Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haugland
aktív tag
Közületek valaki a vasárnap tartandó Fenyves Futás-ra?
3,2 vagy 13,2 vagy 20km távok lesznek egy jó hanglatú összejövetelen Komáromban. -
kk831228
addikt
válasz tomcica #27598 üzenetére
Jòvőhèt hètvègèn lesz a szokásos maratoni verseny a közelünkbe... Az utolsò 3 hònap össsz km 63... . Ugye be lehet mêg ezt hozni egy hèt alatt... Jò lenne egy fm - et lenyomni.... Mondjum êrtelme nem sok, de jôl hangzik...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
tomcica
Topikgazda
válasz tomcica #27597 üzenetére
Ahogy szamolom ez mar kicsuszott az idei evbol,ha csak nem tudod fedett palyan kigyorsitani es kifutni a felmero/versenyeket.Ha viszont elegedett vagy az alappal es az mar nem inog sokat (5 dobbanas 10k-n alapsebessegen) akkor meg beleferhet szept-okt kigyorsitas (heti km drasztikusan lemegy es a 2resztavos napod kore aldozol minden mas edzest,egy laza hosszabb totyoges maradjon) 1honap versenyelezonel mar nem kell a hosszu sem,ket porgos resztav (rovid es eles,egyik a hetvegi tervezett tavod tempojan fele tavnyi,de max 5k ossz resztav,csak a gyorsakat szamolva,puhenot nem) a masik gyorsabb iram,ez lehet 200/400 1500-3000m sebessegen (ilyen 3.30-3.45)
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #27595 üzenetére
Jaj,de ismeros ez a csak meg veletek megyek egy kort
Ha ilyen szepen megy a 4.30-as 6km-ig majdnem a 10k ritmusodon,akkor az a 10k pb nem a felso hatarod azon a tavon,inkabb a FM pb a 4.30-as ritmus.Fegyelmezett alap 2-3honap,2honap kigyorsito resztavok 10k pb celtempon (legyen 4.20),valamint 5k kozelito (legyen 4.00-4.10).Ezutan 1honap versenyzes,heti-ketheti 1x verseny (lentrol-fel) 3k,5k,10kThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
bencze
senior tag
válasz inf3rno #27595 üzenetére
Most volt gondod a lábaddal, aztán pb fm-ek jutnak eszedbe? Tudom milyen, de azért fő az egészség és ha minden oké akkor lehet tavasszal is pb-t csinálni. Már a táv önmagában elég ambíciózus, légy annyira óvatos amennyire csak kell... ne vedd rossz néven csak egy vélemény...
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
inf3rno
nagyúr
Toltam ma 12k-t, aztán rájött még 4. [link] [link] Igazából úgy voltam, hogy elindulok futni, aztán ahogy kiléptem összetalálkoztam néhány futós ismerőssel, úgyhogy toltunk pár km-t az ő tempójukban, nekem meg jó volt, mert volt társaság a bemelegítéshez. Utána 3-6km-ig egész egyenletesen ment a 4:30. Visszafele a dombon már elfogyott a kraft, meg egy kicsit kiszáradtam, hiába ittam 2-3 km-enként a csapoknál. Ez azért fokozatosan elmúlt, ahogy lejtmenet jött. Utána a csapnál megint találkoztam 2 ismerőssel, akikkel újfent kocogtunk egy kicsit, kivittek a pusztába. Aztán én visszakanyarodtam öreganyámhoz, rászabadultam a hűtőre, és bekajáltam egy kicsit, hogy majd utána jól hazasétálok. Alighogy kiléptem és mentem 100m-t, jött mögöttem egy ismerős futva, akit hazakísértem, aztán ha már futottam kettőt, akkor miért ne futnék négyet alapon beletoltam még egy keveset. Ez valahogy egy ilyen nap volt.
Egyébként alakulgat a tempó, az eddigiek alapján ezt a 4:30-at ki tudom tolni 5km-re csak azzal, hogy októberre lemegy a hőmérséklet. A 10km már kétséges, nincs túl sok időm felkészülni addig, meg a pb-hez nem 4:30, hanem 4:23 alá kell bemenni, de fene ott vigye. Még gyakorolgatom, aztán majd meglátjuk mi sül ki belőle. Még van 2 hetem egy félmaratonig, azon már szeretném az utolsó 5k-t ezzel a 4:30-as tempóval futni, a többi annyira nem izgat, tőlem lehet 5:30 is, bár ahogy magamat ismerem tutira megpróbálom azon is megdönteni a pb-t. Ahhoz átlagba 4:48 alá kell menni, szóval ha megy ez az 5k, akkor 4:50 és 5:00 között kell valahol tolnom a többit, ami talán nem lesz para. Futottam már ott, onnan van a pb is, elég szintes a terep, ez okozhat gondot.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Pttypang #27589 üzenetére
5-10k heti 2x, kb ennyire jó. Ha megy az 1 óra egyben és van normális cipőd, akkor heti 3x1-el érdemes kezdened. Talán még az is sok lesz, majd érzed a regeneráción. Ha van állóképességed más sportból, akkor nem hiszem, hogy problémát jelent. Ha nincs, akkor meg pár hónap kell, amíg beleszoksz. Nem kell az elején erőltetni, laza kocogós tempóban csináld. Lehet belevinni néhány gyorsabb szakaszt, de ne told végig max pulzuson az egészet, mert attól csak anaerob tartományban fogsz fejlődni, és nem az a cél. (Mondom én, aki ma folyamatosan abban volt. )
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
veterán
válasz bencze #27590 üzenetére
Mindenkeppen kiprobalom, maximum megmarad uszodaba setalos ciponek. Nezem majd az akciokat, koszonom
A nagy elkepzeles onnan jott, hogy menhelhen setaltattam egy kutyust es huzta a porazt, hogy futna, ugyhogy hat hajra, akkor fussunk, aztan 3 perc utan mar nem volt kedve futni kutyusnak, de nekem egeszen tetszett annak ellenere, hogy egy rèten, utcai ruhaban, szabadido cipoben tortent.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
bencze
senior tag
válasz Pttypang #27589 üzenetére
Én életem első (néhány) futásához egy régi szakadt generic sportcipőt használtam. Most néztem meg Stravan, 10 nap után vettem rendes cipőt futóboltból. Szóval kipróbálni ki lehet mindenféle cuccban, de akkor nálam a futás azt jelentette, hogy 1 perc futás 3 perc gyaloglás, x 8.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
bencze
senior tag
válasz bandus #27586 üzenetére
Attól függ mi a kezdő én kezdő vagyok, de abból a haladóbb fajta mondjuk vagy a haladóból a kezdő szint? Nem is tudom.
Ma ezt csináltam folytatva a tervet, az a splitenkénti avg hr vicces, de csak mert sosem csináltam még ilyet. Érdekes, a tempó jól lett belőve, nekem ez elég nehéz ahhoz, hogy eszembe jusson, vajon meg bírom-e csinálni, igaz nem nagyon van energia gondolkozni, de azért valahogy mégsem a teljes nagyhalál csak simán nehéz.
A mai napot ma kimenés előtt találtam ki, azért jó lenne, ha erőt vennék magamon és lerajzolnám a hetet előre. De az az advanced verzió mondjuk, egyelőre legalább rávettem magam valamit kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Pttypang #27582 üzenetére
1 óra kocogás az olyan 10km, talán kezdésnek kevesebb. Azzal számolva heti 70km, vagy havi 300km, ha úgy jobban tetszik. Körülbelül 3-4 hónap alatt kimegy a csillapítás egy márkás cipőből ennyitől, egy olcsónál meg tönkremegy a lábad 1 hónap után. Nagyjából ezek a realitások. Ekkora mennyiségnél már erősen számít a láb típus, igazából egyébként is számít. Ha visszaolvasol, volt nemrég néhány tipp boltokra, olyan 15-20 körül már lehet jó cipőket kapni. Előtte viszont kell egy lábállás vizsgálat, hogy mégis milyen a neked való. Ha sajnálod rá a pénzt, de mégis futsz, akkor várom a visszajelzést, hogy mennyire bírja a lábad. Nem nagyon csinál itt ilyesmit senki. Én heti 20-nál is már éreztem csillapítás nélküli cipőben, vagy valami nem jó.
Buliban hasznos! =]
-
veterán
Gyors kérdés, 4k-s decathlonos csodacipővel pár hétig oké a futás, vagy meg se vegyem. majd inkább a 12k-s kalenji kezdésnek?
Van egy salakos pálya a közelben, azon kocognék, illetve kipróbálnám, mennyire tetszik, 1 órákra gondolok inkább naponta. Nem dobnék ki 10k feletti összeget rögtön, ha nem elkerülhetetlen. Választ köszönöm előre is, ilyen kategóriában gondolom nem igazán számít még a láb típus.
Everybody lies.
-
t1
addikt
válasz filkor.tomi #27576 üzenetére
www.sportshoes.com itt válogass 20k-ért komoly cipők vannak.
-
tomcica
Topikgazda
válasz filkor.tomi #27576 üzenetére
Az annyiert majdnem draga,en 10-12ezer ft-ert vettem (itt szerbiaban). Azt azert tudd,h a 790-es 12mm magassagu,tehat regi vagasu klasszikus epitesu cipo (a 890-es 8mm,a Vazee/Zante 4mm ha jol remlik) szoval van sarka rendesen.
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
filkor.tomi
kezdő
New Balance M 790 megéri 17.380 forintért? Betonra kéne neutrális és mást nem nagyon találtam 20K alatt. Hétfőn megyek biatorbágyi outletbe, ha nem lesz szerencsém, akkor megpróbálom a sport direct-ben ezt az NB M 790-et.
De ha ti tudtok jobb vételt ne tartsátok magatokban -
Corpuscle
őstag
Köszi Mindenkinek a segítséget! Sikerült találnom helyben, lábállás diagnosztikával foglalkozó futóboltot, így nem kell Bp.-re utaznom. Havonta egy alkalommal tartanak vizsgálatot, az augusztusiról lecsúsztam. Sebaj, addig infó gyűjtés.
Pulzusmérés: Van egy régi bicajos Polar órám, Runtastic Pro app (amikor ingyen volt behúztam). A kettő egy rendszerben nem fog működni, de ez a jelenlegi „készlet”. T-Home-nál találtam Runtastic mellkaspántot, ha minden igaz ez sok más helyen kb. duplája. Ez, ha jól gondolom, az app-al szépen működne minden meg lenne oldva. -
inf3rno
nagyúr
válasz Aristeus #27563 üzenetére
Nekem mezítlábassal volt ugyanígy. Ha mezítlábas technikával futsz viszonylag lassan, akkor is el kell vinni odáig a végén, hogy egy nagyon picit lerakod a sarkad, akkor tud egy kicsit kinyúlni a vádlid, és kijönni a görcsből fél másodpercre. Ha ez elmarad, akkor szokott nekem beállni edzés után napokig, akár már 2k lefutott távtól. Sajnos a vádli sem végtelenségig terhelhető, ez van.
Buliban hasznos! =]
-
Danika256
aktív tag
válasz margithid #27569 üzenetére
A méret sem túlságosan passzol, mert túl szűk és nem is az én lábamra van öntve.. Bent gyalogoltam benne, egyből kiderült..
Azt hittem majd jókat versenyzek ebben az ultrakönnyű cipőben, azért lett véve... Aztán inkább vettem olyat ami bevált. Amúgy is full pronáló a lábam! Akkor még nem értettem hozzá.. Így meg csak azóta is áll a dobozában, az a cipő ennél többet érdemel -
K1nG HuNp
őstag
válasz margithid #27569 üzenetére
Vagy simán kinézed ami kell nike.comon, berakod könyvjelzőbe és megvárod amig elfogy a méretek 90%-a, utána pedig a féláras akcióban megveszed. Én eddig 5-ből 4 nike cipőmet így vettem, mert a kutyának sem kell 46os.
[ Szerkesztve ]
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
margithid
veterán
válasz Danika256 #27568 üzenetére
Mi a baj vele, miért nem jó? Mérethiba?
Nekem van Salomon túrócipőm, vizálló meg minden, nekem bejön.Nem tudom Ti mennyire figyelgetitek, de az angol webshopokban idén nem nagyon vannak jó leárazások...
Itthon viszont a sportfactorynál elég sokféle futócipő van, elég jó árakon, igaz kevés méretben.
Most találtam egy oldalt ezt is érdemes lehet nézegetni:
https://outletaron.com/ -
Danika256
aktív tag
Ha már cipők..
Remélem nem haragszotok meg ha így ide beírom, de van egy 43-as Salomon S-lab Sonic cipőm, ami csak próbára volt rajtam. Már vagy egy éve porosodik, sosem fogom használni, nem nekem való! Esetleg ha valakit érdekel írjon rám, aztán megegyezünk, de nagyon olcsón odaadom, nálam nincs haszna! Hátha valaki ki tudná használni [link] -
bencze
senior tag
válasz Aristeus #27558 üzenetére
Ha már ennyi NB rajongó van itt, Budapesten van bolt ahol esélyem volna Vazee pace / rusht megnézni, felpróbálni? Átlag, 44-44.5 méretben kéne. Keresek egy normálisabb (neutrál, max _enyhén_ stabil) cipőt a saucony phoenix 7-eim lecserélésére, ezek mellé a Saucony Swerve / Kinvarát próbálnám még meg...
-
tomcica
Topikgazda
válasz Aristeus #27563 üzenetére
Ezt en is igy latom,enyhen szupinalo,sot enyhen pronalora is neutralisat ajanlanrk + erositsen meg minden alkatreszt a labban vegig fel a torzsizmokig. (futoiskolaval,dombedzessel,plyo,joga stb.)
-
Aristeus
tag
válasz tomcica #27562 üzenetére
Nekem pont enyhén szupinál a lábam, szóval a stabil cipők csak tovább rontanának a helyzeten. Neutrális, jobban párnázott cipőket javasoltak nekem annak idején. Az RC1400-hoz lassan hozzászokik a lábam, pár gyorsabb/pörgősebb edzés után volt, hogy a vádlimat éreztem, hogy másnapra beállt, teljesen bekeményedett, feszült, annak ellenére is, hogy lenyújtottam rendesen. Gondolom ez azért van, mert a cipő helyett/mellett a vádliddal is csillapítasz...
Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Aristeus #27558 üzenetére
Futotarsamnak NB870-van,az enyhen stabil papirforma szerint,de alig erzodik,szinte neutralis a cipo es segit ha hosszabb tavnal faradna a labboltozat.Mellekes,de jol is nez ki
-
Aristeus
tag
válasz inf3rno #27559 üzenetére
Apropó New Balance, az RC1400v4-be is belekerül lassan 200 km, tegnap tempófutásra vittem el, nagyon jól teszi a dolgát, igaz ez sokkal szűkebb, mint a NB880v6, meg a csillapítása is minimális, de nagyon élvezem mikor pörögni lehet benne. Lehet aszfalt, erdei ösvény, rekortán, mindenhol szépen muzsikál. Szóval nagyon jó vétel volt.
A tegnapi 2x3K-t félmaratoni pulzuson egyszerűen imádtam.Lap 1-3: 4:54, 4:47, 4:42
Lap:4-6: 4:48, 4:50, 4:44Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Corpuscle #27554 üzenetére
A vizes teszt jo tampont,de ugye az egy statikus lepesbol lenyomat.Bokasullyedest,gnom labat megmutat,azt h futas kozben hova erkezel es hogy rakod a labad egy futogepen kellene megneznie a cipoboltosnak.Ugye nem setara vagy egyebre lesz a cipo,hanem futasra.
Nekem a bal labam a vizes teszten enyhen sullyeg,megse hordok stabil cipoket.Futasnal,gyors temponal a jobb enyhen szupinal (ezen dolgozom is amiota csak futok,nem egyszeru valtoztatni ) megis neutralisokban muzsikalok jol.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
inf3rno
nagyúr
Általában, ami boltban kényelmes, az jó szokott lenni futáshoz. Azért volt nekem is olyan, hogy utcai cipő lett belőle néhány hónap után, mert futásnál kikezdte a sarkamat. Úgy vettem észre, hogy minden márkának megvannak a hülyeségei, amik hosszú távon jönnek ki, és vagy elviseled őket, vagy kénytelen vagy váltani. Ez sajnos know-how, mert mindenkinek más a lába. Nekem pl magas és széles lábfejjel a Mizuno és a Saucony cipők jöttek be eddig legjobban. A többi valahogy nem passzolt. Aztán persze ott van, hogy stabil vagy neutrális, ami nagyjából megmutatja, hogy milyen modellek lesznek jók neked a neked való márkából. Persze ez csak magán vélemény, sokan azt mondják, hogy nem függ a márkától, és csak a megfelelő modellt kell megtalálni, én máshogy látom.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Vertigo18
addikt
Egyáltalán nem belépő szint ez az árkategória, annyi, hogy ki kell fogni az akciókat és akkor vásárolni. Gondolom a bringázásnál is így van, de nálunk, futóknál fokozottan igaz, hogy akkor vásárolunk, amikor akció van, (max félretesszük...), nem akkor, amikor már szükség is van rá. Tehát nagyon jó és nagyon drága cipőket lehet kifogni a 20k-s kategóriában egy-egy leárazásnál.
A vizes tesz inkább iránymutatás, bár nagyon nem szokott csalni. Viszont pont pár napja volt itt róla szó, hogy hogyan a legjobb cipőt választani, vásárolni...
Azt hiszem ez az a hsz.!
[ Szerkesztve ]
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Corpuscle
őstag
válasz Vertigo18 #27553 üzenetére
Akkor kezdjünk neki. Cipőtéma. Néhány cikket átolvastam, értem, rendben, hasznos volt. Egy-két jó tanácsot, személyes tapasztalatot szívesen vennék. Nem várom megmondjátok melyik a tuti, minden ember más felépítésű, tisztában vagyok vele (mint kerékpárnál a nyeregválasztás). Olyanra gondolok, hogy próba során érződhet-e, hogy nagyon mellényúlnék adott cipővel (vagy ha kényelmes, akkor oké a dolog)? A „vizes teszt” eredménye szentírás? Szabad-e/érdemes-e más kialakítású cipők között is nézelődni? Egyáltalán a rászánt (max. 20 ezer) keretig bezárólag, ebben az árkategóriában lehetnek komolyabb elvárásaim, vagy ez még nagyon belépő szint?
-
Vertigo18
addikt
válasz Corpuscle #27550 üzenetére
Nem, mi csak ezt az oldalt fogjuk ajánlani!
De most komolyra fordítva a szót, nem gond semmiféle "amatőrnek tűnő kérdés", azért vannak itt páran, hogy megválaszolják. Ráadásul a következő "amatőrnek" már nem kell megkérdeznie, beírja a keresőbe és feldobja. De úgyis meg fogja...
-
Corpuscle
őstag
Tudnátok ajánlani olyan oldalt, ahol futással kapcsolatos (cipőválasztás, edzés, stb.) információk rendelkezésre állnak, tájékozódni lehet? Nem szeretném agyonbombázni a topikot teljesen amatőrnek tűnő kérdéseimmel. Ősszel/télen szeretnék elkezdeni futni. Korábban bicajoztam, futás csak alapozó időszakban volt néha, pulzusmérő van.
-
bencze
senior tag
válasz ígyvanferi #27545 üzenetére
A könyv ez lenne, de az edzésterv a távtól függ. Amit én csinálok, az maratoni felkészülés, azért nagyon röviden:
Egyébként ez kb ennyiből áll:
1-3 hét
4-5 hétA lényege, hogy eredményeid alapján tartozik hozzád egy ún. VDOT érték (google), vo2maxhoz hasonlóan, és ennek megfelelően ki lehet keresni, hogy pl egy T edzéshez milyen tempó 'tartozik hozzád', vagy felelne meg neked. Az edzések hossza meg attól függ, hogy mennyit futsz, erre is van infó a könyvből.
Edzésekre ad edzéstípusokat, hogy kb mit ért ezek alatt, példa itt.
Én csak kinéztem, hogy az első heti T (treshold) edzés nálam max 8k lenne mennyiségben, a kissé optimista 47-es vdot mellett ez mondjuk kb 4:30 tempóval, elosztottam a példáknak megfelelően 4 x 2km-re.
De majd tomcica jól megmondja, hogy ez csak könyv és nem így kéne csinálni, nekem viszont nincs edzőm addig ilyenekkel kísérletezem. Mint ilyen, általános edzés, ezért persze nem biztos, hogy célravezető önmagában.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Ennyire futotta az első két évem alatt, amihez összeszedtem +18515m szintemelkedést.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Peterhappy #27541 üzenetére
Mi meg egy aszalogepen gondolkodunk,ettem aszalt kortet,hat az valami isteni (rokonnak van aszaloja o keszitette).Illetve az aszalt paradicsom is nagyon fel tud dobni egy-egy kajat,foleg telviz idejen
-
tomcica
Topikgazda
válasz inf3rno #27536 üzenetére
Van tobb funkcioja,de amit magtejfozesre hasznalsz,az elokeszitetlen magbol forral/foz/kever/foz eljarassal keszit magtejet.Semmi ordongosseg,te is fel tudnad igy fozni egy labasban,csak ott kell allni mellette es kevergetni,szoval idoigenyes es maceras.Ez meg zart,mint egy kukta,van szenzora igy nem fut ki,ott lehet hagyni.10-20perc alatt elkesziti.
Van egy meropohara abbol 2x kell bele egy gepnyi adaghoz.Ez kb ket jo nagy marek mag,nem mertem meg hany gramm,ugye attol is fugg milyen maggal dolgozol.Makbol biztos nagyobb suly,mint kokuszreszelekbol.
Annak eri meg az arat,aki ki szeretne iktatni a tehentejet es rendszeresen hasznalja a magtejetek.Akar inni,fozelekekhez rantasba,smoothiek-hoz,illetve egyeb alapanyagkent.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
válasz inf3rno #27536 üzenetére
Most tenyleg csak tippre mert Felesegem szokta csinalni, en egyszer "foztem" csak. Olyan 5-6 dkg remlik a kokuszbol es a mandulabol/kesubol is.
Azaz a 20 dkg kokuszreszelek (mi 650-ert vesszuk a DM-ben, de pl. 250 korul van a lidl-s) es kb ugyanennyi kesu (4200/kg sotlan, kb 4600/kg a mandula). Plusz a so, ami nem szamottevo mennyiseg.
Azaz kb. 1500 forintnyi cucc harom, de inkabb negy fozetre eleg, azaz egy fozet 400-500 forint koze esik. Egy adag 1.8 liter igy jon ki egy 200-300 ft/lotyi. Ami durvan egy arban van a jobb 3.5%-os tejekkel es minimum fele de inkabb a harmada a bolti nov. tejeknek.
Izben meg kb akkora a kontraszt mint a Te 10k-s PB-d es az enyem kozottGep nelkul sem lehetetlen a fozes, csak macerasabb. Erdemes lehet eloszor gep nelkul probalkozni.
Keves rizs hozzaadasaval meg gazdasagosabba (es kremesebbe) teheto, sot. Lehet csak rizsbol csinalni (bar nekunk az nem jott be).
Off az offon belul: kenyeret is csak azert eszek, mert Felesegem suti, en meg nemreg szereztem be egy hazi sonkafozo kutyut es bar van hova meg fejlodni, a kezdeti probalkozasok egesz biztatoak.
Szerk: a hamozatlan torokmogyi kicsit kesernyesebb es nehezebb atfozni, darabosabb lesz. Mandula hasonlo. A daralt viszont bevalt. De nalunk a kesu a kedvenc.
Plusz egyszer olcsobban sikerult szereznem brazil diot (paradio) hat az mindent visz, mint a piros asz
[ Szerkesztve ]
-
Apollo17hu
őstag
válasz Peterhappy #27534 üzenetére
kösz a tippet, elmélyülök a témában, mert így nyáron még a fagylalt sem opció (csak a víz bázisú, de abból meg pont a krémes lágyság hiányzik)
-
bencze
senior tag
válasz tomcica #27535 üzenetére
Minden relatív, szokás mondani, én csináltam egy kicsit 'by the book' edzést ma, noha nálam ez mást jelent... kis kocogás bemelegítőként (5:30-6:00), utána 4 x 2km 4:30-on, másfél perc pihenővel, a vége megint kis levezetés. Overall 6/10 nehézségnek mondanám, egész jól esett, nem csináltam ki magam. Azért 160 fölé tud szaladni itt a pulzusom, nem vagyok a tavaszi formában amikor ment 150esekkel a 4:35 félmaraton, de azért jó volt. A szerdai harakirim arra jó volt, hogy a 160-as pulzust kezdem viszonylag kényelmesnek mondani, régen azt hittem 150 fölött jön a halál. Érdekes, miket meg tud szokni az ember.
Mind lusta vagyok rá de akarok rendes edzéstervet csinálni, kinéztem a Danielsből az 5 hetes ciklust és azt kéne kialakítsam a tempóimmal, távjaimmal, 2x megcsinálom és huss itt is a Spar maraton. Nem mondom, hogy nem viszket a hátsóm a Wizzair FM-en lássam mit tudok de szerintem hagyom a hányódásba majd megnézem miféle hosszú edzést lehet csinálni belőle és kész, örüljek, ha valami konzisztenciát / állóképességet felszedek a maratonig (okt 15).https://connect.garmin.com/modern/activity/1918361654
Nem tudom,a stravistix adja-e ezt de egész szép rajz jön ki Stravaban a garminos lapekkel:
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz tomcica #27528 üzenetére
Ha úgyis főzitek, akkor miért nem mosod le róla a sót előtte? A törökmogyoró egyébként tecsóban tök olcsó, csak bontani kell. Én azt szoktam venni meg pisztációt. Talán 1-2x ittam ilyen növényi tejet, nem volt rossz egyébként.
Gondolom a kézisek utána vért hánytak, dehát belefér, nem szokták még meg a stílusodat.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Peterhappy #27527 üzenetére
Nem occsók ezek a cuccok, a vegital 50-ért van kb vízforraló kinézetű. Mit csinál egy ilyen gép ennyiért? Mennyi mandula kell bele ahhoz a 2 liter tejhez?
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
Amikor szakad a film es felporgeted a motrot volt ma
4km extra laza csurgas,ra 8km konnyu ritmus 3.55-4.05 koze,majd egybol ra a kezilabdas skacokkal a komplett edzessuk -> 700m melegites,1K valtogato zikk-zakk sprintek,majd par perc piheno,ra fokozo tempo 4.00-rol inditottam a leggyorsabb emberukkel 3.40-ig jott,en azert 2.48ig porgettem (ez 1200m tav volt) utana par perc piheno majd 700m full (ez 2.42-es sebesseggel ment,pulzus birta,oxigen is volt,nincs a lab kigyorsitva es kesz).
Mivel most kezdtek a felkeszulest igy ennyi volt az edzesuk,en is fejeztem,meg 2km laza csurgas hazaig.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
válasz Apollo17hu #27530 üzenetére
Mi Vegital Rainbow-ot használunk. De a linken találsz kisebbet is. Ez 1,8 lityót tud, azért négy-öt nap után ennek is lejár a szavatossága.
Ha meg kb. 40 fokon, főzés nélküli fokozaton csinálod, egy-két napon belül.2 év garival adják, nekem épp most volt garanciális ügyintézésem, iszonyatosan korrektek, csak a legjobbakat tudom mondani róluk. Ráadásul pl. a Rainbow-ból épp most frissült a termék, még jobb lett a kütyü (tapadásmentes bevonat, stabilabb motor (nekem azt kellett cseréltetni), szerintem még ennyiért is megéri. Drága mulatság, de megtérül. A bolti vacakhoz képest ez igazi kulináris élmény
Iratkozz fel a hírlevélre, úgy picit olcsóbb - vagy nézz körül vaterán/jófogáson, én így fogtam ki egy elég jó példányt, elég jó áron.
Plusz tele a net receptekkel (még youtube-s videókkal is a gyengébbek kedvéért, mint én )
-
Peterhappy
őstag
válasz tomcica #27528 üzenetére
Szintén Vegital
Lidl-ben lehet kapni sózatlan kesut. Nem top 10-es minőség, de a tejhez elég jó.
Mi egyébként próbáltuk a sózott verziót is és elhagytuk a himalája sót, úgy sem volt rossz, de natúr kesuval az igazi
Illetve Aldiban szoktunk venni közeli lejáratos darált török mogyorót, úgy már megfizethető(bb) áron van és hibátlan.Rizst csak minimális mennyiségben, máshoz hozzáadagolva, hogy krémesebb legyen (és gazdaságosabb D ) csak magában a rizstej nem a legjobb.
-
bencze
senior tag
válasz Vertigo18 #27522 üzenetére
Szarabb a gps-e egy ambit3-hoz vagy v800hoz képest (de még garmin 310, 610, 910-hez képest is), de ha az nem számít, akkor biztos jó lehet. a futásdinamikai értékek hiányoznak belőle a nagyobbakhoz képest, aminek talán nagy jelentősége nincs, de így teljes a kép, döntsd el...
Én ha most púr futásra keresnék valamit (tehát elsősorban funkció mindegy hogy néz ki és nem érdekelne okosóra dolgok stb) akkor valószínű v800-at vennék stryddel
[ Szerkesztve ]
-
Apollo17hu
őstag
Bocs az offért, de olvastam, hogy többen is írtatok növényi tejkészítő gépről. Tejfehérje allergiám van, ami azt jelenti, hogy laktózmentes tejet sem ihatok. Erről a gépről még nem hallottam. Megírnátok (akár privátban), hogy milyen típust vettetek, vagy vennétek, ha a mostani meghibásodna? Köszönöm!
-
margithid
veterán
Tejjel egyenlőre elvagyok, napi fél / egy liter csúszik le, attól függ egyszer vagy kétszer eszem zabot.
-
tomcica
Topikgazda
Detto nalunk is igy van,vegital gepet vettem (egy festekhibasat olcsobban) teszi a dolgat 2eve mar,kedvencunk a mogyorotej sajat mogyoro ugye.ami meg erdekes volt a maktej,kicsit harapos dio is finom,kokusz is.
Szezam es rizs ritkan,ez utobbi nagyon nyakos.
Mandula,pisztacia es kesutejet meg nem foztunk,nem tudok rendes alapanyaghoz jutni (sozatlan kellene).There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Peterhappy
őstag
válasz margithid #27515 üzenetére
Mi vettünk egy növényi tej készítő gépet. Életem egyik legjobb befektetése volt.
A bolti tejet szinte teljesen elhagytuk és már nem kell 6-700 forintért (mű)növényi tejeket venni a boltban.Kb. 400-500 forintból kijön 1,7 liter "tej", amiben csak víz, himalája só, kókuszreszelék (öko, nem hidrogénezett) és kesudió van. Nem mondom, hogy nem zsíros de állati íze van, össze sem hasonlítható a legjobb kategóriájú 1K+ HUF-os cuccokkal sem.
A gép meg nem volt egy olcsó mulatság, de ha azt számolom, hogy a 6-700 forintos bolti növényi tejekből két, de inkább három doboz elkopott havonta, durván hat hónap alatt megtérül az ára.
-
parandroid
félisten
Jó.
Bővebben: láttad már a nyűglődéseimet folyamatosan, de ne hagyd, hogy ez eltántorítson tőle. Ennyiért (de még többért sem nagyon) nemigen kapsz ennél jobbat, és a mi szintünkön tökéletesen elegendő, amit tud. Ja, nejemnek is ilyen van, ő is egész nap hordja okosóraként is, szóval még női kézen is teljesen elfogadható méret.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Vertigo18
addikt
Nekem meg ráadásul már van övem, így a Fr235-tel gondolom egyből párosodna...
-
tomcica
Topikgazda
Nekem ugye 230-am van,mindent tud amit tudni kell es amire szuksegem van napi szinten.Az ov engem sosem zavart,meg Polarnal sem.
630/735/9x szerianak futasra nem is nagyon latom ertelmet (mas ha valaki triatlonos).Az arkulonbozeten egy fel agyalattnyi futocipo kijonThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Futotarsam nemreg vette Notvegiaban,ahol epp dolgozik,learazason.Nagyon meg van vele elegedve,mind alapozos futasra,mind 1k resztavokra (felmaratonos v 10k ritmuson),mind az edzotermi teljes test edzesere.Ha valaha is gondja lesz a csuklon meressel,akkor vesz egy ovet kiegesziteskent es kesz.Idaig nem erezte szukseget,talan a 200/400 resztavoknal ha rovidebb tavra keszul majd,de az iden tuti nem.
Ja,es volt a kezen Suunto meg Fenix,ormotlan nagyok ehhez kepest (ha ez szempont)[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
Forerunner 235 tulaj a közelben? Vélemények?
-
Haugland
aktív tag
válasz parandroid #27520 üzenetére
Ha ez az emésztés dolog tartósan így marad és megjavul, akkro megpróbálok eljutni egy viszgálatra, hogy kiderüljön, hogy tejcukorra és/vagy tejfehérjére vagyok allergiás inkább és annak megfelelően alakítanom kell az étrendet.
A tejjel nem lesz gondom, mert szerencsére van otthon gabonatej főző gép, és a hétvégén már azzal is játszottam kicsit (mandulatej + rizstejet is csináltam)plusz, a határ közelsége miatt nem akkora gond átmenni a határon Komárno-ba ahol a boltokban sokkal több taktóz meg mindenféle 'mentes' áru van jó áron
-
parandroid
félisten
válasz Haugland #27517 üzenetére
Szinte mindenből kapható laktózmentes (tej, tejföl, joghurt, sajt, stb.), következő körben próbálj rá azokra. Az önmegtartóztatásban meg segíteni fog, amikor megnézed az árcédulát. Ez amúgy egy érdekes kérdés, itt Németországban a laktózmentes cuccokon van egy diszkrét 1,2-1,5-ös szorzó, Mo-n, ahogy nézegettük ott tartózkodás alatt, jóval vastagabban fog a ceruza...
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Haugland #27517 üzenetére
Ha laktozerzekenyseg lesz a gond,akkor a kemeny sajtok meg belefernek.A lehules rengeteget szamit,magan a futason es tempoerzeten az segithetett jobban.Nevezz be,fuss,elvezd,aztan majd felkeszulsz osz/telen a jovo evre.
Azta napi tejtermek mennyiseget valamivel potolni kell,olyan feherjeforras kell amit meg tudsz emeszteni.[ Szerkesztve ]
-
Haugland
aktív tag
válasz Haugland #27401 üzenetére
Sziasztok,
megfogadtam a tanácsokat az emésztési gondokkal kapcsolatban és megpróbáltam elhagyni a tejtermékeket. A napi ~1,5 liter tej, tejföl, túró. fehérjepor, stb helyett egy kicsi bűnözés azért volt (kemény sajtot formájában).
Az eredmény több mint bíztató...sőt kicsit át is estem a ló túloldaláraEmiatt a közérzetem is jobb lett és ma reggel ismét volt bátorságom elindulni.
Láss csodát...5:32 egyenletes tempóval megint sikerült a 15,5km-t lekocogni normális pulzussal!Ebbe a számomra jó eredménybe persze az is közrejátszott, hogy 30°C helyett csak 16°C volt, de akko is örülök nagyon!!
Lehet, hogy mégis rész tudok venni a hétvégi Fenyves Futás -on. (bár, lehet, hogy nem ez a legjobb alkalom életem első félmaraton távjának leküzdésére...) -
tomcica
Topikgazda
válasz margithid #27513 üzenetére
Egyezem.Egyedul annyi,h a lidl,spar,tesco,cba stb. elelmiszerek nagyjabol ipari hulladek kategoriak.Dobozolt edesitoszerestolegyel jobbak,de amit tej/turo nev alatt adnak az altalaban tejporral van kiegeszitve,es hasonlo trukkozes.Az egeszseges manapsag nagyon draga es korlatozott mennyisegben van.
-
inf3rno
nagyúr
válasz margithid #27513 üzenetére
Érdekes egyébként ez a fehérje por. A tejsavó a sajtgyártás során keletkező tejipari hulladék, a port meg ebből állítják elő, gondolom kiszárítással hasonlóan, mint az instant kávé porokat. 20 éve még örültek ha elvitted a tejsavót, mert nem kellett nekik foglalkozni vele, most meg gondolom már a beszállítók is árat kérnek érte, akkora lehet a kereslet rá. Hmm most ötletet kaptam, öreganyám szomszédjában csinálnak sajtot, megkérdem, hogy tudnának e savót adni. :-)
A túró amúgy jó salátához is, hasonló, mint a feta sajt ízre csak sokkal olcsóbb. Görög salátát szoktam vele régebben, de másfajta salátákat is.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
margithid
veterán
válasz tomcica #27512 üzenetére
Régen én is próbáltam ezeket a fehérjeporokat, de nekem nem jött be.
5 kg-os scitecet vettem, 25k volt, finomnak finom, de volt mikor éreztem, hogy kicsit terhelem vele a vesémet.
Szerintem rendes kajából sokkal jobb bevinni a megfelelő mennyiséget, ráadásul olcsóbb is.
Tegnap vettem fél kiló túrót a lidlben, 300 Forint, teljesen jó, összekeverem édesítővel, kókuszreszelékkel, tejföllel és isteni finom lesz igy!
Tojásnak is most 24 Forint darabja szintén lidlben, abból is megehetsz párat a fehérjepor árán
Múlt héten volt zab, 140 Forint fél kiló.
Sokszor azt bírom mikor valaki azt mondja, hogy az egészséges táplálkozás drága.
Ilyenkor azért ránézek az üditő meg chips árakra és nevetek egy jót magamban -
tomcica
Topikgazda
válasz K1nG HuNp #27501 üzenetére
Elso korben eleg,ha igazitasz egy kicsit a mutter foztjen,kesobb majd finomitasz(szigoritasz) rajta.Ha izmot akarsz szedni es eddig ezt etted,akkor a feherjet kell novelned,meg ha noveled az edzest akkor a szenhidratot is.Ennel nem a finomitott peksutemenyre gondolok,hanem rizs,magvak,zabpehely,teljes kiorlesu cuccok.Feherjepor is mehet ha jol turi a gyomrod,80%-os tejsavo protein eleg,nem kell a dragabb.
Az extra feherjet es szenhidratot az edzesed utanra tedd.Turot rakhatsz estere,akar kis aszalt cuccossal megbolonditva,jot fog tenni az ejjeli regeneracionak.
Elso korben kihagynam a nagy sulyokat,sajat testsulyos felkeszites mehetne nehany honapig.(fekvok,huzodzkofas stb. ilyen street workout jellegu,kesobb crossfit-szeru is mehet 4utemu fekvotamasz,kis sulyokkal egesz testes erosites).
Rendszeres edzes,bolti kajak kipucolasa eleg feladat.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz filkor.tomi #27504 üzenetére
Az Adidas Tempo-ban van egy enyhe stabilizalas (a Boston a sima neutralis cipoje).Nike Lunartempo-val ovatosan,az nem tur sok oldaltaposast.NB 790-890-ek klasszikus neutralis cipok,de van bennuk anyag,nem tudod kitaposni oket.
-
filkor.tomi
kezdő
Sziasztok!
Elvégeztem a vizes papír tesztet, megnéztem a régebbi cipőimet és azt állapítottam meg hogy enyhén szupináló a lábam. Egyébként 24 éves vagyok 74 kiló és aszfalton szeretném majd inkább futni eleinte 10 kilométert naponta, később lehet több is.
A kérdésem cipővel kapcsolatos, ezért is raktam offba, gondolom unjátok is már a hasonló jellegű kérdéseket. Utána olvasgattam és a neutrális/enyhén szupináló lábra találtam a nike pegasus-t. Kicsit krágának találom majd 40.000-ért, szerettem volna 20k alatt megúszni. Itt a topikban olvastam, hogy aszfaltra jó a Lunartempo, Puma Faas 500-600, NB 890, Adidas Tempo. Ezek is megfelelnek neutrális/enyhén szupináló lábra? És azt is olvastam hogy outletekben is lehet találni régebbi modelleket és lehet be tudnék szerezni egy Pegasust is 20k alatt. Az lenne a legjobb választás?A válaszokat megköszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz K1nG HuNp #27501 üzenetére
Ne egyél bolti készételeket, péksütit, csokit, töltött ostyát, ilyesmit, vagy ha mégis, akkor valami minőségibb teljes őrlésűt, édességnél meg xilit, eritrit, stevia, stb jellegű, nem cukros dolgokat. Ha izmosodni akarsz, akkor kell a fehérje; hús (inkább 2, mint 4 lábú), tojás, hal, zsírszegényebb kefir, joghurt, túró, bab. Fontos az omega3 zsírsav bevitel, olajbogyó, olivaolaj, napraforgó olaj, hidegen lenolaj, csukamájolaj (ha bírja a gyomrod), dió, pisztácia, kevesebb telített zsír, pl vaj, tej, sajt, 4 lábú zsírja. Főzéshez olivaolajat lehet használni, sütéshez csak zsírt vagy vajat zöld fűszerekkel, a margarint felejtsd el. A koleszterin mehet a tojásból, amíg elég omega3-at viszel be, nem számít mellette. Szénhidrátból nagyobb részt zöldség, salátafélék ilyesmik, kisebb részt gyökérzöldség, gabona (búza, rozs, rizs; teljes őrlésű, barna, változatok, csírák, stb; zabpehely is mehet), illetve gyümölcsből is inkább az idény gyümölcs. Igyál sok vizet 3L naponta vagy ha megy, akkor több. Ne használj sok sót. Napozz, vagy télen szedj d-vitamint. Egyébként is ajánlott valamilyen multivitamin, vagy legalább magnézium és b-vitamin komplex. Az alap nagyjából az, hogy nem eszel bolti meg gyorséttermi szemetet. Ha nem tudsz főzni magadra, akkor anyu főztje vagy egy kifőzde is jobb választás, mint a meki.
Buliban hasznos! =]
-
K1nG HuNp
őstag
Csuma!
4 hónap múlva 18 leszek. 68.8 kiló vagyok, 185-190 cm (magyarul vékony mint egy deszka). A futást csípem, a legnagyobb elért eredményem egy tavalyi megyei diák o. arany, 4x400-ban. Sajnos a szintidő nem volt meg az országoshoz. Sosem akartam sportoló lenni, szimplán szeretem csinálni. Augusztus 1-jével kezdtem visszarázódni a hamarosan kezdődő sulis koránkelős körforgásba. Azóta 1-2 kivétellel minden nap legalább 10km-t futottam. Az elején gázos volt, mostanra hosszászokott a szervezetem és birom a tempót.
Izmosodni szeretnék, de nem tudom, hogy hol kezdjem. A futástól max a lában lesz az, de azon sem nagyon látok változást. Az étrendem szar, de eszek rendesen, sosem hagyok ki egy étkezést sem és mindig bőségesen eszem anyu kosztjából. Szeptembertől veszem a kondi bérletet is, ott hátha tudok egy kicsit izmosodni, főleg a kezem és a mellizmom satnya.
Van esetleg bármilyen tanácsotok, útmutatásotok, hogy mégis hol kezdjem ezt az egész egészséges, fitt életmód dolgot?
(utólag leesett, hogy nem ez a legmegfelelőbb topic...)
[ Szerkesztve ]
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest