Hirdetés
- Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loco7us
tag
kb 2 hónapja használok egy Samu 840 EVO t és ez alatt 330 GB írás gyűlt össze rajta (9nap használat) a Hard Disk sentinel szerint. Ez sokanak számít? Most jutottam el addig hogy beállítsam ezeket: win. Mennyi a várható éltartama? És valahol azt olvastam hogy a böngészőt jobb lenne nem azon a partícion használni vagy csak az előzményeket ne mott kéne tárolni, mert azok kis fájlok és gyorsan elhasználják az SSD t ez igaz?
-
Bodor
veterán
válasz Klemice #6696 üzenetére
Igen, az értékek rendben vannak.
(#6698) mr bauer: Rendben van ez, de én a lapozófájl-t 8 GB RAM mellett beállítanám fix 400 MB-ra, minek foglaljon olyan sok helyet, ha úgysem használja a rendszer.
(#6699) Yamaha R1: Windows/ Erőforrás - figyelő/ lemez fűl. Lemezaktivitással járó folyamatoknál tudsz nézelődni. Külön programot én nem tudok.
(#6700) mcwolf79: Ebben meg találod, hogy mit érdemes és mit nem megtenni.
(#6701) Loco7us: Egyáltalán nem sok az a 330 GB, ne félj, nem fog idő előtt elhasználódni az SSD-d, beállításokhoz az imént linkelt cikket olvasd el, elég ha a szerint jársz el.
-
PSasa
tag
Laptopba vettem egy Samu 840 EVO-t amit a hozá adott "Data Migration" progival helyeztem üzembe. Át is másolta a régi HDD-ről C: teljes tartalmat, de az SSD-ről indulás után a Win7 közölte, hogy 3 napom van aktíválni a Windows-t.
Vajon ez miért van?? -
Steven88
tag
Sziasztok
Van egy 4 hónapos Kingston V300-as 120as SSD-m és már tegnap a HD szerint 97%-os lett a kondíciója (SSDOK szerint még 100/100) ez normális? 892GB olvasás és 765GB írás van még csak rajta. Ezt a hiba üzenetet írja :2013.11.17. 11:58:32,#196 Reallocation Event Count 2 -> 0
2013.11.17. 11:58:32,#5 Reallocated Sectors Count 2 -> 0[ Szerkesztve ]
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Srácok nem egészen világos, hogy is van az SSD tárhely megadása, mert elméletileg a 120GB-os SSD 128GB-os, gondolom a gyártó direkt lefoglalt 8GB-ot a nagyobb élettartam miatt, de még a 120GB helyett is csak 111GB-ot mutat a rendszer az SSD-ből, ez miért van? -
rongyi
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy Kingston V300-hoz mindenképpen szükséges beépítő keret vagy simán betehetem anélkül is? (A házam Cooler Master Elite 430 Black)
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Ezek az SSD-k már olyan pehelykönnyűek, hogy nyugodtan fel lehet fogatni két csavarral is az egyik oldalán, ha találsz két megfelelő távolságban levő lukat, nyílást a házon. Két SSD-m is így van beszerelve, de nekem kicsit reszelnem és fúrnom kellett a házon, mert a két lukból az egyik félig takarta az SSD egyik menetét, és nem ment volna be a csavar.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Johnny Cage
addikt
mi lett szjanos oldalával..? pont ma készültem migrálni (ha megjön a cucc)..
-
Stonerice
őstag
válasz Johnny Cage #6718 üzenetére
Ki az az szjanos
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
spiritex
veterán
Jelentem, hogy a Macrium Reflect hibátlanul átmigrálta az SSD-n levő rendszert egy fizikai raid tömbben levő vinyó(k)ra. Hogy miért kellett? Biztonsági tartaléknak, hogy ha valami történne az SSD-vel azonnal lehessen indítani a rendszert a vinyóról.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
válasz Johnny Cage #6721 üzenetére
mert szerinted az a link működik?
-
spiritex
veterán
Az SSD-t nem vettem ki, csak az UEFI Bios-ban állítottam át a boot sorrendet SSD-ről vinyóra és tuti arról indult, mert ezerszer lassabb volt minden és a Lemezkezelésnél is ezt látom:
(#6725) Bodor
Gondolod, hogy az SSD rejtett partíciójáról is vehetett valamit annak ellenére, hogy van sajátja?[ Szerkesztve ]
-
Johnny Cage
addikt
válasz spiritex #6722 üzenetére
"mert szerinted az a link működik?"
mint ha pár hozzászólással ezelőtt pont erre kérdeztem volna rá (tegnap még működött, ma már nem)..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Johnny Cage #6728 üzenetére
atw-t egy idő után t9rlik, ha nincs rajta módosítás.
-
mclaren777
senior tag
válasz mclaren777 #6632 üzenetére
ERRE Valaki? :-)
-
Johnny Cage
addikt
kérdés az összefoglalóhoz:
SSD optimizálása (5. pont) részt nem teljesen értem, az # OS optimalizálása - előtöltés-, töredezettségmentesítő-, és indexelő szolgáltatások tiltása, alatta a # SSD optimalizálás - Over Provisioning, azaz a Spare Area terület kibővítése linkek egy samsung szoftver képeit mutatják.. nincs valahol egyértelműbben leírva, milyen service-eket iktassak ki SSD-re váltás után?
továbbá: # Ha 8 vagy több giga RAM van a gépben (de 4G-nél is megteheted, ahogy érzed), és ehhez egy kisebb pl. 64G-s SSD társul, akkor a virtuális memóriát kihelyezheted egy másik meghajtóra
egyéb esetben (pl. nekem csak 2 giga ramom van) a page file maradhat az SSD-n?
-
Bodor
veterán
válasz mclaren777 #6731 üzenetére
Nem számít, felejtsd el.
(#6732) Johnny Cage: Ne szenvedj ilyen dolgokkal szerintem, ezt olvasd el, bőven elég ha az ott leírtakat betartod.
2 GB RAM mellett hagyd automatikus beállításon a lapozófájlt.[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz Johnny Cage #6734 üzenetére
Lapozófájl csak a "C" meghajtón, azaz az SSD-n legyen.
-
törölt tag
Használ valaki titkosítást SSD-n? Egy Intel 330 180GB-os van a laptopomban és a BIOS-ban lehet titkosítottra állítani. Gondolom ilyenkor a FW végzi el a feladatot. Az viszont nem világos, hogy mikor fogja lérni a jelszót vagy egyáltalán hogyan fogom tudni használni. Gondolom ez a jelszó az SSD-ben van tárolva, tehát áttéve egy másik gépbe és megadva a jelszót használható. Valakinek van infója a dologról?
-
worxland
addikt
válasz mclaren777 #6632 üzenetére
Minimális. Minimálisan. Nem.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Qru
MODERÁTOR
válasz #68216320 #6737 üzenetére
Minden rendszer indításkor kér jelszót ilyenkor illetve ha átteszed másik gépbe. Ilyenkor ha usb porton csatlakoztatnád (külső keretből) akkor nem látja a win, illetve, ha olyan gépre csatlakoztatod ami nem tudja kezelni (pl MAC OS X) a titkosítást akkor pl egyáltalán nem fogja látni a gép a rákötött ssd-t.
#nincsbennetarcsi
-
félisten
válasz #68216320 #6737 üzenetére
Minden titkosítással ellátott SSD (általában AES) alapban használja a titkosítást. EZ azt jelenti, hogy amikor megveszel egy ilyen SSD-t(már hosszú évek óta szinte mind ilyen), akkor alapban titkosítsák a NAND-ot a meghajtók.
Természetesen az akkor jelent csak védelmet, ha a NAND-ok tartalmát akarják visszafejteni, az elleni semmit sem tehet a meghajtó, ha egy másik gépbe beteszik és lemásolják az adatokat.
Na erre való a BIOS szinten támogatott password.
Sajnos nem minden alaplap támogatja(laptopok nagy számban támogatják évek óta), mert ez a valós titkosítás.
Amely BIOS-ban van ilyen funkció(SATA Password/HDD Passwords/WhatUWant stb) ott valóban lehet titkosítani.EZEN PASSWORD ELFELEJTÉSE NEM CSAK ADATVESZTÉSSEL JÁR, HANEM KUKÁZHATÓ LESZ MAGA A MEGHAJTÓ...
Nehogy bárki is fizessen ilyen meghajtók visszafejtéséért, mert nem lehet.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
törölt tag
válasz Fire/SOUL/CD #6740 üzenetére
Félelmetes.
Lehet akkor kihagyom a titkosítást hardveresen -
félisten
válasz #68216320 #6741 üzenetére
Ha hardveresen támogatott(BIOS-ban van ilyen funkció), akkor lehet, csak ne használj ékezetet pl...
(Nálam volt BT-vel titkosított HDD, a saját cuccom 219 nap alatt fejtette vissza(azt, amit amúgy hivatalosan nem lehet )[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Qru
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Fire/SOUL/CD #6740 üzenetére
10k-ért árultak fél éve ilyen INTEL SSD-ket, amiken aktív volt a titkosítás. Mondtam az eladónak, hogy ez csak alkatrésznek jó.
⭐ Stella
-
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Fire/SOUL/CD #6747 üzenetére
Igen, aktív volt a 320-as SSD-n a titkosítás. Leírta a hirdetésben, hogy titkosított az SSD, szóval nem akart félrevezetni senkit.
⭐ Stella
-
félisten
válasz radi8tor #6748 üzenetére
ÖÖÖÖööö... Még1x leírom: Az SSD-ken alapban aktív a titkosítás... Akkor van gebasz, ha BIOS-ban is beállítanak jelszót(akármilyen BIOS opció elnevezés alapján) és ezt a jelszót nem adják meg a vevőnek, avagy olyan gépbe veszik meg, amiben amúgy nem támogatott a SATA Password beállítás...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
radi8tor
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.Mindenkinek további jó fórumozást!
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Elite: Dangerous
- BMW topik
- Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Egyszerű funkcionalitást kínál a frissen bemutatott Galaxy Fit3
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Mobil flották
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest