- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Okos Otthon kezdőknek
Aktív témák
-
gregus021
tag
Sziasztok! Sikerült karácsonyra beszereznem egy Samsung 840 120GB SSD-t (MZ-7TD120). Frissítettem rajta a firmware-t a legfrissebbre, és átklónoztam rá a Windows-t. Ezután regeditben átírtam az msahci-t és átváltottam biosban AHCI módra Native IDE-ről. Ilyenkor kezdődtek a problémák. A boot idő 2x annyit áll a pulzáló windows logónál mint az IDE-nél. (SSD-vel és HDD-vel is) Letöltöttem az alaplaphoz az AHCI drivereket, de semmi nem javult. Ezután a Windowsos Üdvözöljük képernyő villámgyorsan betölt, és minden teljesen jól megy. Csináltam több programmal is tesztet és eléggé furcsa dolgot tapasztaltam.
Hamarosan megpróbálok IDE módban is tesztet csinálni, lehet, hogy jobb lesz.
Win 7-et használok Gigabyte MA770T-UD3P alaplappal(tudom, hogy csak SATA 2-es, de akkor is gyorsabbnak kéne lennie), biost nem frissítettem, megnéztem a changelogokat a bios frissítésekhez, az AHCI-n elméletileg egyik sem változtat. Több helyen olvastam, hogy a Gigabyte alaplapokkal problémák vannak az AHCI módban. SATA kábelt még nem próbáltam cserélni, most azzal használom amivel az optikai meghajtót használtam. Remélem ti tudtok segíteni.
A válaszokért előre is köszi!
Update: IDE módban sokkal gyorsabban bootol, de az írási sebesség ugyanolyan lassú.
gregus021
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Kingston Fury Renegade 2666Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Active Noise Cancellation fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest