Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
Aktív témák
-
Qorthral
őstag
Grat Norbinak, nagyon nagyot ment!

Biztos felejthetetlen élmény volt a kint szurkolóknak!
-
Chosen
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Nem sajnos, pedig ingyenes volt.

Volt egyébként egy elég csúnya baleset, a féktáv felénél kb elszállt az egyik Granta fékrendszere és kb 100 km/h-val csapódott a falba.
A képeken látható a mentés és a kocsi sérült oldala. A pályáról kifelé vezető közelebbi párhuzamos két csíkot a Granta húzta, oldalra fordulva csúszott bele a gumifalba. Utána már nem is folytatódott a szabadedzés.
-
Chosen
addikt
Lada Granta Cup videóm a mai szabadedzésről.
-
Nowhereman
őstag
válasz
zetecR
üzenetére
Ne má! Mikor mezőny két harmada bankátutalás, üzleti kapcsolatok, (bel)tenyésztés folytán kapta a jelenlegi ülését, akkor ne kezdjünk már "fizetősözni". Föleg ne Petrovval, aki jelenleg egész szépen hozza Trulli szintjét, és két éve már nyert VB.-t. Igaz nem magának, hanem Vettelnek...

-
Nowhereman
őstag
válasz
Chosen
üzenetére
Hát félre ferdítenek mindent, nem kell ahhoz még nyelvi különbség se kell.
A dolog ott kezdődik, hogy Sumák abban a korban nőtt fel, amikor az előzés módja az volt, hogy belemélyesztették a szemfogaikat az előttük lévő ülepébe, és addig cibálták, míg elé nem kerültek - no erre tökéletesen alkalmatlan a mostani abroncs, és Sumák nem akar lemondani a régi szokásról(reméljük is!). Ez pont az, hogy Rubinho is melléfogásnak tartotta a első abroncsok vékonyítását - lévén nem lesznek tartósak a másik ülepében. Igaza is lett - a húszkörös seggtépési legendáknak nyoma sincsen! Ezeknek a krétakori ragadozóknak tisztán más az igényük, mint ezeknek a gumitaktika-DRS kori kvázi növényevőknek(lévén nagy részüknek nem igazán látszik hogy lenne ülepbe süllyeszthető tépőfoga). -
Chosen
addikt
válasz
proof88
üzenetére
nem tudom ki fordította félre, de f1lájv szerint a média túloz
-
proof88
addikt
-
stvnppp
senior tag
válasz
Xirtam
üzenetére
Azért ha megnézed a modern versenypályákat, szinte mindenütt aszfaltozott bukóteret hagynak a pálya szélén, és azután van sóder/gumifal.
(#47472):
Azért sikerült a többi szériát jól leminősíteni...
Ferrari Academy: ott nem azért kaptak egy hetet, hogy egyáltalán menni tudjanak egy F1-est, hanem hogy jobban kijöjjenek a különbségek a pilóták között, és olyat is meglássanak, amit 1 tesztnap alatt nem lehet. (munkamorál, hozzáállás, jó észrevételek, stb) Azért aki más kategóriában sikeresen, az azért tud menni egy F1-sel is.
Sőt még a Totalcaros Bazsó Gábor is ment, mondjuk nem túl gyorsan, de kifejezetten élvezte...
"Az a baj, hogy teljesen más szemszögből nézem mint amit ti leírtok." ; "Babáim"
Mostmár szállj le közénk, vagy scanneld be a szerződésedet! Vagy próbáld meg ne elvakult Ferraris szemmel nézni!
Ilyen alapon lehetne sorolni a rinyáló pilótákat, de tudni kell azt, hogy egy-egy ilyen nyilatkozat mögött teljesen más dolgok is lapulhatnak, csak a sajtó nem jól adja át.
