Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
diamondface
tag
Nekünk otthon elég öreg, ócska, lötyi-pötyi összecsukható székeink vannak. Abból kettőt háttámlájával összefordítok (bár már rég csináltam) és profi tolódzkodóállványom van. Biztos nálatok is találni székeket.
Nehezítésképpen épp kapóra jön, hogy mozognak, lötyögnek
Csak egy ötlet. -
Wa2x_
veterán
Két szék, ahogy előttem is írták. Egyikre a kezeid (vagy kettőre a kezed) egyre a lábad és már mehet is. Az én körömben csak sittes tolódzodásnak hívjuk.
Mellre pedig nagyon jó a fekvőtámasz. Próbáld többféleképpen (széles, szűk, normál, alkaros*, mély-, magasfekvő).
*Fekvőtámasz helyzetében vagy, egyik kezed leengeded alkarra, majd utána a másikat is, utána egyiket vissza nyújtott helyzetbe, majd utána jöhet a másik is és ezt folyamatosan. Kurva nehéz.
[ Szerkesztve ]
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
diamondface
tag
-
Wa2x_
veterán
A képet megvizsgálva ( ) testnevelőként azt mondom neked, hogy főképp hátizmok, pontosabban a széles hátizom és a trapéz. De kellemesen fájó hatással van a gerinc melletti "core" izmokra és a mély hátizmokra is, illetve a derékra.
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
aram01
nagyúr
köszi kipróbálom
nem tudom ti találkoztatok már e ezzel a problémával: az izom méretével nincs gond viszont azt tapasztalom hogy a bicepszem gyengébb vagy inkább hamarabb kifárad mint a többi izmomIsten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
westcoastog
veterán
Nem tudom miből áll még egy ilyen kapszula de ha a fentieket a vese nem szereti akkor nem tudom mi van, tényleg, mert hát gondolom egy proenziben is ezek vannak, msm, meg ha a porcnak/izületnek ez kell akkor az a vesére miért káros?
Avassatok be mert még szeretnék többet tudni.
Orvosom például porckopás lassítására dona-t ajánlotta, ebben is ilyen hatóanyagok vannak.[ Szerkesztve ]
-
brownus
veterán
nm
egyszerűbb bemásolnom ide a srác szövegét:
... mindent úgy variálni, ahogy az a testnek, és a léleknek is jó! nincsenek korlátok, nincsenek címkék, csak flow….
“be water my friend”
-
Rabbitf_24
addikt
válasz aizen92 #1052 üzenetére
16 napja tolok minden nap fekvőtámaszt, guggolást és minden nap tekerek.
Beállított kajával 16 nap alatt fogytam 5,5 kg-ot. Igazából a célom a fogyás, nem izomtömeget akarok növelni. Ha a tekerés maradhat, akkor a többi gyakorlatnál megállom, hogy 1 napig ne végezzem el.Igazából az első hét után úgy fájt mindenem, hogy besz@rtam, de mostanra a fájdalom kezd elmúlni és egyre jobban mennek a gyakorlatok annak ellenére, hogy nem pihenek. A fáradtságot érzem egyedül...
Pár napja kezdtem el a hasat és a hátat ezdeni. Ezekhez még sok a súlyom, de egyszer ezeket is el kell kezdeni.
[ Szerkesztve ]
-
diamondface
tag
-
kolosanyi
veterán
-
-
Zoli133
addikt
válasz aizen92 #5770 üzenetére
Siekresen megtaláltam a helyet.
Arra volt dolgom, gondoltam megkeresem merre van, de edzeni nem akartam. (Na jó ez csak félig igaz)LÁttam ott tényleges edzést művelőket, viszont baromi sok általános iskolás körüli gyerek "játszott" cuccokon, így tele is volt a hely, remélem holnap mikor edzeni megyek jobb lesz a helyzet. (Bár szinte midnegy mert az lacsony korlát ami nekem kell jelenleg még így is szabad volt)
Másrészt a tegnapi edzés jól sikerült, mind a hátam, mind a karjaim részleges izomláz tüneteit mutatják.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
RBJ
addikt
válasz aizen92 #6036 üzenetére
mell gyakorlat javarészt.
Nálam így néz ki.
bemelegítésnek 1* x simán földön fekvenyomás úgy hogy 10 szélesen+ 10 szűken+ 10 teljesen összetett kézzel.
3*10 fél egykezes fekvőtámasz
4*6-7-8 kézenállásos nyomás csak a boka van megtámasztva a vízszintes rúdon.
