Aktív témák

• DeFranco

nagyúr

válasz Fire/SOUL/CD #44674 üzenetére

:R

pedig az, ugyanis az alapfelállás az, hogy egy W7 Ultimate x64 SP1 nem telepít fel 6G-t sem... Ergo, ha valaki akár egy 64G-s SSD 80%-t teleírja(vagy nagyobb kapacitásút), akkor az már adattárolás... Nálam 72% van teleírva egy 64G-s SSD-n, tényleg a teljesség igénye nélkül: App + VM
    Szóval az OK, hogy Power user vagyok, de azért ez megfontolandó nem?

Szerintem azon már (szerencsére) túl vagyunk, hogy csak magával a barebone rendszerrel számoljunk, amikor SSD-ről beszélünk.

Én például játékokat szándékozom telepíteni rá, megtehetem, ha úri kedvem úgy tartja, és ettől még nem indokolt az "adattároló mód"-ba váltás.
    Más használhat akár 4-5 virtuális gépet is amik kompletten már megint csak elérhetik a 100+GB nagyságrendet, ők sem tartják ezt indokoltnak.
    A harmadik dolgozhat abnormálisan nagy fileokkal, pl. videovágás, amikor mellesleg kiemelt szerepet kap a szekvenciális írás-olvasás is, de ő sem szeretné, ha rejtélyes okből félgőzre venné magát a háttértár.

A második két dolog marginális az összfelhasználók összetételét tekintve (bár tény, hogy ezek a power userek azért nagyobb arányban vannak az SSD tulajok között), az első nem biztos, hogy érezhető, de attól még részben valós.

Lehet mondani, hogy van még hal a piacon, lehet választani másikat, és itt jön a gond: a felhasználók nem tudják, hogy mit választanak. Nem tudtak erről a jelenségről, most sem tudnának, ha nem tesztelték volna ki, és magyarázat sem lenne rá, ha a cégen múlt volna. A kommunikáció mindenképp kettes alá, és csak azért csúszik át, mert kijött egy barátibb FW.

hibaarány

Persze, a hibának nagyobb a hangja, mint annak, ha valami rendben működik, ez igaz. A 3-as széria esetén sem azt kértem, hogy ássuk el a céget, csak annyit, hogy azért erre a tanácsot kérők figyelmét hívjuk fel.

Mint ahogy ez a helyzet a 4-es széria esetén is. Nem azt mondom, hogy feltétlenül mindenkit le kell róla tiltani, de el kell mondani (lehetőleg minden esetben) hogy 50-75%-nál jön a meglepi, és tessék akár dupla írásmennyiséggel számolni, mert a 4-es széria mindent kétszer mond mindent kétszer mond. Ez egy valós hátrány. Engem simán lebeszélne a vásárlásról, azonos árakat feltételezve. Persze ha 10-15%-al olcsóbb, akkor már kb. versenyhelyzet van.

Éljen a mindenki számára elérhető információ.

samsung

tehát ezek szerint neked az a tapasztalatod, hogy magas telítettség mellett belassul az is? (830 szériára gondolok elsősorban). Milyen telítettség mellett? Milyen mértékben? Erről van valami valid és/vagy személyes infó?

valós lassulás

Igaz, ezt is el lehet és el kell mondani, de emellett ebben az esetben ott van a dupla wearing is. Ami azért tekintettel arra, hogy mennyire van titkolva, elég kemény.

Crystal Disk Mark

egyetértek :)

Aktív témák