Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalacskepu: Japán metál banda ajánló #1 - Demetori
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Jó estét!
Akkor most egy nagy falat. Aki ebben érdemben tud nekem segíteni, annak jövök egy pizza/sör/pálinka kombóval.
Makróval kellene meghatároznom egy adathalmazból kiértékelhető exponenciális trend görbe fuggvényét. Pont azt, amit a diagrammokra le lehet kérni 1 gombnyomással.
Természetesen minden kék adatpontnak megvannak a koordinátái, és amire rettenetesen szökségem lenne az a trend görbének a matematikai függvénye. Ha ez megvan, akkor megváltom a világot
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A lányeg, hogy elég nagy, dinamikus adatmennyiségen kellene elvégezni egy olyan elemzést, amihez az átlag görbétől való átlagos eltérést (szórást) számítok. Különböző paraméterek mellett leszűrök egy listából néhány adatpontot, amire szórást kellene számítani. (egyes adatpontok száma pártucattól 100-150 darabig terjed.
Eddig mindig úgy csináltam, hogy a leszürt adatokat betettem egy külön táblázatba és manuálisan beírtam a függvény paramétereit, amiből már az excel számolni tudott. Igen ám, de ha automatikusan akarom elvégezni az elemzést, akkor ez a "lenézem és beírom" nem működik.

Köszi szépen.

üdv, föccer
Új hozzászólás Aktív témák
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Fferi50