4*6-7-8 tolózdkodás vízszintes rúdon.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
RBJ
addikt
válasz aizen92 #6038 üzenetére
Úgy kell elképzelni, hogy rendesen.
Kézenállás mintha a falnál lennél, teljesen függőben vagyok kinyújtott lábbal csak a bokámnál van a rúd pont.
Mivel nincs fal a parkban így nekem pont a huzódkódó rúd a bokámnál .
Hogyismondjam el neked. érted gőzgép.
teccikértenniii.[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
KISDUCK
addikt
válasz aizen92 #6041 üzenetére
Hát tudom ajánlani Péntek Enikő Zóna videóit, próbáld ki a zona light-ot. A comb-popsi és hasonló videói egész jók. Youtube-n van pár videója, de vigyázz, mert van olyan amihez ajánlott egy tolószék másnapra. Nekem egészen jól kipofozták a lábam, nem volt tropára menve csak azon kaptam magam, hogy a bal lábam rosszul hajlik terhelés alatt beakad és nem megy összébb, meg volt, hogy a comb ízület ki be ugrált járás közbe, legalábbis ezt éreztem. Az elején lehet, hogy csak a bemelegítős videói is megteszik. Most elégedett vagyok a bal lábammal.
-
kolosanyi
veterán
válasz aizen92 #6393 üzenetére
Illetve ha van gyűrűd, vagy valami felfüggesztéses eszközöd, akkor azon végezve, szintén megemelt lábbal, alsó holtponton szétengedve széles tartásba a gyűrűt, felső holtponton meg összeérintve azokat. Azonban ez veszélyes, az instabil felület és a nagy mozgástartomány miatt egy rossz mozdulat komoly sérüléshez vezethet, ha nem csinálod régóta, akkor felejtsd el ezt. A kulcs egyébként a mellizom izolálásához az, hogy nyomó gyakorlatoknál megpróbálod közelíteni a karokat egymáshoz. Képzeld el, hogy a kezedbe fogsz egy labdát és megpróbálod a melled előtt összenyomni azt. Na most ugyanilyen "összenyomós" módszerrel végezd a fekvőt a talajon, garantáltan érezni fogod. Mivel a mellizmok egyik fő funkciója a karok közelítése, így tudod a legjobban aktiválni.
Bónusz tipp. Ha izolálni akarsz, szard le az erőszintet, ne érdekeljen, hogy milyen nehéz gyakorlatból hányat tudsz megcsinálni. Ellenben figyelj az izimfeszülési időre, próbálj 3-2-1-es tempóval dolgozni. 3 másodpercig ereszted le magad a negatív szakaszban, alul 2 másodpercig tartod, majd 1 másodperc alatt robbanékonyan feljössz és megint ugyanez. A robbanékonyság nem jelenti azt, hogy formaromlás belefér, ne legyen rángatózás a vége. Ezzel szintén fokozod az intenzitást, növeled az izomfeszülési időt, ez pedig fontos ha elsősorban növekedésre mész. Tarts rövid, fél-egy perces pihenőket, tuti megölöd a célizmokat.
(#6394) westcoastog
Nyomsz egy mellhez vételt és csinálsz elölguggolást. Kezdd el üres rúddal tanulni, könnyen gerincsérv lehet a vége ha szarul csinálod. Addig nyomj bolgár guggolást azzal a 30-35 kilóval, hogy érjen is valamit, ne csak kis súllyal pumpálgass.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz aizen92 #6623 üzenetére
Ez jó, én csak simán hátizsákba szoktam tárcsákat tenni néha.
De egy jó ideje csak gyűrűt és ugrókötelet használok, így is nagyon sokáig lehet nehezíteni a gyakorlatokat és legalább az egész befér egy szatyorba.--------------------------------------------
Más téma, tipp következik: Akinek megy az állásból állásba híd és tovább akar lépni, próbálja ki nyugodtan az egylábas, egykezes, vagy akár az egykezes-egylábas hidat. Én ma csináltam és elég durván megnehezíti a gyakorlatot, jóval instabilabb lesz a helyzet és jóval nagyobb erőkifejtésre van szükség hozzá. Jó cucc.
-
Speeedfire
félisten
válasz aizen92 #7160 üzenetére
Nem gáz, mert régi nagypolgári körgangos ház, 1 méteres falakkal.
Biztos áthallatszik valami, de fél hangerő fölé nem szoktam rakni, mert azt én sem bírom.A tolódzkodást is megoldottam bent, 2 szék az étkezőből és hajrá. Azon csinálom a térdemelést is.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest