Hirdetés
- Brain turbó: Intel Xeon CPU asztali alaplapban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Hogyan parkolj hátramenetben profi módon
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ny.janos
tag
Sziasztok!
Nem tartom kizártnak, hogy csak én nem ismertem, miközben egy köztudott dologról van szó, azonban én már többször szenvedtem azzal, hogy amennyiben egy képletben nem tartományra, hanem táblázatra hivatkoztam, akkor azt a képletet jobbra vagy balra másolva a táblázat oszlopai ugyanúgy megváltoztak, mint ha relatív hivatkozás történt volna egy tartományra. Emiatt táblázatra hivatkozva is módosítottam ilyenkor a képleteket, és a táblázat ellenére tartományként hivatkoztam meg az oszlopokat (mert ugye a táblázat hivatkozásában a $ jel nem használható).

Ma azonban Mark (Excel Off The Grid) egyik videójából sikerült megvilágosodnom
, hogy a táblázatoszlopokra vonatkozó hivatkozások hogyan tehetők abszolút hivatkozássá. Gondoltam megosztom, hátha mégsem csak én voltam tudatlan eddig. 
(Balra a táblázat, amire hivatkozok, jobbra fent a normál hivatkozás, amelyet jobbra másolva az oszlopok nem várt módon megváltoznak, jobbra lent pedig a megoldás a problémára.)

Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- MacBook Air 13" M4 / 2025 / 16GB / 512SSD SKYBLUE
- Samsung Galaxy S23+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Friss készlet! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (238)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, hogy a táblázatoszlopokra vonatkozó hivatkozások hogyan tehetők abszolút hivatkozássá. Gondoltam megosztom, hátha mégsem csak én voltam tudatlan eddig. 

Fferi50