pl.: Schumaher egy éve 'rinyál' a gumik miatt, mégse veszzük el tőle a 7 vb elsőségét...(#47471) Peat
:
Én se kedvelem, de nem is utálom. Belátom, hogy nem véletlenül van most a Caterhamnél, és nem a Lotusnál. Mert azért van különbség. Sutilt és Alguesuarit én is sajnálom, akár Heidfeldet, Trullit, stb, akikben több volt, de nem tudtak kibontakozni. De ez van, vállalták szerintem ezt is. -
-
Xirtam
veterán
válasz
zetecR
üzenetére
Akkor félreértelmeztelek. De mindenesetre igen. 2 eshetőség van. Vagy képes vagy finanszírozni. Vagy felfedezik a gyerkőcödet. Hamilton
Peat
Nem feltétlen kell neki végigjárni minden szériát. Ha érzi az autót, jó képességei vannak, nagyon pontos visszajelzést képes adni. Rengeteg tényező tesz egy pilótát jó pilótává. Nem csak az, hogy gyors-e vagy sem. -
Peat;)
veterán
válasz
Xirtam
üzenetére
Valakit meg egy alsóbb szériából felhoznak és öt kör után úgy megy mintha mindig f1-es autót vezetett volna, majd 1-2 teszt és már pilóta. Vergne pl. Beültetnék Kiss Pált az indiai helyére biztos vagyok benne hogy 1-2 teszt és hozná azt a tudást. Azért nem kell akkora májernek lenni, egy átlagos képességű ember+sok pénz+sok év tanulás már elég arra hogy a forma1-ben is tudjon érvényesülni bizonyos szinten. Szó nincs sok esetben a tehetségről.
DTM-ben Ralf és Coulthard sem rossz, talán meg kéne nézni egy futamot, meg hogy milyen technikával mennek.
Kimi a Rallyt nagyon gyorsan tanulta és megvolt az a fejlődési sebesség amit elvártak tőle, elvégre szakaszt is nyert asszem, a gyorsaságával sosem volt semmi baj, csak a Rally egy összetettebb sport pilóta szemszögből mint az F1.
-
zetecR
addikt
válasz
Xirtam
üzenetére
Egyáltalán nem az ő képességeiket vitatom el, de...
"Gyerekkoruktól kezdve."
Erről van szó.
Pár éves koruktól kezdve tudni kell finanszírozni a sztorit, ami nem kis szűrő.
Látom a saját gyerekeimen, hogy ehhez képes kicsiben, sakk és matek versenyzés mibe kerül. És ez nem drága technikai "sport", főleg nem F1. -
Xirtam
veterán
válasz
zetecR
üzenetére
Azért ne felejtsük már el ki mit tett le az asztalra. Attól függetlenül, hogy van 1-2 pilóta aki fizetős. Még sem úgy működik ez, hogy fogja magát Dirk Werner (DTM) beül egy F1-es autóba és olyan köröket hoz mint a pilóták. Egytől egyig forma autókra lettek specializálódva. Gyerekkoruktól kezdve. Lásd Kimi elment Rally-ba tudott olyan kiemelkedő lenni mint forma versenyeken? NEM.
Vagy visszavezetve, Hakkinen, Ralf, Coulthard, DTM-ben mit nyújt? Semmit kb.
Aki F1-es autóba ül, és képes végigmenni egy futamot. Még Karthikeyan is rengeteg munkát öltek bele abba, hogy ilyen szintű pilóták legyenek. Az a baj sokan azt hiszitek csak, hogy fuu már tele van elektronikával az autó. Beleülök és nyomom neki mint a meszes. 10cm nem lenne képes innen menni vele senki. Megfelelő tudás nélkül. Arról nem is beszélve, hogy első kanyarban elájulnátok. Szóval azért ne is hasonlítsuk össze egy IndyCar/DTM/FIA GT stc. bajnoksággal.
Lásd Ferrari Academy.
Az ifjú titánokat 1 héten keresztül készítették fel arra, hogy 3 kört képesek legyenek menni az F2008-al. Kérdés?

