- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- V.Milán: ⭐DICSŐSÉGFALAM⭐
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
-
LOGOUT
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oppenheimer
nagyúr
Jövőhéten áttérek egy új edzésprogramra. Így néz ki:
hétfő: fekvő, lábemelés
kedd: húzódzkodás, guggolás
szerda: kézenállásban fekvő, híd
csütörtök: fekvő, lábemelés
péntek: húzódzkodás, guggolás
szombat: kézenállásban fekvő, hídÚgy érzem túl sok pihenőt tartok, és 3-4 nap elég, hogy regenerálódjanak az izmaim.
-
Oppenheimer
nagyúr
E jónak tűnik! Barátságos a heti menü.
Harcosok: szerintetek lehet izmot építeni a harcosok étrendjével, vagy ez csak fogyásra jó? Mert nekem igazából sok fogynivalóm nincs, 178 centi mellé vagyok 72 kiló. Viszont szeretnék szálkásabb és valamivel izmosabb lenni. Valami ilyesmi a célom. Ehhez még több izom (főleg vállba és karba) és kevesebb zsír kéne.
(#1697) Cris99: A baconkifli hogy alacsony glikémiás indexű?!
-
Tyer
őstag
Vacsi: Afrikai harcsafilé (2 szelet) + "saláta" ( cottage cheese, mozarella, ubi, pari)
-
Tyer
őstag
válasz
Oppenheimer #1695 üzenetére
R: Aldi
E: Noir at l'Or
U: Mei Li Cheng Kínai. Gyorsbüfé
V: Itthon -
Tyer
őstag
Ha itt tartunk a mai kajám.
Regg: Pizzás csiga
Ebéd: Hideg meggyleves + Borzas pulyka salátával
Uzsi: Bambuszos csirke tojásos rizzsel.
Még egy vacsi vár rám... -
SkyS1gn
félisten
válasz
Rabbitf_24 #1692 üzenetére
Messzevagyol!
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Rabbitf_24 #1689 üzenetére
Cserélnék!
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Oppenheimer #1687 üzenetére
...rakott káposzta
-
Oppenheimer
nagyúr
Ahh istenem, de szeretem a túlevést.
Csilis csirke a kínaiból!
-
kolosanyi
veterán
válasz
Oppenheimer #1683 üzenetére
Köszi, érdekes volt.
Nekem ez továbbra is furcsa. Ha már átmeneti böjt, nekem a Leangains tetszik a legjobban. Ki akarom próbálni, hétfőn kezdek neki.
-
SkyS1gn
félisten
Énis lecövekeltem 100on már 1-2 éve. Fegyencet tavaly októberben kezdtem, azóta is 100, az oké látom hogy izmosodok és haladok de valahogy fogyni is kéne, akármennyire keveset is eszek stb meg nem moccan.
Most 4 napja elkezdtem a harcos étrendet, eddíg semmi különös, szóval idővel kíváncsi leszek változik-e valami.
Az utóbbi 1hétben meg nemtudom de megvagyok lőve, ment az egykezesből is már jópár fekvő, most nembírok csinálni, húzózkodás se megy annyira.. front van vagy wtf
90 fasza lenne.
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #1679 üzenetére
A glikémiás index mutatja meg. Különbözőt táblázatokban ismertetik a szénhidrátok glikémiás indexét, így be tudod lőni a kajádat.
(#1681) Oppenheimer
Érdekes megközelítés. A könyvet nem olvastam még, de ez ellentétes azzal, amit én eddig ismertem, tanultam, utánajártam. Edzés után nagyon fontos a gyors töltés. Esetleg azt tudom elképzelni, hogy ketózisban vagy, ezért kell a lassú ch. Hány grammot viszel be? Van egy linked a könyvhöz? Felkeltette az érdeklődésem, mivel indokolja. -
anorche1
őstag
Shit... lázas lettem. Ha jól emlékszem akkor ilyenkor tilos edzeni
-
westcoastog
veterán
válasz
Oppenheimer #1677 üzenetére
Nekem tejsavó fehérje helyett lehet valami pótlék? Jó lenne ha már melózhatnék és megvehetném a kinézett scitec fehérjét.
(#1678) kolosanyi
gyorsabb ch mikben van? -
kolosanyi
veterán
válasz
Oppenheimer #1677 üzenetére
Edzés után gyorsabb ch-t egyél, fontos a töltés. A zabpehely túl lassú ehhez.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
westcoastog #1676 üzenetére
Elég sok utánajárást végeztem és arra jutottam, hogy edzés után a legjobb meginni egy adag tejsavó fehérjét zabpehellyel, és edzés után 1, illetve 2 órával 1-2 főttojást. Én legalábbis így fogom. Azt nem tudom, hogy a zabpehely mehet-e tejjel, illetve lehet-e helyette kakaós gabonapehely.
-
westcoastog
veterán
válasz
Oppenheimer #1659 üzenetére
Én 11 körül jutottam kajához, és fél 2-kor feküdtem le, de a mai éjszakám sem sikerült túl jól, jó ha volt 5 óra mire sikerült elaludnom...
De amúgy ha most ezt az étrendet folytatom, és edzek mellé, akkor az ha úgy vesszük szinten tartó edzés csak, bár ha még e mellett a diéta mellett is fejlődök és megy le kis zsír az jó lenne, de lehetetlen, még sokat meg kell tudnom erről.
Viszont van ugye az edzési utáni "regeneráló" étkezés, de ugye mivel alul evés van, elég ha gyümölcsökkel pótolom ezt?
Vagy ha már alul evés, akkor lehet be kéne próbálni úgy hogy eszek rendes kaját, de nagyon kis adagot napközben, 1x-2x max a gyümölcsök mellé. -
Tyer
őstag
válasz
kolosanyi #1674 üzenetére
Köszi, akkor én is beteszek egy cikket, én alapvetöen testépitek, de mellette haverommal gondolkodunk a street workaoutban is...(ezért vagoyk itt). Egyelöre megfelelö helyet keresünk.
Minden tippet-trükköt-praktikát elfogadok egyébként. és köszi a cikket (bár sok benne a latin szo)
-
kolosanyi
veterán
Ismétlésszámokról. Beugrott, mikor olvastam a hsz-ed, gondoltam talán van, akinek hasznos a topicban.
--------------------------------------------------------------
Egyébként belekezdek egy lassú progresszióba. Célom a technika tökéletesre csiszolása és az állóképesség maximalizálása. A 100 fekvőtámasz programot viszem végig a classic fekvőtől indulva. Ha elértem a százat, váltok a fegyenc következő lépésére, ott megint elkezdve a programot. Mire eljutok az egykezesig, nagy ismétlésszámban leszek képes dolgozni minden variációban. Kíváncsi vagyok, mire megyek ezzel. Természetesen be fogok számolni itt a topicban az eredményekről. Ugyanezt fogom csinálni a húzódzkodással is, arra a 25-ös programot használom. Lassú lesz és utálni fogom, de nem baj. Az lebeg a szemem előtt, hogy jó legyek. Sokkal jobb, mint most.
-
Tyer
őstag
válasz
Oppenheimer #1671 üzenetére
Mit nyomtok???
No, ebböl a sittes tolodzkodásbol lement 15-15-14-13 -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
gyuromoj #1670 üzenetére
Ne akarj mindennel egyszerre haladni, nem is fog menni. A második húzódzkodás gyakorlat elég nehéz, nem baj ha lassan fejlődsz vele. Én is fekvőből már a 3.nál tartok, húzódzkodásból meg csak a 2.nál, és 3x20 megy csak. De mégjobb példa a lábemelés, abból még mindig az elsőnél időzök.
-
gyuromoj
veterán
Második lépésnél járok.
Két hétig 3x10 ismétléseket csináltam. Ez a második hetem hogy 3x15-ket csinálok, de a hátam sajnos nem akar fejlődni. Mindenből megy simán a 3x15, csak a hátam fárad el és jó ha harmadjára 10 fölé tudok menni.
3 perces pihenőket tartok.
Mivel tudnám jobban fejleszteni a hátamat, hogy tudjak folyamatosan haladni minden gyakorlattal? -
Dumas
csendes tag
Én kb 116-ról indultam (116,5) és most voltam nyaralás előtt 114,5. Tudom nagyon lassan haladok, de tegyük hozzá, hogy étrenden sajnos nem tudok egyelőre változtatni. Majd (talán) jövőhónapban. Fegyencezek, meg próbálok hetente 2-3-4 alkalommal futni úgy, hogy fél perc sprint 1 perc séta, ezt addig váltogatva amíg haza nem érek, vagy amíg nem bírom tovább. Jövő hónaptól remélem vissza tudok menni krav-ra vagy WT-re,(A kettő együtt maga lenne a csoda
) az sokat dobna a dolgokon.
-
Tyer
őstag
válasz
Rabbitf_24 #1660 üzenetére
Köszi a tippet, várok még ha van bárkinek.
Én kb. 100-rol indultam, és 90- a cél, persze izommal -
Rabbitf_24
addikt
Igazából a sportot nem akarom abbahagyni. Mást nem nagyon fogok enni mint amit most, csak nagyobb adagokat. (Több csirke, több saláta, több túrós cucc stb..) Remélem így meg tudom tartani a súlyomat, ha majd elérem. (kb 80kg a cél.)
Tolódzkodáshoz a szűk fekvő sokat segít, de majd a profik eligazítanak.
Dumas:
-
Oppenheimer
nagyúr
Ez tényleg önsanyargató étrend. A helyében megpróbálnám a Harcosok étrendjét. Biztos vagyok benne, hogy lefogyna tőle.
Harcosoknak: a tegnapi túlevést megint elrontottam.
19:15-kor ettem, de csak hajnali 2kor tudtam elaludni. Viszont 0:30-kor már ágyban voltam. Ha így elnyúlik a túlevési szakasz, akkor mi van?
-
Tyer
őstag
válasz
Rabbitf_24 #1656 üzenetére
Ez tényleg szép eredmény...
De ekkora sullyal tényleg megértem, hogy fáradt vagy, ha nem eszel. Egy veszélyt érzek, hogy nem tudod ezt az "önsanyargatás"-t a végtelenségig csinálni. Mi lesz utána?Abban adhatna valaki tippet, hogy a tolodzkodást ha nem tudom megcsinálni hogy tudok rá edzeni...
-
Dumas
csendes tag
Nah, kb egy hét nyaralás után újra nekiállok edzegetni
(Nyaraltunk egy jót. Bár tény, hogy folyamatosan a medencében voltam és úszkáltam, azért ez nem volt edzés
Majd estére meglátjuk, hogy kis pihi után, hogy megy)
Rabbitf_24: Neked csak annyit, hogy:
Komolyan, minden tiszteletem.
Remélem egyszer bennem is meglesz ez a kitartás, neked pedig csak így tovább.
Túl sok volt az on, jöjjön egy kis off:
Itt senki sem dolgozik?
9-kor "korai" edzés. Délben kelni, "reggelről" még edzés. Ha reggel akarnék edzeni kb 4 órát tudnék aludni (Nagyon jó esetben 5-öt) kicsit azt kevésnek érezném. Ha valaki mégis dolgozik akkor ajánljon már be engem is olyan melóhelyre
-
Rabbitf_24
addikt
Tudom, hogy segíteni szeretnél, mi másért írna ide az ember.
Vázolom, hogy honnan indultam és hová tartok:
126,5 kg-al kezdtem, eddig 72 (vagy 73) nap alatt fogytam 21 kilót.
Minden nap tekerek, kajám be van lőve rendesen. (Nem eszek szemetet, de mindenből eszek eleget.)
Fegyencezek, valahogy a kondizás már nem hoz lázba, ki akarok próbálni valami mást is.
Erősödni erősödök én is. Első nap még lógni se tudtam az állványon (jún. 8), mindenki azt mondta a fórumon, hogy talán majd karácsonyra fel tudom magam húzni 1x. Jelenleg 5x2-t húzok. Hasonló volt a helyzet a tolódzkodással is, most már 5-6-7-6-5 szériát csinálok belőle.Kalóriabevitel 1/3-át edzés után viszem be. (túró, hús, gyümölcs)
Szénhidrát visszatöltés nálam heti 1x van, különben próbálom minimumon tartani a CH-t.Tanácsokat szívesen fogadok.
-
Tyer
őstag
válasz
kukinyo #1654 üzenetére
Azt a mindenit...
http://blog.builder.hu/blogs/index.php?title=diactais_actrend_apsszeaillastaisa_kezdaPedig ez van a link-en belül is...
Na megyek megnézek egy játszoteret, hátha...
-
Tyer
őstag
válasz
Rabbitf_24 #1652 üzenetére
Tévedsz, méghozzá nagyon...
2 honapja diétázom, 4 kilot fogytam, és sokkal lassabban, de még mindig fejlödök.
Szerinted miért irják, hogy a napi kaloriabeviteled nagy részét edzés utáni kajánál kell bevinni?
Miért mondják, hogy kell edzés után a "szénhidrát" visszatöltés?
Mire való a fehérje?
Mire való a szénhidrát?
És a Zsir?
Lehet zsirbol izom?
Egy linkNekem is feltűnt, hgoy arcoskodok, meg belepofázok mit csinálsz, senki nem kért rá, azonban ugyérzem, hogy valami nem oké. 20 g szénhidrát NAGYON kevés! A body builderek kb 1 héttel a verseny elött szoktak ennyit enni, hogy az utolso csepp zsir is eltűnhessen. De gondolom te nem itt tartasz.
De tényleg:
Jo lenne már tudni, hogy hol tartasz, és mi a cél.
Sulyban, eröben, formában.TÉNYLEG CSAk SEGITENI AKAROK!
-
-
Tyer
őstag
Ezt nagyon jól tudom, nem is az L-Carnitine-re értettem amit irtam, hiszen én is szedem, és az összes tápkieg közül ebben hiszek leginkább.
Arra értettem, hogy:
- Tudja-e mit akar egyáltalán.
- Tudja-e hogy működik az anyagcser, az izomépités, és a fogyás.Ha valaki leirja, hogy gyenge vagyok, alig eszek CH-t, és sok L-Carnitine-t akarok enni, nekem felvet némi bizonytalanságot...
De legalább tudom miért gyenge. -
Tyer
őstag
válasz
Rabbitf_24 #1648 üzenetére
Te honnan veszed ezeket az ötleteket? És miért?
Kicsit kezdelek félteni... -
kolosanyi
veterán
válasz
Rabbitf_24 #1645 üzenetére
Esetleg valami energizáló? Tudom, hogy műanyag cucc, de talán segít edzeni.
Bőven kihívás az is. Ha jól csinálod, a classic fekvő is kihívás tud lenni. Viszont utánaolvasva, más is felcserélné a fél egykezest meg az aszimmetrikust. Igazából nem így hívja a könyv, az utolsó a mesterlépés előtt, de mindegy is. Viszont a mai edzés holnap nagyon fájni fog.
-
kk831228
addikt
Hétvégén toltam egy kis plank-et a Balatonnál ,strandon...
Jó mert nem feltűnő a tömegben sem...
Bnőm is nyomott 4.30 körülit de még bírta volna. Én meg toltam egy 12 percet ,és én is bírtam volna még ,csak nem nagyon akartam erőlködni mindenki előtt...
Azt hittem keményebb dolog ez a plank... Pár hónapja még ámultam a youtube videókon a 15 perceseknél.
Most már látom hogy nem nagy kunszt...
-
-
kolosanyi
veterán
válasz
Rabbitf_24 #1643 üzenetére
Ch nélkül én is gyenge vagyok és nehezen megy az edzés. Jó ha csak tartom a szintet ha szálkásítok. Edzés előtt annyira nem szeretem a gyorsabb ch-t. Nekem a zabpehely vált be.
----------------------------------------------------
Ma megint nem tudtam terembe menni. Lassan szokássá válik ez nálam. Csak tudnám minek van bérletem... De nem baj, megint elővettem a jó öreg saját testsúlyos edzést, meg a G-Flexet. Végre áttörést értem el fekvőben. Az aszimmetrikus már régóta ment, de egykezes nem. Most sikerült 4 sorozat aszimmetrikus után 2*3 fél egykezest nyomnom. Egyébként szerintem nehezebb is a fél egykezes, mint az aszimmetrikus. Asszem a fegyencben pont fordítva írják. Viszont az edzés jó volt. Sikeresen halálra edzettem a mellizmaim.
-
Rabbitf_24
addikt
CH mentes (vagy nagyon alacsony) napon hogy bírtok edzeni?
Kb szédelgek a melóban, aztán amikor itthon neki kellene állni edzeni, akkor megremegnek a kezek....
Ötlet, tanács? Toljak egy kis gyümölcsöt edzés előtt? -
Tyer
őstag
válasz
westcoastog #1641 üzenetére
Nahogyazt hidd, 20-25 körül már jot kapsz
-
SkyS1gn
félisten
válasz
westcoastog #1639 üzenetére
Max egy külvárosi nyugodt, tiszta részben
-
SkyS1gn
félisten
válasz
westcoastog #1637 üzenetére
Hát na nehogymár ott nemtalálnak... ottvan minden
De itt a prérin...
-
Tyer
őstag
válasz
westcoastog #1635 üzenetére
Ez megvan, de az a XVII. kerületi 15 kmre van, oda nem járnék ki szivesen
Gondoltma hátha valaki ismerös errefelé -
Tyer
őstag
Sziasztok! Haverommal most szeretnénk elkezdeni a street-et.
XVIII. kerületben tudtok valami jó helyet? -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Oppenheimer #1632 üzenetére
Na fellapoztam a könyvet, kiírom ide a lényeget:
-1 regeneráló étkezés 25-30 gramm fehérje és 10-25 gramm lassan felszívódó szénhidrát
-ha reggel edzek, akkor kell egy regeneráló étkezés közvetlen edzés után, egy második egy órával később, és egy harmadik még egy órával később.Ez alapján azt mondanám, hogy edzés után megiszom a fehérjeshaket, utána egy órával megeszek 3 tojást, aztán utána még 3-at. De ki tud ennyi tojást zabálni?
-
Wa2x_
veterán
válasz
Oppenheimer #1630 üzenetére
Valami fehérjedúst, pl. halat, ill. szénhidrátdús kaját pl.: tészta, de az is jó megoldás, ha keversz egy kis szőlőcukrot a fehérjébe.
Szerk.: ja arra nem is figyeltem, sorry.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Oppenheimer #1629 üzenetére
-
Oppenheimer
nagyúr
Tegnap kicsit elrontottam a túlevést. Este fél 7kor kezdtem el enni. Jóllaktam, aztán még fent voltam hajnali fél 4ig, és közben csomót ettem.
Mit érdemes enni edzés előtt és után a harcosoknak? Azt írja a könyv hogy edzés előtt fele annyit mint edzés után, és gyorsan felszívódó fehérjét + lassan felszívódó szénhidrátot kell. Valaki tud mondani valami konkrétabbat?
-
tatabánya
senior tag
most befogytam kicsit 77kg-ra 173 centihez ami zavar az a karom is összement 39-re nembaj úgy is elég fedett volt, de le kell állni a bicóval az a napi közel 30km betett
(#1625) westcoastog: meg szerintem egészségesebb is ha csak magaddal dolgozol ezért is sóvárgok utána, de valamit valamiért
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #1617 üzenetére
Persze, de azért nem ez az általános. Durva egy ember, az biztos.
(#1618) tatabánya
Hát ekkora ő se a súlyzótól lett, elhiheted. De nem is a teljes kiőrlésű kenyértől. Elvileg naturál, de ezt nem hiszem el. -
kolosanyi
veterán
Belinkelem ide is. A viedeó a hsz-emben hihetetlen. Nem láttam még ekkora embert így dolgozni a saját testsúlyával.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Oppenheimer #1613 üzenetére
Fura de én nemvagyok az
-
Integra
titán
válasz
Oppenheimer #1613 üzenetére
1-2 év múlva sem fog teljesen (mindig függ az előző esti lakomázástól), tehát ha már most rinya van, akkor ne is folytassátok, mert 1 hónap múlva elhullanátok amúgy is
-
Oppenheimer
nagyúr
Később az állandó éhség meg fog szűnni?
-
kolosanyi
veterán
Gyerekek, én ezt az alulevést egyáltalán nem bírom. Folyamatosan 2,5-3 óránként jelez a szervezetem, hogy kell neki a tápanyag. Ha kevés a fehérje, érzem, folyamatosan éhes vagyok. Ha bármi más nem stimmel, szintén. Nem nekem találták ezt ki. Még nem próbáltam, de tuti nem bírnám ki. Biztos sokaknak bejön, de nekem nem működne.
Szerk.: a mai edzés pl nagyon intenzívre sikeredett. Antagonista szuper szett edzés. Szűk húzódzkodás-szűk fekvő, feltett lábas tolódzkodás-invertált evezés G-Flexszel, bicepsz és tricepsz gyakorlatok a G-Flexszel a végére. Csináltam sima kalapács bicepszet, 21-ezést, meg tricepsz gyakorlatokat. Pihenő nem volt, csak amíg a másik izomcsoport dolgozott. Nagyon bedurrantam a végére mindenhol. Kétszer kellett vacsoráznom utána, annyira leszívott a folyamatosan magas pulzus és a komoly izommunka. Asszem ez holnap fájni fog.
-
westcoastog
veterán
válasz
Oppenheimer #1606 üzenetére
Nem tehetted?
Én még nem aludnék, bár fáradt vagyok kicsit, hiába hogy délben keltem. -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
westcoastog #1604 üzenetére
Én betoltam még egy konzervhalat, pedig legszívesebben már rég aludnék. Csak nem tehettem
-
westcoastog
veterán
válasz
westcoastog #1604 üzenetére
Na most még lement 2 hotdog, mára végeztem, azt hiszem.
-
westcoastog
veterán
válasz
Oppenheimer #1603 üzenetére
Na ma én délben keltem
Onnantól fogva barackot ettem csak, vagy 3-4 darabot, betekertem városba, edzettem egy jót, hazajöttem ettem 3 májkrémes barna kenyeret 1 nagy paradicsommal, azóta semmi, most egy tál leves meg még 1 barack, szépen rá lesz szoktatva a szervezet erre az alulevésre.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Oppenheimer #1601 üzenetére
Edzés jól ment. Az utána elfogyasztott fehérje és a vacsora között megettem egy almát. Vacsorára nem tudtam többet enni, mint egy átlagos napon, tehát ma sokkal kevesebbet ettem mint egyébként. Ennek biztos, hogy fogyás lesz a vége, de remélem nem izomtömegből! Majd az idő úgyis eldönti, hogy beválik-e. Egyébként elégedett vagyok a teljesítményemmel, nem hittem volna, hogy első nap végigcsinálom az alulevési időszakot. Desszertnek letolok még egy túrórudit.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Oppenheimer #1596 üzenetére
Most értem haza. 1 órája ettem szőlőt meg egy 10 centis uborkát. A könyvnek még csak a 10%-nál tartok mert tegnap éjjel kezdtem el olvasni és azóta nem volt időm, remélem ezzel még nem szegtem meg.
Edzeni nemsokára fogok, és utána meg akarok inni egy adag fehérjét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 dokkoló
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest