Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• karlkani

aktív tag

válasz karlkani #53921 üzenetére

Visszaolvastam, látom makrónál az utolsó sorra hivatkozol. Az addig jó, amíg az utolsó futtatása óta nem vittél be több sornyi adatot azonos kód alatt. A kép alapján 01.22-én bevittél 3 sornyi adatot 70-es kóddal, majd futtattad a makrót. Ha minden sornál megtetted volna, helyes eredmény látszana. Mivel a tartomány megegyezik, függetlenül attól, hogy melyik sorban levő 70-es kódra hivatkoztál, nem változott az eredmény. Ha visszanézed a 2025.01.22-i dátum előtti utolsó összegzést a 70-es kódra, gyanítom, hogy nem 80-nal lesz kevesebb, mint az N35419-es cellában. ;)

Ehhez amúgy miért szükséges makró? :F Ha képletemet kiegészíted egy HA függvénnyel, hogy csak akkor összegezzen, ha pl. nem üres az adott sorban a dátum, ellenkező esetben "", akkor mindig azt a számot látod, amit szeretnél. Elhagytam a 150000-ig terjedő tartományt, elég ha az adott sorig nézi, így a 150000-ik sor után is működik (ha eléred).

=HA(A1="";"";SZUMHA($D$1:D1;D1;$H$1:H1))

Ez húzható lefele és garantáltan összegzi kód szerint a darabszámot (a képletet tartalmazó sorig).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés