- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- potyautas: Sára és a párja.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 06:20 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
-
kk831228
addikt
-
kolosanyi
veterán
-
kk831228
addikt
-
Buster17
addikt
-
kolosanyi
veterán
Szia!
Te is beleestél abba a hibába, amibe én. Ennyiféle edzésmódszert nem lehet hatékonyan kombinálni. Ugyanígy próbáltam a fegyenc progresszióit ezzel a programmal, illetve a WP-s átiratával, semmire nem mentem vele. A magasabb ismétlésszámos, hipertrófia központú estéstől vártam erőnövekedést, de szart se értem el vele. Gondoltam, hogy a magasabb ismétlésszámoktól majd lesz jó erő-állóképességem, persze csak stagnálás lett a vége. Volt olyan időszakom is, hogy rengeteget edzettem, heti 10 edzésem volt, aztán csak túledzettem magam és jól lesérültem, te ezt ne tedd, hétvégén pihenj, ne az edzéssel törődj. Ideális alkalom a családdal közös időtöltésre, vagy barátokkal értelmes dolgokat csinálni (utazni, kirándulni, közös játékokat szervezni, focizni, pingpongozni, elmenni motorozni, akármi), vagy csak képezni magad, szakirodalmat olvasni az edzésről.
A tanácsom a következő: hagyd a fenébe az ilyen telefonos appokat, arra jók, hogy aki életében nem mozgott semmit, valahogyan elkezdjen valamit csinálni. Koncentrálj az erőre, azzal együtt szépen fejlődik minden. Nyilván nem olyan mértékben, mintha csak egyvalamit fejlesztenél specifikusan, mert mondjuk versenyzel egy sportágban, de gondolom nem is ez a cél. Az erőnlét javulásával izmosabb leszel - a kettő nyilvánvalóan összefüggésben van egy bizonyos szintig -, az állóképességed is javul (értelemszerűen, ha képes vagy a saját súlyod másfélszeresével a hátadon guggolni, akkor a saját súlyodat a rúdra pakolva egynél sokkal több ismétlés fog menni, de ez fordítva nem igaz) és így tovább. A kevesebb sokszor több, egy maroknyi gyakorlatot gyakran végezve hosszabb távon jobb eredményeket érhetsz el, mintha ezerfelé osztanád magad meg az edzéseid. Nekem a heti 3 erőnléti edzés (hétfő-szerda-péntek) és 1 vagy két kardió - időbeosztástól és fáradtságtól függően - szisztéma jött be, ezt tudom tartani hosszú távon. Ezt saját magadnak kell kialakítani.
Tovább veszíteni a testzsírból úgy tudsz, ha beállsz egy elfogadható, hosszú távon is tartható étrendre, amiben nincs drasztikus kalória megvonás, illetve nem kerül tiltólistára minden étel, ami nem fér bele egy testépítő versenydiétájába. Azt ők se tudják egész évben tartani, nem véletlen, hogy offszezonban meghíznak. Véleményem szerint semmi nem jó, ami végletekre van alapozva, ez tipikus példája ennek.
-
Physicist03
senior tag
Ahogy Tyer is írta a szorítás a legjobb. Viszont ezekre a szerkezetekre amit linkelt fölösleges pénzt kidobni. A húzódzkodó rúdon simán függeszkedsz x idei 2-3 sorozattal először két kézzel, később eggyel, aztán átbobsz egy törülközőt rajta és azon. Viszont ezekhez még kell újjbegyes fekvőket is csinálni mindenképpen. Azt is először falnán, aztán előredőlve és így tovább, viszont ebből nem kell csak néhány, max 10 ismétlést csinálni, de az szabályosan.
-
Tyer
őstag
Az alkart a szoritásnál használod.
Próbáld ki!!! Szoritsd ökölbe a kezed...
Tehát a megoldás: gumi labda, vagy ez az izé
-
Dumas
csendes tag
-
kolosanyi
veterán
-
brownus
veterán
-
törölt tag
-
Tyer
őstag
-
westcoastog
veterán
-
Tyer
őstag
-
kolosanyi
veterán
Hát én is elfogadnám, jó forma.

Na bakker. Ezt teszik velünk a nők... Sajnálom, hogy összekaptatok.

Tyer
Én egyet kipróbáltam, de az valami borzalmas volt. Kenyérrel készített ipari fasírozott. Annak nagyon rossz íze volt. Valami teljesen elcseszett fűszerkeverékkel próbálták elnyomni a belsőségek meg a szója ízét, kevés sikerrel. Biztos van, amelyik okés, de az nagyon nem volt az. -
dokee78
félisten
-
Tyer
őstag
-
kolosanyi
veterán
Ismerős. Barátnőm szintén lusta, ha nem muszáj, nem mozdul meg. Aztán panaszkodik, hogy, jaj, már 68 kg és amikor kézizett, 60-62 volt a versenysúlya. Nem arról van szó, hogy rosszul néz ki, a 185 centijével karcsúnak számít, de a mozgáshiány és a sok édesség ezt eredményezi. Persze ha ezt mondom, akkor én vagyok a bunkó, meg az edzésmániás. Ki érti a nőket?

-
Rabbitf_24
addikt
-
diamondface
tag
-
bagyulajuve
addikt
[Harcosok étrendje], egyik ismerősöm ezt tolja kb fél-egy éve, 3-4 hét volt az átállás rá, nem mellesleg személyi edző és kettlebell instruktor, azt mondja h sok zsírtól megszabadult és sokkal jobb a kondija (látszik rajta amúgy, bár eddig sem panaszkodhatott); én magam nem próbáltam és elég sokan hülyeségnek tartják, de azoknak jó lehet
, akik napközben nem tudnak rendesen étkezni. -
Rabbitf_24
addikt
-
Wa2x_
veterán
-
Wa2x_
veterán
Kösz srácok!

Rövid ki történetem:
Amíg rendesen edzettem (tavaly), testsúlyomhoz képest (74kg) nagyon erős voltam, ez annak köszönhető, hogy már 13-14 évesen elkezdtem fekvenyomni és edzőterembe járni. Kis koromban is erős voltam már, 7.-be lenyomtam a matektanárom szkanderban, pedig nem vagyok egy vastag gyerek.

Legjobb eredményeim (max. erő, 1 ismétlés):
Fekvenyomás - 125 kg
Guggolás - 120 kg
Felhúzás (deadlift) - 180 kg
Bicepsz állva (kétkezes rúddal) - 70 kg
Váll (nyak mögé kézkezes rúddal) - 75 kgTavaly voltam a Brutal Challenge-n 73 kg-mal mérlegeltem és ezüst fokozatot értem el, 5018 kg-ot mozgattam meg. A szabályokról bővebben.
Kb. ennyi a story, ezért mertem edzeni ebben a pólóban!

-
Ygg
senior tag
Nekem van egy haverom, kb. heti 5x jár zumbázni, és nagyon lefogyott vele.
Ő is mondja, hogy az elején ő is röhögött rajta, hogy férfiatlan, csak azért ment oda, mert egy csaj hívta, akit be akart cserkészni.
Viszont miután észrevette, hogy használ, úgy döntött, lesz@rja az előítéleteket, és csinálja, mert neki jót tesz.
Szerintem igaza van.
Persze minden ember más és más.
Meg azt mondják, az étrend 60%, 20% csak az edzés, a többi meg genetika, külső hatások, etc.
Nem tudom, hogy ez pontosan így van-e, de hogy a kaján sok múlik, az tuti. -
dokee78
félisten
-
dokee78
félisten
-
Rabbitf_24
addikt
-
Deck
titán
-
koshmar
veterán
-
zsolthee
senior tag
Nem vagy hülye.

Az edzést inkább gyakorlásnak fogd fel és mindig maradjon erőtartalékod.
Így nem merülsz ki és sikeresebben végzed el a kitűzött feladatokat.
Ha a gyakorlatok befejeztével frissebbnek érzed magad, az a jó!
Elolvastam néhány könyvet a testsúlyos edzéssel kapcsolatban és alapvetően mindenhol megtalálhatóak voltak ezek az igazságok. És ezt én is megtapasztaltam. Érdemes megfogadni.
Ahogy előttem is írták: néha érdemes kipróbálni, hogy mit tudsz. De szerintem akkor sem a kell feltétlenül kifulladni. -
Physicist03
senior tag
-
diamondface
tag
Van az izmoknak az a tulajdonsága, hogy "emlékeznek" arra az állapotra, mikor nagyok voltak. Az izomburok ugyanis rugalmatlan, és ha egyszer megnyúlt, akkor úgy is marad.
Ez azt eredményezi, hogy hamar, néhány hét alatt visszajön az a tömeg, ami annakelőtte volt. Ezt látja a kolegina.A zsírnak idő kell, amíg látványosan megindul lefele. Ha rendbe teszed a kajádat, jól edzel és eleget pihensz, akkor is eleinte van egy-két hét, amikor nemhogy lefele menne, de valamennyi jön is fel. Ez természetes, hisz a szervezetben a "jojó-effektus" folytatódik tovább addig, amíg hozzá nem szokik, pontosabban amíg "úgy nem látja", hogy már nem szükséges mindent elraktároznia, mert pontosan azt és annyit kap, amire szüksége van.
Ehhez azért idő kell, de kitartó munkával lemegy az
-
koshmar
veterán
-
diamondface
tag
Azt hittem, hogy a fegyenc mellé szeretnél közbeiktatni valamit. Félreértettelek, bocs!

A fegyencet (erőedzést) "isten őrizz" elkezdeni stopperrel nyomatni. A minőség rovására menne.
Azt meg lehet viszont tenni, hogy a gyakorlataidat "szupetszettben" végzed el. Így nem szükséges pihenőt sem közbeiktatni, hisz 4 gyakorlatnál (pl. Kézenállás,Fekvőtámasz,Lábemelés,Láncütés) mire végzel a láncütéssel, elég idő telik el ahhoz, hogy egyből neki is kezdj a következő "körnek". Folyadékot magadhoz venni, meg fújni egy párat azért meg lehet (kell) állni. 2-3-4 kör bőven elég is. (eleinte inkább csak 2) Szép lassan, szabályosan tudsz így csinálni mindent. És tutira lihegni/izzadni fogsz már a második körnél; ezzel már teszel valamit a zsír eltüntetéséért (ha a kaja oké) is, és mellette fejlődni is fogsz. A hétvégén nem baj, ha nem csinálsz semmit.
Ez egy kissé már cross jellegű edzés. Bevallom, az "edzőbá" tanácsára én is eképpen csinálom egy ideje a magam fegyencedzését. Nekem bejön. -
diamondface
tag
Az én "trx"-em pl. egy vékonyfajta spanifer. Két 15 cm hosszú colos vízcsőből fűztem fogantyút hozzá. Csúnya, de mindent tud, amit egy TRX. Ha nincs elszakadva meg ilyenek, vegyél. A húzódzkodóról nem tudok.
A "pihi" ideje attól is függ, hogy a gyakorlatokat hogy végzed. Időegység alatt annyit, ami megy, vagy adott ismétlésszámot osztasz be, és az össz időt méred, vagy "death by.." alapon csinálod.
Ha pihi, akkor pihi, ne csinálj mást közben. A lépcsőzés meg az ugrókötél is egy-egy külön gyakorlat.
Egy egyszerű példa: fekvő-húzó-felülés (elég 3 gyakorlat, de 2 is, egyelőre oszd el inkább a gyakorlatokat több napra). 20s meló, 10s pihi. Melóból annyit csinálsz, amennyi belefér az időbe, a pihi meg igazából nem sok mindenre elég. (Kb arra, hogy felvedd a köv. gyakorlat kezdőpozícióját). Ebből annyi kört, amennyi megy. Ha csak 2, akkor annyi, erőszinttől, állóképességtől függően. Ha már megy 8-10 kör, akkor lehet tenni a "wod"-ba még gyakorlatot, meg majd újakat is belevenni.
A metkon egyébként lehet önálló edzés is, de az erőedzés levezetéseképpen is lehet csinálni. -
hoffman_
nagyúr
-
Apollo17hu
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Autós topik
- Androidos tablet topic
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku: 88%
- Apple iPhone 14 /128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 85%
- Dell Optiplex/Precision MT/SFF 3430, 3050, 3060, 3070, 3080, 5060, 7060/7.-8.-9.gen/SZÁMLA-GAR
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- HP EliteBook 840 G7 14" i5 10210u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem tudod túlfutni magad... 

, akik napközben nem tudnak rendesen étkezni.