Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
diamondface
tag
Azt hittem, hogy a fegyenc mellé szeretnél közbeiktatni valamit. Félreértettelek, bocs!

A fegyencet (erőedzést) "isten őrizz" elkezdeni stopperrel nyomatni. A minőség rovására menne.
Azt meg lehet viszont tenni, hogy a gyakorlataidat "szupetszettben" végzed el. Így nem szükséges pihenőt sem közbeiktatni, hisz 4 gyakorlatnál (pl. Kézenállás,Fekvőtámasz,Lábemelés,Láncütés) mire végzel a láncütéssel, elég idő telik el ahhoz, hogy egyből neki is kezdj a következő "körnek". Folyadékot magadhoz venni, meg fújni egy párat azért meg lehet (kell) állni. 2-3-4 kör bőven elég is. (eleinte inkább csak 2) Szép lassan, szabályosan tudsz így csinálni mindent. És tutira lihegni/izzadni fogsz már a második körnél; ezzel már teszel valamit a zsír eltüntetéséért (ha a kaja oké) is, és mellette fejlődni is fogsz. A hétvégén nem baj, ha nem csinálsz semmit.
Ez egy kissé már cross jellegű edzés. Bevallom, az "edzőbá" tanácsára én is eképpen csinálom egy ideje a magam fegyencedzését. Nekem bejön. -
Dumas
csendes tag
válasz
brownus
üzenetére
Hehe, ismerős, mármint a dülöngélés. Mostanában nekem is szebben megy, bár a tegnapi nap kivétel volt, nem tudom mi volt velem, de konkrétan megállni nem tudtam szinte, meg oda vágtam magam a falhoz meg ilyenek.
hoffman_ :
A seggemen sajnos csak kifújni tudom a levegőt. És barátnőm annak sem örül
Pedig próbálom vele megértetni, hogy csak a lakást fűtöm.
De gondolom egyébként igazad van. Köszi!diamondface:
Köszi a tippeket, lehet megpróbálok én is készíteni akkor egy hommade TRX-et.
Akkor esetleg végre a húzódzkodást is el tudom kezdeni. És az edzéstervet is, kipróbálom úgy, hogy időre
Jelenleg egyébként így csinálom (Mondjuk itt darabra mentem eddig, nem időre, de majd azt is kipróbálom):
Hétfő/Csütörtök: Kézenállás,Fekvőtámasz,Lábemelés,Láncütés
(WT-ből lehet ismerős, nem tudom mennyire hasznos/haszontalan, de szeretem csinálni)
Kedd/Péntek: Gugolás,Felülés,Híd,Láncütés.
Szerda: Pihi
Hétvégén pedig randomra amire éppen van időm, és kedvem. -
brownus
veterán
jelentem, egyre szebben megy a kézenállás, 9mp eddig a rekord... nem sok, de már nem dülöngélek úgy mint aki be van rúgva....
-
diamondface
tag
Az én "trx"-em pl. egy vékonyfajta spanifer. Két 15 cm hosszú colos vízcsőből fűztem fogantyút hozzá. Csúnya, de mindent tud, amit egy TRX. Ha nincs elszakadva meg ilyenek, vegyél. A húzódzkodóról nem tudok.
A "pihi" ideje attól is függ, hogy a gyakorlatokat hogy végzed. Időegység alatt annyit, ami megy, vagy adott ismétlésszámot osztasz be, és az össz időt méred, vagy "death by.." alapon csinálod.
Ha pihi, akkor pihi, ne csinálj mást közben. A lépcsőzés meg az ugrókötél is egy-egy külön gyakorlat.
Egy egyszerű példa: fekvő-húzó-felülés (elég 3 gyakorlat, de 2 is, egyelőre oszd el inkább a gyakorlatokat több napra). 20s meló, 10s pihi. Melóból annyit csinálsz, amennyi belefér az időbe, a pihi meg igazából nem sok mindenre elég. (Kb arra, hogy felvedd a köv. gyakorlat kezdőpozícióját). Ebből annyi kört, amennyi megy. Ha csak 2, akkor annyi, erőszinttől, állóképességtől függően. Ha már megy 8-10 kör, akkor lehet tenni a "wod"-ba még gyakorlatot, meg majd újakat is belevenni.
A metkon egyébként lehet önálló edzés is, de az erőedzés levezetéseképpen is lehet csinálni. -
Dumas
csendes tag
Bocsi, az előzőt már nem tudom szerkezszteni. Elsőnek ismételten egy kérdés.
Több ilyen "Metabolikus edzés"-es oldalt is nézegettem, többek között azt is amit Diamondface linkelt. Mindenhol emlegették a TRX-et, amivel már én is szemezgettem nem egyszer. A nagy kérdés, érdemes ezekből használtat venni? Mert az eredeti bolti elég borsos áron van. Mert azzal a húzódzkodást megoldanám legalább, a boxzsáknak meg később majd kerítek helyet. Ezzel kapcsolatos kérdés, vannak ilyen ajtókeretbe rögzíthető húzódzkodó rudak. Azok mennyire cs*szik szét a keretet? Nagyon csúnya lesz utána? Erre a metás/cross-os mókára még vissza térve, jól értem ez nagyjából így működne pl.? (Persze ez csak egy példa, h én így képzelem el)Bemelegítés->Xfekvő(pihi)->Xfelülés(pihi)->Xgugolás(pihi)->X TRX gyak(pihi) -> Xhíd(pihi) -> előlről az egész X alkalommal
A pihi természetesen valami aktív pihenés teszem azt, mondjuk akkor ugrókötelezés, lépcsőzés, stb. (Más most nem jut eszembe, ha valaki tud valamit mondani szívesen várom
)u.i.: Bocsi, ismét elég sok lett a kérdés meg az írás, de sajnos tényleg elég bizonytalan és tudatlan vagyok ilyen téren.
-
hoffman_
nagyúr
na, ma megvolt az első, talán hivatalosnak nevezhető golyós edzésem, megtanítottak swingelni(fogjuk rá
). minél inkább benne vagyok, annál jobb 
mod:
ja most nézem, ez nem a ketlibell topic

-
Dumas
csendes tag
Huh, köszi mindenkinek! Volt sok új kifejezés ezt alá kell írnom. Szóval most Google barátunk is izzad a nagy keresésben nem csak én
Sajnos a kajálás a sarkallatos pontja nálam is (Mint gondolom sokan másoknál) mert melóban elég necces 2 óránként enni. A biciklin én is gondolkoztam már sokat, hogy a melós buszig azzal menni (kb 10 km) csak nem tudnám hova rakni amíg dolgozok.
(Nem tudom milyen Gödöllőn a közbiztonság, és nem drága bicikli, de jobb félni ugye...
) Nah, bele vetem magam a google-be átnyálazom amiket írtatok és jelentkezek, hogy, hogy megy (Vagy menne, ha el tudom kezdeni)
Köszi szépen még egyszer mindenkinek! 
-
Apollo17hu
őstag
válasz
0xmilan
üzenetére
Köszi, de egyrészt nincs okostelóm, másrészt felesleges lenne folyton kalibrálnom az edzéstervet. Ismerem annyira a testem, hogy előre tudjam, mi az amit már biztosan nem fogok tudni megcsinálni. Ebben amúgy nagyon sokat számít, hogy pl. előző nap mennyit aludtam, mennyire volt fárasztó a napi meló vagy hogy telihasra próbálok-e edzeni.
A 100fekvotamasz.hu -s edzéstervet már első látásra teljesíthetetlennek találtam. A kiszabott 6 hét alatt legalábbis. Bár mindegyik hétnél megjegyzik, hogyha nem sikerült a kitűzött fejlődés, akkor a hetet újrázni kell. Valószínűleg az 5. és a 6. hetet többször is ismételni fogom majd, mert a korábbiakhoz képest hihetetlenül nagy lépések vannak megszabva.
Ettől függetlenül jó alapnak találom (az ismétlésszámokat tekintve és az ismétlések közötti pihenőidőt nézve), gyorsabban tudok vele fejlődni, mintha azt mondtam volna magamnak, hogy 1. héten lenyomok 5x20-at, 2.-on 5*25-öt stb.
-
Integra
titán
válasz
hoffman_
üzenetére
áááá, felejtsd el, meg ne vedd annyiért, azt csináld, amit írtam lejjebb, és rendeld meg usa-ból. 60 dolláros ff-ért ne fizess 30rugót
magyar árak elszálltak, vicc, de ugyanezt megmondja a mountex-ben az eladó srác is fapofával, tudja, hogy agyrém és hogy a legtöbben csak megmérni mennek, hogy megrendeljék máshonnan. nem tud mit tenni ellene és ő is ugyanezt tenné. ezt tök normálisan megtudtuk beszélni, mikor én is náluk próbáltam fel párat pont ezért. -
0xmilan
addikt
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Android én ezt használtam. Azért jó, mert adhatsz neki visszajelzést, hogy mennyire fáradtál el és ahhoz mérten igazítja a következő napot. Anno lusta voltam követni és abbahagytam... Ne a telefon mondja meg, hogy mikor mennyit csináljak, de szerintem visszatérek rá, mert jobb volt annál, mint ahogy most csinálom random, mindenféle program nélkül.
Ugyanennek a fejlesztőnek van hasonló programja felülésre, guggolásra és húzódzkodásra is. -
aram01
nagyúr
válasz
Apollo17hu
üzenetére
értem, lehet kipróbálom, én szívesen venném ha mesélnél a tapasztalataidról ha végeztél a 6 héttel, esetleg közben is
-
hoffman_
nagyúr
Integra:
edzőtársam pont most vett(ff), ő is nagyon csípi, de 30 rongyért nekem nem lesz móka egy darabig sajna.
mod:
most néztem a linked, 60 dolcsiba mondjuk már más tészta.
-
Apollo17hu
őstag
Elsőre 27-et tudtam csinálni. Az első két heti tervet kevésnek találtam, kicsit többet nyomtam mindig. Két hét után 36-nál jártam (ez +25%-os változás). A 3. hetet már úgy csináltam, ahogy le van írva. Szerintem lehetetlenség 6 hét alatt eljutni 100-ig, de a sorozatok közötti pihenőidő meg az ismétlések száma jó alapnak.
-
aram01
nagyúr
válasz
Apollo17hu
üzenetére
érdekesnek tűnik, hogy érzed? erősödtél? vagy tapasztaltál valami pozitív változást?
-
Apollo17hu
őstag
100 fekvőtámasz programot csinálja/csinálta valaki?
Jövő héten kezdeném a 4. hetet, de összevetve a 3. héttel nagyon minimális, amiben többet kell teljesíteni. Az utolsó napi edzésen konkrétan megegyezik (a legutolsó sorozatot leszámítva). Ez szándékos lehet, vagy valami elírás? (Most néztem az 5. hetet: ott meg a 4.-hez képest brutális emelkedés van az ismétlésszámban.)
-
Integra
titán
válasz
diamondface
üzenetére
necces, az a baj.. hiába a cm táblázat és az eu méret is, a baj az, hogy szinte mindegyik típus más és más méret a való életben, hiába van megadva a táblázatban.. van olyan ff-em, amelyik hosszra tökéletes, de a kislábujja nagyobb.. van olyan amelyik picit sarokban nagyobb, de a lábujjai tökéletesek.. szóval 100%-ra soha sem fog passzolni. így az első darabokkal amiket vettem, be is fürödtem, mert nem voltak jók méretben. de akkoriban felvenni sem tudtam mert nem lehetett még eu-ban sem kapni.
most már kapni egy ideje mo-n is, menj el a mountex-be, ott van pár darab, próbáld fel élőben és tudd meg melyik a pontos, vagy a legjobban passzoló méreted, és azt rendeld meg usa-ban és hozza be ismerős. itt semmit se vegyél horror pénzért, csak az usa-ból. ha meg nem jó, még mindig eladhatod a vaterán. én mindent usa-ból kapok. vaterán is kapni amúgy, de nem tudom megmondani róluk, hogy eredetiek e.
egyébként a 3 ff-ből amit használok, a mai napig a legegyszerűbb sprint a kedvencem, ez az abszolút allrounderem - ez a legjobb edzésre, a legvékonyabb talpú, legegyszerűbb felépítésű és mégis 100%-ban rögzül, észre sem veszed, hogy van rajtad valami. és az ára sem vészes. van 130 dolláros ff-em is, de az csak erdős, kemény turákra van, máshova nem jó. kevesebbet is használom, igazából meg sem éri az árát.. kifejezetten a futó ff-eket is nézem, de még mindig nem látom, hogy miben lennének jobbak egy sima sprint-nél.. -
Apollo17hu
őstag
válasz
Integra
üzenetére
A személyeskedést köszi, de inkább tartogasd a "te kis világod" szereplőinek.
Szerinted hülyeséget beszélek, szerintem meg fordítva van.
Én azért indoklást is adok: szerintem egy bevallottan több éve aerob mozgást nem végző túlsúlyos embernél a futást - sétával/kerékpárral bevezetve - egy a testsúlyának/lábboltozatának megfelelő kialakítású cipőben kell kezdenie. Ahogy te is írtad, nulla technikája van, nincs hozzászokva az izomzata a futáshoz. Szerintem nem lehet fivefingers-szel indítani, jóval nagyobb a sérülés esélye, mintha a társadalom által felállított fals normák szerint cipőben kezdené...
-
Integra
titán
válasz
Apollo17hu
üzenetére
ez az ékes böfögésed csak a saját korlátoltságodat bizonyítja.
mindegy, te életed, te kis világod, engem nem zavar. csak hülyeséget nem kéne beszélni.. -
Integra
titán
már miért vágná szét? veszel egy fivefingers-t.
lassan 5 éve csak fivefingers-ben edzek, futok, mászok, teljesítménytúrázom és járok a városban. vezetni nem tudok benne, mert annyira tapad, hogy nem tudok kuplungot csúsztatni benne rendesen. soha egyszer sem vágtam szét a lábam sehol.
apollo:
igen, aszfalton is. csak ismerni kellene a mezítlábas futást és a láb anatómiáját. meg eldobni a társadalom által felállított fals normákat, mint azt, hogy cipőt kell húznod.
-
Woodslave
félisten
válasz
westcoastog
üzenetére
nemtom asszony azzal baxtat hogy nekem az van, de nem érzek semmi negativumot

-
Integra
titán
válasz
Apollo17hu
üzenetére
nem jól párnázott méregdrága cipő kell meg sarokfutni, hanem megtanulni mezítlába futni, ahogy a természet amúgy arra megalkotta az emberi testet...

-
diamondface
tag
válasz
kk831228
üzenetére
A legnagyobb probléma ezekkel, hogy a legtöbben nem elég kitartóak hozzá. Ide sorolom magamat is. Ahogy a fenti cikk szerzője is írja, a gyaloglásnak meg a futásnak viszonylag kicsi az energiafelhasználása. Én olyan pontos számadatokat nem tudok, mint ő, de a biciklizés valahol a kettő között lehet e tekintetben.
A legfontosabb mégis az, hogy akár tekersz, akár futsz, a metabolikus folyamatok kb addig tartanak, amíg nyomod. Befejezed az aznapi adagot, megnyugszik a légzés meg a keringés, és annyi. Hiányzik az, amiről Rozsomák ír (és amit már egyszer-kétszer említettem itt én is), hogy miután végeztél az edzéssel, még órákig pörög az anyagcsere.
Éppezért, ha józan paraszt ésszel belegondolunk, futással lefogyni jóval nagyobb meló. Sőt, le a kalappal azelőtt, aki végigcsinálja! -
kk831228
addikt
válasz
diamondface
üzenetére
A biciklizéssel nem érték egyet ismerősöm fogyott 30-40 kg-ot. + a futós fórumon is van egy srác aki 40 kg körülit fogyott. Azt hozzá tenném hogy hosszabb ideig kell meg nagyobb távokat mint a futásnál.
-
aizen92
addikt
válasz
diamondface
üzenetére
Köszi a cikket! nagyon hasznos volt. nem az első ilyen amit olvasok egyre inkább kezdem győzködni barátnőmet h felejtse el a futást, mert elég gyilkos ( főleg betonon
) -
troller
senior tag
válasz
diamondface
üzenetére
Köszi, átolvasom.
-
diamondface
tag
válasz
troller
üzenetére
Bocs, hogy bemásolós, de valamiért a böngészőm nem hajlandó beilleszteni a linket
cross-power.blogspot.com/2013/05/metabolikus-edzes-zsiregetes-barhol.html?m=0
Ha e cikket végigolvasod, sokmindenre választ kapsz, és ha nem is konkrét ezdzésterv formájában, de találsz tippeket az edzésre nézve. -
Rabbitf_24
addikt
válasz
diamondface
üzenetére
Tekeréssel is lehet fogyni, én jó példa vagyok.
Lehet, hogy beruházok egy ugrókötélre, végül is bemelegítésnek is jó lehet. -
troller
senior tag
válasz
diamondface
üzenetére
Szia, metcon edzésre tudnál ötleteket mondani? Itthon edzegetek, van kétkezes rudam amit 120kg-ig tudok most pakolni meg két egykezes súlyzóm, plusz fekpadom, guggoló állványom és húzódzkodó rudam. Szóval olyan érdekelne amit ezekkel, vagy eszköz nélkül lehet végezni. Vegyesen szoktam súlyzós edzést csinálgatni meg elkezdtem a fegyencet kb. 1 éve, most gyakorlattól függően a 3.-4. mesterlépést csinálom. Közben sikerült 125-ről 100-ra vinni a súlyomat, ezt szeretném folytatni.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
diamondface
üzenetére
Szeretem én a húst, de ezt ugyanolyan hype-nak tartom, mint a vegakajálást, vagy a csodarecepteket a Kiskegyedből.
-
diamondface
tag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Meg lehet szokni a paleot, sőt, megszeretni is

Viszont Dumas kollégát nem irigylem. Kapkodja most a fejét jobbra-balra.
-
Apollo17hu
őstag
válasz
diamondface
üzenetére
Ok, elfogadom, amit írsz - bár amikor a paleo-hedonizmusról olvasok, a falra tudnék mászni
-, a fokozatosságban mindenképp egyetértünk. -
diamondface
tag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Tudom, de nem azért ajánlgatom mindenkinek, mert ez a mániám vagy ilyesmi.
Hanem mert látom a környezetemben lévő embereken, akik csinálják és magamon is érzem, hogy működik. Meggyőződésből.
Magamról durva statisztikát nem tudok mondani, mert nem voltam soha nagyon elhízva. Kövér nem, inkább fedett a fizikumom. 83 kilóról fogytam 1,5 hónap alatt 79-re úgy, hogy erősödtem és jött fel némi izom is.
Egy közeli ismerőssel már más a helyzet. Tavaly nyáron még 118 kg volt. Elkezdett így edzeni meg odafigyel a kajára; amennyire tudja, tartja a paleo kajálást. Most 77 kg (!) és pár hónapja crossfitezik. Szinte minden héten felállít egy új egyéni csúcsot valamely súlyemelő/erőemelő gyakorlatban.
A barátnője (menyasszonya) szintén beadta a derekát, és elkezdett edzeni. Kb fél év alatt ő is ledobott egy huszast (nem kérdeztem, nem feszegettem, hogy mi mennyi, de olyan 90 kilóról indult a 150 cm magas hölgy).
És még van itt tesómnak egy-két személyi edzettje, akikre ugyancsak a metkon van "ráerőltetve" és nem ismerni rájuk."Egy igazán túlsúlyos embernél ezzel max. azt éred el, hogy megsérül vagy szívrohamot kap."
Ugyanúgy, mintha fejetlenül beleugrik egyből a maratonfutásba. A gyakorlatok szabályos végrehajtása és a fokozatosság ugyanúgy alapelv. Senkitől sem kértem, hogy holnaptól úgy tolja, hogy belerokkanjon.Nem akarok vitatkozni vagy megcáfolni téged. Sőt, innentől az egész átmegy egyfajta hitvitába. Te azt láttad testközelből, én meg ezt. Illetve annyi, hogy próbáltam már futással megszabadulni a zsíromtól. Nekem valamiért nem működött. Cserébe gyakran fájt a térdem.
Ha találkozok olyan esettel, hogy az intervallum-edzésbő valakinek kára származott (sérülés vagy bármi, ami nem mondjuk elégtelen bemelegítéstől (stb) következett be), akkor megváltoztatom az álláspontom. Nem vagyok vaskalapos."...beállította az óráját, ami napközben 2 óránként jelzett neki, hogy ennie (!) kell."
Bizony! Ezzel maximálisan egyetértek. Ha tényleg visszaolvastad az eddig összehordott zagyvaságaimat, láthattad, hogy ez a másik "vesszőparipám". Ha fogyni akarsz, enned kell. (csak nem mindegy mit/mennyit)
-
Apollo17hu
őstag
válasz
diamondface
üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy mindenkire ezt a "metkont" akarod ráerőltetni. Ahogy olvastam a hsz.-eid, pont az a lényege, hogy szinte nulla pihenéssel, minél intenzívebben történjen a mozgás. Egy igazán túlsúlyos embernél ezzel max. azt éred el, hogy megsérül vagy szívrohamot kap. 20 perc alatt éppenhogy beindul a zsírégetés. Laza metkon? Az milyen? Nem pont az a lényege, hogy széthajtsad magad?
Dumas, van egy kollégám, aki ~140-ről fogyott 110 alá. Ő kocsi helyett bringára váltott (azzal járt melóba), beállította az óráját, ami napközben 2 óránként jelzett neki, hogy ennie(!) kell. Persze nem háromfogásos menüt, hanem mindig valami könnyűt tolt be. Ja, és ő sokat gyalogolt mellette, hogy csökkenjen a súlya.
Egyébként apám 45 évesen 90+ kilóval 25 perc alatt futotta a szigetkört. Kell egy jól párnázott cipő, meg edzettség, amit te is elérhetsz. Fokozatosan kell haladni, akiknek eddig a fogyásáról tudok, azok mind úgy kezdték, hogy rendbeszedték a kajálási szokásukat, és elkezdtek tekerni/kocogni.
még valami: Főnököm teljesítménytúrázni szokott. Vannak olyan sztorijai, hogy egy 6 órás erőltetett menetben 4-5 kilót veszít. Mondjuk ez nagyrészt folyadékvesztés, de ha rendszeresen túrázik, nem szaladnak rá vissza a kilók.
-
diamondface
tag
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Dehogyisnem. Csak Dumas kollégának semmiképp nem tudom jó szívvel ajánlani, hogy fusson (mondjuk neked se, de aki bír meg szeret futni, csinálja felőlem), biciklizéssel meg tudod mikor fog lefogyni...
Ugrókötelezésnél azért nincsenek úgy igénybevéve az ízületek, mint futásnál, nem kell a terepviszonyokhoz igazodni stb.
Egy laza metkont (amibe tehetsz ugrókötelet is) 20 perc alatt "lezavarsz". Viszont ugyanazt a hatást sok órányi futással (se!) tudod elérni. -
Rabbitf_24
addikt
válasz
diamondface
üzenetére
ugrókötelezni se lehet?
-
diamondface
tag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Tényleg. A 115-ből ha ledob 25-öt, "már csak" 90, de futáshoz (szerintem!) még egy icipicit sok.
Szóval csak kb 30-35 kg-ot kell lebiciklizni, és már mehet a futás...
Nem cinikus akarok lenni, de naggyon nem értek egyet. Nincs baj a szövegértésemmel, még úgy sem, hogy nemrég jól bevertem a fejem. Tudom, mire válaszoltam. -
Apollo17hu
őstag
válasz
diamondface
üzenetére
Egy bővített mondatot írtam, olvasd át mégegyszer...
-
diamondface
tag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
115 kilósan futni? Igaza van Dumasnak abban, hogy nem kéne. Én ha tehetném 70 kg fölött betiltanám a futást!

Óvatosan be lehetne vezetni a metkont az edzésekbe, valami "lájtosabb" gyakorlatsorokkal. -
aram01
nagyúr
srácok nekiállnék itthon hegeszteni egy "termet" van valakinek valami tervrajz féléje?
-
Dumas
csendes tag
Üdv mindenki!
Lenne pár kérdésem edzéssel kapcsolatban, ha van erre külön topic elnézést, én nem igazán találtam.
Mondjuk úgy kezdő vagyok mozgás téren
(Fordítás: Lusta disznó vagyok, aki nem szívesen mozog
egy időben kravoztam és WT-ztem, de anyagi okok miatt abba kellett hagyni, és azóta fölszedtem kb 20Kg-t) De lassan ideje ezen változtatni. Egy ideje elkezdtem edzegetni, nem sokat (Napi 5*XX fekvő,5*XX felülés, lábemelés, híd(Igen, elkezdtem olvasgatni a fegyencedzést
), felülés) Na most itt több dolog is lenne ami kérdés részemről.
1. Mit ajánlanátok Ezek helyett/mellett még csinálni, hogy kicsit formába lendüljek + fogyjak is kicsit ( A futást kizárnám, a cirka 115Kg-al nem lenne túl szerencsés, bár néha próbálkozok vele)
2. Már most pár hete csinálom ezeket a gyakorlatokat, és fura mód kicsit úgy vékonyabbnak érzem magam talán, de ha végig nézek magamon a tükörben akkor még szarabbul nézek ki mint mielőtt elkezdtem az edzéseket. Ez mitől lehet? (Kajak olyan, hogy mintha izmosabb lennék, de mégis kövérebbnek látszok, lehet, hogy azért mert tényleg izmosodtam, csak rajta a zsír és így még nagyobbnak látszok?)
3. Ezeket szeretném kiegészíteni húzódzkodással, de ehhez egy állványt szeretnék építeni ( Pár szóval később kifejtem, hogy miért), tud valaki erre támpontot adni, hogy miből érdemes, és hogyan, esetleg nincs rá valami barkács oldal?
(Anyagból én fára tippelnék mert arra lehet rögzíteni rúgófelületnek szivacsos valamit és akkor tudnám rúgni) plusz, ezt valahogy úgy csinálnám meg, hogy a boxzsákot is ráakaszthassam. (Elképzelés van róla, csak tapasztalat nincs hozzá, hogy hogy kell)Előre is kösznöm a válaszokat
Remélem nem írtam azért sok hülyeséget. 
u.i.: Konditermet is kilőném, mivel 8 körül érek haza melóból sajnos elég macerás lenne

-
Integra
titán
válasz
zsolthee
üzenetére
ezt írtam korábban, teljes test felfeszítésnek hívjuk szakmailag

és ez az, amit elég hosszú idő pontosan megtanulni, helyes légzéssel felfeszíteni. tényleg nem könnyű. kettlebellt ne saját kútfőből otthon, mert fáradásos sérülést fogsz összeszedni, nagy az esély rá. van saját topicja. -
zsolthee
senior tag
válasz
Physicist03
üzenetére

Az edzés sikere legyen a cél, ne a kifáradás...lehet, hogy nem pontosan idéztem a Meztelen harcosból...nagyon szemezgettem vele a könyvesboltban, de majd megvárom vele a hónap elejét. Egy kicsit belepörgettem és nagyon jó tanácsokat ad a gyakorlatok végzéséhez.
PL: egykezes gyakorlatoknál szorítsd ökölbe a szabad kezedet, fekvőtámasz során úgy "markold a földet" mintha ki akarnál tépni belőle egy darabot. Jobban megfeszülnek az izmok, szabályosabban végzed a gyakorlatokat és úgymond erőt is ad (mondjuk amikor egy sorozat vége felé jársz)
Nekem ezek újdonságok voltak és nagyon hasznosnak tűnnek. Mindenképp beruházok rá.
Gondolkoztam kettlebell edzésen is. Ehhez tudnátok jó szakirodalmat ajánlani kedvcsinálónak?
Úgy hallottam el kell eljárni 1-2 alkalom erejéig edzőhöz, hogy elsajátítsam az alapokat. Valóban nem érdemes otthon elkezdeni egyedül? -
Physicist03
senior tag
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
5 percig még mehet. Azon felül viszont már nem ajánlott, mert lehűlnek az izomok. A köny is írja, hogy nem kell sietni, eleget kell pihenni a sorozatok között.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Physicist03
üzenetére
mint újhús, nekem simám megvan 5 perc is.

-
diamondface
tag
válasz
westcoastog
üzenetére
Fain lesz ez!

A technikán van még mit csiszolni, de azzal kapcsolatban Integra által el lettél látva tanáccsal!
Én sajna még nem tudok ilyet. -
brownus
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
jaaaa, akkor nem szóltam

(#1130) dokee78, nyugi! semmi más csak ő

és elég annyi pihenő! én még annyit se szoktam, pláne ha nincs elég időm....
-
dokee78
félisten
Komolyan mondom mutáns vagyok.

Térdemelés fekvésben csinálom és a hasam közepén henger alakú keményedés.
Nem hiszem,hogy izom lenne,valami megkeményedett zsírréteg lenne?
Vagy egy Alien ami nem tud kitörni?Mellesleg a sorozatok között 1-1,5 perc szünet elég?
-
brownus
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
nice

a haverodnak meg mondd meg, hogy lassabban csinálja a fekvőket, amint leért tartsa ki egy picit, és jobban nyújtsa ki a karjait felnyomásnál.
-
Integra
titán
válasz
westcoastog
üzenetére
azt tanuld meg, hogy az egész tested együtt dolgozik, a funkcionális edzésben (mint a kettlebell, és a fegyencedzés, de akár a crossfit), nem gyúrsz, nem a klasszikus testépítést végzed, az egész tested egyszerre, együtt dolgozik, tetőtől talpig, nem szeparálsz izomcsoportokat.
ehhez nagyon fontos a helyes testfelfeszítés.
nagyon egyszerű példa: fekvőtámasz.
tegyél egy kis párnát vagy valamit a térdeid közé és fekvőtámasz nyomás közben szorítsd össze. érezni fogod, hogy ösztönösen feszíted utána hozzá a segged is, a derekad és sokkal merevebb lesz a tested... ha ehhez még az újjaiddal megpróbálsz belemarkolni a földbe, mintha ki akarnál tépni belőle egy darabot, akkor a teljes karod is besegít és sokkal jobban dolgozik. szabályosabb és pontosabb lesz az egész fekvőtámaszod, semelyik testrészed nem fog lógni, lötyögni, csak egy megfeszített deszka leszel és a mellkas könnyedén éri a földet
-
Integra
titán
válasz
westcoastog
üzenetére
-
kk831228
addikt
válasz
westcoastog
üzenetére
ó de low vagyok... !!!
ezek a rövidítéssek... -
Integra
titán
válasz
westcoastog
üzenetére
ügyes!
egyet javasolnék, hogy szorítsd a segged, feszítsd meg a hasad keményen, az egész csípőddel és fenekeddel együtt. könnyebben fog menni és egészségesebb is. nagyon fontos a saját súlyos edzésben is, hogy megtanuld rendesen felfeszíteni a tested.
-
Integra
titán
válasz
Physicist03
üzenetére
persze, hogy nincsen, ez egy vicc.
amúgy a gyömbér emésztés segítő, a citrom meg lúgosít. igazából jó ez inni, kellemes nyári limonádé, de itt nem zsírt dobsz le magadról, inkább vizet.
csak itt megint ott a marketing bullshit, hogy 3kg 4 nap alatt... az emberek annyira akarnak hinni abban, hogy kemény edzés nélkül simán repülnek a kilók, hogy bármit benyelnek és elhisznek.
ettől függetlenül sose igyon egészségtelenebbet az ember
-
kk831228
addikt
válasz
westcoastog
üzenetére
mi az sw? 
-
westcoastog
veterán
válasz
kk831228
üzenetére
köszi.

már jó fél éve, kb 5 hónapig csak fekvőztem, különböző variációi, aztán bejött az sw, hát kb 1 hónapja mehet.
Fekvőből is elég sok könnyedén megy már, gyémánttartásos, tiger-bend, széles, vállszéles ezek alap, kézfejen fekvőből is vagy 3-4-5, typewriter fekvő is megy, erre rágyúrtam 5 hónap alatt itthon a szobámban.
-
kk831228
addikt
válasz
westcoastog
üzenetére
. gratula!!!
. mikor kezdted kb a fekvőt mire elújítottál?? -
aizen92
addikt
válasz
westcoastog
üzenetére
egykezes húzós video mikor jön? holnapra kész lesz?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
aizen92
addikt
válasz
westcoastog
üzenetére
le a kalappal!
( én egyszer annyira kikészültem az egykezestől h felkelés után fejeltem egyet a fallal ;D )mennyi idő alatt sikerült összehoznod?

-
westcoastog
veterán
[link]
Na videó az 1 kezesről, természetesen majdbeszarok fej megvan.
-
dokee78
félisten
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Zsírkoca?
-
Rabbitf_24
addikt
Motivation <= megláttam ezt a videót a kúra elkezdése előtt és b@zzeg, ha egy tolószékes srác (minden tiszteletem az övé) tolja az edzést, hajt, akkor 1 zsírkoca, mint én is képes lehet ilyen dolgokra! Toljátok!

dokee78: na jó, zsírdisznó.

-
dokee78
félisten
válasz
brownus
üzenetére
4 nap alatt 3 kiló mínusz fenékről és hasról: így készítsd el otthon a fogyókúrás vizet
Kipróbálom,bele nem halok,max lesz egy jó frissítő lé nyárra.Belefért volna az előző hozzászólásba is.

Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Pedig próbálom vele megértetni, hogy csak a lakást fűtöm.
Akkor esetleg végre a húzódzkodást is el tudom kezdeni. És az edzéstervet is, kipróbálom úgy, hogy időre

pont most voltam, tényleg csodalatos..
(Fordítás: Lusta disznó vagyok, aki nem szívesen mozog 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)