- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #8996 üzenetére
Én most spártai csirkemellet sütöttem épp holnapra (Paksra megyünk erőművet nézni). Felszeleteltem, megsütöttem és beletettem a spártai zsemlébe, amibe még spártai uborkát is tettem meg csomagoltam hozzá spártai banánt. És az egészhez harcos teát fogok inni. Szinte érzem is, ahogy a harcos spártai szervezetem az egészet izommá fogja alakítani.
-
Deck
titán
válasz
_balázs_ #8983 üzenetére
A megfelelő c-vitamint nem tudos bevinni zöldség/gyümölcsből. Látszik nem vagy tájékozott
A felesleget kipisiled de hasznosul és érzem a hasznát + inkább hiszek egy nobel díjas tudósnak mint neked
Aszkorbinsavport szedek és teljesen jó. A multivitaminok szarok és nem kellenek, rosszat is tesznek. De a c-vitamin és a szőlőmag tudományosan ia bizonyitott, Szentgyörgyi Albert is végzett kutatást velük. Az meg aki írta, hogy együnk szőlőt és a magját látszik megint nem olvasott utána a témának különben nem írt volna ekkora hülyeséget.Dr. Szentgyörgyi Albert nevéhez fűződik mind a kettő. Őt meg teljesen megbízható forrásnak tartom.
-
emiki6
veterán
válasz
westcoastog #8993 üzenetére
Todom, csak viccelődök, mert qrról a mondatról eszembe jutott a paleo.
-
emiki6
veterán
válasz
westcoastog #8990 üzenetére
"visszamegyek az erdőbe és ütök magamnak őzet meg szarvast, meg kisütöm ha sikerül villámmal tüzet gyújtanom."
Á, dehogy.
-
emiki6
veterán
válasz
westcoastog #8986 üzenetére
Mellesleg: Naa, azért ne szóljuk le a paleot!
-
emiki6
veterán
Hát, ez nem kampány, ez kutatás, bár több helyen én se értek egyet a tudós csávóval aki ezt leírta, mert ő ugye az RDA napi ajánlását elégnek tartja, azt meg már beszéltük, hogy az RDA inkább a minimum és nem az ajánlott, tehát éppen elég arra, hogy működj (egy ideig).
De szerintem a megfelelő táplálkozást nem szükséges kiegészíteni, viszont akkor minden bizonnyal ajánlott, ha nem megfelelő. A megfelelő táplálkozáshoz meg szükség van megfelelő összetevőkre és olyan szintű szakácstudományra, aminek a segítségével változatosan tudunk főzni egészségeset, pláne finomat.
WCOG: Jó kérdés, hogy miből vonta ki, manapság már glükózból állítják elő laborban (különben nem vennéd meg, mert nagyon drága lenne), az nem tudom rossz-e.
-
westcoastog
veterán
Na jó hát a kisfszomat már ebbe a kajálásba, visszamegyek az erdőbe és ütök magamnak őzet meg szarvast, meg kisütöm ha sikerül villámmal tüzet gyújtanom.
C vitamint még mindig tartom, hiszen tudni hogy szentgyörgyi albert is 8-9000mg-t szedett, volt rákja, meggyógyult abból is. Csak a forrása nem mindegy.
-
RBJ
addikt
Én nem hiszek az ilyen vitamin ellenkampánynak. Azt is figyelembe kell venni, hogy ehetsz kilószámba gyümölcsöt, zöldséget ha azok semmit nem tartalmaznak mondjuk az 50 évvel azelőtti önmagukhoz.
Tudni illik olyan szintű talaj kizsigerelés van, hogy szinten minimális a tápanyagtartalma sok dolognak a a régi időkhöz képest. -
emiki6
veterán
válasz
_balázs_ #8983 üzenetére
Sokrétű táplálkozás esetén még károsak is bizonyos vitaminok, azaz növelik az esélyét bizonyos betegségek kialakulásának, de ha hiány van belőle persze az se jó.
Az derült ki a kutatásból, hogyha legalább 3 évig szed rendszeresen pl A, E vitamint, akkor megnő a kockázata pl a prosztatarák kialakulásának, viszont ha szedett, majd legalább 3-4 évig nem szed, akkor a kockázat visszaesik normál szintre. (a kutatásban több ezer embert vizsgáltak, valaki ezt kapott, valaki azt, valaki meg placebot és általában az járt jobban, aki csak placebot szedett és nem vitamint, az is igaz, hogy a felmérésben résztvevők nagyrésze sokrétűen táplálkozott)
Meg azt se felejtsük el, hogy egy zöldségben több ezer összetevő van és egyikből sem rengeteg, viszont szerintem bizonyos összetevők a többivel együtt fejtenek ki jótékony hatást és annyi összetevőt nem tudnak beletenni egy multivitaminba, beletesznek mondjuk 20-at, bár láttam myproteinen különböző növényi örleményeket, annak talán egy fokkal több értelme van, mint a mezei multivitaminnak, viszont ezzel az erővel megtehetnénk, hogy szimplán egészségesebben és sokrétűbben táplálkozunk (+ sport, stb.)
-
_balázs_
csendes tag
Nagy részét kipisálod, mármint a c vitaminnak
, vegyél inkább szőlőt és edd meg a magjával együtt, lehet ér annyit min a magja őrölve ami valószínűleg boripari melléktermék és így hasznosítják
.
Utána olvastam és természetesen nagyszerű antioxidáns
.
(Amúgy én soha nem köpködöm ki a magját, almának se...)
Én is nagy vitaminzabáló voltam, de el kell mondjam, hogy ha valami lelki gebasz van(munkahelyi, családi probléma pl.) ehetünk annyi vitamint amennyit csak bírunk akkor is meggyengül az immunrendszer és betegek leszünk....
Szedek még vitamint de nem annyit mint régen és főleg természetes úton próbálom beszerezni; gyümölcsök, zöldségek, magvak stb., van még pezsgőtabletta magnézium, de lehet az is kb. csak placebo.
Semmivel se voltam jobban mint amikor toltam a márkás vitaminokat meg ásványi anyagokat.
Nem akarok senkit lebeszélni semmiről csak a tapasztalataim osztom meg.
Megpróbálok figyelni a szervezetem jeleire inkább, mikor mit kívánok stb. .
Egy kisebb nagyobb betegség után, közben jól jöhetnek nagy(obb) dózisú vitaminok, de szvsz folyamatosan szedve nem sok értelme van, persze a gyártóknak jó...Egy szó mint száz én inkább már a tisztább étkezésre költök jobban mint tápkiegek hadára, fehérjét még iszogatok ha úgy érzem nem volt elegendő amit bevittem, néha elpattintok egy magnéziumos pezsgőtabit és kész.Az én céljaimnak ez megfelel.
-
Deck
titán
Szed valaki szőlőmag örleményt(liszt)? Csupa jókat olvastam róla. Rendelek is szerintem
Most napi 2000mg-nyi c-vitamint tolok már 3 hónapja és azóta még egyszer sem fáztam fel/meg (pedig sokat szoktam) sokkal jobban érzem magam, nem vagyok mindig álmos stb. 700ft és elég 4 hónapig
-
kolosanyi
veterán
válasz
Dobi 562 #8979 üzenetére
A katonák óráit nem ismerem, én katasztrófavédelmi szakirányon vagyok. Bár idén leraktak minket a Hungáriára és tart órákat egy honvéd ezredes is, nagyon szeretem az óráit. Ő nem megölni szokott minket, hanem tanítani. Nagyon aprólékosan elmagyarázza, hogy mikor milyen izom dolgozik, melyik technika célravezető. Sokat segített kötélmászásban a tanítása, de az akadálypályán is jobb úgy végigmenni, hogy minden elemre ismer 2-3 technikát az ember.
Nem is gondoltam, hogy leszólnád. A tesis "játékok" nem sokat érnek, ez tény. Pedig lehetne azt normálisan is, de inkább az a jellemző sajnos, hogy a tanár bedobja a labdát aztán addig se kell figyelni a diákokra. Az ügyesek elvannak, aki meg nem tanulta, korábban nem próbálta, az meg nem tud felzárkózni és csak ácsorog a pályán.
-
Dobi 562
addikt
válasz
kolosanyi #8978 üzenetére
Ja, én még az általános-középiskolai tesire gondoltam.
Örülök, hogy az NKE-re már begyűrűzött a "haladó szemlélet" a sportban. Én a Honvédségnél szolgáltam 5 évet, nem irodai beosztásban. Sajnos nagyon kevés tiszt és tiszthelyettes tudott normális testnevelést tartani. Nem azt mondom, hogy a régi módszerek rosszak, de már vannak sokkal jobb dolgok is. Például a HIIT...
Tudom, hogy a röplabda is tud kemény lenni, én kosaraztam fiatalon. Szóval nem leszólni akartam, egyszerűen csak hiányoltam az erő-állóképesség fejlesztést, mert nálunk azért a röplabdázás nem arról szólt, hogy kihajtsuk magunkat.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Dobi 562 #8976 üzenetére
Jaja, NKE.
A labdajátékok amúgy tudnak nagyon durvák lenni ha magas szinten csinálja az ember. Én 12 évig versenyszerűen röpiztem, egy-egy 2-2,5 órás meccs nagyon le tudott nullázni. Egy átlagos meccs kb 1-1,5 órás, ezalatt kb 500 felugrást produkál egy játékos, illetve a mezőnymunkánál végig guggolásközeli pozícióban mozog. Kell oda láberő, meg állóképesség. -
kolosanyi
veterán
Tegnap letoltam 12 km futást hegyi terepen, erre tesin ma interval edzés volt. 30 sec perc fekvő, kosárpályán ingafutás (negyed pálya, félpálya, háromnegyed, majd egész), ebből 3 kör. Aztán ugyanez, csak felüléssel, feltett lábas tolódzkodással, lebegő felüléssel, guggolással és elülső hídtartásban ellentétes kar-láb nyújtással. Na ez most kikészített, teljesen szétment a lábam. Ez 18 ingafutás, na ez az, ami nem kellett volna ma, kikészült a lábam.
-
asde3
csendes tag
Ezt is érdemes megnézni! Élelmiszeripar trükkök
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
brownus #8971 üzenetére
A nem házi csirke sajnos amiatt esik főleg össze, mert zsíros. Hiába a tenyésztés, ahogy az ember se tud egy bizonyos mennyiségnél több izmot ("húst") magára pakolni, úgy egy csirke se. Szóval a hatalmasra növesztett csirkék bizony jóval zsírosabbak, mint a "hagyományos" csirke.
-
brownus
veterán
én olyat szoktam amire rátesznek mindenféle matricát, hogy nem csak tápot látott szegény, ismeri a napfényt is, stb... igaz, hogy majd másfélszerese a másiknak, de jobb is! meg amikor sütöd, nem esik annyira össze, nem olyan vizes, meg az íze is inkább hasonlít a tanyasira. bár hálisten nekünk a szülők mindig vesznek házi csirkéket, meg van is háznál gyöngyös, kendermagos.
-
kolosanyi
veterán
válasz
brownus #8966 üzenetére
Az a vicc, hogy általánosságban több gázos eset van kistermelőkkel, mint nagyvállalatokkal. A nagy multikat fossá ellenőrzik, a legkisebb kihágás is presztízsvesztést és milliós büntetési tételt jelent. Igyekeznek is kiszűrni a nem megfelelő beszállítókat, de előfordulhatnak így is problémák.
-
Woodslave
félisten
válasz
brownus #8966 üzenetére
én vidéken élek, de komolyan még nem sikerült úgymond őstermelőt találnom. A zöldség-gyümölcs is gázos lehet, de a piacon sztem 80%-ban a szegedi nagybaniról van, 10% olcsón megvett teszkós aztán kiáll vele, talán 10% bio házi néhány nénikénél
(de az meg qrva xarul néz ki - nem a nénike az áru)
-
brownus
veterán
válasz
kolosanyi #8963 üzenetére
ja, csak ennyi
amúgy mi soha nem vásárolunk mirelit terméket, konzerveket sem, max tengeri tonhalat, rákot... hús, sajtot piacokon lehetőség szerint, szóval nagyon odafigyelünk. minőség a mennyiség helyett..!.. a kurvák meg kapják be, hogy átb.sszák a népet!
pl. most vettem fél láda almát az egyik kollégámtól, vidékről hozzák fel, kilója 65 ft
(egy láda 1400huf, és felezek egy másik kollégával. egy hónapra megvan a délutáni nasi
)
a lényeg, hogy a fehérje kogszomban ne legyenek emberi húsmaradványok
-
kolosanyi
veterán
válasz
Woodslave #8964 üzenetére
Nem hát. Voltak fényképek esetről, amikor több 100 kg húst foglaltak le és semmisítettek meg, mert nem lehetett visszakövetni a termelőig. Ki tudja, mivel kezelik, mivel etetik az állatot stb. De az olajos magvak se éppen egészségesek. A 60-as években tiltották be a DDT-t, ami egy növényvédő szer. Súlyosan egészségkárosító hatású és magas a felezési ideje. Még mindig kimutatható a talaj mélyebb rétegeiből. A szer zsírban oldódik, ergo azon növényekben van jelen nagy koncentrációban, amiknek nagy olajtartalma van és mélyre nyúlnak a gyökerei. Tökmagban, dióban, bokros mogyoróban mind és így tovább.
-
kolosanyi
veterán
Azért annyira nem morbid. Magától értetődő dolgok amúgy, mindenki tisztában van vele, csak szakmabelitől hallva, meg hatóság által rögzített képeken látva sokkoló tud lenni.
Amúgy ezt küldtem el privátban:
Róluk azt kell tudni, hogy az élelmiszerekkel kapcsolatos ellenőrzések, bírságolási eljárások kezdeményezése stb. tartozik a feladatkörükbe. Az egész országot járják és szemléket folytatnak le az élelmiszerek előállításával, tárolásával, szállításával kapcsolatban. Sok helyen belefutnak olyanokba, hogy több éve lejárt élelmiszereket (nem csak konzervek!) újracímkéznek és eladnak friss termékként. A hűtőházaknak -20 fokon kell üzemelniük, hogy a húsok, mirelit áruk biztonságban legyenek. Sokszor ezeket nem üzemeltetik -20 fokon, elkezdenek kiolvadni a termékek és ezeket gátlástalanul visszafagyasztják és eladják, miközben elkezdenek megromlani és így tovább. Aztán van, hogy nem az van az összetevők között, amiket feltüntetnek, hanem évek óta betiltott adalékanyagokat alkalmaznak, amikről bebizonyították, hogy egészségkárosító hatásuk van. Összetett egy dolog ez, na.
Ennek ellenére azt mondják, hogy itthon nálunk még így is jó a helyzet és Európán belül is a legjobbak között vagyunk élelmiszer-biztonságot tekintve. Az USA meg állítólag katasztrófa ilyen tekintetben, ott tényleg mérget etetnek az emberekkel. Hiszek nekik.
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #8953 üzenetére
Privát ment.
-
kolosanyi
veterán
válasz
kissb0913 #8951 üzenetére
Végzősként bejárjuk a társszerveket, minden héten megyünk valahova. A múlt héten a nébihnél voltunk, hát meséltek ezt-azt. Nem akarom elvenni a fórumtársak kedvét úgy általában a vásárlástól és az evéstől, de nem elég, hogy szemetet eszünk, egy csomó cég szándékosan, nyereséghajhászás miatt jogszabályokat sért és szó szerint mérget töm belénk. És sokszor nem csak a kis sufni cégek, hanem nagy multik is.
-
kissb0913
csendes tag
válasz
Buster17 #8950 üzenetére
Az a durva ezekben, hogy kiadsz egy nagy kalap pénzt, elvileg azért hogy egészségesebb legyél ill. hogy a szervezeted fokozott igényét kielégítsd, közben meg saját akaratodból saját pénzeden megvett "mérgeket" tömsz magadba és azt hiszed mennyire jó!
Mondjuk ennyi erővel sima élelmiszerben sem tudhatja az ember hogy mi van. Sőt, lehet jobb nem is tudni. -
kissb0913
csendes tag
válasz
kolosanyi #8941 üzenetére
A Monster Pak és a Multi Pro Plus az Scitec Nutrition termék lenne?
Az azért elég kellemetlen, mert a Multi Pro Plust most is szedem, bár ahogy nézem, nem ez a kiadás. Én csak SN számot találtam rajta.
Futni télen nyugodtan lehet, mint ahogy Kolosanyi is mondta. Egy a lényeg, rétegesen felöltözni és közben nem megállni, mert akkor szinte biztos a megfázás. Egyébként nagyon jó élmény tud lenni, teljesen más mint egy nyári futás.
Szerintem réteges felöltözve akár erőedzést is lehet, de ott a pihenőidő betartása nagyon macerás, mert kimelegedsz aztán meg jól lehűlsz. Plusz én hidegben folyadékot soha nem kívánok, nekem macerás ilyenkor bármit is fogyasztani. Én max. egy nagyon gyors fél órás edzést tudok esetleg elképzelni, pörgetve, felváltva csinálva a gyakorlatokat, így szinte pihenőidő nélkül. Így viszont nyilván nem lehet akkora erőt kifejteni, ha csak nem ultra az állóképesség.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #8942 üzenetére
Csináld lassabban. Vagy épp robbanékonyan. Intenzitást tudsz még fokozni a pihenőidő csökkenésével is. Röpin úgy csesztük szét a lábunkat sokszor, hogy sima saját súlyos guggolást csináltunk. Beálltunk párba és piramis szerűen lépkedtünk fel 1-től 10-ig. Egyik fél megcsinált egyet, a másik tartotta addig vízszintben, utána aki tartott az csinált egyet és a másik tartott. Majd megint csere és ugyanez felfelé, 2-3-4 és így tovább pihenő nélkül. Ha elértünk 10-ig utána vagy ingafutás volt, vagy guggolásból felugrás. Nagyon gyilkos tudott lenni. Hosszú izomfeszülési idő és kevés (konkrétan 0) pihenő együtt olyan durva volt, hogy sima páros lábas guggolással is megértük megcsinálni.
-
westcoastog
veterán
Én nem nagyon szoktam kint edzeni hidegben, utálok fázni.
-
itouchfan
senior tag
nekem az a tapasztalat hogy minél hidegebb idő van, annál több bemelegítést kell csinálni, könnyebben megsérülhetsz. nyújtás, meg olyan gyakorlatok az elején amik alacsony intenzitású terhelést adnak, ne nyújts meg nagyon, mert könnyen meghúzódik.
ma csináltam bolgár guggolást meg saját súlyos láb gyakorlatokat de valami nem az igazi..nem igazán fáradtam el, combom is alig érzem.. -
kolosanyi
veterán
Étrend kiegészítőket tiltott be az ANTSZ. Van köztük egy csomó ismert is.
(#8937) asde3
Szia!Nem, kifejezetten káros a téli edzés kint. A futás rendben van ha jól fel tudsz öltözni, de csak akkor ha nem állsz meg közben és amint beérsz, azonnal forró zuhany alá állsz. Erőedzéskor vannak pihenőidők, amikor nem mozogsz, de ki vagy melegedve, izzadsz. Ha nem is betegszel meg, de az ízületeid nem fogják megköszönni hosszú távon.
-
asde3
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan itt a tél. Szoktatok kint edzeni ebben az időszakban?
A kedvencem mikor esik a hó, kicsit süt a nap, és kint van az emberFeldobnék egy témát ezzel kapcsolatban, hogy mire kell figyelni a téli szabadtéri edzés során.
Tapasztalatok, tippek, érdekességek, szabályok, stb.
(ruházat, bemelegítés, levezetés, kesztyű, folyadékpótlás, előnyök-hátrányok, etc)
Minden ami ezzel kapcsolatos!Szép estét!
-
Buster17
addikt
Kipróbáltam a "felemás fekvőtámasz labdával" Azt hittem, hogy nehezebb lesz és alig tudok megcsinálni pár darabot, de nem! Megy mint a karikacsapás ,de azért nem olyan egyszerű kinyomni magam mint két kézzel!
Remélem erősödök ez a gyakorlat által valamit.
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #8932 üzenetére
Lazíts, ne terheld. Kis nyújtás, ilyesmi mehet, de inkább kíméld amíg el nem múlik.
-
westcoastog
veterán
Csak ilyen melegítő sportkrémem van itthon.
-
westcoastog
veterán
válasz
kolosanyi #8931 üzenetére
Én megmondom neked, legutoljára szerdán edzettem teremben, csütörtökön 1 órán keresztül csak guggolásokat csináltam, pénteken nem tudtam terembe menni mert este 7-re értem haza, ma kezdtem csak el érezni a jobb könyökömben hogy nem oké, vagy csak nem figyeltem, akkor most hagyjam a fekvőzést?
Mert akkor helyette nyújtok egyet meg kis gerinc mozgatás.
Vagy tartsam most a 4.-heti lazított edzős hetet?
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #8930 üzenetére
Csináltál nyújtott karos gyakorlatokat? Ha igen, ne csodáld, igénybe veszi rendesen. Pihentesd pár napig, hideg-meleg vizes zuhanyt neki és gyulladáscsökkentő krémet.
-
westcoastog
veterán
Jobb könyökömben érzem, mintha nem lenne oké most.
Kicsit fájt is, most meg érzem fekvő közben is enyhén.
Most az utóbbi napokban vagy nem figyeltem, vagy ma kezdte el. -
batai15
félisten
Na végre én is edzek ma! mult héten szerdától kegyetlen lázas voltam 2 kilót leadtam.
-
kissb0913
csendes tag
No ma végre sikerült edzenem!
Már nagyon hiányzott a mozgás! Azért sajnos még most is érzem egy kicsit a derekam, de remélem hamarosan teljesen elmúlik. A gyógyszerek sokat segítettek. Ha nem megyek el dokihoz szerintem még most sem bírnék mozogni.
-
kolosanyi
veterán
K*rvára izomlázam van.
-
brownus
veterán
válasz
kolosanyi #8920 üzenetére
ehhez mit szólsz? amúgy én is hanyagolom elég régóta... no more crunches (hanyatt fekve lábemelés, azt szoktam)
-
westcoastog
veterán
Én ma nem edzettem, 6 után értem haza pestről.
-
kolosanyi
veterán
-
kolosanyi
veterán
Nekem ma a saslengés tett be. Nem olyan egyszerű, mint amilyennek kívülről látszik. Ez már edzés vége volt, de levezetésnek még betoltam két hosszt a kötélen. Holnap fájni fog.
-
Bannani
tag
Heti tunyulást behoztam!
Szűk fekvő, parallel tolódzkodás, egyrudas tolódzkodás egyszerre. Piramisban 1-től 6-ig ment, de atta, mert mindjárt szétszakadok.
-
kolosanyi
veterán
Most jövök szertornáról, nagyon jó volt megint.
-
kissb0913
csendes tag
Elvileg csak meghúzódás. Legalább is a röntgen felvétel szerint a lumbalis gerincen radiológiai eltérés nem látszik.
Úgy érzem a gyógyszerek egy kicsit hatottak, már kevésbé fáj, de még mindig nagyon fos a helyzet!Egy főorvosnál voltam, olyan háziorvos féle, de mégse mert céges doki.
-
netkoo
senior tag
válasz
kissb0913 #8913 üzenetére
Szia : Ha mázlid van csak meghúztad magad. Ha nincs sérved van vagy csak becsípődés.Zsibbadást hol érzed?De ha zsibbad daz nem jó inkább fájon.
A mydeton izom lazító diclofenac meg fájdalom és gyulladás csillapító.
Azért ha pár napon belül nem szűnik keres fel egy szakorvost nem tudom most hol voltál házi orvos nál? -
kissb0913
csendes tag
válasz
kolosanyi #8912 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
A fekvés az sajna annyira nem lehetséges, mivel szakdogát kell írnom és eléggé határidős, de mindenképpen megpróbálom pihentetni.
Gerinctornát megpróbálom, egyébként hidat szoktam csinálni, vagyis ez így nem teljesen igaz, most járok a fegyencedzés szerint a 8 lépésnél a falséta felfelénél.
Sajnos/nem sajnos ülő munkát végzek, de most szabin vagyok.Próbálom én rendesen csinálni a guggolást, elég sok videót néztem róla korábban, illetve sokat is csináltam már. Fene tudja mennyire jó, szerintem viszonylag szabályosan csinálom, bár ezt legjobban egy külső szemlélő tudná megmondani. Én inkább csak egy rossz mozdulatra gyanakszom, lehet nem figyeltem eléggé.
Ma azért elmentem orvoshoz, mivel már 3. napja szinte semmit nem változott a fájdalom. A doki felírt Mydeton-t és Diclofenat Duo tablettákat valamint vettem Flector tapaszt. Remélem hamar segíteni fog és mielőbb tudok edzeni. Már most rengeteg fölös energiát érzek magamban. -
kolosanyi
veterán
válasz
kissb0913 #8910 üzenetére
Szia!
Szigorú fekvés, amíg el nem múlik. Ne emelj, ne erőltesd, ne is nagyon mozogj, ha nem muszáj. Feküdj a hátadon úgy, hogy henger alakúra összecsavarsz egy törölközőt és berakod a derekad alá. Ha már nem fáj, elkezdhetsz óvatosan mozogni, de egyrészt kezdj el gerinctornát csinálni (tengely irányban nyújtsd minél többet, csavarásokat ne csinálj, hátrafelé hajlásokat inkább, pl híd), másrészt meg kell tanulnod rendesen guggolni. Valószínűleg nem jó technikával guggolsz. Egyébként ez csak a hab a tortán. Ha ülő munkát csinálsz, akkor azzal egész nap terheled gerinced, a fő kiváltó ok ez.
-
itouchfan
senior tag
válasz
westcoastog #8908 üzenetére
Igen szabályos volt.
Azért nem mondanám kivételnek mert sztem 18-19 éves korban magas szinten már odafigyelnek az erősítésre, hogy a jatekost felkészítsék a felnőtt szintre/erőszintre. Másrészt meg az értelmesebbje úgy is rájön hogy kell külön erősítenie, hiszen a klubjában vagy keveset vagy semennyit nem erősít de ez már más kérdés... -
kissb0913
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap guggolás közben sikeresen lesérültem, valószínű hogy egy pillanatnyi homorítás kihagyás/kilengés miatt.Ráadásul csak egy kb. 45 kilós lányka volt a nyakamban, így még a gyakorlat is könnyedén ment, szinte nem is éreztem a súlyt.
Bal oldalt hátul a derekam becsípődött, vagy ne tudom mi lett vele, de jelenleg mozogni alig bírok. A leülés és felállás kész szenvedés. Igazából zsibbadást érzek, de nem sugároz sehová, illetve ha úgy mozgok (vagyis ha a lábam vagy törzsem használom) rettenetesen bele szúr. Valakinek valami jó ötlete, hogyan lehetne gyorsan kikúrálni.Vagy mi lehet a gond?
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #8907 üzenetére
Aki buzizza a focistákat az nem sportember. A komoly szintű labdarúgáshoz rettenet sokat kell edzeni, akinek ez nem egyértelmű, az valószínűleg sose próbált nagypályás focit.
Egyébként ha baszogat egy gyúrós gyerek, kérdezd csak meg tőle, hogy vajon a világ legnézettebb sportja a buzis, vagy pedig az, ha szőrtelenített, lebarnult férfiak tangában pózolnak.Egyébként semmi bajom a testépítőkkel, ez csak kis fricska részemről. Az meg pláne igaz, hogy a hobbigyúrós nem testépítő.
-
itouchfan
senior tag
Hello. Csak mondom hogy a gyurosok meg masok altal sokszor "boozinak" titulalt focistak kozul ma egyik a palyahoz tartozo konditeremben 6x30 teljes pull-upot lenyomott lazan. Csak neztem
Akinek nem inge ne vegye magara csak gondoltam tanulsagos..meg nehol ugy latszik faxan erositenek is.. -
-
Bannani
tag
válasz
westcoastog #8903 üzenetére
Én örülnék neki.
Mondjuk 85 kilóval csöppet nehéz a sztrít vorkáut.
-
Bannani
tag
válasz
westcoastog #8899 üzenetére
Nekem úgy tűnik, mintha a hátad mikor próbálod mérlegbe engedni kissé görbül. Amúgy meg örülnék én, ha már ilyen szinten lennék.
-
netkoo
senior tag
válasz
westcoastog #8899 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- The First Berserker: Khazan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Router gondok
- Milyen notebookot vegyek?
- Premier előzetesen a The Talos Principle: Reawakened
- Milyen routert?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest