Hirdetés
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NvidiaRTX: Xiaomi Electric Scooter 6 Max: Az első rollerem
- Luck Dragon: Óraátállítás
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bethesda kórház
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shrike7973
senior tag
Udv megint,
Valaki irna nekem par ervet, hogy rendszerileg miert erdemes Fedora-t hasznalni?
Korabban is irtam itt, kicsit melyebben belelatok mar a rendszerbe, mint az atlaguser, es egyre inkabb oda lyukadok ki, hogy nekem leendo programozonak igencsak erdemes Ubuntu-t hasznalni...
En a Fedorara egy vallalati operacios rendszer alapjakent gondolok, mint az openSuSe-re. Ott van az Arch is, ami onmagaban eleg szenvedes, de alapkent pl.: cinnearch, chakra mar jol megy. De minek? Szerintem a szoftvervilag foleg ubuntu korul forog, ugye sokszor a 'linux compatible' 'ubuntu/debian compatible'-t jelent. Ott a steam - mondjuk azt olvastam mas disztrokon is nyugodtan megy - meg csomo huzonev ami ubuntu partner. Tekintsunk el a Unity-tol, mert azt konnyu cserelni/megszokni.
Tehat rendszerileg miert lenne nekem erdemes Fedorat hasznalnom?
(Ellen)pelda: szerintem nem szerveri kornyezetben az ubuntu altal hasznlat apparmor jobb rendszer, mivel nekem nem okoz egyaltalan gondot. Mig Fedoran az SELinux-al voltak problemaim, foleg Wine alatt, tovabba nekem minden kernelfrissitesnel kiirja a rendszer, hogy BIOS is broken... Utobbira Fedora 15-16-os idok ota nincs megoldas, askfedora oldalon sem kaptam semmi erdemlegeset.
Abban biztos vagyok, hogy a Fedora jobb valasztas jelenleg, mint az OpenSuSe, mert rengeteg csomagot nem talaltam - peldaul nem is ertem, hogy az egyre jelentosebb Haskell nyelvhez miert nincs se ghc, se hugs98. Viszont azt nem tudom, hogy erdemesebb-e Fedora-t hasznalni, mint Ubuntu-t. Gondolom az egyertelmu, hogy az Ubuntu-t nem igazan lehet megverni szoftverbazisban. Sokszor amugy a sebessegkulonbseget szoktak felhozni, de szerintem az nem a Fedora erdeme, hanem az alatta futo kernel frissessege, igy ubuntu egy kicsit mindig le van maradva, de felevente ugy is behozza. Ez meg keves nekem indoknak.
Amugy Debian-on gondolkozom meg, rolling release-ben. Lusta lennek sima Debian-t felepiteni, igy lehet a Linux Mint Debian Edition jo valasztas lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- Peugeot, Citroën topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Óra topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motoros topic
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- PC Game Pass előfizetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kihagyhatatlan áron DELL XPS 13 9310 /i5-1135G7/8 GB Ram/512 GB SSD/FHD+ IPS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - Titanium Gray - 12/512GB - Újszerű állapot! 2028.11-ig Samsung Jótállás
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 87%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest