Hirdetés
- gerner1
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #9745 üzenetére
Csak ahhoz meg hideg van, hogy kint eddzen az ember. Múltkor nem bírtam magammal, kimentem 45 percre, a fagyott talajon gyakoroltam kézállást, meg felraktam a diófára a gyűrűt, de úgy szétfagytam, hogy azót is meg vagyok fázva. Meg ilyen kettő teljes mozgástartományos tolódzkodásokat tudtam csinálni, mert úgy be volt merevedve minden izmom, ízületem.
Bannani
Csak nehéz edzőpartnert találni. Nekem konkrétan úgy 6 éve nem sikerül, pedig nem keveset próbálkoztam, de már úgy vagyok vele, hogy f@szom könyörögjön. Sőt még amikor röpiztem, akkor is úgy kellett kuncsorogni az embereknek ha nyáron le akartunk menni 4-en strandröpizni. -
westcoastog
veterán
válasz
kolosanyi #9744 üzenetére
Ha lenne már húzódzkodóm azért azzal nem gyengén előrébb lennék, verethetném a muscle upokat is meg minden. Felfúrni a gyűrűt nem tudom, nádból van a plafon.. -,-
Tornaterembe meg csak heti egyszer járok, csak pénteken, haverokkal, szerdának nem látom értelmét, van 1 órám arra hogy összesiessek valami edzést.
Kondiparkba járni a legjobb, nyomatok muscle upot, húzódzkodok amennyit jól esik, ha most éppen egylábas guggolni van kedvem nyomok egy párat, aztán megyek fekvőtámaszozok a csövön, aztán meg tolódzkodok a párhuzamos korláton, és még edzéstervvel sem kell vacakolnom, csak csinálom amit éppen megenged az izomláz.
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #9743 üzenetére
Igen, ez tényleg szívás. Fúrd fel valahova a gyűrűt, vagy csinálj egy húzódzkodó állványt. Ezzel megint ugyanaz a baj, alapgyakorlatokon kívül sokra nem mész vele, de legalább nem törik le az ujjad húzódzkodás közben. Az igazi az, ha van valami terem. Még az is jobb, ha konditerembe mész, aztán ott gyűrűzöl - az erőkeretre például felrakhatod -, mint az ilyen házibarkács megoldások. Nem sokára úgyis mehetsz majd tornaterembe egyébként, akkor nem lesz gond, ott van minden. Én is már várom a szertorna edzéseket, mert ez az itthoni balfaszkodás kikészít. Erőben is visszafejlődtem, úgyhogy biztosan állíthatom, én nem tudok itthon hatékonyan edzeni.
-
westcoastog
veterán
válasz
kolosanyi #9740 üzenetére
Igen, egy szint után eszköz nélkül feldughatod magadnak az edzést.
Most viszont tegyél helyre fejben kérlek.
Ha itthon elkezdek edzeni, akkor gyakorlatilag ugyanazokat tudom csak csinálni minden nap amiket egy kis szobában tudok semmi mást, így elmegy tőle a kedvem és inkább nem edzek, de ha meg nem edzek akkor nem fejlődök meg jobb nem lesz nekem, de még sincs kedvem itthon edzeni, meg úgy gondolom hogy nem is érek már el semmi azzal ha ugyanazokat a kis gyakorlatokat csinálom amiket kisujjból kirázok, mint a fekvőtámaszok, akármi..Sajnos nekem húzódzkodó, korlát, gyűrű nélkül nincs edzés.
Semmi nem kell ehhez a sporthoz? Persze akinek a fegyencen túl nincsen élet, lehet bohóckodni hogy mekkora gettó vagyok hogy az előtető gerendáján húzódzkodok, mert csinálhatnám, de úgy nagyon szar, letörnek az ujjaim is.
(#9741) Bannani
És nincs húzódzkodóm se, városba nem tudok bebuszozni mert vaksetét van a kondiparkban, de szobában nem tudok edzeni.(#9742) emiki6
Igazából nem is a gép, hanem ebben a hsz-ben talán sikerült megfogalmaznom hogy mi a nyűgöm. -
emiki6
veterán
válasz
westcoastog #9739 üzenetére
Könnyű dolga van annak, akinek nincs gépe ... se okostelefonja ... se tv-je ... sőt semmije, ami képes rengeteg idejét leszívni.
-
Bannani
tag
válasz
Én se bírtam már magammal és kimentem edzeni. +5 fok annyira már nem vészes. Csak bent egyszerűen
képtelenség edzeni, szörnyen demotiváló. -
kolosanyi
veterán
válasz
Tényleg az van, hogy egy bizonyos szintig még jó meg újdonság meg kényelmes meg minden, de amint komolyabb gyakorlatokat csinálnál, meg vagy lőve, mert ahhoz komolyabb felszerelés is kell. Persze, lehet házilag kókányolni, de az nem lesz olyan se, mint egy kondipark, nem ám egy rendes tornaterem nagy gyűrűvel, kötéllel, nyújtóval meg minden. Az meg kurvára nem vonz, hogy csak talajgyakorlatokat csinálnak, de abból is olyat, amihez nem kell hely. Egy szaros kézállást nem tudok normálisan csinálni, mert a felrúgaszkodáshoz, meg a tovább bukfencezéshez kell a hely. Jó persze, lehet alapgyakorlatokat csinálni és tök jó fekvőtámasz bajnok lehetek, sőt hollow body tartásban meg egylábas guggolásban is király lehetek, de azért ez kurvára nem vonz így önmagában. Aztán méghogy semmi nem kell ehhez a sporthoz, csak a tested. Ja persze...
-
kolosanyi
veterán
Edzettem, rettenetes volt. Jól átmozgattam magam, a teljesítményem se volt rossz, de elegem van az otthoni bohóckodásból. Mióta profin felszerelt tornateremben is edzettem, azóta ezek az otthoni barkács megoldások hihetetlenül gagyinak tűnnek. Nincs hely, csúszik a padló, ferde a húzódzkodó, nem stabil stb stb...
-
kolosanyi
veterán
Nagy baj nem lenne belőle, mert úgyse fogod bírni.
Komolyra fordítva a szót, egyszerűen ha rendesen leedzed magad, képtelen vagy ekkora mennyiségű edzésmunkát fenntartani. A legjobb ha csinálsz magadnak egy tervet, amibe belepakolsz szépen nyújtott karos és hajlított karos elemeket is. Példának itt az enyém ebből kiindulhatsz:(#9733) fmx válasza
Azt a fajta hátsó függőmérleget felejtsd el, semmi köze a szabályoshoz. Én is éppen így voltam, próbálgattam, aztán azt hittem, hogy milyen fasza vagyok úgy. Utána kérésre lefényképeztek és mindjárt rájöttem, hogy mi a baj. Ha nem egyenesíted ki a csípőd, ne csináld nyújtott lábbal, mert még gyenge vagy hozzá és ezen nem fog segíteni ha görbe háttal csinálod, csak megszokod ezt a tartást és később iszonyatos erőfeszítések árán tudod kiegyenesíteni. Csináld szépen zsugorban, meg a szabályos progressziós lépésekben, amíg eljutsz a teljes, zárt lábas verzióig. Hosszú menet, sokszor évek munkája egy-egy ilyen elem elsajátítása.Ez a húzódzkodó terv meg elég keveseknél működik a gyakorlatban, ahogy a GTG is (ezt Paveltől nyúlták, ő meg még régebbről, nem mai találmány). Egész egyszerűen az emberek 99%-ának nincs ideje egész nap húzódzkodni. Persze, alkalmanként csak pár ismétlés, belefér. Ja, de ki ne mozdulj otthonról, mert ott már nincs az ajtó felett a rudad, nem tudod végezni a programot...
(#9735) troller
Nekem is ez van, bár én nem a sima tartást nyomom, hanem a múltkor leírt haspréses változatot, de ugyanaz a hatás végülis. Hozzá csináltam még pár sorozat arched body tartást, hát 3 napig nem mertem tüsszenteni meg röhögni.(#9736) Rabbitf_24
Ez már ingoványos talaj. Ha erőedzést csinálsz és nem szállsz el a volumennel, akkor lehet ilyesmi programot összehozni, de akkor meg állóképességi edzés nem kell, mert csak hátráltat az erőedzésben. A profik specializálódnak, egy-egy mozdulatot, gyakorlat elemet erősítenek nagyon. Ők azért tudnak ennyit edzeni, mert egyrészt tízen éve ezt csinálják, másrészt tényleg szétaprózzák az edzésüket, harmadrészt nem csak erőnléttel foglalkoznak, azt ők se bírnák folyamatosan. Nagyobb részt technikai edzéseket tartanak (ami nekünk bőven csúcsterheléses erőnléti lenne), meg nyújtó, mobilizáló gyakorlatsorokat csinálnak (dettó).
-
fmx
aktív tag
Nem minden nap edzek!
Majd holnap megnézem vagyis lefényképezem,hogy hogy csinálom és megmondjátok hogy szabályos-e vagy nem.A backlever sokkal jobban megy az már úgy is megy,hogy a lábam mindenem kivan nyújtva csak még a lábam felfelé áll és nem vagyok vízszintes na majd aztis lefényképeztettem.
Na majd meglátjuk,hogy csinálom.De amint tavasz lesz ezt azonnal kezdem. [link] -
emiki6
veterán
Napi 2 ?!? Szerintem az is sok, ha minden nap egyszer edzel.
Csináld a zsugort is. Eleinte csak pár másodpercig megy, később az fejlődni fog, aztán (vagy a kezdetektől) már csináld hátrafeszìtett vállakkal, mert az a szabályos.
Ja és nyújtott karral, ameddig megy.
Csinálj felváltva alapgyakorlatos edzést és rávezetős edzést, ha gondolod. Pl: rávezetős edzés: front és back lever, planche, ülőtartást.
-
kolosanyi
veterán
válasz
kolosanyi #9729 üzenetére
Még valami. Ne ess bele abba a hibába, mint én, ha rámész csak a nyújtott karos gyakorlatokra, akkor hajlított karosban visszafejlődsz. Mindkettőt folyamatosan csinálni kell. Válassz ki pár gyakorlatot és végezd rendszeresen azokat. Sokan ott cseszik el, hogy túl sok gyakorlattal akarnak foglalkozni egyszerre, aztán szétdarabolódik, rendszer nélkülivé válik az egész edzés. Pontosan így jártam én is. Az össze-visszaság, improvizálás van akinek bejön, de sokat ront a hatékonyságon.
-
kolosanyi
veterán
Sokan szokták mondani, hogy húzódzkodás és tolódzkodás az alapja mindennek, de ez nem egészen igaz. Ezek hajlított karos gyakorlatok, míg a mérlegszerű tartások nyújtott karosak, jellegüknél fogva egész más szögből éri az izmokat, kötőszöveteket a terhelés, amíg ehhez nem szoktatja magát hozzá az ember, addig nagyon nehéznek fogja érezni. A dolog ott válik trükkössé, hogy a nyújtott karos erőnövekedés elenyésző mennyiségben javítja csak a hajlított karost és ez fordítva is igaz. Tehát csak úgy fogsz tudni nyújtott karos gyakorlatokban erősödni, ha elkezded csinálni és minél többet gyakorlod.
A neten fellelhető tutorialok többségével az a baj, hogy a zsugorral kezdik, illetve a nyújtott karral történő emeléssel, ami mindig a legnehezebb. Először meg kell tanulnod a lábaidat felfelé juttatni a rúdhoz, de egyáltalán nem úgy történik, mint a lábemelésnél. A legkevesebb erőkifejtéssel úgy fogod elérni, mintha ice cream makert csinálnál, csak zsugorban. Feljutott a lábad a rúdhoz, akkor kezdd el leengedni minél lassabban, próbáld megtartani vízszintesnél. Olyan 30 másodperces vízszintes tartás már jó, léphetsz a következő szintre.
(#9724) GabN73
Hollow body hold. Bután néz ki, de brutális. A teljes, nyújtott karos-lábas verziót olyan 3-4-szer 60 másodpercig ha ki tudod tartani, az már jó alap törzserő. Sajnos nekem még nincs meg, pedig azt hittem erős a törzsem. -
GabN73
addikt
Na, mai naptól edzés
Viszont eddigi utánajárás-olvasások után lenne egy kérdésem:
Hasra melyik gyakorlat a jobb? Rendes felülés, vagy hasprés? Mostanában az utóbbit "preferálják", mert a felülés "elcseszi" a gerincet.
Hasból sokat kell leadnom, kardiót is el kell kezdenem. -
fmx
aktív tag
frontleverre hogy tudok edzeni ha még a zsugorilábtartás is nehezen megy? !
-
kolosanyi
veterán
-
westcoastog
veterán
Megvolt az év első edzése, kis átmozgatás már jól esett.
-
kolosanyi
veterán
-
Dobi 562
addikt
válasz
kolosanyi #9716 üzenetére
OFF:
Szeretem a leirasaidat, latszik hogy rengeteg energiat belefektettel, hogy utananezz mindennek.
ON:
A kitorest hatra meg nem probaltam, en van amikor a kozak guggolast kicserelem bolgarra, az valami hasonlo hatasu lehet. Legkozelebb ki fogom probalni a te verziodat is.
Nalam fenall egy olyan problema, hogy regen esz nelkul edzettem aminek eredmenyekeppen a bal oldalam "erosebb" mint a jobb, igy most mar minden gyakorlatot a gyengebbik oldalammal (jobb) kezdek es ehhez lovom be az ismetleszszamokat. Egy labas guggolasnal ez hatvanyozottan kijon, bal labbal szinte mar tokeletes a forma, jobb labbal vegrehajtva meg az egyensulyozas sem tokeletes... De szep lassan javulni fog, remelem.
A futas szerintem is nagyon hatekony, nekem is resze az edzeseimnek, imadok futni. Ra kellett gugliznom mi az a resztavos futas es iramjatek.
En is eljutottam mar arra a pontra, hogy a heti haromszori monoton futas unalmas, igy van amikor beiktatok gyorsabb szakaszokat. Szoktam HIIT edzest is csinalni, valamint dombra sprintelek fel, utobbi a kedvencem. Van a kozelben egy jo nagy park, ott egy jo kis domb, egyik oldala olyan 25-30 fokos dolesszogu, aljatol a tetejeig kb 90m hosszu. Erre szoktam 10* felsprintelni, lefele kocogok. Elotte-utana 10 perc bemelegito, levezeto kocogas. Ezutan mindig durva izomlazam van a labamban, foleg a vadlimban, jobban megdolgoztat mint a vadliemelesek. Plusz fejleszti a tudokapacitast, allokepesseget, erositi a szivet, stb, stb. Ja es kurv@ra faj, 5. sprinttol mar minden egyes ujabb ismetlesert meg kell kuzdenem a sajat elmemmel, aki csak bombaz olyan hulye gondolatokkal, hogy hagyjam abba ezt az orultseget. De mikor vegig csinalom az nagyon jo erzes. Szoval megeri a szenvedes.
A tomegnoveles nalam sem cel, illetve csak olyan szinten, hogy aranyos maradjon a testem. Inkabb legyek fitt, nekem ez a legfontosabb.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Dobi 562 #9713 üzenetére
Jelenleg tök egyszerű, de nagyszerű. Lineáris programozással dolgozok: egylábas guggolás, kitörés hátrafelé, és egylábas vádliemelés, mellé heti 2 alkalom futás. Bármennyire is mondják sokan, hogy "az nem lábazás", nagyon komoly láb edzés tud lenni egy jó futó program. Az egész ott kezdődik, hogy a helyes technikával végzett futás komolyan igénybe veszi a lábizomzatot, a résztávos, dombrésztávos, iramjátékos futások pedig a láberőhöz is igencsak hozzáadnak.
Kielemezve ez ennyit tesz: a teljes mozgástartományban végzett egylábas guggolás, mint tudjuk egyrészt egy hajlékonysági/mobilitási gyakorlat, másrészt elég jó relatív láberőt lehet vele felépíteni (például ha már egylábas felugrásokkal dolgozol, az komoly atletikus képességekre utal; most tekintsünk el a múltkori profi sprinteres példámtól, nem vagyok profi sportoló, nekem nem szükséges több száz kilókkal guggolni, nem is tudok). A kitörés jól kiegészíti ezt, mert a hátsó mozgási láncot (magyarul combhajlítót és a segget) jobban igénybe veszi, mint a guggolás - de nyilván mindkettő összetett gyakorlat -, így jó párost alkotnak. Erőben az egylábas mély guggolásból felugrásig szeretnék eljutni, illetve a magasabb ismétlésszámokig ebben a variációban, a kitörést meg kézisúlyzóval nehezítem. A lábszár edzését meg elrendezi a lábujjhegyre állás, erről sok dolgot nem érdemes írni.
A futásról annyit, hogy télen hosszabb távokat megyek lassan, alapozó jelleggel, a félmaratoni távig szeretnék eljutni. Tavasszal - ahogy kijön a jobb idő - megyek atlétikapályára és kemény résztávos edzéseket csinálok majd meg lépcsőfutásokat, rámegyek a 2-3 km-es távokra, meg a cooper tesztre minél inkább.
Mi a célom ezzel? Elsősorban a futóteljesítményem szeretném javítani, illetve az ugrásaim. Határozottan nem tömegnövelés céljával csinálom, örülök, hogy a 75-ös combom "összement" 72-esre. Aki vastagabb lábakat akar, az menjen konditerembe és csináljon testépítő jellegű edzéseket, mert csak saját súlyos gyakorlatokkal problémás ez.
(#9714) Melorin
Nem kell ezt túlragozni. Ha nekiállsz egy gyakorlatnak és egyet-kettőt tudsz megcsinálni, mert olyan kurva nehéznek érzed, akkor az még nem neked való. Ha meg akár 100 is menne, az megint nem, mert túl könnyű. Ugorj neki a térdelős fekvőnek mondjuk. Ha 12 fekvő megy most, akkor abból menni fog tippre 20 körül. A másik gyakorlatod kezdőként valószínűleg a vízszintes húzás lesz, guggolásból a páros lábas, alap guggolás (ne foglalkozz ilyen félguggolásokkal meg ilyesmikkel, ha nincs semmilyen sérülésed, vagy egyéb bajod, akkor a szabályos guggolással nem lehet bajod). Ezek csak tippek, úgyis te érzed majd. Az a lényeg, hogy ne érezd se túl könnyűnek, se túl nehéznek a gyakorlatot, miközben csinálod. Olyan 15-20 körül kell tudnod csinálni az egyes variációkból, az az ideális. Ha az most épp 12, vagy 22, teljesen mindegy, az belefér. Az a fontos, hogy ne menj be 10 alá és 25-30 fölé se. Onnan működik az a rendszer, amit leírtam neked. -
batai15
félisten
Na csak edzettem ma egy jót
-
Melorin
addikt
válasz
kolosanyi #9712 üzenetére
Nem lesz egyszerű letesztelni, hogy mi az ami megy; ahogy azt javasoltad. Honnan tudom, hogy pl egy szintet azért nem tudok teljesíteni, mert nem megy, vagy azért nem mert már végigpróbálgattam előtte a többi mesterhatosból néhányat és csak elfáradtam? Vagy túlmisztifikálom?
-
Dobi 562
addikt
Nektek mi a lab "rutin" edzesetek?
Egy ideje mar ezt a gyakorlatsorozatot csinalom:
3*50 jumping jack
3*15 zart labas guggolas
3*6 egy labas guggolas (labankent)
3*14 kozak guggolas
3*24 jumping lunge (kitores de lepegetes helyett szokkenessel valtasz labat)
3*20 guggolasbol felugras4*bukasig egy labas vadliemeles nyujtott terddel
Probalom betartani az 1 perces pihenoket sorozatok kozott (az utolso ugralos gyakorlatoknal mar nem mindig megy). Ezenkivul ma futottam korabban 30 percet, ha az nem lett volna, akkor zaraskent burpee tabata protokoll szerint ((20 mp gyakorlat + 10 mp szunet)*8).
-
itouchfan
senior tag
na akkor beszámoló.
2013 őszén kezdtem el edzeni. Nagyon gyengusz voltam, 14 éves, de érdekelt a sport mint mindig, meg semmi izom nem volt rajtam (ekkor fociban 2-néha 3 évvel idősebbek ellen játszottam, ezért muszáj volt valamit kezdeni magammal) , ezért gondoltam hogy változtatok. Elkezdtem az edzést, nem igazán ésszerűen, kicsit összevissza, de csináltam. Aztán eljutottam arra a szintre, hogy rájöttem hogy kéne valami komolyabb rendszer az egészben, ezért kezdtem el edzésnaplót írni, és kicsit komolyabban edzeni. Az év első felét végigedzettem becsületesen, de sajnos a nyárból 2 hónap teljesen kimaradt, ezért eléggé vissza kellett lépnem mikor újra elkezdtem. Aztán csináltam kb 1 hónapig, de megint szétestem (egyszerűen sok a suli, foci, erőedzés, nyelvtanulás, vallási dolgok... ) Aztán októberben kezdtem újra. Rendesen felállítottam magamnak a követelményeimet, és volt már annyi tapasztalatom is hogy eredményes legyek, ill. elkészült az új húzódzkodó és a tolódzkodó is. Azóta most töretlen a lendület
Tavaly karácsony előtt 57 kg voltam, most 66,5 vagyok. Összesen 3 centit nőttem azóta, szóval merem remélni hogy azért izmosodtam valamitnekem igenis fontos a kinézet, csak kondiba nem tudok járni, ezért csinálom ezt, mert ez otthon is tudom. Azt nem mondom hogy olyna izmos vagyok, de a korosztályomban, ill. hasonló magasságú kortársaimhoz képest sportosnak számítok
Céljaim: muscle up, plank 5 percig, varjútartás 2 percig, tuck planche, pseudo planche pushup tökéletesen szabályos végrehajtása, és szeretnék hosszabb távokat futni (évközben időm, meccseim, izomlázam nem igazán engedik, de azért próbálkozom, és egy félmaraton lefutása. Nyárra szeretnék 70 kiló fölé kerülni, 72 a cél, meglátjuk mi lesz belőle
Mindenkinek edzésben és sikerekben gazdag új évet kívánok!
-
kk831228
addikt
válasz
westcoastog #9699 üzenetére
Én egyszer félálomban voltam amikor mozgott minden körülöttem... Először azt hittem valamt pakolnak anyámék, azután amikor minden mozgott én is brszartam egy kicsit...
-
Bannani
tag
BUÉk mindenkinek!
-
batai15
félisten
Én hétfőtől ismét edzek. Szedtem vissza kicsit és nem is voltam túl aktív.
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Spórolós topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fotók, videók mobillal
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ukrajnai háború
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...