Hirdetés
Aktív témák
-
Müszi
senior tag
válasz Ronin- #23717 üzenetére
Bár nekem nem OCZ-m van, de a vez. nélküli egerem néha nekem is akadozott, most nem is használom. HDD-nél nem tapasztaltam. Én valamiféle interferenciára gondolok amikor dolgozik az SSD. Lehet hogy jobban le kellett volna őket árnyékolni gyárilag. Azért egy HDD a vastag fém tokjában ilyen szempontból bizalomgerjesztőbb. Persze nálad komplikáltabb lehet a probléma, de azért a SATA kábeleket meg kéne nézni, hol futnak a házban és ha lehet, máshová tenni őket.
-
khorvat
senior tag
válasz Ronin- #23717 üzenetére
Hi!
Nálam csak HDD esetén volt hasonló és az AHCI-t biosban ki/be kapcsolgattam próbaképpen, vmint AHCI driverekkel kellett próbálkozni míg az egyik jó lett.
Folyamatok között nálam a késleltett megszakítások vagy vmi hasonló használt sok CPU-t a szaggatás idején!Szal szerintem próbálkozz az AHCI környékén!
-
félisten
válasz Ronin- #24066 üzenetére
Nem tudom, még meg van-e a régi rendszered? (gondolom az még HDD-re van telepítve)
Ha igen, akkor arról bootolj be, akkor is meg van ez a jelenség?
Gép nincs húzva? Nem melegszik valami? Nézz be a gépbe, nem porosak a ventik/hűtőbordák (CPU/Chipset/VGA)Az, hogy húzod az egeret és az is akadozik, recseg a hang, akadozik a video, meg még alignálás is ilyen körülményes volt stb, az már más hardverhibára is utalhat.
Ezért lenne egyértelműen kizárni az SSD-t, mert ha HDD-re telepíted ugyanazt a W7-et (SSD ne is legyen a gépben) és ott semmi gond nincs, akkor egyértelműen az SSD lesz a ludas, de ha HDD-nél is előjönnek a gondok, akkor máshol keresendő a hiba...[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz Ronin- #24069 üzenetére
Szerintem inkább a saját gépeden, HDD-vel kellene megpróbálni, úgy hogy az SSD ne is legyen bekötve. Mindent ugyanúgy csinálj , mint máskor (ugyanazt a W7-et telepítsd, ugyanazokat a drivereket/frissítéseket és a HDD-t is ugyanarra a SATA portra kösd, amin az SSD volt stb stb)
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Brekkk
senior tag
válasz Ronin- #24069 üzenetére
Az IRQ kiosztást kéne megnézni.
Lehet azonos IRQ-n van a SATA vezérlő, az USB és a Hangkártya. Ha ez így van nem kell csodálkozni az akadáson.
Nekem azonos IRQ-n volt a LAN vezérlő és a Hangkártya. Ha a gigabit lant teljesen leterheltem (Másolás 90-100 Mb-s sebességgel) és mellette a hangkártya is dolgozott akkor bizony recsegett a hang. Ugyan ez történhet nálad is ha annak a 3 ezköznek közös az IRQ-ja. Az SSD amit vettél 100%-ra terheli a SATA 2-es vezérlőt. Más ezköz nem lehet mellette. -
Brekkk
senior tag
válasz Ronin- #24076 üzenetére
A legelső az legyen, hogy kiolvasod az IRQ kiosztást.
Az AIDA64-ben az Ezközök menüpont ezköz erőforrások néven találsz ilyet amivel ki lehet olvasni. De a WIN7-ből is kiolvasható a System Information-nél.
Ha itt azt látod, hogy 3 v több ezköz egy IRQ-hoz csatlakozik akkor az nem jó.
Változtatni talán csak BIOS resettel lehet. De van, hogy még akkor sem. Ha utána sem változik a kiosztás akkor azt tudod tenni, hogy a nem használt ezközöket kitiltod a BIOS-ból.
Soros port, párhuzamos port, Firewire, Nem használt sata kontroller, (ha több is van a lapon).
Ezek az ezközök is IRQ-t esznek!! Ha nem használod tiltsd ki a BIOS-ból csak feleslegesen fogják az erőforrásokat. -
Orgi
addikt
Nem ssd, de én átraktam a vinyómat ahci módba utólag és a win 7-es driverrel meghalt kb. Boot után 30 mp - 1 percig oké volt, aztán megállt 15 mp-re, utána ment fél percet majd lehalt megint minden. Ahogy felraktam az AMD AHCI drivert, minden megjavult és tökéletes lett (785G chipsetes alaplappal).
-
Jack@l
veterán
Nem véletlenül ATI kártyád van?
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
válasz Ronin- #24091 üzenetére
Fórumokban azt írták hogy a 11.8-as driverrel igencsak szép akadozások vannak, ezért visszatettem a 11.5b-t, azóta sokkal ritkábban és kissebbeket akadozik. Mindenesetre kicsit utánajártam a témában, a 16-os irq-n 5-6 eszközöm van, az egyik az usb, meg még vagy 3 pciexpresses... Én is épp most gyepálom őket, 1 lan meg egy ide vezérlőt kikapva mindjárt csak négyen versengenek.
Viszont a tunert még ha át rakom másik pciExpressbe, akkor se hajlandó a 16-osról elmászni, valaki valamit erre?
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
válasz Ronin- #24093 üzenetére
Régen nagyon akadozott néha az egér, de sima vinyóval is, azután jött elő, miután ATI lett belepakolva a gépbe. Még küzdök a tunerrel. Haveromnál is ez volt, win reinstall megoldotta a dolgot, de van aki egy jó nagy cmos clear-re esküszik, holnap az lesz itt is... (bár lekopogom, most mióta babráltam még nem vetem észre)
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest