Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- MasterDeeJay: Érdekesség: 16GB-os DDR3 sodimm modul asztali gépben
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
stigma
addikt
Szasztok!
Olyan problémát kellene lemakróznom, mely az alábbi:
Adott egy Exelc fájl 3 munkalappal. Az egyik munkalapon, nevezzük ,,fő munkalapnak" ahol van 1 táblázatom melyben a maradék 2 munkalapról képlettel számolja az értékeket.
Erről a ,,fő munkalap" táblázatában változás történik, akkor küldjön egy emailt a változásról megadott fix 4 mail címre. Email-es modult már megírtam , igazából az érdekelne, hogy ezeket a globális változókkla meg lehet adni?
Ahogy én képzeltem:
Maradék 2 munkalapon történik az adatfeltöltés, ahonnan a ,,fő munkalapnak" táplálkozik.
Arra gondoltam Excel indulásakor elmenteném egy változóba a táblázat értékeit ( ami kb 5-6 érték), és ezt a maradék munkalapokon új sor felvitelekor vizsgálnám.Én úgy képzeltem makró nyelven:
1.Excel indulásakor a Workbook_Open metódussal elmenteném az értékeket a globális vátozásba
2.A ,,fő munkalap" adatai akkor változnak, ha az I oszlopban lévő adatokat kitöltjük fixen a maradék 2 munkalapon.
Ezt mindkét ménkalapon tudom úgy kezelveni, hogy Workbook_Change(byval Target as RAnge) metódusával vizsglnám meg.Engem az érdekelne van e olyan változó melyet külön modul-ból vagy Thisworkbook-ból elérem?
Próbálkoztam már Public, Public Const, Private változók deklarálásával, de sajnos nem jártam sikerrel.Remélem nem írtam le bonyolultan, magát a makró kodot meg tudom írni, azal problémám nem lesz.
Segítséget előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Kompakt vízhűtés
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Battlefield 6
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Arc Raiders
- MasterDeeJay: Érdekesség: 16GB-os DDR3 sodimm modul asztali gépben
- CES 2026: a mechanikus billentyűzet és a Stream Deck házassága amerikai módra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 G2i - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gar
- LG 32UQ85V-W / 32" Nano IPS / 4K 3840x2160 / Gyárilag Kalibrált / HDR 400 / USB Type-C 90W
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Fferi50