Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bexinho23

őstag

Üdv!

Elég nagy problémám akadt az excellel. Van egy általam készített, elég jól összerakott költségvetési táblázat, amit édesanyámnak is (leegyszerűsítve) átadtam a laptopjára még 2017 januárjában. Azóta minden egyes nap becsületesen vezeti a be-, illetve kiadásait. Viszont tegnap, amikor az asztalán lévő parancsikonból megnyitotta volna a fájlt, azt vette észre, hogy a bevétel és kiadás oldalon csak 2017 november vége van, nem pedig a friss dátumos rögzítések. Google-ben, youtube-on, külföldi fórumokon már nézelődtem, de kifogott rajtam az eredeti állapot visszaállítása, ezért kérnem a segítségeteket.

Amit tudni kell:

Asztalon van egy parancsikon, aminek az eredeti fájlja a merevlemezen található a Google Drive mappában. A Google Drive online webfelületéről le tudtam tölteni egy "~$havi költségvetés - Anya.xlsx" nevezetű, 165 byte méretű fájlt, ami ha jól sejtem a drive-nak egy backup-olása, mivel a (drive online) kukában minden egyes napra visszamenőleg van egy ugyanilyen fájl.

Ezt a fájlt letöltöttem, és bemásoltam a merevlemezen a következő helyre:
    "c:\Users\Anya\AppData\Roaming\Microsoft\Excel\"

Az eredeti fájlt pedig:
    "c:\Users\Anya\Documents\"

Az Excel 2007-ben a biztonsági mentésnél ezek a mappák vannak megadva.

Amit próbáltam: fájl elindít, folyamatkezelőből kilövöm. Megnyitom újra, ekkor felajánl egy korábbi mentést, de nem az feladatkezelőből kilövés pillanatában keletkezett állapotot hozza vissza, nem pedig amit szeretnék.

Remélem érthetően írtam le, és sikerül megoldást találni. Mert nagyon rossz lenne, ha az elmúlt hónapok kútba esnének.

u.i.: Fogalmam sincs, hogy alakulhatott így, hiszen én 2014 óta vezetek ugyanígy egy táblázatot, amit a dropbox-szal szinkronizáltatok, és sosem volt ilyen problémám. Ráadásul én telefonon keresztül a dropboxos megnyitásból is módosítom a fájlt, illetve a laptopomról is a dropbox mappában...

Új hozzászólás Aktív témák