Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• RCH663

aktív tag

Üdv mindenkinek.

Hozzászólásaitok kicsit gondolkodóba ejtettek. Egy ideje a dx10 móddal próbálkozom, de folyamatosan beleszaladtam hibákba ami miatt tolódik a cikk megírása... Kicsit elkezdtem spekulálni az FSX lelkivilágán és úgy tűnik nekem, hogy megvan a hiba csak még nem tudom a megoldását.

Memória kezelés.

Megfigyelések:

Uiauto...dll mélkül dx 10 alatt egyszercsak összeomlanak a textúra bufferek, FPS is fluktuál.

UIauto bemásol bufferek nem omlanak össze, de fps egy idő után fluktuál.

Ezután kitartó reptetés következett, folyamatos monitorozással. A Monitorozás már az itt ismertetett "patch'" telepítése után történt, tehát ezt kell esetleges eltérések alapjául venni.

És az eredmény: ha az FSX.exe memória használata futás közben átlépi 1240-1270 MB körüli értéket kezdődnek a gondok. (jó felhős idő, bonyás gép, stb) és több gép egymás után betöltögetve ( valami szemeteket nem dob el program, mert kivállóan lehet vele 150-200 megájával emelgetni egy szintig a memória használatot)

Ha limitre érünk, textúra hibák keletkeznek, fluktuál az addig stabil fps azonos géppel, és körülmények között. Ha tovább gyilkolom a memóriát, akkor nem omlik még össze a rendszer (azt is meg kéne nézni annak hol a határa) de a futás menthetetlenül instabil lesz. Gondolom régen itt omlottunk menthetetlenül össze, és ez is valami 32 bites örökség lehet,

Mi történik ezen a ponton vajon? Cypress Mester? Tudsz esetleg segítséget kérni? Többiek akik értenek a teszteléshez, és megnéznék ezt a lehetőséget, hogy nálatok milyen eredményt hoz?

Összesítve: Ha valahogy a memória használatot, 1240MB felé tornázzuk valahogy, akkor az addigi stabil futás is azonos körülmények között megborul. Ha sok mindent töltünk be, és e felett indulunk, akkor meg nincs is... :) DX9 alatt nem tudtam most tesztelgetni, meg egy sok mindent még nem, de próbáljunk meg törpölni hátha...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés