Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Korcsii

őstag

válasz GrooveHero #7136 üzenetére

[link]

elég sok mindent leír, talán csak az óceánátrepülés hiányzik belőle - az mondjuk Magyarországon nem sok van, meg az egy másik történet... addigra úgyis megtalálod az infók forrását, amik segítenek benne...

text nem rossz, másik pozitív előnye, hogy nem kell annyi mindent észben tartani, illetve nem kell egyfolytában a frekit figyelni, mikor szólnak neked... ez kifejezetten jól jön óceánátrepülésnél, vagy ha mást csinálsz a háttérben, és arra is koncentrálnod kell (ejnye, hogy írhatok ilyent)...

RE: Geryson: Londonban meg persze hogy nem illik ilyennel zaklatni az irányítót, mondjuk ott van még ezeregy helyspecifikus szabály, amit szeretik, ha tudsz (-> vatsim uk fórum)... amemit ezzel igazából mondani akarok: ne ott kezdj, egyébként nagy buli :)

• Geryson

addikt

válasz GrooveHero #7136 üzenetére

Hát maga a fónia az nem egy egyszerű dolog, de igazából elég szűk körű szövegkörnyezetben történik. A lényeg majd az lesz, hogy minden elhangozható instrukciót megtanulsz megérteni, vagy éppen mondani. Lévén ez a game egy virtuális térben megy, így itt amúgy még szűkebb a szövegkörnyezet, mert egy csomó tényező itt nem befolyásolja a játékot. Ellenben az a szöveg, amit egy pilóta itt mondhat, mégpedig (leaving cockpit for x mins), azaz hogy kimész a szobából pár percre, az csak itt van. :)

Keress rá a neten "fónia" segédanyagokra, tananyagokra. A rádiócsekket amúgy kifejezetten utálják nagy repülőtereken. Ha beszélsz és megértik, akkor 5/5 úgyis a vétel, ha nem ennyi, azt akkor meg úgyis mondják. Ez igazából csak ilyen bemelegítő dolog egyes pilótáknál, de mondom én már többször hallottam, hogy beszóltak érte Londonban, New Yorkban és már hallottam a Liszt Ferenc Repülőtéren is. :)

Amúgy én a helyedben szövegben (írásban) kezdenék kommunikálni. Lassabb, el tudod olvasni és tanulsz közben.

Új hozzászólás Aktív témák