Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
troll81
addikt
sziasztok Liqui Moly 5W-30 SPECIAL TEC F - FORD WSS-M2C 913-D [link]kerult a focusomba es sokkal jobb mint a total.... bele is toltam 600 km ma meg tegnap gyorsan.minden teren jobb sokkal halkabb lett az egesz motorhang csendesedett
ez marad nem keresgelek tovabb
-
3L1T3
addikt
Sziasztok,
XIII. kerületben egy jó Ford szakit tudtok ajánlani?
-
kelly416
veterán
válasz
Kephamos #15575 üzenetére
Nem tudom, ismerős tavasszal vett szalonból S-Crosst, eléggé "bejáratós" instrukciókat kapott. 3000km-es szervizig ne pörgesse X rmp fölé, utána is óvatosan, de már lehet Y rmp-ig, csak ne hirtelen hanem fokozatosan...
Mimndegy nekem igazából, ameddig el nem jutok én is eddig, addig csak tapogatózom. Majd ha újat tudok venni valamikor, akkor körbejárom ezt énis jobba . -
törölt tag
válasz
kelly416 #15566 üzenetére
Normális vezetéssel, sokkal többet előztem másokat, mint ők engem. Az Octavia (150 lovas 1.4 TSI) 3 mázsával könnyebb volt, kisebb tempónál érezhetően dinamikusabban viselkedett, mint a 165 lovas Mondeo. Nagyobb tempónál érzésre ugyanaz. Egészében véve érezhető a feljebb lépés, luxusautósabb a futómű, a számomra fontos nagy sebességű autópályázásnál pedig halkabb az autó. Néhány dologban (tempomat kezelhetősége például) jobb volt a Skoda.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
alex devil #15579 üzenetére
Ólomakku az nyugodj meg, a zselések nem ilyenek. Itt írnak róla.
-
alex devil
senior tag
válasz
radi8tor #15577 üzenetére
@#15577) radi8tor
Mert az akkutöltőm használati útmutatója szerint zseléset nem szabad tölteni vele és nem automata töltő. Gondoltam megkérdezem itt hátha valaki tudja, hogy biztosan nem zselés ez a fajta akku.@#15578) SzlobiG
ilyen Global márkájú "noname" akkutöltőket találtam (az Auchanban is lehet kapni) de akkut nem, biztos nem gyártják már rég. -
SzlobiG
félisten
válasz
alex devil #15576 üzenetére
Ez valami "noname" akku, sima töltővel lehet tölteni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
alex devil #15576 üzenetére
Hogyne lehetne tölteni autó akku töltővel?
-
galoslac
tag
-
pet007
aktív tag
Mk4 mondeoban cserelt mar valaki motorhaztetozar kabelt? Kicsereltem a zarat mult hetvegen, akkor vettem eszre hogy kabel zar feloli resze malik szet, gondolom emiatt nem zar le ahogy kellene. Labelt tudok venni 10£ert, ha valakivel csereltetem az legalabb 100£, jo lenne tudni mennyire kell szetbontani motorteret cserehez.
-
galoslac
tag
Első ablaktörlő mechanikát szedett már ki valaki mk2-es fókából?
Balról az első csavar, ami a motornál van, a kasztni lemeze alatt vagy felett van?
(szóval 1: csavar lemez felett másik kettő alatta, vagy mind a 3 alatta?) -
kelly416
veterán
válasz
#31733248 #15565 üzenetére
Ok, hogy limit +10km/h, de országúton 60-ról mennyi idő alatt éred el azt a 100-at? Az is nagy kérdés ám. Én félnék is új autót venni, mert nagyon élvezem, amikor oda lehet lépni neki és meglódul, az újakkal meg ugye eleinte csak óvatosan kellene közlekedni. Neked is bőven ajánlott még az óvatos közlekedés, így annyira szerintem nem is kellene sokat egyen, de mindenképpen el kell ismerjem, nagy bódé, kis motor, mégis jó a fogyasztása. Ismerős 1.4-es SCross-al jár 5,5 környékén (napi szinten szomszéd településre jár át dolgozni, úgyhogy relatíve sok hosszú, kevés város, és én annak is elismerően bólogattam.
(Én a 2.0 TDCI fókával nem tudok nagyon 6,5 alá menni városban, de szeretem is megléptetni néha, mint írtam is. És lép is, ha szeretném.)
-
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Focus 1.6 SCTI 150 lovas változatával? Bár akár a 182 lovas tapasztalat is jól jön.
Elméletileg folyamatosak a gyártói visszahívások. -
kelly416
veterán
válasz
Kephamos #15559 üzenetére
Engem megvigasztaltak, hogy nekem 200 körül lesz, de tudtommal az 1.6-ban kissé olcsóbb móka. És sajna nem hiba, hanem előre látható és tudható alkatrészcsere.
De most ez nem is annyira foglalkoztat, valami patkányféle bemenekült a motortérbe szombaton, és a kutya összerágta a motorháztetőt meg az első lökhárítót több helyen, betörte a hűtőrácsomat, és karmolásnyomos a motorháztető a szélvédő aljánál a külső sarkoknál. Most nem tudom, hogy a kutyából csináljak szőnyeget, vagy köszönjem meg, hogy a patkány nem tett kárt az autóban ennek köszönhetően? Szerintem ez is kinéz vagy 50-nek alsó hangon, bár a motorháztető elejéről a fognyomokat, amik csupasz fémig mentek, nem lehet csak úgy eltüntetni egy kis lakkozással. Mondjuk kavicsfelverődéses volt eddig is, vagy telibe fújatom, vagy veszek egyet bontóban. Hihetetlen ez az én "szerencsém" ezzel az autóval.
-
-
kcsa
veterán
válasz
Plazmacucci #15557 üzenetére
Alacsony fordulaton lehet hogy nem placebo, de túl sokat nem számíthat. Jelentkezz a Totalcarnál mérésre
-
Én fürgébbnek éreztem a masinát, de lehet csak palcebo. Mintha nem dadogott volna egyesben, kettesben ezer fordulat körül annyira mint most. Mindenesetre még senkivel sem találkoztam aki tudott volna valami konkrétat mondani ezekkel kapcsolatban
Én is Bosoko lapátokat használok, teljesen jó.
-
kcsa
veterán
válasz
Plazmacucci #15554 üzenetére
Dúsítja a keveréket, mert átbassza a lambdajellel a motorvezérlőt. Alapvetően környezetvédelmi értékeket is elbassza, meg nem is igazán lehet túlzottan sok hatása...
-
Benzines emkáhármamba előző tulaj berakatott egy ilyen tuningboxot. Motorgenerál után lekötöttük, még nem tudom mi legyen a sorsa.
Van ezzel valakinek tapasztalata? Én szívem szerint visszakötném mert a kocsi lomha (125le), de nem tudom a fogyasztáson kívül mi ezeknek a hátulütője. Mi a véleményetek?Köszi
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Ti próbáltátok már a hagyományos ablaktörlőt mk2 focus-on? Eléggé sokallom a 10k-t a bosch-ért miközben olyanokat olvasok róla, hogy ugyanúgy hulladék, valakinek már a kezdetektől csíkoz.
-
törölt tag
Hát a mosás az nem száz kilométer lett volna hanem négy hónap használat (talán 3-4ezer kilométer) és jövő tavasszal cserélem le.
De mindegy is, ezen ne balhézzatok.Egybként más olajok is kerültek már "hírbe" hamisításból kifolyólag, pl castrol. Hamisítani bármit lehet. Dolgoztam anno egy nyomdában ahol a vénusz étolaj cimkéjét nyomtatták, abból egyszer "eltűnt" négyszázezer darab. Valószínűleg nem a malacok alá vitte haza valaki alom helyett.
Gyakorlatilag az olajcsere költsége a legkevesebb, cserés lesz a vezérlés, hosszbordás szíj, lehet hogy hengerfejtömítés is, kell négy lemezfelni téli gumival, pollenszűrő, fagyálló, fékfolyadék, kormányművet is állíttatom, picit félre áll a kormány.
Pollenszűrőt ki milyet használ? A gyári 10k, kicsit sokallom.
-
dellfanboy
őstag
Olcsónak olcsó, de vélhetően inkább többet árt mint használ. ezt honnan veszed?
te allandoan gleccser vizet iszol es hegyi levegot szivsz a legtrendibb vegan etrend mellett mikozben az autodba 100+premium nyalat ontesz?
ha a manol tudja az xz szabvanyt akkor az mitol kulonbozik a castrol xz szabvanyu olajatol?a csomagolas meg a marketing blabla-t kiveve? -
kcsa
veterán
-
törölt tag
Ok, meggyőztetek.
Nem ezen a kétezer forinton fog múlni hogy nyugodtan aludjak.
No offense de egyébként sok mannol cuccot használtam már, gépzsírtól a klímatisztító habig, eddig nem volt vele gondom. Igaz a motorolaj más kategória, főleg ha rossz híre van, esetleg hamisított, akkor nem kockáztatok.
Egyébként is van egy kis olajfolyás a blokkon, lehet elviszem Ford szervizbe egy alaposabb diagnosztikára, elvileg még él a 30k forintos olajcserés alapszervíz akció. -
Jenne
őstag
válasz
gabor9991 #15545 üzenetére
Látom.
Van ismerős az említett boltban és Ő mondta azt, hogy egyre több negatív visszajelzés érkezett arra az olaj márkára, ezért döntöttek úgy hogy (legalább is egyelőre) kiveszik a kínálatból.
A kaufer az egy külön történet...
Mondjuk én is használtam Mannolt, egyszer és csak és kizárólag mosó olajnak. Betöltés után egy 80 km-es út és máris leereszt. Több km-t nem mertem menni vele, de arra amire kellett arra elég is volt ennyi távolság. -
Jenne
őstag
válasz
#27070592 #15541 üzenetére
"...Ez most elég jó áron van, drágábbat nem akarok első olajnak..."
Szerintem ne így állj hozzá!
Mi az hogy első olajnak olcsó olajat bele!!! Egyébként a Mannolt én nem javaslom. Olcsónak olcsó, de vélhetően inkább többet árt mint használ. Ha már olaj, akkor mindig minőségi olaj, még elsőre is!
Én ezt használom, nem drága, de legalább jó. Bővebb adatok.
(Csak zárójelben írom, hogy a pécsi partnerautó az utóbbi 2 évben igen nagy forgalmat bonyolított le a mannol olajokkal, napi szinten, hordós tételekben vitték tőlük a független szervizek meg a magán vásárlók kannásban. Aztán történt valami, mert egyre több szerviz visszajelzett, hogy valamiért nem okés ez az olaj, így már nincs is a listájukon, nem forgalmazzák.) -
törölt tag
Sziasztok!
Múlt héten eltulajdonítottam egy mk1 focus kombit.
Eddig nagyon tetszik, 1.8 benzin 115ló. Az idáig használt (offtopic) autó után minden kanyar egy élmény, nagyon el van találva ez a futómű.Első olajcsere előtt állok, ezt néztem ki de ez csak ún. mosóolaj lesz, tavasszal megint kap majd egy cserét, valami jobb olajjal.
Van valakinek tapasztalata a mannol olajakkal? Ez most elég jó áron van, drágábbat nem akarok első olajnak. -
kelly416
veterán
válasz
gabor9991 #15536 üzenetére
Igen, valahol itt számoltam én is. Sajnos.
radi8tor:
Szegény az, akinek nimcs barátja. Nekik szerencsére van bőviben. Most számoltuk össze, vagy 4 szülinapra mennek még az évben, és most voltak kettőn már. Kész deficit.Mikulásbá:
Mit fogtam Rád? Nem mondtam, hogy Tehozod a szettet, bár... akár meg is tehetnéd. Komolyan, 36 évesen újra hinnék benned. -
kelly416
veterán
Valami zörög az autóban, egyre hangosabban. De ha benyomom a tengelykapcsoló pedálját, elmarad. Gondolom ez a jó öreg kettős tömegűnek tudható be. Mennyibe saccoljátok a csere költségét, természetesen kuplungszettel egyetemben, 2.0 tdci 2006 esetében? Nagyjából mire kalkuláljak, hány embernek nem fog hozni idén semmit a Miku bá, meg a Jézuska?
-
flymi
addikt
válasz
patomi #15531 üzenetére
Fekete keretes hűtőrács, fényezetlen tükör is lehet Trend felszereltség.
Az Ambientnél a tükrök egyébként belülről manuálisan állíthatóak, a Trendnél viszont motorikus és fűthető.
Egyébként nem csak a 4 elektromos ablakosnál működik ez a funkció? -> Ezt nem tudom, lehetséges.
-
patomi
őstag
-
flymi
addikt
Trend Plus, vagyis egy szinttel van a Ghia alatt. Próbáltam, de vagy nem nyomtam elég sokáig vagy ezt is butították, mert nem húzta fel az ablakot.
Írtátok már korábban, h melyik az ajánlott téli gumi, emlékeim szerint a Continental WinterContact TS volt az. Nyáriból mi lehet az optimális?
ITT vannak az idei nyáriak egyébként, ITT pedig a téli, jól emlékeztem a "győztesre". -
sparta2
tag
válasz
Pardise #15527 üzenetére
Szia!
Nekem a Focus kezelésiében az van, hogy keressek frissítéseket a hivatalos Ford oldalon (nincs leírva, hogy a melyiken), írjam ki pendrájvra, dugjam be, így és így. Ezt én úgy értelmezem, hogy nincs garanciavesztés, ráadásul wifinél, bekapcsolt automatikus állapotban, magától keres fissítéseket. Elvileg. -
Pardise
senior tag
Sziasztok!
Olvastam a SYNC frissítésről. Alvázszámot beütöttem a Ford oldalán és azt írta, van újabb frissítés. Több, mint 2 GB. Érdemes frissíteni? Hülye kérdés, de nem okoz garancia vesztést? Vagy ezeket bármikor lehet frissíteni ha van új verzió? Ráteszem pendrivera a frissítést és arról frissíti magát a SYNC?
Köszönöm a segítő válaszokat!
-
törölt tag
MK2 Focusnál jellemzőek az ajtó rozsdásodások?
-
kelly416
veterán
válasz
gabor9991 #15490 üzenetére
És királyság! Tényleg lábtér világítás, és még félnem sem kell, hogy lerúgom az izzót, mert eléggé el van dugva. Sőt, mitöbb! Olyan, mintha hazakísérőfényes lenne, pont mint az utólag beszerelt ledes lámpám. Pedig nem kötöttek bele semmi kondit meg egyebet, csak sinám bekötötték a helyzetjelzőre, mármint hogy ha van helyzetjelző, nincs led és fordítva, így amikor az automata kapcsolja a lámpát, a led egyből off.
Köszi nagyon a segítséget!Ui.:
Meg volt már hamarabb is, csak csinálom a garázst, nem sok időm van fórumozni. -
troll81
addikt
Sziasztok. Van olyan mk1 kombi tulaj akinek rozsdasodik a csomagter ajtó?
cserelni szokták vagy javítani? Gondolom függ a rozsda mennyiségétől is.
tettem kísérletet a javitasra este felteszem milyen érdekes dolgok vannak
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Hátha tudja valaki ...de kicsit offos a téma
Az hogyan lehetséges, hogy egy 12 és fél éves autónak NYCxxx rendszáma van? Használt autó kereskedésben láttam, ismerősöm akarja megvenni, vele voltam akkor láttam. A kereskedő szerint azért, mert ki volt vonva ideiglenesen a forgalomból. Szerintem ha ki volt vonva ideiglenesen, akkor utána mehet a saját rendszámával majd továbbra is, nem kell új rendszám amikor visszahelyeződik a forgalomba. Vagy rosszul tudom? Kissé fura az egész. -
gabor9991
őstag
Egybe cseréltesd a pumpát a szíjjal.
Ennyi km/év után már biztos nem a gyári van benne és ugye senki nem tudja mi lett beszerelve helyette.
Most kicserélteted csak a szíjat, spóroltál egy vízpumpát, örülsz, de ha a pumpa elkezd szivárogni akkor annak a cseréjéhez le kell bontani újra a vezérműszíjat is mert a pumpa és a vezérműszíj feszítője a blokkra egy közös csavarral van felfogatvaszóval csak úgy egyszerűen nem lehet vízpumpát cserélni.A cserekor az árban pedig a nagyobb részt a munkadíj fogja adni.
-
A vízpumának hangja van, csapágy hangja és egyre hangossabb lesz. Ha nem hallassz ilyet, akkor hagyd.
Kerékcsapágy? Annak is van hangja. A féknek akkor szokott hangja lenni, ha nagyon kitekered a kormányt és akkor cicereg, vagy a tárcsa meg a pofa meg van égetve. Esetleg ha rossz minőségű tárcsa van fent és hullámos. Akkor beleér a fékbe és akkor is cicereg.
-
flymi
addikt
válasz
Sub-ZeRo #15512 üzenetére
Ok, mert olyan vezérlést néztem ami vízpumpa nélküli. Nem tom érdemes lenne-e azt is cserélni, vagy csak vegyem meg, aztán 1-2000 km után is ráérős az újat bedobni?!
Csak mert ugye nem a vezérléssel együtt kopott.
Milyen hangja van egy vízpumpának? Asztali gépbe se volt soha vízhűtés, szóval nem tom.A jobb oldalról érkező nyiszorgásra visszatérve remélem csak a fék és nem valami komolyabb. Bár őszintén halvány lila gőzöm sincs mi lehet még, ami ilyet produkál. A roncsban is elő szokott jönni valami nagyon hasonló, de az inkább magas, visító hang. Ott talán a fék munkahenger lehet, de nem született eredmény egyik átnézéskor sem. Igaz ott random csinálta.
-
flymi
addikt
Azt tudja valaki, h 1.6 szívó benyánál a vízpumpát külön szíj hajtja vagy a vezérlés?
Megrendeltem a középső kartámaszt, kíváncsian várom mikorra jön meg (from csájna).
-
Pardise
senior tag
Van, hogy ilyen a hangja az ovnek és a radarnak. Mitől lehet
ez? [link] -
kelly416
veterán
válasz
Goose-T #15503 üzenetére
A roidmi 3s-el telefo töltés meg fm-transzmittálás közben?
De egyébként kalapot, ha nagy ritkán teszek is az autóba, a csomagtartóban a helye, ne vigye el a szél. Kesztyűnek a pótkerékben, ne koszoljon össze semmit. Térképnek meg a telefonon, amit töltünk éppen a mágneses tartóval a szellőzőre helyezve. De hát ilyen a kisvárosi szegény székely gyerek, hogy semmit nem arra használ, amire kell, mert a dobozos sörön a nyitófűl is csak annak kell, akinek nincs bicskája.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Suzuki topik
- Háztartási gépek
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- LEGO klub
- Assetto Corsa EVO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest