- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Azért ez a fékpofa már csere érett ha jól látom ugye?

Elméletileg még a gyári, 198eKm.-el a háta mögött.
Fékmesternél a molnarpeter által korábban ajánlott Zimmermann elég kedvező árunak tűnik.
Fékbetét előre, és fékpofák hátra.Ahogy a gumisnál néztem az elsők is lassan csere érettek lesznek. Akkor már lecserélem elől is. Az elvileg közel 140ekm.-t ment....
Létezne ez a nagy futásteljesítmény ezekre a fékpofákra és fékbetétekre? A hátsóba közel 200ekm., míg az elsőben 140ekm. -
törölt tag
Üdv. Focus MK2, csomagtérajtón a Ford emblémát hogy lehet levenni, és újat felrakni? Otthon megtudom csinálni? Ha bontani kell a kárpitot bele se kezdek inkább.
-
embe
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nézek egy pár tuskót a környezetemből.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Pardise
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nem tudom. Az mitől lehetne, vagy milyen az? Elnézést, nem igazán vagyok otthon a dolgokban :/ Nekem kellemetlen lenne, ha a Fordnál rákérdeznék, hogy nem-e veszik el a garancia, ha máshoz viszem a kocsit. Szerintem onnantól kezdve szarnának rám, hogy nem bízok bennük. Ha más szétszedné a kocsit, szerintem tuti ugrana a garancia.
-
Lomha 8V
addikt
válasz
Pardise
üzenetére
Novoth Tibor autószerelőre gondol, aki szerintem az ország egyik legjobb, ha nem a legjobb szerelője. Nagyon komoly tudással és diagnosztikai eszközökkel. Ha hozzá elviszed, ki lesz derítve a hiba, ebben biztos vagyok. Nem megfizethetetlen az ára sem, csak hát Budapesten van, ha messze vagy, akkor nehezebb összehozni, de lehet, hogy számolatlan szívást és pénzt spórolsz vele.
-
Pardise
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az a diagnosztika milyen? Meg akkor a koppanasok is voltak. Bár ma nem de tegnap igen többször is.
-
embe
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
Pardise
senior tag
Mai napom története a kocsimmal:
Lementem barátnőmmel Tiszafüredre. Amikor szálltuk vissza a kocsiba, simán előre indulásnál leesett a fordulat, mint a szar, hiába tapostam a gázt, kb 10 másodpercig nem reagált, majd megintul a kocsi. koppanás nem volt. Haza érve is ugyan ezt csinálta, csak akkor tulatás után. Na mondom indulás be Egerbe a Fordba. Elmondtunk mindent, megmutattuk a videókat. Kocsit felemelték, semmit nem szedtek szét, de elvileg megnézték a dolgokat és nem találtak semmit, a diag sem mutatott semmit. vezérlést frissítették. Mondta a srác, hogy 10-20 km-en a kocsi "tanulni" fog.... Oké. A szervizes is tolatott, majd elindult, nem jött elő semmi. Ő így nem tud mit kezdeni, hogy nem ül benne és nem tapasztalja a hibát. Oké, átveszem a kocsit, indulunk haza, nálam megint leszabályzott, mint a szar. Dudáltam, hogy gyertek srácok, megint ezt csinálta. Erre a szervizes beült hátra, mentem 2 kört, nem csinálta a hibát a kocsi. A srác mondta, hogy erre neki nincs ideje, tapasztaljuk ki, mit mikor hogy csinálja a kocsi. Emelkedőn, lejtőn, kis-nagy gázzal vagy hogy. Mondom már minden szart kipróbálunk és mindehogy csinálja. Szóval fingjuk nincs mi a baja a kocsimnak.... Ideg szétb*asz. Se kedvem, se idegzetem a kocsit tesztelgetni, meg hozzájuk hordani.
Azt mondták, hogy a difi biztos nem lehet, mert "csak annyi fogaskerék van a kocsiban". Szerintük váltó és féltengely sem lehet.
-
embe
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
-
embe
nagyúr
Alufelnit tettem fel, és a hátsó fékdobok nagyon rozsdásak. Azokat szeretném lefesteni.
Rugó alatt ok?
-
embe
nagyúr
MK3-as Focust alá lehet bakolni a hátsó emelési pont mellett? Vagy 1-1,5 napig kellene kibírnia.

Szomszéd taxis elijesztett, hogy nem foga bírni.... -
Tosee
őstag
válasz
Goose-T
üzenetére
Nagyon remélem, hogy nem ez történt!

Személy szerint nem ismerem, úgy ajánlotta a karosszériás ismerősöm, ő is oda hordja az autókat fényeztetni!
Szóval aki csinálta nem kimondottan szerelő, csak fényezéssel foglalkozik (a hátsó lökhárítót sem volt hajlandó leszerelni azt kérte, hogy úgy vigyük oda az autót, hogy az le van szerelve)!
Ezek szerint ha teszem azt megmozgatom a kábelt és újra érintkezik a csatlakozó, akkor ki kéne aludnia egyből a visszajelzőnek? -
DeFranco
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
köszi ez magamtól is eszembe juthatott volna...
@Sub-ZeRo: ezért én nem veszek villát, vannak videók ahol hajtogatnak ruhafogasból megfelelő eszközt, megpróbálom én is ezt, de aztán még le kell bontanom a középkonzol többi részét is mert a tárcsák mögötti világításban kell izzót cserélnem.
-
Pardise
senior tag
válasz
DeFranco
üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tippeket. Azért is érdekes számomra a dolog, mert ritkán jön elő. Bár tegnap 4-szer jött elő meg tegnap előtt is, ahogy látom csak melegben csinálja ezt. Majd valamikor bemegyek a szervízbe és elviszem őket egy körre, addig megyünk, míg ki nem jön. Megmondták, hogy addig semmit nem tudnak csinálni/kezdeni a hibával, míg ők nem tapasztalják. Feleslegesen nem fogják szétszedni és átnézni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Pardise
üzenetére
én váltóra vagy kuplungra tippelnék, a hang alapján mechanikusnak tűnik, és ahogy esik a fordulat olyan mintha valami "szétcsúszna" aztán valahogy csak összecsapna megint.
ha kuplung akkor lehet hidraulika gond, kiemelőcsapágy és a kuplungtárcsát csapkodja, ha váltó akkor nyilván azon belül valamit.
nem tudom a szervóval ezek kerülhettek-e kapcsolatba valamilyen módon elvileg az külön kör talán.
esetleg még arra tudok gondolni hogy valami vészmód bolondult meg, ASR vagy ilyesmi.
-
Tosee
őstag
Sziasztok!
Van a családban egy Ford Fiesta (2009 1.4 benzin) Nemrég szerelőnél volt (valami nagyon kis ember állhatott be vele a műhelybe, mert fel volt emelve totál az ülés, és előre volt húzva), és mióta elhoztuk világít a légzsák visszajelző lámpa indítás után! Mikor gyújtást adok, akkor kialszik, viszont miután elindítom pár másodperc múlva kivillan, és világít! Mit kellene ellenőrizni? Az ülések alatt a csatlakozókat megnéztem, ott látszólag rendben van minden (széthúztam és újra összedugtam) sajnos a hiba azóta is fennáll! Csak clip-el lehet kivenni belőle a hibát, vagy ki kéne aludnia a visszajelző lámpának magától a hiba megszűnése után?
-
Real_Necro
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Kintről behozott a mondeóm, jelenleg ~262ekm-el, gyári kettőstömegűvel...még.

-
-
RazoR
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
1.8 TDCI?
-
pet007
aktív tag
Sracok, P1460as hibakoddal talalkozott mar valaki?
-
RazoR
veterán
2.0 dízel automata mennyire zsákbamacska?
-
Pardise
senior tag
válasz
ReFleXx
üzenetére
Volt régen pufogas de az megszűnt mióta nem alacsony fordulaton járok. Egerbe hordom a kocsit. Az lesz majd H a szervíz vezetővel megyek pár kört h hallja mi történik. Egyszer kéne rájönni h mi S gond és javítani. Tippre szerintem semmit nem fognak cserélni. nekik valahogy atkene vizsgálni h mi nem oké.
-
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Pardise
üzenetére
Szerintem mechanikus hiba, ha a padlólemezen is érezni. Én lehet váltócserét követelnék, vagy legalább kezdetnek féltengelyeket dobják le. Illetve ha ilyen jól sikerült kitapasztalni, mindenképp beültetném a munkafelvevőt vagy valamelyik szerelőt, hogy lássák-hallják. Illetve a régi, kézzel zárható difi befeszülésére emlékeztet kicsit a történet. Mivel a motor is fullad, valahol valami szorulhat talán a hajtásban. Melyik szervizbe hordod?
-
Pardise
senior tag
válasz
ReFleXx
üzenetére
A Ford szervizet nem értem, nekik még csak tippjük sem volt, hogy mi lehet ez. Mindig annyival letudtak, hogy a diag nem mutat semmit, a hiba nem jön elő, nem tudják mit nézzenek meg. Nem tudom, érdekes dolog ez, hogy ilyen ritkán jön elő, meg hogy csak melegben. előző kb ezer km-en nem jött elő, csak most, hogy ilyen meleg van.
-
-
ReFleXx
addikt
válasz
DeFranco
üzenetére
az nem babakek, hanem aquamarine frost perl

olyan volt a legelso focusom
nemtom amugy vegre dolgoztak a hatchback hatuljan, egesz pofas lett, cserebe se az orra se az oldala nem jon be az mk4nek
miert csinaltak ra azt a domboritast az oldalara hatul, meg ahogy elhuztak a hatos ajto vonalat
total koreais lett -
Goose-T
veterán
Azért karaj kis cucc ez az új Focus, a formáját is meg lehet szokni. Végre láthatunk kombit is belőle!
-
RazoR
veterán
Sajnos kihátrált az eladó így buktam a kinézett autót, segítsetek egy kicsit, milyen motorral lenne érdemes venni 2008 FL-es Focust? 1,4 a keret rá. Köszi!
-
ReFleXx
addikt
válasz
üzenetére
1. Zaj es hoszigetel valamennyire, nem letszükséglet, de felrakhato
2. Karosszeria lakatos megmondja, de erdemes idoben elkezdeni foglalkozni vele
3. Sok Focusnal lattam ilyen lepattogzott lakkot, ez valami gyari hiba. Fenyezo megoldja, ar valtozo.
4. Jégverés okozta nyom általában egy horpadás, azt nem polirozni szokták, ki kell huzatni, vannak erre specializalodott muhelyek.
5. Legtöbb kocsi ilyen, ha zavar otthon kicsit megcsiszolod es lefujod.
6. Csere
-
Goose-T
veterán
Egy nem túl szerencsés toplistán került az élre a Ford.
Szerk.: vagyis inkább tartja az első helyét. Mindegy, az enyémet zárt udvarban tartom, és meg egy speckó immobilizert is örököltem az előző tulajdonostól.
-
embe
nagyúr
A Cromaxnál szoktam itt helyben vásárolni, eddig még ott kaptam a legjobb ajánlatokat. Korábban is.
Itt ilyen fékbetéteket dob nekem.Delphi nem nyerő?
-
törölt tag
Üdv. Focus II-vel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
1. Érdemes motorháztető alsó oldalára szigetelőt rakni? Van valami hasznos funkciója? Véd az ablakmosó fúvókáknál szivárgó folyadékkal szemben? (ezt még nem tapasztaltam egyébként)
2. Az egyik sárvédőn alul a küszöb melletti részén észrevettem, hogy hólyagos a festés, ami a rozsda miatt lehetséges. Drága ennek a helyrehozása? Mennyire tartós?
3. Az első lökhárítóról kis részletekben jön lefelé a festés, amit szeretnék majd festetni, lakkozni, ez mennyire tartós, illetve drága?
4. Jégverés okozta nyomok vannak a tetőn és a motorháztetőn. Ezt polírozással el lehet távolítani?
5. A vezetőülés rögzítőjénél alul, ahol a csavar van rozsda jelent meg. Ennek mi az oka, illetve mennyire típushiba?
6. Ford embléma elől és hátul kicsit belül a plexije mögött oxidálódott a Ford feliratnál. Mi rá a megoldás, amiből a legolcsóbban kijövök?
-
embe
nagyúr
Na nyaralás lesz vagy 3ekm.-es menet. Akkor előtte valszeg csere érett lesz az első betétem. Szem előtt tartom majd ezt az ATE márkát. Eddig nem is hallottam róla. Mondjuk a Cromaxnál sem valami olcsó.
-
Na megrendeltem a fékeket. Előre ATe tárcsa + ATE betétek, hátra meg gyári Ford pofák. Sajnos sem a Kovács autónál sem a Cromaxnál nem volt hátra ATE. Így kap egy gyári készletet.
Meglátjuk. Remélem előre jók lesznek a cuccok, mert a Cromax szerint prémium minőség az ATE.
A ködlámpák is megjöttek előre, mert a bal oldala kavics felverődés érte. Az új vonóhorog is itt van.
Ha minden megjön megy a szerelőhőz meg utána valamikor a műszakira.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Real_Necro
veterán
A télim mkiv mondeon nekem is 205, azzal vettem... elöl 2,4re hátul 2,6-2,7re nyomattam, 2,3on eléggé laposnak tűnt és a külső éle jobban is kopott a guminak.
A nyári 215ös most 2,9re van fújva, bár kevesebbre akartam de fater szerint ezek a peres gumik jobban szeretik, ha nem gyárira fújják őket. -
sziku69
őstag
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
MK3-as Focusnál hol kell keresni a klíma kondenzvíz kivezető csövet? Lecsekkolom nincs-e benne dugulás...Keréknyomást mennyire állítjátok? ragaszkodtok az adattáblához?
Nekem a 205/55-16R gumira a gumis a 2,3-t erőltette előre és hátra is. Adattábla szerint ha nincs terhelve az autó, akkor csak 2,1 -2,1.
Véleményetek erről? -
bajnokpityu
félisten
válasz
ReFleXx
üzenetére
nekem is a rozsda vitte el a háztól. egyébként ilyen büntetett előélettel együtt se volt semmi gond a motorral. úgy vettem meg, h nem láttam, én barom. azt hittem fentebb megy majd a licit, erre egyszercsak fizetési kötelezett lettem. 2 óra alatt nem sikerült megforgatni a főtengelyt, annyira halott volt az akku, törött volt az eleje, vázszám kuka. szóval egy irdatlan szopásnak nézett ki.
másnap megtaláltam a vezetett szervizkönyvet, mindene működött, kiderült, h teljesen gyári cuccokkal javitották, miután 1-2ezer km után koccantak, ezért lett oda a zárhid, lufi se durrant, szóval bemákoltam. nagyon jó kocsi volt, aztán kirügyezett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Inspiron 7306 2 in 1 4K 360 touch, i7 1165G7, 16GB, 512GB, jó akku, számla, 6 hó gar
- RAZER Kunai Chroma 140mm 3 darabos szett RGB Ventilátor.
- 5G LTE! Whitespotos, Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Motorola Sound Flow XT2549-1 hangszóró hibátlan működéssel
- Lian Li Strimer Plus V2 12VHPWR 320mm RGB tápkábel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

1997 ccm 2.0 TDCI jó.
miert csinaltak ra azt a domboritast az oldalara hatul, meg ahogy elhuztak a hatos ajto vonalat