Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kolosanyi

veterán

válasz fmx #9731 üzenetére

Nagy baj nem lenne belőle, mert úgyse fogod bírni. :DDD
    Komolyra fordítva a szót, egyszerűen ha rendesen leedzed magad, képtelen vagy ekkora mennyiségű edzésmunkát fenntartani. A legjobb ha csinálsz magadnak egy tervet, amibe belepakolsz szépen nyújtott karos és hajlított karos elemeket is. Példának itt az enyém ebből kiindulhatsz:

(#9733) fmx válasza
    Azt a fajta hátsó függőmérleget felejtsd el, semmi köze a szabályoshoz. Én is éppen így voltam, próbálgattam, aztán azt hittem, hogy milyen fasza vagyok úgy. Utána kérésre lefényképeztek és mindjárt rájöttem, hogy mi a baj. Ha nem egyenesíted ki a csípőd, ne csináld nyújtott lábbal, mert még gyenge vagy hozzá és ezen nem fog segíteni ha görbe háttal csinálod, csak megszokod ezt a tartást és később iszonyatos erőfeszítések árán tudod kiegyenesíteni. Csináld szépen zsugorban, meg a szabályos progressziós lépésekben, amíg eljutsz a teljes, zárt lábas verzióig. Hosszú menet, sokszor évek munkája egy-egy ilyen elem elsajátítása.

Ez a húzódzkodó terv meg elég keveseknél működik a gyakorlatban, ahogy a GTG is (ezt Paveltől nyúlták, ő meg még régebbről, nem mai találmány). Egész egyszerűen az emberek 99%-ának nincs ideje egész nap húzódzkodni. Persze, alkalmanként csak pár ismétlés, belefér. Ja, de ki ne mozdulj otthonról, mert ott már nincs az ajtó felett a rudad, nem tudod végezni a programot... :N

(#9735) troller
    Nekem is ez van, bár én nem a sima tartást nyomom, hanem a múltkor leírt haspréses változatot, de ugyanaz a hatás végülis. Hozzá csináltam még pár sorozat arched body tartást, hát 3 napig nem mertem tüsszenteni meg röhögni. :D

(#9736) Rabbitf_24
    Ez már ingoványos talaj. Ha erőedzést csinálsz és nem szállsz el a volumennel, akkor lehet ilyesmi programot összehozni, de akkor meg állóképességi edzés nem kell, mert csak hátráltat az erőedzésben. A profik specializálódnak, egy-egy mozdulatot, gyakorlat elemet erősítenek nagyon. Ők azért tudnak ennyit edzeni, mert egyrészt tízen éve ezt csinálják, másrészt tényleg szétaprózzák az edzésüket, harmadrészt nem csak erőnléttel foglalkoznak, azt ők se bírnák folyamatosan. Nagyobb részt technikai edzéseket tartanak (ami nekünk bőven csúcsterheléses erőnléti lenne :DDD ), meg nyújtó, mobilizáló gyakorlatsorokat csinálnak (dettó).

• emiki6

veterán

válasz fmx #9731 üzenetére

Napi 2 ?!? Szerintem az is sok, ha minden nap egyszer edzel. :F

Csináld a zsugort is. Eleinte csak pár másodpercig megy, később az fejlődni fog, aztán (vagy a kezdetektől) már csináld hátrafeszìtett vállakkal, mert az a szabályos. :K Ja és nyújtott karral, ameddig megy.

Csinálj felváltva alapgyakorlatos edzést és rávezetős edzést, ha gondolod. Pl: rávezetős edzés: front és back lever, planche, ülőtartást.

Új hozzászólás Aktív témák