Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
gregus021
tag
Sziasztok! Sikerült karácsonyra beszereznem egy Samsung 840 120GB SSD-t (MZ-7TD120). Frissítettem rajta a firmware-t a legfrissebbre, és átklónoztam rá a Windows-t. Ezután regeditben átírtam az msahci-t és átváltottam biosban AHCI módra Native IDE-ről. Ilyenkor kezdődtek a problémák. A boot idő 2x annyit áll a pulzáló windows logónál mint az IDE-nél. (SSD-vel és HDD-vel is) Letöltöttem az alaplaphoz az AHCI drivereket, de semmi nem javult. Ezután a Windowsos Üdvözöljük képernyő villámgyorsan betölt, és minden teljesen jól megy. Csináltam több programmal is tesztet és eléggé furcsa dolgot tapasztaltam.
Hamarosan megpróbálok IDE módban is tesztet csinálni, lehet, hogy jobb lesz.
Win 7-et használok Gigabyte MA770T-UD3P alaplappal(tudom, hogy csak SATA 2-es, de akkor is gyorsabbnak kéne lennie), biost nem frissítettem, megnéztem a changelogokat a bios frissítésekhez, az AHCI-n elméletileg egyik sem változtat. Több helyen olvastam, hogy a Gigabyte alaplapokkal problémák vannak az AHCI módban. SATA kábelt még nem próbáltam cserélni, most azzal használom amivel az optikai meghajtót használtam. Remélem ti tudtok segíteni.
A válaszokért előre is köszi!
Update: IDE módban sokkal gyorsabban bootol, de az írási sebesség ugyanolyan lassú.
gregus021
Aktív témák
- Új Class 10-es 32GB-os memóriakártya adapterrel
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme,Seagate,Adata480GB
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Apple iPad 11Pro Wifi+Cell 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest