Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-11-09 14:16:34

LOGOUT.hu

Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51824) Pyttawrx


Pyttawrx
HARDVERAPRÓD

(rögzített hsz)

Kedves Fórumozók!
Frissítettem az összefoglalót, valamint a topik neve is változott.
Remélem ezekkel a változásokkal itt több tapasztalat/eszme csere fog létrejönni, mivel kicsit szabadabb, lazább lehete ezentúl ez a topik.

Mindenkinek további jó fórumozást!

Hozzászólások

(#44921) ubyegon2 válasza radi8tor (#44917) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

970 Evo Plus

Ilyened van ugye? No akkor tegyük sínre ezt a kérdést. Ez az SSD kifejezetten tartós nagy teljesítményre van optimalizálva, mind a fw mind a NAND szempontjából, ezt erősíti még a Phoenix vezérlő és az Intelligent TurboWrite. Ennek megfelelően minőségi anyaghasználattal is biztosítják a tartósan stabil gyors működést. Ennek ára van, de az a magasnak tűnő hőmérséklet csak a többi lightos nokedli SSD-hez mérten magas (A200 például), de magának az eszköznek ez egy optimalizált határértéken belüli hőérték csak. Ha nekem ilyen lenne és tartósan 60 fokon lenne, akkor örülnék és ha csak 45 fokos lenne tartósan, akkor nagyon bosszús lennék, mivel a tartósan nagy teljesítmény az ilyen, de ezt ilyenre is tervezték. Egyszóval ez az eszközöd most így működik tökéletesen és optimális hőfokon! :K

Anno a WD Black HDD tartósan magas 41-45 fokos tartománya miatt sokan aggódtak és hűtőket raktak rá meg hasonlók, hiába mondtuk páran, hogy azzal ártanak a HDD-nek, mivel az üzemi hőfoka annak magasabb az átlagos HDD-hez képest, de így is lett tervezve minden porcikája, mint a Samu SSD-dnek esetedben! Egy nagy adatfarm cég ki is adott anno egy nagy teszt eredményét és bebizonyosodott, hogy a legkevesebb merevlemez 45 fokos tartós használat mellett hibásodott meg, a legtöbb pedig 35 fokon.

Szóval használd csak teljes nyugalommal azt a jó kis SSD-t, mert ezek szerint pont úgy működik, ahogy azt a gyárban eltervezték. ;) Sokan azt mondják mennyire drága a többihez képest, de ez nem véletlen, jóval minőségibb anyaghasználat, optimalizált komponensek, etc. De az említett WD Black HDD dettó, ma is kb dupla áron van, mint más 1 terás HDD-k! Szintén nem véletlenül.

Ja és még ez is itt van....

A megbízható meghajtók új szintjét képviseli. A Samsung által létrehozott és továbbfejlesztett, nikkelbevonatú vezérlő és és a 970 EVO Plus meghajtóra szerelt hőelosztó lenyűgözően eloszlatja a hőt. A Dynamic Thermal Guard automatikusan nyomon követi és optimális szinten tartja az üzemi hőmérsékletet, így mérsékelve mindenfajta teljesítménycsökkenést.
[link]

Lehet nem is kéne erre semmi.....

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  SSD kibeszélő (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.