-
Peat;)
veterán
válasz
stvnppp
üzenetére
Én azért nem kedvelem mert Sutil és Algersuari is többet bizonyított az én szememben mint Petrov, meg ők örültek is volna talán egy Caterham autónak. Ugyanakkor Petrov Kovalainen szintet azért tud hozni azt el kell ismerni, meg muszáj volt fizetős pilótához nyúlniuk, nem megy a szekér, már a cég honlapját is érdemes megnézni mennyire igénytelen nagy és wide felbontáson.
-
stvnppp
senior tag
válasz
Xirtam
üzenetére
Bocs, akkor félreértettem valamit...

Amúgy valahol igaza van, tényleg elég szűk, szinte már csak DTM-es autóversenyt szerveznek rajta. proof88-nak is igaza van, egy tesztelés során ne azért kelljen állni x időt, mert próbálgatják verdát, és túlvállalják magukat, aztán sóderágy/gumifal. Lásd ma Alonsót.Az meg, hogy sokszor a nyilatkozataik úgy tűnnek, mintha rinyálnának, az betudható annak, hogy nem diplomatának készülnek...
-
proof88
addikt
Hétvégi autóversenyek
Hungaroringen: WTCC, Lada Granta Kupa, Lotus Ladies Kupa, Italian F3 European Series, Formula Abarth, AutoGP.
Időpontok: http://hungaroring.hu/src/pdf/WTCC%20program%202012.pdf
TV-ben: WTCC és AutoGP lesznek közvetítve, Eurosport ill M1.Máshol:
V8 Supercars Series és Dunlop V8 Supercars Series a Barbagallo Raceway-en (Ausztrália) szokásos hajnali időpontokban;
World Endurance Championship Spa-ban (Belgium) 6 órás, szombat délután 2-től, Eurosport2 szombat este élőben közvetíti a végét 7-től fél9ig;
NASCAR Nationwide és Sprint Cup Series Talladega Superspeedway-en (USA) szombat és vasárnap este;
Formula Renault 2.0 és 3.5, Renault Megane Trophy EuroCup, elvileg vmelyiket Eurosport1/2 élőben közvetíti szombaton és vasárnap;
Alternative Energies Kupa Zolder-ben;
F3 EuroSeries a Lausitzringen;
DTM a Lausitzringen.Időpontok többek között itt:
http://www.vipbox.tv/sports/motorsports.html -
MPowerPH
félisten
válasz
JColee
üzenetére
Ott pedig az a helyzet állt fent, hogy Hami sebessége a DRS -el volt pont akkora, mint Schumacheré. Egyszer meg is előzte, utána Schumi ugye egyből erőből elment mellette. De az Monza volt, ott tényleg a féktávokon van a lényeg.
Ha akkor lett volna DRS, akkor Lonzi sebessége is kb. akkora lehetett volna, mint Petrové. Előzni is könnyebb lett volna, mert akkoriban a Ferrari a kanyarok kijáratánál elég jól viselkedett. De ez csak HA, akkor még nem volt instant előző rendszer. -
MPowerPH
félisten
válasz
proof88
üzenetére
Bírom az iróniát...
Akkor most kezdjük el sorolni, hogy mit össze balf@szkodott.
Abu Dhabiban pedig még csak a féktávra sem kellett figyelnie, a Ferrari annyira lassú volt az egyenesben, hogy szélárnyékban is leszakadt a Renault -ról. Alonso akkor talán egyszer tudta megpróbálni az előzést, akkor is több 10 méterről akart beesni mellé. Ugye akkor még nem volt instant előzési rendszer az F1-ben... -
Xirtam
veterán
-
proof88
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ausztráliában tavaly nagyon szépen előzött a rajtnál és végül 3. lett.

Továbbá lelkesen támadta Malajziában Lewis Hamiltont, szélárnyékot fogott!szerk.: és igen, tartotta Alonso-t!
Oké tudom hogy ott azon a pályán a Rönók végsebessége volt a legnagyobb és lehetetlen volt őket megelőzni, de szépen csinálta! Fékezni is tudni kell és ő ügyes féktávokat vett! -
-
Xirtam
veterán
Petrov szerint nem biztonságos Mugello Éljenek a fizetett pilóták. Érdekes módon szegénykém annyira fél itt is hogy hibázik . . . Hmm Hmm, a csapatársát 100x többre becsülöm. Na mind1.
-
Xirtam
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
( Az első és legfontosabb, amint Alonso is lenyilatkozott a héten. A Ferrari még mindig szenved a tesztek hiányától. Meglehet nézni, hogy mennyit tesztelt a gyár 2009-ig. A legnagyobb másod csapattal rendelkeztünk. Az összes utcára kiguruló autó van, hogy 1 éven keresztül folyamatos teszteken megy keresztül. Tavaly lett kész az új szimulátorunk. Míg a McLaren, RedBull jóval előrébb járt ebben. Nem hiába van saját pályánk. Ezek sajnos olyan dolgok amik egy gyár életét teljesen meghatározzák. Mert akár, hogy is nézzük még mindig egy utcai gyár vagyunk azon felül, hogy az F1-ben milyen sikereket értünk el. Persze lehet dobálózni azzal, hogy a többi csapat sem tud tesztelni. De visszavezetve régen is a Ferrari tesztelt a legtöbbet. Bár én még mindig ellenzem ezeket a dolgokat. Ez olyan mint ha egy úszó csak az olimpián látna vizet. )
Lényeges változások csak ezen a ponton lesznek az autón az év folyamán. Lehet , hogy külső szemmel te úgy gondolod, hogy ezek nem váltják meg a világot viszont egy Formula 1-es autó minden egyes eleme befolyásolja az egész autót. Így minden egyes kis apró változás hozzátesz az autó kezelhetőségéhez, gumihasználatához, karakterisztikájához. A mostani újításokat én is beharangoztam már. Eleinte úgy volt, hogy visszatér a csapat a jól bevált felfüggesztéshez. De mondtam, hogy ez rizikós, hiszen az autó egy megadott szempont szerint lett építve. (De nem akarom folyamatosan hangoztatni magam, már vagy 15x leírtam.
)Miért erőltetik az első felfüggesztést? Van jobban bevált? Ezt így nem mondanám. Anno mikor Alonso debütált az F1-ben a Minardi ugyan ezt a felfüggesztést használta. Több oka is van, hogy az F2012 ezt viseli magán. Egyrészről a lengőkarok miatt kisebb az aerodinamikai együttható. Az autó súlypontjára is jó hatással van ez a fajta felfüggesztés. Nehezebben szerelhető ugyan, de a Ferrari így hamarabb képes felmelegíteni a gumikat.
Ami arra ad még egy kis reményt, hogy Mugello vonalvezetése nagyban hasonlít Catalunya-hoz. Így elképzelhető, hogy talán 2012-ben nem kap a Ferrari +1 kört.
Még Bianchi eredményeit kellene megnéznem. Mert Ferrari fizetett, hogy Force India őt ugrassza a kocsiba a héten. . .
-
MPowerPH
félisten
Huh, nem akarom elkiabálni, de biztatóak a Ferrari új fejlesztései. Igaz nekem kicsit karcsú, ez messze nem egy újratervezett autó. Kár Alonso mai kicsúszásáért.

Xirtam: És van valami egyéb info, ami változott vagy változni fog az autón? Mert az új kipuff és oldaldoboz, meg elől a kis terelőszárnyakkal nem fogják megváltani a világot.
Kicsit kevéske ez így, ugye eddig egy hatalmas csomagról volt szó, ehhez képest ez nem tűnik nagy durranásnak.
Pl. a felfüggesztést elől miért erőltetik annyira, ha van jobban bevált megoldás? -
Xirtam
veterán
válasz
venember83
üzenetére
Ennek lényege csak kis sebességnél, 20-25 km/h-ig van. Onnantól kezdve nemigazán sok. Az áramlatok teljesen az autó hátsó traktusához irányítják, így közelébe se ér a gumiknak.
-
Xirtam
veterán
válasz
Xirtam
üzenetére
Amúgy ez a megoldás folyamatosan itt volt tegnap és tegnap előtt is. Minden nagyobb csomagot Alonso autójára pakoltak fel csak, hogy minél jobban össze tudják hasonlítani. Kedden és Szerdán két különböző kasztni tűnt fel a Mugelloi pályán. Ha minden igaz Catalunya-ban már ez a kipufogó lesz használva.
Bár tegyük hozzá, hogy a Ferrari-nak ez hatalmas előny laza 130 km-re van a gyár a pályától. Azonnal tudott a csapat reagálni az új fejlesztések visszajelzésére.
Ami még izgalmas lehet, hogy tegnap délután is volt egy összeülés Maranelloban. Luca összeültette a gárdát. Több mint valószínű, hogy Massa jövőjéről is szó volt. Itt nagyban Alonso is képes befolyásolni a szálakat.
-
Xirtam
veterán
Azért ma voltak problémák. Sauber tűz
Ferrari fejlesztés közelebbről:
Az új kipufogó volt ma a porondon. És el lett vetve az új első felfüggesztés ötlete.
Sauber nagyon ügyesen lemásolta a McLaren megvalósítását. Középmezőnyből egyértelműen a Sauber a leglátványosabb teljesítmény javulást produkálja. Tavaly óta.
-
Chosen
addikt
Hungaroringen mikor lehet körbe menni gyalog vagy biciklivel? (közvetlenül a pályán, nem mellette) Autós nyíltnapot meg hasonlókat találtam, de ilyet nem.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
venember83
üzenetére
-
venember83
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kicsúszott vagy csak simán pályán sikerült kárt tennie a felfüggesztésben és a szárnyban?

-
Motion_Blur
félisten
It is now confirmed Alonso set the 1:21.3 on the hard compound.
Unfortunately the car has some damages at the suspension and the front wing. frown. I think Fernando was pushing too hard.
autosport.com fórum
-
D@ni88
addikt
-
kisza25
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
uh Sumi letolt két futamot, nem gyenge

-
TGaben
tag
Én is kint voltam. (kár,h videót ide nem lehet feltenni) Elég rég óta rajongok a Forma-1-ért, de élőbe még nem volt szerencsém hallani a hangját egy forma1-es autónak. Lehengerlően brutális!
Iszonyat durva. És ez csak 1 autó volt, mi lehet kint a futamon? 
-
proof88
addikt
válasz
McCartman
üzenetére
nem vagyok antiszoc, csak
1.: nem szeretem amikor gyerekek vannak, mert azok kicsik, nem látom, megborulok rajtuk, előre kell menniük, sikítoznak, meg minden. Majd ha 30 éves leszek, biztos akarok majd gyereket.
2.: nem szeretem amikor állok a tömegben és autósporttal kapcsolatos idiótaságokat hallok.
3.: tinilányok is sikoltoznakmost ezektől akartam megkímélni magam
a Hungaroring a hétvégén más tészta, oda szurkolni és sikítozni megyek 
-
McCartman
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Schumi nem tétlenkedett , remélem profitál is belőle valamit a Merci.
-
zetecR
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ha Massa továbbra is 6 tizeddel lassabb, mint Alo, akkor jó lett a Ferka.

-
Motion_Blur
félisten
Mugello, 2. nap:

-
McCartman
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Boldogok a lelki szegények..

-
Xirtam
veterán
Khm tegyétek meg a tétjeiteket. Szerintetek Bianchi, hogy hogy tesztelhetett a Force Indiával?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
raczger
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Hát igen, még én se voltam benne biztos, hogy az én gépemmel le tudom kapni normálisan (azt hiszem összeteszem a két kezemet, hogy 200 feletti sebességgel haladt el és mégis sikerült egy ilyet elkapnom [link]). Csak az idegesített, hogy mindenki kézzel kinyújtotta a telefonját aztán a fele képem emiatt szar is lett, aztán még nekem szóltak ott be mögöttem, hogy ne hadonásszak a fényképezővel. A sok hozzáértő...
Viszont a nézőközönség nagy rész, hogy finoman fogalmazzak, eléggé bunkó volt. A pályabírónak is beszóltak, leköcsögözték, otthagyták a szemetet a lábuk alatt, mert ha rendezvény van azt gondolják azt lehet...
-
Motion_Blur
félisten
válasz
raczger
üzenetére
Én meg se próbáltam. Tisztában vagyok vele hogy komolyabb bridge vagy belépő szintű DSLR alatt felesleges ilyesmivel próbálkozni. Csak röhögtem a sok idiótán akik ahelyett hogy átélték volna a pillanatot azon görcsöltek hogy tökéletes legyen az amúgy sz*r videó 320x240-ben...
-
Xirtam
veterán
-
Pá
addikt
-
ne_nezze
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
vótmá
-
Motion_Blur
félisten
Érdemes megnézni ez a videót, sok infót megtudni a McLaren mérnökétől: [link]
akkor sorry

-
hunnylander
őstag
válasz
Predator2
üzenetére
Azért, mert a jelenlegi McLaren csapat Ron Dennis 4-es Projektjéből is ered, amely egyesült/megvásárolta a Bruce McLaren által alapított csapatot, amely valószínűsíthetően ment volna a süllyesztőbe, ha nem egy Ron Dennis karolja fel. Az M akkor még a Marlborot takarta, manapság hivatalosan is McLarent rövidít.
Szóval leginkább tiszteletadás Ron Dennis szerepének, aki tulajdonosként is megőrizte a fiatalon elhunyt csapatalapító nevét.
-
törölt tag
válasz
Xirtam
üzenetére
...nyilván tudom mit linkelek.
Mint ahogy nyilván meg is néztem, tudom hogy hány darab kereke van.
Egyszerűen nálam ez háromkerekű...ekkora nyomtáveltérésnél ez háromkerekű koncepció, úgy viselkedik, úgy 'támadja' a kerékvetőket..stb.
..és sztem, de ez már valóban egyéni meglátás, jóval sz@rabb a kanyarsebessége, mint egy hagyományosabb tengely és nyomtávú formula autónak. Pl. egy átdobós jobb-balon mint mondjuk Magny Cours célravezetője tuti nem lehet úgy áthajítani, de sztem a gyors nyújtott kanyarokban, akár szintén itt a francia pályán az első harmadban a fontos jobbos, vagy pláne ha fékes mint Suzuka hátsó egyenesre nyitó balosa, ez az autó nem tudja azt amit a hagyományosabb négy kerék elrendezés.
Szal nálam ezért lett háromkerék, szemem nekem is van persze. -
Qorthral
őstag
Sennához visszatérve:
F1-es mese: Lehetséges világok
Érdemes elolvasni, szerintem korrekt, valószerű és jól átgondolt forgatókönyv. -
Predator2
addikt
Mit jelent a McLaren kocsi elnevezésében.
Az MP4-27
Kerestem de nem igazán találtam róla (magyarul)
-
proof88
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
angolok is szokták mondani a donut-ot
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-7GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Lenovo T14 Gen3 I5 1245U Refurbished - Garancia
- 2026.09.04-ig Garanciális! Xbox Series S 1 TB + kontroller
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

:![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Iszonyat durva. És ez csak 1 autó volt, mi lehet kint a futamon?