- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Eszelős szívatás : kijelzőtükrözés 2026
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Én és a számítógép
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsoGe
csendes tag
Sziasztok!
Egy „számomra” bonyolult kérdésben kérem a segítségeteket:
Készítettem a kollégáimnak egy LPA (Layered Prozess Audit) kérdéscsomagot (153 kérdés)
A kérdéseket betettem egy munakalapba úgy, hogy az „A” oszlopban vannak a kérdések számai, a „B”oszlopban pedig a kérdések.
Egy másik munkalapon megcsináltam a formalapot.
Most ott tartok, hogy ha a másik munkalapon az „E” oszlop bármely cellájába beírok egy számot, akkor a mellette lévő „G” oszlop cellája automatikusan megjeleníti a számhoz tartozó kérdést az első munkalapról.
Szeretnék (de nem tudok) a „D” oszlopban egy vezérlőgombot létrehozni, amit ha megnyomok, akkor az „E” oszlopba generálódjon 5 db véletlen szám 1 és 153 között.
Ez önmagában még működik és meg tudom csinálni (for ciklussal). A baj az, hogy mindig ugyanabba az 5 cellába generálok 5 számot én pedig folyamatosan szeretnék egymás alá 5 új számot generálni.
Tehát ma generáltam 5 számot E1-től E5-ig. Holnap megnyomom megint a gombot és akkor E6-tól E10-ig kellene nekem 5 db új szám (úgy, hogy a tegnapiak érintetlenek maradnak, így a feltett kérdéseket mindig vissza tudom nézni.)
Megoldható ez? Amennyiben igen, akkor tudnátok nekem kommentekkel egy ilyen makrót csinálni?
Előre is köszönöm a feleségem (aki vár rám két éjszaka óta, de nem kap meg) nevében!
Üdv.
Gergő
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL LATITUDE 5420 üzleti laptop garanciával 14", i5-11345G7 16gb ram 256ssd FHD
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD ROG RTX 3070 Ti 8GB Asus A31 PLUS TG ARGB 750W
- 194 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i9-14900HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fferi50