- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
troller
senior tag
válasz
Bannani #14546 üzenetére
Átlag csajoknak (ez alatt nem a kinézetüket, hanem a gondolkodásmódot értem
) sokkal jobban bejön egy vékony, magas, enyhén izmos, kb. focista vagy úszó kinézet, mint egy szarrá gyúrt, pláne szteroiddal megtolt fazon. Modjuk a férfiak többségénk se a szénné gyúrt csajok az eseteik...
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #14472 üzenetére
Végülis mondhatjuk. Nem lövöm le a poént, de Rhodes ezredes lába erősebb lesz.
(#14473) Shingen
Ok. Diétázni fogok, 5 óra múlva kelek kardiózni. Jó mi?(#14474) Bannani
Sokan azért adják fel, mert egy bizonyos szint után nagyon nehéz fejlődni benne, az pedig hamar eljön. A komolyabb erőgyakorlatok legalább annyira technikai, mint erőelemek, segítség nélkül esélytelen megtanulni pár oktatóvideó alapján. Na meg olyan alkat is kell hozzá, én például többet nem igazán fogok elérni ilyen téren, ami nem baj. Kihoztam ami bennem volt, úgy érzem.(#14476) itouchfan
Mindig lehet újat tanulni.(#14478) Apollo17hu
Sok mindent át lehet adni így is. Most nem a gyúrós topikra gondolok, mert ott nincs mit átadni azon kívül, hogy atta.
Mindenesetre jó egy olyan virtuális tér, ahol áramolni tud az információ, de ez elsősorban kocka fórum, nem sportolói, ebből kifolyólag az a pár ember van jelen itt, aki tényleg rendszeresen sportol. A többieket meg úgyse érdekli. -
itouchfan
senior tag
válasz
Bannani #14352 üzenetére
tudom, de eddig erőt növeltem. kell a változatosság.
amúgy, a harmadik meg negyedik húzódzkodásnál, már nem is annyira állóképesség.
vagy csak én vagyok gyenge, inkább ez a valószínűbb. a fekvőset még nem próbáltam, de az nekem sokkal inkább állóképességi, mint a húzódzkodós nap. de azt meg lehet hogy + súllyal fogom csinálni, és akkor nem annyira lesz állóképességi.leírom, ma ezek az ismétlésszámok lettek:
széles pull-up: 11, 9
normál pull-up: 7, 6
szűk chin-up (tenyér felém néz): 8, 6
normál chin-up (tenyér felém néz, vállszélesen): 8, 5
tolódzkodás: 13, 10, 8 - nem értem hogy lett ennyire gyenge, régebben 20+okat simán nyomtam, de szerintem a széles hátizmom meg a hátam annyira elfáradt hogy egyszerűen nem tudta a megfelelő stabilizáló szerepet nyújtani. legalábbis közben ezt éreztem.
sorozatok között 2 percet, gyakorlatok között 3 percet pihentem. gyilkos egy dolog ez ám, jobban gyilkol mint ahogy így papíron tűnik. -
brownus
veterán
válasz
Bannani #14188 üzenetére
van amikor a lidliben, meg itt nálunk a práter nonstop boltban, vicces, de tök jó minőségű kókusztejet árulnak egész jó áron. és itt, mert náluk nagyon sok minden kapható. pl. a rizst is náluk veszem
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Bannani #13889 üzenetére
Nem pont azt akartam írni hogy arra még mindig nem "jöttem rá" ma majdnem átlendültem, próbáltam több módon de elakadok az átforduláskor. Lehet majd csak akkor fog menni amikor tényleg lassan is megy.
ez lemaradt -
SkyS1gn
félisten
válasz
Bannani #13775 üzenetére
Persze, csak próbálok fehérjetartalmű és alacsony szénhidrát tartalmút fogyasztani...
kv-ba édesítőt rakok, cukrot nem eszek egyántalán, cukrosat se nagyon eszek, vizet iszom szinte mindig... de észre is veszem.1 valami bűn rossz baxki és sokat rendeltem belőle... a My tészta család, hát ez valami undorító, szaga mint a fuga, állaga tintahal vagy gumi... szinte átlátszó, g.ci undorító, és berendeltem 6 dobozzal!
Ma meg is főztem, aztán megpirítottam, de bűn rossz.
-
emiki6
veterán
válasz
Bannani #13536 üzenetére
Mert a kezeléstől meg a gyógyszerektől jobb lesz... Nem lesz, de meg lehet velük hosszabbítani a szenvedést.
Nyugodtan elítélhetsz, szíved joga.
Én ha halálos beteg lennék nem kérnék kezelést, talán még elaltatást is kérnék. Mindenki maga dönti el, hogyan él és magának kellene eldöntenie, hogy ha közeleg a vég, akkor hogyan távozik. Akar e szenvedni vagy elfogadja, hogy megérkezett az út végére.Itouchfan: nem, én sem érek annyit, mint egy átlagos egészséges ember, pedig csak a szemem szar.
Mellesleg minél távolabbról nézzük, annál kevesebbet ér valami. Ha a Földet látjuk, egy állat vagy ember élete elhanyagolható, az emberiség létének értelme a fejlődés úgy, hogy harmoniában marad a természettel, de ha a világegyetemet nézzük, akkor az is lényegtelen, hogy egyátalán létezik élet a Földön, maga az élet értelmetlen, de az emberiség létének célja ebben az esetben az univerzum megértése.
(Lényegében) az emberek igen kis része az, aki lényegesen előrevisz minket a fejlődésben, kutatásban, egy nagyobb rész őket segíti, támogatja, a többi fenntartja és működteti a rendszert és vannak akik még ehhez sem járulnak hozzá. (Persze ez összetettebb dolog, de szemléltetésnek jó) ez az egyik szempont, ami értékeli az embereket és ha általánosságban beszélünk róla a legfőbb. Ha külön külön vizsgáljuk, akkor több szepont van és a rendszer nem írható le így, mert a legmagasabb helyet elfoglaló emberek pénz és hatalom centrikusak...Itt befejeztem, mert sose lenne vége, már így is túl sok volt az off, ezért elnézést kell kérjek, hogy reagáltam a témára. Most már van okotok utálni.
-
Deck
titán
válasz
Bannani #13374 üzenetére
Tudományos alapja van a bcaa-nak. De edzés utáni turmixba 5gramm és kész.
Mindenhez úgy állok, hogy nekil az az érdekük, hogy minnél többet használjuk, akkor előbb elfogy és veszünk újat. Fehérjénél a myprotein az ár/érték bajnok. Multivitamin kell, kaja kell, víz kell de ezeken kívül nem vennék semmit.
-
itouchfan
senior tag
válasz
Bannani #13094 üzenetére
Több kéne?
Edzésen olyan gyilkos kombót nyomtunk...2 csapat játszott, a 3. Meg hogy ne kelljen állni a szakadó esőben, 10 guggolásból felugrás, 10 fekvő váltva, megállás nélkül 3-4 percig..azt hittem összeszarom magam, mindezt úgy hogy pályáról lejőve 180+ pulzussal, ziháló légzéssel kezdtük... -
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #12990 üzenetére
Ők se úgy nyomják, csak feltesznek néha egy-egy WOD-ről meg új PB kísérletről videót. Ha túledzed magad, nem fejlődsz. Nem csak erőben, tömegben, hanem állóképességben sem. El kell dönteni, hogy intenzitás vagy volumen a cél, mindkettő együtt nem lehet. Ha intenzitásra mész, akkor a volument le kell csökkenteni, ezt ellensúlyozni tudod a azzal ha az edzésgyakoriságot tornászod fel. Ergo nem kevesebbszer edzel rosszullétig, hanem többször dolgozol ésszerű mennyiséggel. Ez persze több időt vesz el a napodból, de valamit valamiért.
-
emiki6
veterán
válasz
Bannani #12661 üzenetére
Megkérdeztem, miért hagyta itt a topikot, azt mondta, hogy kevés az ideje ezért abbahagyta a fórumozást (egyet kell értsek vele, nagyon sok időt vesz el...).
Az igazat megvallva én is itthagytam, mert abbahagytam az edzést, több időt kell szánjak másra. Majd valamikor folytatom.
Azt észrevettétek, hogy azzal, hogy páran elmentünk visszajöttek páran, akik régebben mentek el?Üdv, jó edzést!
-
-PLevi-
senior tag
válasz
Bannani #12567 üzenetére
Igaz, nem ugyanaz a probléma, de hasonlóan hátizommal és lélegzetvétellel kapcsolatos.
Két hete arra lettem figyelmes, hogy mély lélegzetvételnél (nagyjából a maximális lélegzetvétel utolsó harmadában, negyedében) apró fájdalmat érzek a hátizmom alsó részénél. Nem tulajdonítottam neki különös jelentőséget, "majd elmúlik". Végül múlt héten, edzés után olyan szinten felerősödött, hogy nem tudtam hason feküdni, mert nagyon kellemetlen volt. Másnapra visszacsillapodott, majd tegnap vettem észre hogy teljesen eltűnt. Valószínűleg a kézenállás okozhatta, csak azt furcsállottam, hogy kezdetben nem jelentkezett egyből, mert normál lélegzetvételnél nem éreztem.Ha már kézenállás:
Az utóbbi hetekben valamiért úgy érzem, hogy jobban igénybe veszi a csuklóimat, kicsit fáj, pedig a mennyiség (3*1 perc) már több hónapja változatlan és mindig be is melegítem rendesen.Szintén két hete történt, hogy a második sorozat közepén borzasztóan elkezdett szúrni a fogam. Mondom ez mi a fene??
Elég erőteljes fájdalom volt, mert az utolsó sorozatban teljesen elterelte a figyelmem az izomfájdalomról (a "jó" fajta), ami már 20 másodperc után rendesen érződik. Azóta szerencsére nem tapasztaltam más gyakorlat végrehajtása közben sem.
-
kk831228
addikt
válasz
Bannani #12560 üzenetére
Sajnos Sanyának teljesen igaza van
, 20000ft körül ki lehet fogni akciósan ami máskor 30- körül van, de az az alja... Budaörsi decathlon, vagy még Sports Direct-et is nézd meg mindenképp!!
kolosanyi: Szégyellem már magam nagyon, hogy nem gratuláltam a sikereihez...
de nem akartam zavarni nyaralás közbe, amit már megbántam...
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #12560 üzenetére
Ez a középkategória. Hidd el, elég sok cipőt végigpróbáltam az évek során. Egy a lábadhoz illő, normális modell hű társad lehet ~1000 km-ig vagy 3 évig, ha azt nem éred el. Ellenben egy tízen ezres cipő leszedi a körmöd, feltöri a lábad, megfájdul benne a térded stb. Megveszed, pár hónap múlva vagy abbahagyod az edzést, vagy dobod a kukába a cipőt és veszel egy normálisat.
-
kk831228
addikt
-
westcoastog
veterán
válasz
Bannani #12466 üzenetére
Azért nem egész nap ezt csinálom, de délutánonként mostanság mindig jött be valami ami miatt nem edzettem.
Tudom meglehet oldani bármikor, de na lusta ember vagyok.
Nekem úgy az igazi hogy tudom hoyg végeztem a munkával 4-kor, hazamegyek kimegyek edzek aztán go befelé, én így össze vissza nem tudok alkalmazkodni. Vagy nem is szeretnék.Biztos már nem vagyok agyon motiválva hogy ilyenekre képes legyek.
Futni is ellehetne járni, oda is baszok menni.Az a bajom, ha már nincsen rendszerben a napjaim, már borul nálam az egész.
Tudom, alkalmazkodni kéne. -
westcoastog
veterán
válasz
Bannani #12464 üzenetére
Cseszhetem ha sok a többi dolog.
Most is tetőcserepeket drótkefézek, aztán ma még jönnek leszedni a tetőt ott is segítsek, ma se lesz semmi edzés, hétvégéig van program, jövőhéten tanulnom kell mert a munkám múlik rajta, szóval na, ki van a tököm az egésszel.Szerencsére nem fogy az izomzat.
Csak így nem fejlődök sehova.A tornaterem már pár jónapja szét van verve, tetőcsere, belül is fel lesz újítva, konditerem sem használható, majd valamikor szeptemberben.
Edzenék én a kis húzódzkodómon, ha rátudnék érni mindig.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #12432 üzenetére
A tömeg csak egy dolog, alapgyakorlatoknál nem annyira számít ez. Egyébként ez a legtöbb ismétléses teszt a legtöbb esetben fejben dől el, le kell győzni a fájdalmat, savasodást. Nyilván nem úgy értem, hogy ha eddig 5-öt tudtam, de mentálisan a toppon vagyok, akkor holnap menni fog 10 is, de hatalmas szerepe van annak, hogy hogy áll neki az ember.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #12356 üzenetére
Piciket lengve kezdd el. Az ütemre kell ráérezni és akkor fasza lesz. Ezt az alaplengés gyakorlásával tudod megalapozni. Ott arra kell figyelni, hogy feszes a törzsed amikor a tested a vállad mögött van, amikor pedig lendülsz előre, akkor emeld a lábad, mintha lábemeléseket csinálnál. Onnan a lábat vissza és az visszalendíti a felsőtested is. Ami fontos: a vállad ne kerüljön a csuklód elé, mert arccal fogod tompítani a mozdulatot!
Ha a sima lengés megvan, akkor elkezdhetsz tolódzkodni benne, az már egyszerű. Mondom, először csak óvatosan, pici mozdulatokkal csináld, és ahogy egyre jobban ráérzel a mozgásra, mehet nagyobb lendülettel is. Ha tudsz mély tolódzkodást csinálni, ehhez is elég erős vagy, szóval nem lesz gond. Remek teljes testes gyakorlat egyébként, ad egy nagyon jó dinamikus erő-állóképességet. Dupla tolódzkodással eddig 8 volt a rekordom, de úgy besavasodtam tőle, hogy felemelni nem bírtam a karom utána.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #11694 üzenetére
Építs egy kis alapállóképességet. A módszer a 10 perces szenvedés, csak épp nem 10 perc lesz. De azért szenvedés.
Ha emlékszel, annyi a lényege ennek, hogy felméred a max ismétlésszámod valamiből (bármilyen gyakorlattal működik, statikus tartásokkal is) és annak veszed a 30-40%-át. Ezzel a szubmaximális terheléssel kell úgy dolgoznod, hogy beállítasz egy órát és percenként megcsinálod az adott ismétlést a fogásból. Tehát ha 10 a max ismétlésed huziban, akkor amint a másodpercmutató 0-hoz ér, húzól 3-at, 4-et, majd vársz, ha megint 0-hoz ér, megint ugyanannyit. Ez volt az eredeti módszer, de ezt egy kicsit továbbgondoltam a múltkor.
Az elv hasonló ahhoz, mint amikor a futók télen alapoznak és hosszú lassú futásokat csinálnak, alacsony pulzussal, bőven a savasodási küszöb alatt. Ilyen terhelési zónában hétről-hétre több km-t futnak le, szépen fokozatosan növelve ezzel a heti km adagot. Ezzel teremtik meg a szükséges alapállóképességet a tavaszi, nyári versenyszezonhoz és a kigyorsító edzésekhez.
Tehát annyi a teendő, hogy még lejjebb veszed a percenkénti ismétlésszámot, olyan 20-30% közé és ezzel csinálsz minél több sorozatot. Így bőven belül maradsz a savtűrő képességeden, de mondjuk egy fél órás ilyen program alatt nagyságrendekkel több össz ismétlésre vagy képes, mintha csak szériázgatnál. Most ugye így megcsináltál 23 ismétlést, ha elkezded kettesével csinálni, és fél órán keresztül nyomod (illetve húzod), akkor az 60 ismétlés. Vagy ha csak egyesével is, akkor is 30, ami jelentős növekedés. És így szépen lassan emelheted az össz ismétlésszámot, azaz inkább a sorozatok számát növeld, ne a sorozatokon belüli ismétlésekét. Ez a módszer időigényes, kell egy pár hónap, mire meghozza a hatását, szóval türelem kell hozzá, viszont garantáltan működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- YouTube
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest