- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Rowon: AXAGON EE35-GTR 3.5 külső merevlemez ház bemutatás
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
westcoastog
veterán
válasz
westcoastog #1374 üzenetére
(#1399) brownus
Jaj sajátomra nyomtam választ.megnézegettem, minden napra van beosztva neked valami, nem rossz így sem. Mondjuk szerintem maradok egyelőre a heti 3sw-nél + mindennapi 2,5kilométer kocogásnál.
Így minden izomcsoportod megtud pihenni megfelelően? -
brownus
veterán
válasz
westcoastog #1374 üzenetére
és? hogy tetszik, mit szólsz hozzá, szívesen fogadok bármiféle kritikát, tanácsot!
-
Dumas
csendes tag
válasz
zsolthee #1396 üzenetére
Erről én is hallottam, már amikor a reklámot láttam húztam a számat 15 perc flabélos= 60 perc edzés
Kicsit fura volt. A logikát még látom is benne, hogy mivel kibillent az egyensúlyodból az izmok folyamatosan mozognak, de akkor is túlzásnak tartottam. Aztán jöttek a fórumokon a teszterek, akik használták. 99%-ban negatívum
(A maradék 1% pedig mást is csinál mellette, de úgy érzik a flab segít mellette). Na mondom még egy "csodaszernek" off.
-
zsolthee
senior tag
válasz
Rabbitf_24 #1392 üzenetére
Szia!
Elég ha 3 szériát csinálsz annyi ismétléssel ami még nem fáraszt ki. (marad még némi erőd a végére)
pl: 3x4. Aztán fokozatosan lehet növelni az ismétlésszámot ahogy erősödsz, fogysz. Utána beindul a gépezet.Ha az étrended rendben van, akkor beindul a fogyás mindenképp.
(#1393) Dumas
Az előbbi mondat szerintem erre is igaz. Ha egy kicsit odafigyelünk az étrendre és rendszeresen mozgunk, biztosan lesz eredménye. Persze nem 1-2 hónaptól kell csodákat várni,de már néha annak a kis időnek is szemmel látható az eredménye. Kitartóan csináljuk azt amit szeretnénk. Legyen az sw, tánc, futás bármi. A test alkalmazkodik. Csak sok a hülye reklám, az ne lenne.
Kedvencem a múltkor hallottam a rádióban: "Mindenki szeretne karcsú, izmos testet.Mindenki vágyik a jó kondícióra.Mindezt gyorsan akarjuk elérni.Kevés időt ráfordítva. Lehetőleg könnyedén. FLABéLOS.
Ennél jobb ötletünk nincsen."
" használatához nem kell akaraterő. Kényelmes, akár a tévé előtt is használhatja. Csak rááll, és a gép mozgatja."
Esetleg az ízületeken meg a koordinációs képességen javíthat, de a vibrációtól miért lenne izmos a tested és miért javulna a kondi? Ekkora nagy ....-got...Több rokonnak is mondtam, hogy tényleg mennyire jó ez a sw, Lehet hogy segíteni a hátfájásán megerősödnének kicsit az izmai. Azt mondja: öreg vagyok én már ahhoz. 40 évesen? Na, ne! Pont ez volt az egyik fő motivációm egyébként amiért elkezdtem az egészet csinálni. Nem hiszem el, hogy 10-20 év múlva majd nekem is úgy kell mászkálnom mint egy kérdőjel. Biztos, hogy nem. Erről gondoskodok.
Mindegy volt, hogy idősebbnek, fiatalabbnak, karcsúnak vagy dundibbnak mondtam, csak legyintettek. Pedig a könyvben lévő legelső gyakorlatok pont ilyen célt szolgálnak. Aki elolvasta az elejét is a Fegyencedzés első kötetének az eljét az tudja, hogy akár rehabilitációs gyakorlatnak tökéletesek.Bocs a sok OFF-ért
-
Ygg
senior tag
Nekem van egy haverom, kb. heti 5x jár zumbázni, és nagyon lefogyott vele.
Ő is mondja, hogy az elején ő is röhögött rajta, hogy férfiatlan, csak azért ment oda, mert egy csaj hívta, akit be akart cserkészni.
Viszont miután észrevette, hogy használ, úgy döntött, lesz@rja az előítéleteket, és csinálja, mert neki jót tesz.
Szerintem igaza van.
Persze minden ember más és más.
Meg azt mondják, az étrend 60%, 20% csak az edzés, a többi meg genetika, külső hatások, etc.
Nem tudom, hogy ez pontosan így van-e, de hogy a kaján sok múlik, az tuti. -
Dumas
csendes tag
Lenne egy kérdésem. Nem biztos, hogy ide való, de most szerintem belefér, hiszen saját testsúlyos edzés az is részben
A Zumbáról több helyen olvastam, hogy nem jó fogyókúrás mozgás, meg nem alakformálós stb stb. Miért? Hiszen leizzadsz, a pulzusod az egekben, mozogsz, stb. Akkor miért nem? Egyáltalán tényleg nem?
(Mielőtt nagyon röhögnétek, nem én járok Zumbázni
Barátnőm, én csak (túl) sokat olvasok, és az ilyenek is a szemem elé kerülnek
)
-
Rabbitf_24
addikt
Lenne egy kérdésem tolódzkodással kapcsolatban.
A könyv nem ír róla semmit, azért lennék kíváncsi a tapasztalatokra.
Jelenleg 3-4-5-4-3 darabot csinálok a gyakorlatból. Ez így jó? Vagy csináljak inkább 5x4-et?A diéta miatt (főleg, mivel 20g alatt van a ch-m egy napra) nem igazán tudok túllépni a fekvőtámasz és guggolás lépéseknél. Ha ch feltöltés nap van, akkor megtáltosodok, akkor mennek olyan dolgok is, amik alapból nem. Ha a célom a fogyás, akkor nem baj, ha pl megragadok a guggolás szűken nevű gyakorlatnál? Ugyanez a kérdés a fekvőtámasznál, hogy megmaradnék a szűk és a normál fekvőnél?
-
Bóti
senior tag
válasz
Oppenheimer #1389 üzenetére
Én is kukkoltam Erzsébeten.. kapufa..
-
westcoastog
veterán
válasz
Oppenheimer #1389 üzenetére
Aha az más..:/
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
westcoastog #1388 üzenetére
Nekem inkább 10-15km távolságra vannak, és nem kellemes vidéki utakon kell tekerni, hanem mocsokban, füstben és autók mellett. A Rio helyén épülő nekem azért lenne jó, mert a sulim ott van 1 köpésre.
-
westcoastog
veterán
válasz
Oppenheimer #1386 üzenetére
mennyire vannak messzi azok a parkok? Én általában ha megyek edzeni betekerek faluból városba, az 8 kilométer, de nem zavar, járj el bringával edzeni.
-
Oppenheimer
nagyúr
Sajnos kifutottam a szerkesztési időből. Erről tud valaki valamit?
-
Oppenheimer
nagyúr
Sziasztok! Pesterzsébeten/Soroksáron ismer valaki régi típusú játszóteret, vagy esetleg rendes kiépített parkot, ahol lehet edzeni? Az a baj, hogy innen minden park nagyon messze van, ami a parkkeresőn fent van, és ha már komolyabban belelendülök a dologba, akkor az itthoni húzódzkodóm nem fog megfelelni a célnak.
-
asde3
csendes tag
Sziasztok! Aki hétvégén Siófokon volt az találkozhatott az ország street workout csapatával. Én is ott voltam. Egyébként vissza olvastam lesz országos találkozó, aki kedvet kap hozzá menjen! Mi megyünk, egyébként a harmadik lesz! (https://www.facebook.com/pages/HunBars/137554496314678) (hunbars.com,street-workout.hu)
üdv nekte -
Zoo123
senior tag
válasz
psycroptic #1379 üzenetére
Ha "kattog" a derekad az a meszesedéstől lehet, mindig óvatosan és alaposan melegíts be derékra (törzskörzés/hajlítás oldalra, előre-hátra) úgy kevésbé kattog
-
Zoo123
senior tag
válasz
psycroptic #1370 üzenetére
Nekem lábemelésnél mindig a csípőm adja be a kulcsot, hát alsó része, fenék fölött az első 4-5 csigolya.
Nem hiszem hogy valamit szarul csinálsz, csak az a rész a "gyenge láncszem".
Orvosold az érintett terület "megerősítésével", én a következő gyakit végzem: hason fekve nyújtott kar, nyújtott láb földről felemel visszaenged, de ugyanúgy jó lehet az is ha ráhasalsz az asztalra úgy hogy deréktól fölfelé lelógsz (valaki ráül a lábadra hogy ne ess le) és leengeded magad (derék hajlik 90 fokba) majd felhúzod magad a hátizmok segítségével vízszintesbe majd ezt ismétled. -
anorche1
őstag
Inni mit szabad edzés előtt/közben/után? Hideget meleget? Cukrosat? Szén savasat? Vagy sima vizet? Esetleg tejet?
Reggel szoktam edzeni, felkelés után egy fél órás kutya sétáltatás után. Ilyenkor egyáltalán nem vagyok éhes, és nem is tudok egy falatot sem lenyomni a torkomon. Edzés után viszont megjön az étvágy. ez mekkor gond, hogy után eszek, és nem előtte? -
Hangm4n
tag
-
brownus
veterán
válasz
westcoastog #1371 üzenetére
Kapnod kellett egy emailt az adatlapodon levo cimedre
View joggalMost uton vagyok de este beteszem dropboxba es belinkelem. Akkor latja majd mindenki...
-
psycroptic
őstag
Lábemelésnél szarul csinálok valamit, hogy a combtőnél/lágyéknál hamarabb elfogy az erő, mint a böndőmnél? Harmadik lépésnél járok, de eddig is mindíg azok az izmok/inak hátráltattak benne, mint a hasam.
-
Dumas
csendes tag
válasz
brownus #1358 üzenetére
Engem érdekelne egy faja edzésterv
Én most úgy csinálom, hogy
H & Cs : fekvő, lábfelhúzás, híd
K & P : Húzódzkodás,guggolás,kézenállás
+ Láncütés, meg kocogás minden hétköznap (Kivéve a múlt héten, nekem túl meleg volt. Úgy tűnik én gyenge vagyok) Mondjuk a kocogás csak módjával, mert még mindig térdgyilkos lenne számomra.
A kajálásokkal nem vagyok még kibékülve mindig
Egyszerűen nem tudok olyat találni, amit követni is tudnék a napirend mellett
-
brownus
veterán
válasz
westcoastog #1362 üzenetére
ok, sharelve
-
Bóti
senior tag
Öcsééééém...
Ma kicsáráztam magam...
2. szinten (kivétel fekvő, abból normál) mindenből 18x2..30 fok a lakásban..cirka fél óra.. Remegnek a karjaim, meg még most is izzadok, pedig már le is fürödtem..
westcoasog én úgy csinálom, hogy 4 nap edzés (H,Sz,P,Sz), 3 pihi, és minden gyakorlatot megcsinálok.
Szvsz ha úgy csinálod, ahogy írtad, akkor hetente mozgatsz át 1-1 izomcsoportot=>kevésbé fejlődsz. De ez csak szubjektív vélemény.
Viszont az L tartásod patent. -
dokee78
félisten
Ezt a Creatint kaptam.
3 grammot bekavarok pl. ? mennyiségű tejbe és megiszom 3 alkalommal/nap?
Mennyi tejbe? -
brownus
veterán
válasz
westcoastog #1350 üzenetére
ha érdekel megosztom (googledocs) veled az edzés tervemet, bár ebben az izzasztó melegben nem járok futni, meg az edzések intenzitása is alacsony
nyár van; fesztiválok, nyaralás, és sok hideg sör
-
westcoastog
veterán
Fél 4-kor csüccs biciklire aztán irány edzeni.
-
kk831228
addikt
Na ők voltak csak sajnos nem láttam a bemutatót...
:HUN-BARS
Ja és volt még G-flex. Az se lehet rossz...
Madár is ott boxolgatott.
-
kk831228
addikt
Üdv!! Voltam hétvégém Siófokon strandon. Pont jókor mert ,valami gyúrós nap volt.
Óriási bijótek táblák meg ilyesmi.
Volt crossfight verseny , fekvenyomás, és a végére láttam hogy volt sw húzodzkodó korlát is amiek nem tudom mi a pontos elnevezése.
Volt egy srác a sw korláton elég jól kennte.
kihallgattam mondta ott valakinek hogy 2 éve csinálja, előtte meg súlyzózott. Csinálnom kell itthonra is valami korlátot
Dokee78 Nem ott kaptad te is a creatint??
Kaptak ajándékot a versenyzők gondolom ilyesmit ajánlott fel a bijótek...
-
Wa2x_
veterán
válasz
Rabbitf_24 #1351 üzenetére
Szerintem az ország minden részéről vagyunk, elég nehéz lenne összehozni, hogy mindenki oda- és ráérjen. Na meg hol lenne?
-
westcoastog
veterán
Felkéne osztani az edzésemet hogy legyen benne egy kis rendszer, nem pedig elmegyek és mindhárom nap ugyanazokat csinálom és ugyanúgy, úgy jó lenne hogy: Hétfő-Húzódzkodások, fekvőtámaszok, tolódzkodás
Szerda - lábemelések, gyakorlatok hasra, meg híd, Péntek meg nem tudom mit csinálhatnék, mondjuk guggolások, 1 lábas, meg mellé még mit lehetne? Csak ugye érdemes lenne nem mindig ugyanazt csinálni meg a megdolgoztatott izmoknak adni egy nagy pihenőt mindig. Majdnem mindennap van kocogás 2 kilométer kb, egyelőre ennyit bírunk.Majd ebbe iktatok be sprinteléseket is.
Meg valamikor majd súlyzós edzéseket is beakarok iktatni, csak mikor hogyha így 3 nap alatt megvan a saját testsúlyos? Itt a faluban a konditerem meg pont hétfő-szerda-pénteki napokon van nyitva.. -
Wa2x_
veterán
válasz
Rabbitf_24 #1348 üzenetére
Gratulálok!
Csak így tovább!
-
Rabbitf_24
addikt
Óriási élmény volt, hogy sikerült 5x1 felhúzást csinálni a saját súlyommal! A tolódzkodásból is megy már 5x3, 50 nappal ezelőtt még lógni / tartani se tudtam magamat, mondjuk azóta leadtam majdnem 14 kilót. Kitartást minden fórumozónak, nincs lehetetlen.
-
Dumas
csendes tag
válasz
dokee78 #1340 üzenetére
Jól tolja a kis csaj
Mondjuk neki annyival előnyösebb, hogy pl fele annyi súlyt kell megmozgatnia mint pl nekem
Meg különben is, a minyonok azért jobban tolják.
És a végére még egy (számomra) jó hír
Egy lukkal beljebb sikerült vennem az övem, a karom pedig láthatóan erősödött
Talán mégis van értelme folytatnom a dolgokat
-
dokee78
félisten
Nem tudjátok,a Creatint edzésnapokon kell szedni vagy minden nap?
Nem fogom szedni,csak kaptam egy dobozzal gondolom felszedem. -
dokee78
félisten
Nem semmi kiscsaj,aki még nem látta volna.
-
koshmar
addikt
válasz
westcoastog #1334 üzenetére
Vádlim nagyobb.
De amúgy jól haladsz.
-
Ygg
senior tag
válasz
Gratula!
-
dokee78
félisten
válasz
Gratula!
-
kk831228
addikt
válasz
like!!!
jó a has!!
-
Hangm4n
tag
Nem kell szent írásként kezelni a könyvet. Ez csak egy útmutató a kezdetekhez. Érdemes a gyakorlatokat több verzióját is kipróbálni, hogy minél több izmot megdolgoztass és változatosabbá tedd az edzést.
-
dokee78
félisten
Térdemelés fekvésbent csinálom attól nem jöhet elő sérv ugye?
Nincs sérvem,csak érdekel kialakulhat-e. -
Dumas
csendes tag
Fegyencedzésnél, a guggolásos résznél, ha kihagyom az első részt, és a másodikkal kezdem inkább, az nagyon nagy gáz? Esetleg tudtok valamit ami helyettesítheti az első gyertyás részt?
-
koshmar
addikt
válasz
westcoastog #1320 üzenetére
Ha elcsap egy kamuion, akkor nem feltétlenül te voltál a hülye...
-
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #1320 üzenetére
hát igen ezért nem ülök motorra.
.elég a bmw.
.aznem 5 sec alatt gyorsul 100ra.milyen ámokfutások lennének...
-
westcoastog
veterán
válasz
dragonfx #1317 üzenetére
És ez nyilván való hogy edzés előtt be kell melegíteni és hogy aki nem edz az ne kezdjen hirtelen durr bele semmit.
Ez kb olyan mint hogy könnyű meghalni motoron, igen aki hülye és rosszul csinálja biztos, ez is, ha valaki hülyén csinálja könnyen meghúzhatja bármijét, vagy érheti más baleset -
dokee78
félisten
Akkor kipróbálom napi kétszer:
Ugyanazt kb reggel 8-9 és este 8-9.
Viszont ha pl délutános vagyok (14-22-ig),így nem tudok pihenni,mert fizikai munkát végzek.
Tehát az egyik edzés munkába esik pont.Hétfő:
Fekvőtámasz előre dőlve
TérdfelhúzásFekvőtámasz előre dőlve
TérdfelhúzásKedd:
Vízszintes húzás
Bicska guggolásVízszintes húzás
Bicska guggolásSzerda:
PihenőCsütörtök:
Fekvőtámasz előre dőlve
TérdfelhúzásFekvőtámasz előre dőlve
TérdfelhúzásPéntek:
Vítszintes húzás
Bicska guggolásVízszintes húzás
Bicska guggolás -
dragonfx
veterán
válasz
westcoastog #1316 üzenetére
melegités nélkül halál...meg aki neme dz sportol valamit és csak durr bele elkjezdi
-
dragonfx
veterán
multkor voltunk egy ilyen calisztenuik pláyn a kenesei strandon hát azért durván odarak az izóületeknek aki nem edzett tuti sérülés.
szerintme mindenki probálja meg a jo oreg kötélremászást....
én felmentem 1x függeszkedve a probaképp azt hittem leszakad a karom....jo nem ártott volna előtte melegiteni -
anorche1
őstag
Sziasztok!
Edzés után a hideg zuhany árt valamit? Vagy nem baj hogy így az izmok nagyon gyorsan lehülnek?
-
Wa2x_
veterán
válasz
dokee78 #1303 üzenetére
Nem tudom te hol tartasz, de nem túl nehéz gyakik ezek, simán el lehet végezni 2x egy nap. Főleg itt az elején, de a későbbi 10-15 ismétlésszámú gyakik sem hiszem, hogy nagyon megmozgatnának, attól függetlenül, hogy nehezebbek jóval.
De igen, az egy az ajánlott a könyv szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Brave
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Parkside szerszám kibeszélő
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Elektromos autók - motorok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest