Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
patomi
őstag
No mi jött ma nekem ?
Gondoltam kéne valami "rongy" a kocsiba, hát megrendeltem ezt. Kellemes csalódás. Egy nagyon puha, kellemes tapintású kis törcsit sikerült újítanom és hát Ford, mi más.
(bocsi ha off) -
jozsi252
veterán
Sziasztok
MK3 Mondeohoz szeretnék venni univerzális antennát talppal együtt. Volt már aki esetleg rendelt hozzá? Ha igen megtennétek hogy küldtök egy linket hogy melyik az a méretű talp ami hasonló nagyságú mint a gyári?
Köszönöm!
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Korábban szó volt a motorolajokról, ott említve volt a Total márka.
Total Quartz 9000 Future NFC 5W30 - Ilyet használ valaki, van vele tapasztalat?
Előző autómnál, Meriva, Total olajat használtam, megelégedéssel.Most egy 2013-as 1,6 tdci-be menne.
-
dodopek
addikt
válasz
ReFleXx #14255 üzenetére
Köszönöm, ez nem egy nagy tétel. 😊
Vagy én nem mondtam jól, vagy Ti gondoltátok túl, de nekem nem kell, úgy kinyíljanak az ablakok. Egy dolgot szeretnék megoldani, hogy ne halljam többet a következő mondatot a jobb egy felől :
"Kedves, add rá vissza a gyújtást, mert nem húztam fel az ablakot!" -
Jenne
őstag
válasz
dodopek #14248 üzenetére
Szia!
Amit (#14255) ReFleXx topik társunk linket, az jó lesz az autódba. Nekünk ilyen van/lett utólag beépítve a Fiestába már három éve és tökéletesen működik, 2006-os Ghia szereltségű alapból.
Nagyon jó dolog.
Viszont az jó lenne tudni, hogy ez az elektronika tudja-e azt is, mint a Focusoknál (csak másik ablakemelő nyomógombokat kellene betenni az ajtókba), hogy tovább nyomva vagy második kattanásig nyomva és utána elengedve a gombot, az ablak magától felmegy. Most csak addig megy fel/le az ablak amíg nyomva van a gomb. Ha elengedem akkor ott ahol éppen van ott megáll a folyamat. Sajnos. Tudom hogy ez plusz kényelmi dolog és egy ilyen kis autóban luxus de mégis...
Mondjuk a beszerelési munkadíj az már húzósabb volt. Vezetékeket kellett pluszban behúzni, ajtó kárpitot leszedni ...stb. Reggel vittem 8 órára délután lett készen.
15 k volt mindenestől. -
Poultier
tag
Sziasztok!
Próbálnám használni a Ford ETIS-t, viszont nem mutat semmit a Field Service Actions résznél, próbáltam már a helyet is váltani, de semmi. Találtatok erre megoldást vagy csak én használom láma módon?
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
A 3-as kombi csomagtér rolója jó a 2-esbe?
-
válasz
bajnokpityu #14259 üzenetére
Ha nem nyitod ki az ajtót, visszazár. Szerintem kb. minden autó... Bár ablakkal még nem próbáltam.
-
válasz
bajnokpityu #14250 üzenetére
4 ablakos feltekerés, hogy nyomvatartod a zárás gombot a távon. de ettől pl nem zárja be a kocsit.
Nekem a Focus mk1 kombi tudja ezt de be is zárja. Ki is nyitja, le is engedi az ablakot, hogyha hosszan nyomod a nyitó gombot.
-
pet007
aktív tag
válasz
Enyem mk4 (2007es) ket elso ablak elektromos csak, de hosszan tartva le fel megy es nyit-zar is jozza. Nem hiszem hogy mokolva lett volna.
-
ReFleXx
addikt
válasz
bajnokpityu #14252 üzenetére
nekem is nyit / zar taviranyitos ablak le/felhuzaskor.
-
Real_Necro
veterán
válasz
bajnokpityu #14252 üzenetére
2011 faceliftes, németektöl behozott...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Real_Necro #14251 üzenetére
mk4.5?
tisztán emlékszem, h le tudom tekerni az ablakokat, h közbe bezárva marad a kocsi. blöki pihent a csomitartóban, és kellett neki a levegő -
Real_Necro
veterán
válasz
Nekem elöbb nyitja vagy zárja majd tekeri le vagy fel. Együtt van.
-
bajnokpityu
félisten
mondeokat szokott ő szervizelni, és abból is mk4-et főleg.
bár van amit tud mk5ön.
valamint mondeon úgy működik az auto 4 ablakos feltekerés, hogy nyomvatartod a zárás gombot a távon. de ettől pl nem zárja be a kocsit. ahogy a lefele tekerés meg nem nyitja ki.ezt a zárás+feltekerést általában aftermarket riasztók szokták tudni.
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Budapesten, vagy onnan Hatvanig tudtok olyan szakit, aki felokosítja a 2005-ös Fiestám? Azt szeretném, hogy amikor leállítom, húzza fel az ablakokat automatikusan. Ha esetleg valaki csináltatott már ilyet, elárulhatná, hogy kb mennyibe fáj.
Köszönöm! -
máyköl
veterán
válasz
molnarpeter #14246 üzenetére
-
máyköl
veterán
Égett ma 1-1 -szer az olajnyomás lámpám. Érdekes módon mindig akkor, ha épp megálltam (piros lámpa).
Ha elindultam, egyből eltűnt. Megnéztem, olajszinttel semmi gond nem volt. Hűtővíz volt épp a minimum alatt, arra rátöltöttem utána nem is csinálta. Ez mitől lehetett?
Fóka2, 1.6benzin.
-
máyköl
veterán
Tudja esetleg valaki, hogy 2 -es fókánál a vezérműszíj vagy a hosszbordás szíj hajtja a vízpumpát?
-
BLINT_PC
csendes tag
Üdv márkatársak! Ford Fusion 2003 vége, 1.4 tdci , egy éve van nálam a kiskocsi, teljes karbantartást kapott 165000-nél, vezérlés, vízpumpa, új akku, olaj, szűrők, obd ellenőrzés stb. Amikor vettük még gyári vízpumpa volt benne, csepegett is kicsit, az újjal ez megszűnt. A régi pumpával melegben és mint kiderült az újjal is melegben (30 fok plusz levegő) "hidegindításnál" (csak akkor) amikor bemelegszik a hűtővíz , elmegy jel szerintem, villog a piros hűtőfolyadék hiba, és a hőmérséklet jelző skála összes mutatója (kis lcd kijelzős még)
Kb fél percig így villog, aztán helyreáll, mutatja hogy bemelegedett a víz, normálon megáll és működik ahogy kell.
Valakinek ötlet hogy mi lehet? Kontaktok jók, érzékelő haldokolhat?
Köszi -
updog
őstag
Hmmhmm
Az ajtót el tudom képzelni, az pont ilyen egyszeri eset lehet, rázós úton reális hogy nem mindig érzékelte zártnak... bár akkor meg a kijelzőn szokta írni, hogy xy door open. Motorháztető volt felnyitva pár napja, olajszintet néztem, de szerintem jól visszacsuktam, meg sem korábban, sem a hazaúton már nem villogott. Na mindegy
Holnap úgyis szerviz, megkérdem.
-
Salex1
őstag
válasz
bajnokpityu #14232 üzenetére
Akkor ez esélyes, mert leállítás után ad valami fura hangot, a szerelő valami tömítést emlegetett, azt mondta ő is, hogy nem komoly, mehetek vele ettől függetlenül.
-
kcsa
veterán
Vicces, tényleg nincs leírva.
Az itt kommentelők szerint ajtók (és/vagy motorháztető) valamelyike nincs rendesen zárva, alacsony üzemanyag- vagy ablakmosószint.
Érdekes mert relatíve sokat mentem c-maxszal de még sosem láttam felvillanni.
De mivel rossz utat említettél, én gyanakodnék pl. motorháztetőre
-
updog
őstag
Sziasztok!
Bocs ha hülye kérdés, de böki a csőröm, a C-Max (2007-es) műszerfalán a sebességmérő órától balra lent lévő kis led felvillanása mit jelenthet? Kerestem a manualban, de nem találtam (a kép is onnan van).
Tegnapi utamon ahogy néha kicsit jobban rázott az út, fel-fel villant, hazafelé ugyanarra mentem, akkor már nem villogott. (mivel a pittyegés is be van kapcsolva, tuti hogy korábban és azóta nem volt ilyen. Nem volt ám idegesítő egész úton
).
-
Salex1
őstag
Az miért lehet,hogy erőteljesebb gyorsításkor a mondeo (4,5 2.0Tdi) vissza torpan?
-
Jenne
őstag
válasz
máyköl #14225 üzenetére
Közben letelt a szerk. időm...
Ha jól tudom akkor a vezérlés 160 ezer km vagy 8 év a csere intervallum, segédberendezés-ékszíjak: 200.000 km-enként/10 évente
Javasolt minden képpen mindent egyben cserélni, értem ez alatt a vízpumpát is. Tapasztalatból mondom ezt a vízpumpa cserét, de egy lelkiismeretes szerelő is azonnal ezt javasolja. Ezen a vízpumpa árán nem szabad spórolni és meghálálja a későbbiekben.
Vezérműszíj+ vezetőgörgő, vízpumpa, generátor és a klímakompresszor szíja... stb.
Családban egyik autón kihagyták a vízpumpát cserekor, mert jó az még semmi .., aztán a nyári nyaraláskor a Velencei tóhoz menet ( a vezérlés cserét követő 800 km után) elfolyt a hűtővíz, megadta magát a régi vízpumpa. Újra kellett a teljes vezérlést cseréni mert a régit hiába volt szinte teljesen új, már nem lehet még egyszer visszatenni.
Szerelő ismerősömnek amikor ezt elmondtam, Ő azt válaszolta, hiába kéri ilyen esetekben a vezérmű cserénél az ügyfél, hogy ne legyen kicserélve a vízpumpa, Ő ha mégis ezt kérik akkor inkább nem vállalja el azt a munkát. Megpróbál hatni az ügyfélre, ha nem akkor inkább nem vállalja el. -
máyköl
veterán
válasz
molnarpeter #14226 üzenetére
1.4 benzin, FXJA motorkód.
-
máyköl
veterán
Sziasztok,
Ford Fusion 2005. Mennyi a vezérműszíj csereperiódusa?
-
kcsa
veterán
válasz
molnarpeter #14222 üzenetére
Ez hagyományos, de sajnos csak négy sebességes.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
pirosvilamos #14216 üzenetére
Link? Hagyományos váltóval vehető, ha 60 ezrenként ledobták az olajat belőle; powershift vagy CVT felújítása drágább.
-
kcsa
veterán
válasz
Hogy én mennyit kerestem tavalyelőtt hasonló autót, kifejezetten automatát, és gyakorlatilag nem volt. Most persze van
-
atila4
senior tag
Sziasztok! Napokban vettem észre, hogy gyorsításkor csörög valami a motortérben. Csak gyorsításkor jön elő a probléma és akkor is ha nagy gázzal gyorsítók(előzésnél, dombon felfele). alapjáraton és lassításnál nem. (Ford Focus 2 (facelift 2009-es) 1.6 Ti-Vct)
Volt valakinek ilyesmi gondja vagy esetleg tudja valaki mi lehet a baj? -
törölt tag
Még egy észrevételem lenne. Váltóm nyikorgó hangot ad ki, ha üresben van és elhúzom magam felé balra, (mielőtt beraknám 1-esbe, vagy 2-esbe). Más pozícióban nem. 1-2 hete vettem észre. Ha lassan mozdítom akkor feltűnőbb, hirtelen mozdulatnál nem jellemző.
-
DZs
senior tag
válasz
Ha a váltó olaját és szűrőit cserélték 60000 kilóméterenként talán vállalható.
-
pirosvilamos
tag
Sziasztok!
C-Max vásárlás előtt állunk.
A kinézett alany 2008-as, 2000-es, benzines, 140000km-el, Titanium felszereltséggel, elfogadható árral.
Ami meggondolandó, sajnos automata váltós.
Van valakinek tapasztalata, horrortörténete?Előre is köszönöm.
-
DeFranco
nagyúr
enyhe égett szagot érzek leállítás után a szellőzőből, nem kuplungszag hanem olyasmi mintha fa vagy papír égne, nagyon enyhe de már másodszorra éreztem.
a motortérbe beszagoltam, semmi a szokásos motortérmelegen kívül, alulról sem érzem a kocsi mellé térdelve, hátulról sem, csak a szellőzőből.
van valakinek valami ötlete mi lehet ez?
-
törölt tag
válasz
molnarpeter #14212 üzenetére
Kábel ellenőrzés megvolt, azzal nincs gond. Hangszóró kiment, mert égett szaga is volt korábban. Ajtókárpit visszarakás érdekel most inkább.
-
törölt tag
Valaki szedett már le 2-es Focus első ajtókárpitot? Nekem kussol a hangszóró, cseréltem volna, de látom szegecselve van, viszont a műanyag kárpit valami patentes franccal van rápattintva az ajtóhoz, alul lentről kell rápattintani, felül meg felülről. Na de hogy a francba lehet ezt egyszerre csinálni? Ha alul végig bepattintom, akkor felül úgy felfeszül, hogy a büdös életbe nem tudom úgy kihajlítani, hogy rápttanjon a fenti sor. Most középen csak 2 csavar tartja. Kretén megoldás, de mi ennek a felrakási módja? Videón csak az van hogy lehet leszedni, felrakásról semmi.
-
kcsa
veterán
válasz
Janaboy #14208 üzenetére
Így?
"Gyújtás ON állapotba. Az ablakot húzzuk fel, majd nyomjuk meg megint a fel gombot és tartsuk még kb. 3 másodpercig. (Amikor másodjára nyomjuk meg a felfele gombot akkor halljuk és érezzük hogy az üveg jobban felfele fog zárni.) Ha megvolt, akkor ezt ismételjük meg a többi ablakkal is. "
-
Janaboy
veterán
válasz
molnarpeter #14207 üzenetére
Próbáltuk, de nem segített..
-
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Szeretnem megkerdezni hátha van ötletek..
C-max (2007es) 4 automata elektromos ablakos kivitel.
A ket baloldali tehat a vezető oldali es a mögötte lévő ablak mar egy jo ideje nem megy automatikusan.
Ilyen 5cmes szakaszokban lehet csak fel le huzgalni, mintha ha mindig megakadna es megall.
Ilyen programozás szerű dolgot már néztek, de nem segített.Motor gond lehet?
Koszi,
Udv -
V.T.
aktív tag
Na megnéztem.
Álló helyzetben ha lassan nyomom a gázt nem hallani rezgést felnyitott motorháztetőnél.
Menet közben hallani csak, de így nem jöttem rá mi lehet.
Ráállok aknára majd aztán megnézem hátha onnan több mindent látni, mert elég jól be van építve a motortér.
Suzuki Vitarám volt előtte ott be lehetett állni a motor mellé
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Spórolós topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mercedes topic
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest