azon is elfilóztam, hogy a Pega 38-ból lehet, hogy elég lenne a 42.5-es méret, kajakra olyan érzés, mintha kicsit nagyobb lenne, mint a 36. (Lehet, hogy a kisebb, de széles verziókkal kéne kísérletezni, de az nehezebben hozzáférhető). Tegnap sajnos rosszul jött ki, mert a bal láb külső talpéle megfájdult, egy rövid futás elejétől végéig mintha égették volna a talpamat. Vicces volt, hogy jobb lábra full kényelmesnek éreztem, a bal lábammal meg rohadtul szenvedtem. Rájöttem, hogy egy bőrkeményedéstől van, nagy részét ma sikerült levakarni, mai futásomon egy Pega 36 Trailben abszolút nem volt gond. Úgyhogy az igazi tesztelés még hátravan
[ Szerkesztve ]
-
Agony
aktív tag
válasz danielsz #58309 üzenetére
Neked arra a környéken biztos ismerős a Borvidék Félmaraton meg van ott még valami alkoholista kiképző "futóverseny" a szekszárdi terepen csak nem jut eszembe a neve. Ott is a boros pincesoron futnak végig, aztán a végére gyakorlatilag a fél mezőny matton van.
-
Agony
aktív tag
válasz tomcica #58253 üzenetére
46 perc lett, maradhat?
Nem sok kedvem volt ma kimászni 1000/R1000-re a mínuszba, de mire kikocogtam a kerékpárútig (kb. 500 méter), addigra megjött a lelkesedés. A tempón nem változtattam a múlt hetihez képest, marad 3:45 a tempós szakasz és 4:05 a pihenő, helyette megtoldottam még egy ismétléssel, így már 6x1000/R1000 a táv. Szerintem jövő héten hozzá rakok még egyet, úgy 14K lesz, aztán a következő héttől beépítem ezt vasárnapi edzésekbe, hogy a 21K-ba legyen a 8x, 9x, 10x 1000/R1000.
A hidegtől eltekintve jó edzés volt, a tempó célok mindenhol szépen megvoltak, a pulzust is csak egy-egy pillanatra láttam 180 BPM felett és érzésre is csak a hideg levegő volt a zavaró... már nem volt az a küzdelem 3:45-ért mint októberben. A lépészámot sikerült jól belőni, épp 180 -ra jött ki az átlag, úgyhogy taposni kell tovább, aztán még lehet belőle valami.
Az állóképességtől eltekintve úgy látom most visszaértem oda ahol júniusban beütött a sz*r (173 BPM @ 3:53), úgyhogy januártól meg ki kell dolgozni még az új edzésblokkot, aztán április-májusra gurítani belőle valamit.
-
inf3rno
nagyúr
válasz ígyvanferi #58303 üzenetére
Szerintem szakadozhat a GPS jel, azért úgy rögzít, hogy egy darabig egy helyben vagy, aztán utána hirtelen ugrasz egy másik helyre fénysebességgel. Elképzelhető, hogy a másik óra eleve simít, passz. Ami még nekem feltűnt, hogy ennél a pulzus értékek is ugrálnak bal oldalt, jobb oldalt viszont teljesen sima az is:
A nyers adatokra is rá lehet egyébként nézni ezeknél. A GPX úgy rémlik sima XML fájl, egy jobb szövegszerkesztővel, pl notepad++ megnyitható.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
ígyvanferi
addikt
válasz inf3rno #58248 üzenetére
Na kipróbálgattam pár gpx-szel ezt az oldalt én is. Blogolok itt róla egyet, akit ez hidegen hagy, már ugorjon is tovább (vagy menjen szaladni egyet ). Szerencsére dolgozom még ma is, így volt időm ezzel bíbelődni.
Végignéztem jó pár fájlt itt, nagyon változatosan mutat hol borzalmasat, hol egész tűrhetőt. Fogalmam sincs, ez mitől függ, nem fedeztem fel kapcsolatot mondjuk a gps-t zavaró hatásokkal, mert pl. kint a töltésen futott félmaraton, ahol még fák sem voltak a közelben, ott is ilyen zagyva ugraló a grafikon, miközben vannak sokkal szebbek, miközben ott házak között futottam. (Tipp: ha metrikusra állítod a honlapot, kicsit kisebbek lesznek a kilengések.)
Csináltam pár összehasonlítást olyan futásokkal, amiket gyakorlatilag teljesen azonos útvonalon, nagyon hasonló intenzitással futottam valamikor korábban az Ambittal és mostanában az FR745-tel. Röviden a lényeg, hogy az FR745 sokkal kisebb kilengéseket csinált a tempógörbében, az Ambit elég hasonlóakat produkált, mint amit mutattál először. Itt van pl. egy azonos útvonal, kb. ugyanolyan táv, hasonló kis fokozással benne, részben kertesházak között, részben fák között, síkon. Bal oldalt az Ambit, jobbra pedig a FR. Kisebbek az utóbbinál a kilengések, de még nem vészes. Ez egy rövid laza futás magasabb házak között. Itt már elég ijesztő az ambitos eredmény. Különösen a cadence fura, miért ilyen, esetleg ha túl lazán van a csuklómon, az zavar be a giroszkópnak? Van itt egy körpályán rövid gyorsítózós is, ez megint borzalmasan mutat, ami a bal oldalt illeti: [kép].
Pár edzés erejéig volt nálam korábban egy Suunto 5 is, azzal vegyesek az eredmények. Ez pl. elég jó lett, ez egy hosszabb, többnyire nyílt téren futás volt. Ez már zizisebb, házak között, illetve a korábban említett körpályán pár repülő sprint.
Illetve még jó rég elhoztam tesztelni két futás erejéig egy Suunto 9-et, erről mutatom az egyiket (másik is hasonló): [kép] Egy menetben sikerült neki furán és szépen is rögzítenie...
Szóval ilyenek vannak. Konklúzió viszont nincs. Lehet, hogy az újabb órák már kapásból simítják az értékeket, azért néznek ki egész szépen a FR mérései, de a Suunto 5 se gáz annyira, mint a többnyire az Ambit. -
parandroid
félisten
Ja, amúgy anya is futott már pár maratont, szóval tudja, miről van szó, de ő is szívesebben fut kint.
tomcica: Felénk is sok a szerb, de ez nem tudom, honnét jött. Valahogy olyan csábítónak tűnt az ötlet.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest