Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz cimabue #22500 üzenetére
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
törölt tag
Sziasztok!
Itt a 2.2. SSD Devices résznél a SATA 6G type közzöt megtaláltam az intel 530 Series-120G SSD-émet.
Segítséget szeretnék kérni a beállításához!
ASUS maximus VII hero lapom van.
Valamit rosszul csináltam mert ha a Windows 10-ból kikapcsolom majd
ismét be szeretném kapcsolni (Nem rögtön mert akkor látja) a nap folyamán már csak
a BIOS jön be.
A BIOS-ba már nem látja az SSD-t!
Csak ha a tápot kikapcsolom akkor látja az SSD.
Segítsetek![ Szerkesztve ]
-
atilla100
tag
Sziasztok!
Tavaly májusban vettem a gépemet, amiben van egy Kingston SHFS37A120G (120 GB-os) SSD is, 26.-án még 100%-os volt másnap már csak 98% 31.-én meg már 97%-os kondícióval rendelkezett. Miért romlott ennyit pár nap alatt? 72 nap 4órát futott sentinel szerint és 1,93 TB írt adat. Normális az hogy ennyit romlott hirtelenjében? Nem sok nekem a 3% romlás, inkább az aggaszt hogy hirtelen elkezdett csökkenni. Zöld háttérben írja hogy 1 alkalommal vizsgált gyanus szektort ami hibátlannak minősült és hogy a garanciális csere még nem lehetséges ilyenkor. Várható hogy tovább fog romlani hamarosan szerintetek? -
törölt tag
Az SSD-t itt nem látja
és ittlátja
Ebben tudnátok segíteni![ Szerkesztve ]
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok
Egy dell e6540 laptopba vettem egy Samsung SM841N-n SSD-t, és feltettem rá a win7-et. Érdeklődnék, hogy jól tettem fel? Minden szolgáltatás működik?
nagyobb méretben való megjelenítéshez kattints ideVálaszotokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
Hazaérek, benyomtam a gépet: a win nem indult és javítani sem tudta magát, csak a rendszer visszaállítás segített, most telepíthetek fel mindent megint...
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Volna egy kis problémám.
Egy Kingston HyperX Fury 120GB-os ssd-n vannak a játékok, ma lefagyott a warthunder, kiléptetett winbe és nincs az eszközök között az ssd, felügyeleti eszközök lemezkezelésnél sincs.
Gép restart, ssd biosban megvan, winben is. HD Sentinel felület ellenőrzés és 47%-nál megint eltűnik.Nyár vége óta van meg az ssd (új, nem használt), ezidáig nem volt vele gond. Van egy másik ssd is a gépben, azon van a rendszer, azon lefutott a felület teszt hiba nélkül.
A gép vagy a gépben a kábelek nem volt mozgatva.Sata port, sata kábel vagy ssd hiba lehet?
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
junior11
veterán
Sziasztok, na ma kicseréltem a HDD-t a Lenovo Z500-ban SSD-re, a HDD-t pedig pár perce beraktam a DVD meghajtó helyére. A Windows felismerte, 1TB-os lemezről van szó (Seagate-Samsung), 2 partíciót lát, melyen rajta van a régi Windows és pár dolog. Nos, abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy ezt a merevlemezt hogyan tudom úgy formázni, hogy egy egész 1TB-os legyen, üres, nem kell 2 külön partíció.
Ami az SSD-t illetti, lenne még pár kérdésem:
Samsung 250GB 850 EVO-ról van szó:
A Windows 10 Home + alkalmazások + programok vannak az SSD-n, a HDD-n pedig lennének a adatok (képek, zenék, filmek, torrent, dokumentumok stb..).Az AS SSD benchmark progi szerint az alignálás sikerült, feltelepítettem a Samsung Magic progit is, abban be kell állítani vmit? Sata AHCI be van állítva. Sebességgel nincs gond.
A HD Sentinelben megnéztem, a TRIM funkció is be van kapcsolva, engedélyezve van.
Indexelés-t ki kell kapcsolni? Defragmentációt hol tudom kikapcsolni vagy automatikusan ki van kapcsolva? Hibernációt hol tudom kikapcsolni? Régen nekem alvó mód volt aktiválva, ha kb. 15 perc múlva nem nyúltam a notebookhoz. Ezt engedélyezhetem vagy mit javasoltok?Vmit esetleg még kihagytam? Köszi!
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Van annak valami jelentőse az SSD-re nézve, hogy MBR partíció van a Win8 alatt és nem GPT?
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Atlantisz48
őstag
Üdv Mindenkinek!
Már régebben írtam, hogy tulajdonosa lettem egy Samsung EVO 850 120 mSATA SSD-nek, sikerült beállítani mindent, tehát azzal nincsen gond ( egyenlőre ).
Viszont a garanciával nem tudom, hogy mit kezdjek. Olvastam olyat, hogy regisztrálni kell, hogy 5 év legyen.
DE
Én ezt az AQUA electromax-nál vettem. És a doboz hátulján azt írja, hogy Limited 5 years warranty.Hát próbáltam regisztrálni a Samsung oldalán, de nem engedte, amikor beírtam a Model Code-ot. Akkor azt írja, hogy hibás, amikor meg megpróbálom kikeresni, akkor nem találom azt ami az enyém.
Akkor ezt nem lehet vagy nem kell regisztrálni?
Előre is köszönöm.
Üdv:
Zoli
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Szia!
Ez alapján mennyire lehettek biztos, hogy ACHI módban ment a telepítés?
A TRIM állása DOS-ban 0.
A gondom, hogy Win 10 alatt nem tudok a BIOS-ba belépni. Az előző verzió IDE módban ment fel. Ott se tudtam belpni. CMOS reset után sikerült és akkor derült ki, hogy IDE telepítés volt. Windowsba ACHI volt 0 állással, de mégse tudtam utána is a BIOS-ba ACHI-ra állítani mert újra indításnál lefagyott kék menüvel a gépem. CSAKIS IDE módban volt hajlandó menni. -
Emperor_
addikt
válasz Atlantisz48 #22528 üzenetére
Regisztrálni lehet, de nem kell. Magán az ssd-n lévő széria számot kell bepötyögni.
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
Racecam
nagyúr
"AHCI mód Windows telepítése után", így csináltad?
Az "ez volt eddig, de most a Windows 8-ban kicsit másképp van" rész után következik amit neked kellett csinálnod.(Végre itthon vagyok, tudok linkelni... )
u.i.: Ott van a linkelt képeden, hogy "Port Mode: AHCI", úgyhogy biztos lehetsz benne.
[ Szerkesztve ]
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
qantum
senior tag
Sziasztok! Hozzáértőtől kérnék vélemény!
#22483) qantum" Te nyomod a bulit, én meg rajtad vagyok . "
-
xuldar
addikt
Szerintem valamilyen ultra fast boot mód lehet beállítva a BIOS-ban, azért nem tudtál belépni, de ez már nem SSD témakör.
Ha telepítés után váltasz az AHCI és IDE módok között, akkor teljesen normális a kékhalál, mert nem csak a BIOS-ban, hanem előtte a windowsban is állítani kell 1-2 dolgot. Ez azonban utólag is elvégezhető a megfelelő sorrendet megtartva.Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
xuldar
addikt
Igen, van. Olvasd el az összefoglalóban és a jobb oldali hasábban is kiemelt gyorstalpalo_ssd_sebesseg_problemasoknak c. cikket.
A beállítások egyébként jók, viszont ha nem használod a hibernálást, kikapcsolhatod, helyet nyersz vele.
[ Szerkesztve ]
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
TeebyKay
őstag
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs