- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Depression: Hardver rúzs effektus?
Aktív témák
-
cossie023
csendes tag
Üdv Uraim újra!
Gondoltam, hogy nem lesz ez egyszerű, miért is lenne...

A laptopomban két vinyóhely van. 0-n volt a HDD, 1-sre raktam az SSD-t. BIOS-ban ellenőriztem, ACHI módban van mind a két csatoló. Win bekapcs, észreveszi, hogy mi került bele, feltelepíti, lemezkezelő látja az egész formázatlan, partícionálatlan meghajtót.
Ezután Szjanos leírása alapján szépen a Macrium-al leklónoztam a win7-et a HDD-ről. Itt már kicsit furcsa volt a dolog, ugyanis 1 óra 11 perc kellett neki, mire mind a 96 gigát átpakolta az SSD-re. Azt hittem ez ennél gyorsabb lesz...
Újraindítottam, átállítottam a boot sorrendet, hogy először az SSD-ről bootoljon. Nem jött össze neki, a rendszer szépen elindult, de nem az SSD-ről. Lemezkezelőben szépen látszik is, hogy az SSD ugyanazt az adatot tartalmazza, mint a vinyó. Laptop szétszed, egy hülye csavar jól megszívat, de végül is sikerül kivenni a HDD-t, SSD-t 0-ás portra raktam, elindítom a gépet. Elindul, Win felirat megjelenik, majd az, hogy asztal előkészítése. Ez jó 2 percig, majd egy sima kék háttér, jobb alsó sarokban egy A Windows ezen példánya nem eredeti felirat. Csakhogy ezt a géppel együtt kaptam egy recovery partícióból lehet előhalászni. A macrium-al átmásoltam a rejtett 100 megás partíciót és a teljes C-t. Mit csináltam rosszul?A gép egy Medion Akoya 7624-es laptop.
köszi a segítséget előre is!
Üdv: cossie
Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Viccrovat
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- iPhone topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 M.2. NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Eladó egy hűtőbordás, Corsair Force MP600, NVMe Gen4 500GB-os SSD!
- Eladó 4 darab nvme 512GB Sdd + 2 darab nvme 256 GB ssd. 2230-as méret
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4414
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest