Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
válasz Bannani #7496 üzenetére
Szia!
Híd, illetve felhomorítások, mint például a sáskaállás. Jelentős terhelést kap még a csípőemelés és a glute ham raise közben is, illetve ha már haladóbb szinten vagy, akkor a mellső és a hátsó függőmérlegek is kiváló gyakorlatok, de itt az egész hát dolgozik.
-
emiki6
veterán
válasz Bannani #7499 üzenetére
Csináltam egy youtube lejátszási listát kalisztenix-szel kapcsolatos videókat teszek bele, ha látok valami fontosat.
Edzés: http://www.youtube.com/playlist?list=PLWfBl87m-0YL2BDKm8Xq1BsSI1KPqs-m_
Van benne how to do a front lever-es videó is.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
kolosanyi
veterán
válasz Bannani #7506 üzenetére
Engem érdekelt, de megváltozott a véleményem. Ha erőt növelsz, az izmok állóképessége is javulni fog (erő-állóképpesség), azonban fordított esetben ez nem működik. Christopher Sommer szertorna szakedző a könyvében leírja, hogy a fiatal sportolóival szokott néha játékból fekvőtámasz versenyt rendezni. Még a gyengbb tornászok is 100 körüli eredményre képesek általában, pedig sose mennek 5 ismétlés fölé az edzéseken. Azonban attól nem leszel képes megtartani egy támaszmérleget, hogy 100 fekvőt lenyomsz.
-
emiki6
veterán
válasz Bannani #7506 üzenetére
Kinek mi.
Nekem pl fontos, hogy minél több gyakorlatot tudjak megcsinálni idővel.
Szerk: Nekem az a célom, hogy súlyok nélkül érjem el a céljaim!
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
kolosanyi
veterán
válasz Bannani #7511 üzenetére
Mindenképp hosszú az út, időm meg van, fiatal vagyok még. Egy ideje nem, de ahol kell, ott szoktam. A súlyzók akkor jönnek jól, ha megrekedsz valamelyik gyakorlat variációban és nem tudsz nehezebb változattal dolgozni. Szépen apránként egyre nagyobb plusz súllyal végezve, előbb vagy utóbb fejlődést érsz el. Vagy ha egy gyengébb izomcsoportod van, akkor meggyorsíthatod a fejlődésed azzal, ha az adott izmokat izoláltan, súlyzóval edzed. Például mellső függőmérleghez jól jön a nyújtott karos letolás, támaszmérleghez az előreemelés. De ez csak akkor ha lemaradt izomcsoportjaid vannak, amúgy dolgozz összetett gyakorlatokkal. Például nekem gyenge a csípőm, így ezt fogom csinálni bokasúllyal: link
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Bannani #7559 üzenetére
88kg vagyok 178cm magassághoz, úgy hogy felsőtestre utoljára gimiben edzettem bármit is utoljára (értsd: nem 88kg izom). Aztán jó sok év kihagyás után ~4 éve kezdtem el biciklizni, de ugye felsőtestre az se erősít... Szóval ha nem is azt mondom, hogy a falhoz húzódkodás kihívás, de azért rám fér az is
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
emiki6
veterán
válasz Bannani #7562 üzenetére
Nekem ma nem atta, de most kedvem lenne edzeni, csak nem lehet. Tegnap esőben toltuk haverral a húzódzkodást, akkor atta, mára meg is jött az izomláz.
Nem kell ide motiváció, elhatározod magad, mész és csinálod teljes erővel, mert úgy akarod. Ennyi.
7573: suli után* (néha szóköz helyett a "b"-re nyomok. )
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Bannani #7610 üzenetére
Igen, nyújtott karral beremeg mind 2 karom és a mell is dolgozik ezerrel. Meg ugye feljeszti az agy izom kapcsolatot is egy másik oldalról. Stabilizálás és gyakorlat végrehajtás egyszerre.
De most kiengedtük a szellemet a palackból, sanyi mindjárt ír pár sort, amit el is várunk"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
kolosanyi
veterán
válasz Bannani #7658 üzenetére
Törekedj arra, hogy szépen fokozatosan, minél magasabbra lökd el magad a talajtól és előbb-utóbb meglesz. Például először a tenyered mellé teszel 2 könyvet, arra lököd fel magad és onnan ugyanezt vissza. Utána zsámoly, pad, és a többi. Szépen egyre nagyobb erőt tudsz majd kifejteni így.
-
kolosanyi
veterán
válasz Bannani #7696 üzenetére
Persze. Az, hogy azon kívül, hogy megtanulsz egykezes fekvőket nyomni, nem igazán jó semmire. Persze, erősíti a nyomó izmokat, de nem tudsz továbblépni róla sehova. Nem tanít meg a lapocka domborításra (hollow body), a súlypont áthelyezésekre, stabil támasz helyzetre stb. Ráadásul nagyon könnyű szarul csinálni, emiatt könnyen abba a hibába eshet az ember, hogy mennyit erősödött, pedig lehet, hogy csak össze-vissza csavarodva, kifordula, törzs egyenes vonalát megtörve csinálja. És van egy olyan természete, hogy kb lehetetlen szépen csinálni, oldalra meg fog törni a tested, mert eldőlnél, nézd csak meg a videókat a neten, vagy nagyon széles terpeszben csinálják, vagy rondán.
Én sokkal jobbnak tartom a támaszmérlegben karhajlítást, illetve Christopher Sommer progresszióját a támaszmérleghez meg a fekvőkhöz. Rettenetesen erősnek kell lenni hozzá, hogy meg tudd csinálni, erősebbnek, mint az egykezeshez, illetve egy roppant elegáns, szép elem a támaszmérleg. Sommer azt mondja, hogy azok a tornászai, akik képesek erre, szinte mind a testsúlyuk duplájával nyomnak fekve, ami azért nem piskóta. -
robekri
addikt
válasz Bannani #7692 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Na holnap pontosan letesztelem, hogy mennyi fekvő megy, csinálok videót aztán majd jöhet a pro és kontra
Kollégám ma kérdezte, h mennyi szűk megy, lenyomtam neki 10 db-ot, de kemény volt. (de szerintem gyorsan csináltam és nem teljesen szabályosan)
Nem kell azért sajnálni, annyiból jó a könyv, hogy rávilágít a süllyesztőben lévő alap gyakorlatokkal is miket lehet elérni.
-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!
-
kolosanyi
veterán
válasz Bannani #7729 üzenetére
Ilyen voltam télen: [link]. Azóta nagy változás nincs, a vállam és a hátam szemmel láthatóan fejlődött, illetve az alkarom is jobb lett, de nem ez mozgat. A relatív erőt akarom fejleszteni, annak rendelek alá mindent. Before kép nincs.
(#7736) Woodslave
Szerintem meg kevesebbre van szükségünk. A koxtól sokkal intenzívebb edzésterhelést vagy képes elviselni, ez naturálban nem megy. Ezt továbbgondolva úgy vélem, hogy kevesebb fehérje kell a regenerálódáshoz, valamint az izomépítéshez, mint szteroidokkal.A gyűrűzéstől meg lehet durván izmos, főleg erős az ember. Nézd meg az összes "old school" erősembert és "testépítőt", mind abban hitt, hogy a szertorna jellegű és a súlyzós edzés kombinációja az igazi, a legtöbbjüktől lehetett mérlegszerű tartásokat, kézállásokat, gyűrű gyakorlatokat látni amellett, hogy súlyt emeltek. Ez pont ide kapcsolódik.
Egyébként egyszer tényleg ki kéne próbálnod ezt a fajta edzést. Én csak pozitív hatásait tapasztalom, pedig június eleje óta csinálom csak.
-
robekri
addikt
válasz Bannani #7756 üzenetére
Egykeként nem szeretek fekve nyomni, mivel még át kell hegeszteni majd a tartó rudat is, mert pont becsípi a fogásnál kezed ahogy rakod le a súlyt!! JEEAH!!!
-Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!
-
sotetlovag97
tag
válasz Bannani #7779 üzenetére
Üdv!
Köszönöm szépen a gyors és lényegre törő válaszodat.
De egy kérdésem lenne, mi az a gyűrű? (bocsi, csak még nagyon kezdő vagyok)Neked is köszönöm a választ, még annyit, hogy a nyújtónak kb. milyen magasnak kell lennie?
Mivel én 17 éves vagyok 185 cm és még (gondolom) nőni fogok.Még annyit kérdeznék, hogy ugye ezeket kültérre szeretném kivitelezni, van valami külön anyag az ilyen szerkezetekre amin ugye gyakorlatokat végeznek?(mondjuk speciális festék stb)
Az az igazán idegesítő, ha valaki baszik válaszolni…
-
emiki6
veterán
válasz Bannani #7812 üzenetére
Egyszer kétszer én is repültem már valahogy, azok voltak a kedvenc álmaim. Várjá, egyszer úsztam a levegőbe és úgy repültem.
Vidéki (borozgatós) rokon mesélte: "Egyik este fekszem az ágyamban ... aztán erős fény jön be az ablakon ... felemelkedek az ágyból, akkor már tudtam, hogy el akarnak vinni az ufók ... kétségbeesetten mondom nekik, hogy ne vigyetek el! Holnap fuvar van!"
-
emiki6
veterán
válasz Bannani #7854 üzenetére
Én azt mondom egy hét simán kimaradhat ilyen esetben. Nem csak valószínűbb a teljes gyógyulás, de sokszor még jobban is megy az edzés 1 hét pihenés után.
-
westcoastog
veterán
válasz Bannani #7927 üzenetére
Nem a hasam, hanem a gerincem, deréktájt, meg kicsit följebb, érzem hogy kapja a terhelést csak nem tudom úgy jó e.
30kiló nem nagy súly, nem azzal van a gond hogy nem bírom el, többet is elbírnék simán, csak érzem a hátamban a dolgot.(#7928) duo
A problémáimat felismerem, csak a megoldásaikat kell kidolgoznom.[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz Bannani #7955 üzenetére
Nem tudom, hogy neked mi a célod, de a súlyos edzéssel nem hiszem, hogy sokkal izmosab lehetsz kox nélkül, de mondom, nekem bőven elég az a fizikum, amit ez a sport adhat. Pláne hogy nem csak a kinézet a cél.
-
kolosanyi
veterán
válasz Bannani #7955 üzenetére
Pár kérdés:
1) Miért nem hiszed el, hogy nem mindenkinek az a célja, hogy minél izmosabb legyen?
2) Ki mondta, hogy súlyzóval nem szabad edzeni? Jó, pólvéd, de ő egyrészt nem létezik, másrészt marhaság az egész. A tornászok előszeretettel használnak súlyzót, gumiszalagot az eséseikhez, persze nem fekvenyomnak, meg 200 kilóval felhúznak, hanem az ő gyakorlataikhoz, kiegészítő jelleggel alkalmazzák.
3) Ha nem érdekel ez a sport, minek vagy itt? Lehet gúnyolódni a saját súlyos edzésen, de próbálj megfogni egy keresztet a gyűrűn, majd meglátod, mennyire érdemes. (Inkább ne próbáld meg, mert megsérülsz.) Vagy csak egy lassú, kontrollált abcúgot csinálj, amit még nem is pontoznak, ez ahhoz kell, hogy stabil támasz helyzetbe kerülj a szeren és megkezdhesd a gyakorlatod. Valószínű, hogy nem fog menni, hiába "izom", meg "gyúrás".
-
kolosanyi
veterán
válasz Bannani #7970 üzenetére
Akkor viszont félreértettelek, bocsánat. Hogy mit lehet elérni a saját súlyos edzéssel az igencsak megfoghatatlan dolog, ezernyi változó van az egyenletben. Ki mennyire reagál jól az erőedzésre, mennyit edz, hogyan táplálkozik, mennyire sérülékeny és a többi és a többi. Ha azokat a tornászokat vesszük alapul, akiket az olimpián látni, akkor a rossz mintavételezés miatt rossz következtetést fogunk levonni, de ugyanez igaz a súlyzós edzésre és a testépítőkre is. A legtöbb profi sportban alkalmaznak súlyzós edzéseket az erőnlét javítására. Még a focistákra is igaz ez, pedig ők aztán tényleg nem kigyúrt állatok, de hátráltatná is őket. Cserébe - és most a komoly focistákról beszélek, nem a hazai megye 3-ról - elképesztő állóképességük van, illetve rendkívül robbanékonyak. Nyilván, ez kell az ő sportjukhoz.
Na mindegy, mindenki azt csinál, amit szeret. A saját súlyos gyakorlatokkal szerintem semmi gond nincs, komoly fizikumot lehet elérni vele. Nyilván az alapból vékonyabb alkatú emberek nem lesznek olyanok, mint Hulk, de ők semmitől se lesznek. Illetve a szteroidoktól talán, de ez másik témakör.
Hogy mit lehet elérni a torna elemekkel annak, aki későn kezdi? Nos ez egy sokváltozós dolog, de példának őt tudom felhozni. Nem gyerekként kezdte, de elég komoly dolgokat tud csinálni (azóta meg még inkább). Mindezt úgy, hogy kifejezetten nem tornász alkat, mivel magas. Persze ő más, mint én, én nagyobb és nehezebb is vagyok, de ettől függetlenül szépen fejlődök azért. Jelenleg ott tartok, hogy a hátsó függőmérleg megvan teljesen (terpeszben vissza is tudom húzni gyertyába), a mellső függőmérleg terpeszben, zászló szintén, támaszmérleg meg zsugorban. A hidam elsőosztályú, ez valamiért nagyon megy, a támasz ülőtartásom meg pocsék, egyáltalán nem megy a gyakorlat. Ezek a statikus elemek, amiket gyakorlok, mellé az egykezes húzódzkodást gyakorlom rendszeresen, nem vagyok már messze tőle. Úgy tippelem, hogy tavaszra meglesz a mellső függőmérleg is, meg a húzódzkodás is, meg talán a támaszmérleg terpeszben, de ezzel nagyon lassan haladok. Utána meg elkezdem a keresztfüggést.
-
westcoastog
veterán
válasz Bannani #7999 üzenetére
Heti 4 nap általában bontva, de utóbbi időben nagyon rosszul összeszedetlenül edzek, pont nemrég beszélgettem kolosanyival lehetséges edzéstervekről, megjött az isteni szikra is.
Enni? Ami van itthon főzve, annyi hogy próbálunk odafigyelni mit rakunk az asztalra kaja címén, cukros/mű rostos üdítők, fölösleges vackok elfelejtve..
Hogy hányszor? Ahányszor éhes vagyok, 4-5 kajálás per nap, néha egy-egy bekapott falat sütemény ami van csinálva néha.
Nem számolom ki a napi adagokat.
165cm/63-66kg között változgatok.(#8000) Buster17
Hol érzed hogy hiba van benne?[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz Bannani #8073 üzenetére
Nekem volt szemölcsöm, bőrgyógyászaton leszedik simán, csak az vált eddig be. Illetve egyszer a nagylábujjamról ledarálta a bicikli kereke véletlenül, az is működött.
RBJ
Jeff Cavaliere erre azt mondja, hogy: "If you want to look like an athlete, you have to train like one of them". -
emiki6
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hálózati / IP kamera
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- Filmvilág