- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Eszelős szívatás : kijelzőtükrözés 2026
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ny.janos
tag
Sziasztok!
Nem tartom kizártnak, hogy csak én nem ismertem, miközben egy köztudott dologról van szó, azonban én már többször szenvedtem azzal, hogy amennyiben egy képletben nem tartományra, hanem táblázatra hivatkoztam, akkor azt a képletet jobbra vagy balra másolva a táblázat oszlopai ugyanúgy megváltoztak, mint ha relatív hivatkozás történt volna egy tartományra. Emiatt táblázatra hivatkozva is módosítottam ilyenkor a képleteket, és a táblázat ellenére tartományként hivatkoztam meg az oszlopokat (mert ugye a táblázat hivatkozásában a $ jel nem használható).

Ma azonban Mark (Excel Off The Grid) egyik videójából sikerült megvilágosodnom
, hogy a táblázatoszlopokra vonatkozó hivatkozások hogyan tehetők abszolút hivatkozássá. Gondoltam megosztom, hátha mégsem csak én voltam tudatlan eddig. 
(Balra a táblázat, amire hivatkozok, jobbra fent a normál hivatkozás, amelyet jobbra másolva az oszlopok nem várt módon megváltoznak, jobbra lent pedig a megoldás a problémára.)

Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mikrotik routerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4477,92% Akksi
- AKCIÓ!! 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- DJI RC 2 távirányító
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB Zalman Z10 Plus Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, hogy a táblázatoszlopokra vonatkozó hivatkozások hogyan tehetők abszolút hivatkozássá. Gondoltam megosztom, hátha mégsem csak én voltam tudatlan eddig. 

Fferi50