- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
-
RBJ
addikt
Na letudtam az edzést. Amilyen bágyadtam mentem oda, menetközbe olyan pulzálás fogott el majd szétrepedtem.
Érdekes hiába a plusz kg ugyanolyan, sőt még erősebbnek éreztem magam.
Igaz ma mell nap volt toló gyakorlatnál nem jön ki a plusz súly. Na majd holnap hátra, húzódzkodás stb, ott lesz betojás. -
Gaben360
senior tag
No én is beálltam a táborba kezdő fegyencesként.
Szombaton kezdtem,eddig tetszik,de egy csöppet gyengének érzem az első szintet,de az építkezést az alappal kezdjük.Mikor érdemes szintet lépni a középhaladó szintre?1-2hét? -
kolosanyi
veterán
Én meg vonaton vagyok, alig várom, hogy megérkezzek és lenyomjam a mai mell edzést. Olvastam egy tippet a jobb mell koncentrációhoz. Szűkebb támaszt javasolnak (fogást a rúdon), vállszélességűt kb, vagy csak egy picit szélesebbet. Ebben a helyzetben képzeld el, hogy egy doboz van a kezeid között, amit össze akarsz nyomni. Tehát a kulcs momentum, hogy préseld össze a karokat izometrikusan, miközben nyomod. Kipróbáltam már és eszméletlenül megdobta az izom-érzetet, ajánlom mindenkinek.
Ma ezt fogom előadni, csak még azt nem döntöttem el, hogy sima fekvőt csináljak súlyzóval, vagy pókember fekvőt (egykezes nem jó, mert a mellem alig érzem közben, a vállam meg a tricepszem majd szétdurran). Esetleg pókember fekvőt plusz súllyal, ha nagyon hc akarok lenni.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Rabbitf_24 #3391 üzenetére
5x50 a guggolás a 0 lemaradt.
Akkor mindenki visszaállt a rendes kerékvágásba. Komolyan alig vártam már a melót. Legalább valami rendszert visz az ember életébe. Sok volt a szabi.
-
albert8
veterán
válasz
Én is most tudtam e a mai egy részét, még tekerek egy kicsit aztán kész is.
-
Tyer
őstag
válasz
Én is mindjárt indulok a terembe, 6-ra megyek, bö 1 óra sulyzós, és kiprobálom kolosanyi HIIT cardio tippét (most olvastam utána máshol is, és jonak igérkezik)
-
Rabbitf_24
addikt
4kor felkelni ma eléggé kemény volt, de tekerés után az ember büszke magára, hogy na megcsináltad te "barom".
Most végeztem itthon a rendes edzéssel 15x szűk, 15x normál és 15x széles fekvő egymás után mindez 5 körben meg 5x5 sima guggolás, most már remegő lábbal várom a holnap hajnalt...
-
RBJ
addikt
Időben feküdtem amúgy tegnap is 22.00 kor már szundi volt de valahogy tényleg ellustul az ember.
Nem is értem sokan hogyan tudnak otthon tespedni hónapokat, éveket.
Azért nagy kilengés tud nálam lenni súly terén. Nyáron olyan 92-93-94 télen most 95-96 erre meg beiglis hét után 99. -
RBJ
addikt
Teljesen magam alatt vagyok ma, a két hét szabadság és zaba sok pc előtt ülés, semmitevés olyan lagymataggá tett, hogy csak néztem. Ma 5 kávét ittam mintha semmi nem lett volna.
Nehéz lesz a napi kerékvágásba visszazökkeni az biztos.
Most filózok, hogy edzek ne edzek de nem hagyom ki.
Lehet a korán kelés ölt meg mert egész évben olyan hajnal 4.30 körül szoktam kelni, így hogy szabi volt volt, hogy 7-9 ig aludtam. Na ehhez hozzászoktam és a mai 5:30 kellés megölt szó szerint. -
RBJ
addikt
Na ráálltam a mérlegre, Karácsonytól ezidáig, hála a szabadságnak is, pedig edzettem ugyanúgy + 4-5 Kg.
De nem látom magamon a pluszt. Belső hízás? sok víz? -
kolosanyi
veterán
-
kolosanyi
veterán
válasz
Tomi_Sci #3378 üzenetére
Közben már kifutottam a szerkesztésből. Szóval igen, egyetértek amúgy, szerintem se ideális lakásba egy ilyen állványzat. Valóban sokkal ésszerűbb megoldás egy gyűrű beszerelése, kicsi, kompakt és nincs olyan saját testsúlyos erősítő gyakorlat, amit ne tudnál vele megcsinálni, nyilván ameddig a belmagasság engedi.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Tomi_Sci #3378 üzenetére
PVC-ből én max tolódzkodó állványt csinálnék, ott viszonylag rövid elemek kellenek csak, de azt se így tervezném meg. A videókon, képeken látható eszközök statikailag mind hibásak, azonban ha raksz bele plusz alátámasztási pontokat, akkor elvileg egy vastagabb falú PVC cső el kell, hogy bírjon egy embert. Afféle rácsos tartót érdemes elképzelni.
-
Tomi_Sci
őstag
Köszi. Ránézésre az összes itthoni webshop ugyanazt a noname gyűrűt árulja, nincs sok választási lehetőség
(#3367) kolosanyi: PVC-ből ez kész életveszély, de mondjuk rézcsövekből még működhetne is. De ennyi erővel akár lehet is egyet hegeszteni. Ismerős, helyi alufelnis stb. pár ezresért megcsinálja ha van anyag. Ehhez egy dolog kell, rengeteg hely
Szerintem nekem úgy lesz a gyűrű, mint a fegyences linken, azaz láncon lóg majd, mert szeretném állítani a magasságát.
Szerk: Na ez biztos bírná a strapát
-
kolosanyi
veterán
válasz
Gaben360 #3374 üzenetére
Lokális zsírégetés nem létezik. Ha zsírt akarsz leadni, akkor csökkentsd a kalóriabevitelt az elégetett mennyiség alá, ha izmosodni, akkor növeld. Ennyire egyszerű. Mellé persze kell olyan mozgásforma is, ami elősegíti a zsírégetést (hosszú elnyújtott aerob, vagy pedig HIT jellegű). A kettő együtt nagyon nehezen megy, rendkívül lassú és hosszadalmas folyamat, de nem viseli úgy meg a szervezetet, mint a tömegelés-diétázás ciklusok váltakozása.
-
bagyulajuve
addikt
no tegnap megjött a gumicső: 2 darabban érkezett, egy rövidebb és egy hosszabb
fekvőtámaszokhoz használtam és 2 félbe hajtottam, sokat nehezített rajta, csináltam bicepsz gyakorlatokat is vele, volt amikor 3-ba hajtottam, azért ott már volt ellenállásmég szoknom kell, de idővel majd ráérzek a használatára
ma pihi nap lesz
amúgy a terv egyelőre az, hogy heti 5 edzésem lesz: 3 erősítő jellegű és 2 HIIT, közben visszaállok a majdnem "paleo" diétára (csak edzés után lesz rizses étkezés és a tejsavófehérje por is marad)Gaben360: a vállízülettel ne viccelj, ne terheld, és szedj ízületvédőket is, nekem nagyon sokat segítettek
-
kolosanyi
veterán
válasz
Gaben360 #3371 üzenetére
Az első pár lépés korrekciós programnak tökéletes, illetve azoknak, akik eddig semmit nem sportoltak. Aki más sportágaktól jött át és gyakorolja az alap saját súlyos/súlyzós stb. erősítítő gyakorlatokat, teljesen felesleges az elején kezdeni. Mivel neked fáj a vállad, érdemes tényleg kis ellenállással dolgozni, tehát az első lépésektől csinálni. Amíg a rendes fekvőig, húzódzkodásig, a gyakorlatok normál variánsáig el nem jutsz, erőben és izomban nem sokat fogsz fejlődni (ez egyébkéntis úgy 70 százalékban a kajáláson múlik), viszont neked az elsődleges cél a váll rendberakása most. A fegyenc mellé ajánlott felkeresni egy gyógytornászt és az ő általa összerakott korrekciós programot csinálni, amíg helyre nem jössz. Esetleg még eszköz, ami hasznos lehet neked a gumiszalag, könnyű medicinlabdák, gimnasztikai labda, persze csak akkor érnek valamit, ha használja is őket az ember.
-
Gaben360
senior tag
Sziasztok!
A fegyencedzést szeretném elkezdeni,még ma.
Az lenne a kérdésem,hogy a legelső szint nem kevés kezdésnek?
Tavaly edzettem itthon súlyokkal,de abbamaradt időhiány miatt,pedig volt látszata a dolognak.
A másik amiért abbahagytam,a vállam odavan,főleg a bal,nem is tudtam normálisan megedzeni.
Ez a fegyencedzés elvileg ezen is segít,legalább is ahogy a könyvet olvasgattam.
Ha mindenképp ajánlott a legelején kezdeni,akkor meddig érdemes,vagy kell az 1-es szintet csinálni?
A súlyomból kéne egy kicsit leadjak,de az elsődleges cél az izomfejlődés lenne.
A súlyom jelenleg 73kg 170cm magassághoz.
Most az ünnepi szezonban biztos szedtem magamra,ősszel 70kg alatt voltam 75kg után,mielőtt tavaly nekiláttam itthon edzegetni. -
kolosanyi
veterán
Csak azért gondoltam, mert 100 kg volt odaírva, de akkor ezekszerint az téves info.
Egyébként én elégedett vagyok az önmegtartóztató rúddal, eddig jól szuperál. Másnak is ajánlom, aki nehezebb és szeretne otthon húzódzkodni. Tolódzkodás az egyszerűbb, akár székeken is megy.
-----------------------------
Bátrak és könnyűen megépíthetik ezt is. Elég félelmetesen néz ki.
--------------------------
Szerintetek a Multitrainer Spartan milyen lehet. Egy ideje kölcsönkaptam egy GFlexet, de már vissza kéne adnom, helyette kell majd valami hasonló. Gondolkodom ezen, de lehet inkább csinálok magamnak egy csigásat.
-
Zoo123
senior tag
válasz
kolosanyi #3365 üzenetére
Csak az egyik gyűrűn lógva sincs gond (90Kg vagyok), az legalább 180 Kg terhelhetőség a két gyűrűre, annyira "nagy" még te sem vagy!
El fog az bírni, én mondom.
Egyébként minimálisan nyúlik csak a kötél, (0kg-->100kg) összesen 1-2cm-t talán, de húzódzkodás közben nem érzem hogy nyúlna!Csak átfűzöl egy erős rudat a gyűrűt tartó kötélen (ott ahol a gyűrű van felfűzve, egyenesen át a hurkon) és voila: máris lehet szűken-nagyon szélesen húzódzkodni.
-
kolosanyi
veterán
Szóval ma lábaztam, nem voltam buzi.
Guggolás:
Testsúly: 10
Elől terhelt (8 kg): 10
Zárt lábas: 10
Melegítés vége (természetesen jumping jack és gimnasztika volt hozzá)
Fél egylábas: 13, 11 (jobb, bal) - 11, 11 - 8, 8 (bukásig)
Lábhajlítás gimnasztikai labdán:
Egylábas: 10, 10
Kétlábas: 20
Egylábas: 6, 4
Kétlábas: 7 (mindegyik bukásig ment, a végén nagyon vége lett a hajlítóknak)
Bolgár guggolás + 8 kg terheléssel:
3* 10, 10 (bukásig)
Ugrókötél + egylábas vádli pihenés nélkül
4*30 sec + 10-8-6-5 (bukásig ez is)Ég a lábam és úgy megyek, mint aki beszart. Megint...
(#3359) Tomi_Sci
Ez segíthet. -
Tomi_Sci
őstag
Nem adom fel az otthoni húzódzkodást, a Lidl-s rúdról letettem, most gyűrű felé kacsintgatok.
Használ valaki lakásban, plafonba fúrtat? Panelban lakom, ha a befúrásnál nem dől össze a lépcsőház, akkor szerintem nincs az a gyakrolat amivel onnan kirántom a tiplit. Helyem nem igazán van, főleg belmagasság tekintetében, de planche talán még pont beleférne. (ha tudnék) Amúgy csak húzódzkodás, lábemelés, tolódzkodás menne.
Milyen gyűrűt ajánlotok? Cél a költséghatékonyság, nem véletlen edzek itthon -
brownus
veterán
üdv,
megvolt az év első edzése, kellett két nap a regenerálódáshoz….
köredzés; guggolás-fekvő-húz-lábemelés: 10*10 volt a gól, de ennyi most nem ment ki 20mp szünetekkel, több pihenés kellett volna. a végén ászanák, plank és nyújtás. ~ 1 óra volt
hulla vagyok! -
kolosanyi
veterán
válasz
kk831228 #3350 üzenetére
Tényleg jól magyaráz a videókban és jól is néz ki. Egész jó száraz tömeget épített, erőben se rossz, az állóképessége meg kiemelkedő. Mellette persze jó üzletember, a saját termékeit tolja az arcodba lépten nyomon, de nem muszáj vásárolnod tőle, a tippeket anélkül is megfogadhatod.
-
kk831228
addikt
válasz
kolosanyi #3328 üzenetére
Képzeld tegnap este még nézegettem youtube-on edzős videókat. Találtam egyet ami megtetszett elég jól nézett ki benne (alkatilag)
a srác is. Utána még kerestem tőle videókat pl magyarázta a húzódzkodást is stb... Eszembej jutott hogy írtál valakit nem rég ,hogy nézegetted a videóit és megtetszett. Mondom megnézem már hogy kiről van szó, és hát pont erről a Jeff Cavalier-ről írtál Te is!!
Azért vannak véletlenek...
-
kolosanyi
veterán
válasz
bagyulajuve #3346 üzenetére
Szerintem a több, mint 3 méteres szalag hosszú lesz még úgy is, legalábbis nekem úgy tűnik. Aztán majd kialakul, hogy neked mi a kényelmes.
(#3347) petipetya
Tényleges bukás, mikor az adott gyakorlatban el se bírod indítani a mozdulatot, tulajdonképpen a végletekig kimeríted az izmaid. Na ez azért állandó jelleggel kerülendő, pláne ezen túl edzeni (vetkőző sorozatokkal például), mert könnyen olyan terhelést adhat, ami naturálban már sok. Azonban ha nem elegendő a terhelés, akkor meg hiábavaló az edzés, szóval a "meddig érdemes elmenni" kérdés megválaszolása nem egyszerű. Nekem az válik be, hogy az intenzitást növelem kicsit, a volument csökkentem és a sorozatokban addig megyek, amíg teljesen kontrollálni tudom a megmozgatott súlyt (legyen az saját súly, vagy épp vas). Ha a negatív szakasz gyorsul, akkor jó eséllyel ez megtörtént. Példákét a fekvőt hozom fel, ha nem szépen, leereszted magad a padlóra, hanem már "belezuhansz a gyakorlatba", akkor ott ér véget. Ha ez megvan, akkor annyi a dolga az embernek, hogy eldönti, elsősorban tömeget, erőt akar, vagy valahol a kettő között, netán más célja van-e. Utána úgy kell belőni a terhelést, hogy a kitűzött célnak megfelelő ismétlésszám tartományban következzen be az, amiről az előbb beszéltem, ez nem könnyű, tapasztalatot igényel. -
kolosanyi
veterán
válasz
kk831228 #3342 üzenetére
Igazából fokozod az intenzitást a kevés pihenővel és a magas ismétlésszámmal. Ha max erő vagy tömeg a cél, akkor ez nem jó módszer, de állóképesség, robbanékonyság (dinamikusan végezve a gyakorlatot, vagy például tapsolóssal) fejlesztésére, illetve kardiózni (gondolom magad is érzed, hogy alig kapsz levegőt közben) tökéletes. Ha max erőre mész, csináld plusz ellenállással, kevés ismétléssel (5 vagy kevesebb szettenként) ha tömegre, akkor szintén nehezítve (csak 6-12 ismétlés között maradva). Ami fontos, hogy az ellenállást úgy kell belőni, hogy bukásig tudj menni (nem tényleges bukás, amikor a negatív szakaszt nem kontrollálod, akkor vége a sorozatnak) az adott ismétlésszám tartományon belül.
-
kk831228
addikt
válasz
kolosanyi #3341 üzenetére
Aha!!
Akkor inkább lehet hogy nehezíteni kellene a fekvőket pl súllyal.
Csak azért gondoltam hogy jobban fejleszt erő -állóképességet mert ,ezután mindíg alig bírtam a kezem behajlítani, sokkal jobban lefárasztott.
A sima ismétléses fekvőhöz meg már hozzászoktam, hogy nem nagyon éreztem a hatását.
-
kolosanyi
veterán
válasz
kk831228 #3334 üzenetére
Szintén jelen!
Én ugrókötéllel szoktam, guggolásból felugrással, négyütemű fekvő variációkkal, de csináltam már sprintekkel és evezéssel, illetve thrusterrel is (garantált hányás). Ez alapvetően egy magas intenzitású intervallum edzés, nem kifejezetten tömegelésre van, persze mindig akadnak kivételek, vannak akik mindenre reagálnak. Elméletileg egyszerre fejleszti az aerob és az anaerob tartományt, igazából kardióhoz nagyon jó, ha jól csinálja az ember, akkor szinte zabálja a zsírt, de alkalmas még erő-állóképesség, vagy megfelelő gyakorlattal alkalmazva robbanékony-erő fejlesztésére is.
erőt meg lehet jobban növel mint a sima ismétléses fekvő
Attól függ, milyen erőre gondolsz. Pavel például három csoportra bontja az erőt, maximális erőre (tipikusan erőemelő stílus, minél nagyobb súllyal egy ismétlést csinálni), erő-állóképességre (jellemzően a crossfitesek mozognak otthonosan ezen a területen) és robbanékony-erőre (ez talán a legfontosabb a küzdősportokban). Eddigi tapasztalataim szerint a három összefügg, mindig az fog a leginkább korlátozni, amelyikben gyengébb vagy, de mindegyik terület fejlesztésére különböző stílus szolgál. -
kk831228
addikt
-
duo
addikt
válasz
kk831228 #3338 üzenetére
nem ezek nem szuperszettek. tehát lenyomod a 8 szériát egy gyakorlatból. ez egy tabataszett.
aztán mész a követlezőre. és így csinálsz 10 féle gyakorlatot. az 40 perc.
ez leginkább állóképességnövelő/szálkásító/izomdefiniáló edzés. tehát ettől izomtömeget ne várj. nem arra van, de nagyon-nagyon jó. -
kk831228
addikt
Értem!!
Most a 10 szettet ezekből a gyakorlatokkból csinálsz pl 20s fekvő 10s pihi utna 20s négyütemű stb.??
Fejlődésben jobban fejleszt a tabata mint ha sima gyakorlatokat csinálnál hosszab piheőkkel?? Csak azért érdeklődöm mert én csak most kezdtem el fekvőnél csinálom és az biztos hogy jobban kifáraszt. Csak hosszabb távon nem tudom még milyen....
-
kk831228
addikt
Érdeklődnék te milyen gyakorlatokkal tabatázol? Mostanában én fekvővel csinálom és azt vettem észre hogy sokkal jobb mint ha csinálok pl 2*20-25 ism. egy gyakorlatból. Sokkal jobban érzem a minden izomnál a terhelést pedig nem sok megy le 20s alatt fekvőből. Elején 12 kb a vége felé már csak 6-7 . Mégis keményebb mint ha több pihenővel csinálnék 20-25 ismétlést.
Ha jól érzem....
-
kk831228
addikt
Ki nyomja itt a tabatát rendszeresen??
-
kolosanyi
veterán
válasz
bagyulajuve #3332 üzenetére
Szerintem én csinálok egyet itthon, csak kötél kell hozzá (tök átlagos vontatókötél simán jó), karabiner, markolatnak meg egy darab cső szivaccsal fedve.
-
kolosanyi
veterán
válasz
bagyulajuve #3330 üzenetére
Te is kedvet kaptál hozzá?
Én végül nem tőlük, hanem Kínából rendeltem, nagyon sokára fog érkezni, cserébe 4,5-98 kg-ig nyújt ellenállást a cucc. A 7,5 m egyébként már jó, ha 6-7 darabra vágod, már egész jó ellenállást kapsz (ők írták, 100 %-os nyújtáshoz 4,6 kg-nak megfelelő erőkifejtésre van szükség). Fogantyút veszel hozzá vagy csak simán a kötél lesz? Én nem vettem semmit, mert az enyém "loop" stílusú lesz, ahhoz nem feltétlenül kell.
-
bagyulajuve
addikt
válasz
kolosanyi #3328 üzenetére
holnap jön meg ez, már alig várom, hogy kipróbáljam
az elmúlt 1 hónapban elég lusta voltam amúgy, de vasárnap óta újra elszántan nyomom az edzéseket, ma csak egy "kis" hiit ez edzés volt (kb 3 hónapja szünetelt ez a fajta edzés programomból)
minden 20s munka 10s pihenés és 6 ismétlés:
1. boxzsák - ütés, rúgás, térd, könyök
2. kitörés
3. alpine climbers
4. 16 kg kettlebell kétkezes swing -
Tyer
őstag
-
kolosanyi
veterán
Az utóbbi időben egyre jobban kezdek rákattanni Jeff Cavaliere videóira a YouTube-on. Kidolgozott egy edzésprogramot, amelynek neve Athlean-X. Igazából nem csak edzésprogram, hanem egy minden-egyben edzési-étkezési, életmód cucc. Bár nem vagyok kezdő, de csomó érdekes dolgot lehet tőle ellesni. Igazából a csomag, amit 67 dollárért kínál, egy hibrid, súlyzós, saját súlyos, gumiszalagos, ketlebelles, funkcionális, mindenféle mozgást magába foglaló edzést takar, egy előre elkészített étrenddel, amely 12 hétig tart. Hasonló, mint a P90X, ő maga is összehasonlította a kettőt, de más egy kicsit. Ő úgy véli, hogy 20-30 perces edzésekkel, 5 alkalommal egy héten, 3 hónap alatt komoly eredményeket lehet elérni minden tekintetben. Nos ez nem tudom, igaz-e, de érdekesnek érdekes az ő csomagja, a videói meg még inkább, elég profinak tűnik a fazon. A kliensek eredményeit elnézve inkább szálkásodáshoz, állóképesség és erőnöveléshez jó ez az egész, izomtömeget nem nagyon hozott senkinek. Akit érdekel, az nyugodtan lessen rá a YouTube csatornájára, akit meg még jobban érdekel, az írjon privátot.
A többit ott, az már nem fórum téma.(#3329) Tyer
Ha a csajra gondolsz, akkor nem, nincs akkora mellem, ha meg a gyerekre, akkor meg azért nem, mert annál azért nagyobb vagyok. -
bagyulajuve
addikt
nálam is lumia van
-
domerator
veterán
Nekem is volt 4 napig öthuszas és ha nem jött volna kerek évfordulómra az ötcé, akkor még mindig meglenne a wp és nagggyon szimpi volt a rendszer (droid után meg mennyország) nem beszélve a profi ingyennaviról.
ON:
Ilyen Crivit ajtórudat használok én is, szerintem jó minőség főleg ennyi pénzért. -
manathlic
újonc
Do a best: [link]
-
SkyS1gn
félisten
Ezt a rohadt számot 6:30-nál sehogyse találom Már egész mondatokat beírtam gugliba a számból ami be szokott jönni de semmi, a készítők se tudják a nevét, áááá
-
duo
addikt
azt nézem hogy a lumiások hogy összejöttek itt
habár domerator kolega már minden nap egy alma az orvost távol tartja
-
kolosanyi
veterán
Törzs-kardió nap volt, most végeztem vele. Törzsfordítás-hasprés-hiperhajlítás labdán, (nem tudom a nevét, ezért körülírom, illetve csak az angol nevét tudom) térdelőtámaszból ellenttes könyök-térd érintés, nyújtás, mindegyikből 20 ismétlés pihenő nélkül, 4 kör. Utána ugrókötél-hegymászó 30-30 másodpercig, 3 kör. 4 akart lenni, de így, pihenő nélkül nem ment annyi.
-
kolosanyi
veterán
Én arra figyelek mindig, hogy az egész láb terhelést kapjon. Hiába dolgozik a fémtisztító is guggolásnál, elsődlegesen a combfeszítők kapják a terhelést meg a farizmok, ergo nem árt ellensúlyozni hajlításokkal, vagy csípőemelés variációkkalés persze a vádliról sem szabad megfeledkezni. Oké, hogy futás, ugrókötelezés közben az is kap terhelést, de az más jellegű. Például nálam egylábas guggolás variációt egy csípőemelés variáció szokott követni, utána valamilyen kitörés (nagy kedvenc a bolgár guggolás, sétái és ugráló kitörés), majd vádli. Igazából 3-4 gyakorlat elég minden izomcsoportra, a kulcs az intenzitás. 2 gyakorlattal teljesen ki tudom nyírni a mellem például, de az egész hátam is megvan 3-4 gyakorlatból. Aki egy izomcsoportra 6-8-sok gyakorlatot csinál, annál nincs meg a kellő intenzitás szerintem.
-
RBJ
addikt
[link]
ezekre gondoltam hirtelen majd. csak azt nem tudom hova és mikorra szorítsam majd be. Többet nem akarok edzeni heti 4 napnál de kevesebb gyakorlatot se. -
-
kolosanyi
veterán
válasz
Tomi_Sci #3309 üzenetére
Az ajtófélfák közé szoríthatót nem szeretem, eléggé roncsolja a fát és kis terhelést bír csak el. Én önmegtartót vettem, elvileg 140 kilót bír el, én 115 vagyok, tegnap 16 kilós nehezítéssel húzódzkodtam rajta és bírta, de már vészesen meghajlott, szóval tényleg a terhelhetőségének a végén jártam. Mindenesetre sokkal masszívabb, mint az általad említett típus, én az önmegtartóra szavazok.
-
Tomi_Sci
őstag
A Lidl-ben megint lehet kapni ajtókeretbe szorítható húzódzkodórudat. Íme
Mi a véleményetek róla? Mennyire fog leszakadni alattam? -
RBJ
addikt
Lassan nekem is ideje lenne lábazni néha.
-
kolosanyi
veterán
Lábazás kevés eszközzel. Van benne egy-két jó ötlet, amit eddig nem láttam máshol, az egyik ilyen a combhajlítás csövön lógva. Én itthon gimnasztikai labdával oldom meg.
-
duo
addikt
válasz
kolosanyi #3303 üzenetére
próbáld ki az őrült 8-ast. bármit lehet vele csinálni mint a tabatával. de ez is gyilkos. piramisban: 1 ismétlés 1s pihenő. 2ismétlés, 2s pihenő egészen 8-ig aztán le 1-ig. az összesen 64 ismétlés. ha jól belövöd a terhelést legyen az saját testsúly vagy gumiszalag, expander egykezes kézisúlyzó, meglehetősen nagyot szól. 2-3-4 perc alatt megvan egy ekkora óriásorozat.az ismétlések sebességétől függően.
-
kolosanyi
veterán
Húzó nap volt, király edzés volt. Sikeresen szétk*rtam magam, a pumpáltság megvan.
Húzódzkodás:
•8
•+8 kg: 6
•+12 kg: 4
•+16 kg: 3
Evezés GFlex-szel:
•2*10
•egy kézzel: 2*8
Áthúzás GFlex-szel:
•2*10
•egykézzel: 2*8
Szűk húzódzkodás:
•Alsó fogással: 8
•Kalapács fogással: 6
•Alsó fogással: 4
•Kalapács fogásdal: 3
Bicepsz GFlex-szel
•Egykezes: 8
•Kalapács: 8
•21-ezés: 2 széria -
duo
addikt
Boldog Új Évet edzőtársak!
Új hozzászólás Aktív témák
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Star Trek
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W