- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: MS Office365 Linuxon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
matekmatika
tag
válasz
falvaas #1699 üzenetére
Hát..
Elkezdhetném, hogy nyitottam egy új munkafüzhetet és az első munkalapját elneveztem Adattáblának, melybe bemásoltam az általad ismert adatokat, majd....stb., de a megírt makró ismertetésénél belefáradnánk mind a ketten. Ha ismered a visualbasicet akkor a Nézet/Eszköztárakban ha bekapcsolod láthatod a kódot, és ha valamit konkrétan nem értesz belőle szívesen elmagyarázom. Ellenben ha nem, akkor hiába is kezdeném leírni, hogy hogyan működik - túl hosszú lenne.
A lényeg ha tudod használni ezt a munkafüzetet akkor az Adattáblába átrakhatod az adatbázisodat, a kód úgy van megírva, hogy addig nézi az adatokat amíg üres cellához nem ér az A oszlopban. Ill. ha nem lennének sorba az egy naphoz tartozó A-B-C-D adatok, vagy bármelyik is hiányozna, akkor is helyrepakolja a meglévő adatokat. Az adatok számának csak a galád excel tulajdonságai szab határt.
Ha ez a munkafüzet nem jó ebben a formában, akkor küldd el amelyikben meg kellene ezt valósítani, vagy linkeld be ide, szívesen megcsinálom. -
falvaas
csendes tag
válasz
matekmatika #1697 üzenetére
igen, épp ilyenre
leírnád nekem, hogy hogy csináltad?
esetleg itt egy mail cím is, ha nem akarod a fórumon...
falvaas@yahoo.co.uk -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #1697 üzenetére
nemtom, lehet csak ie7 hányik be...
mindenesetre szép lett -
lapa
veterán
válasz
matekmatika #1695 üzenetére
404, meg különbenis ő betű...
-
falvaas
csendes tag
Sziasztok, egy kérdésem lenne:
Adott egy adatbázis, valahogy így néz ki:
2006.01.01 __ A __ 354
2006.01.01 __ B __ 87846
2006.01.01 __ C __ 132
2006.01.01 __ D __ 231
2006.01.02 __ A __ 987
2006.01.02 __ B __ 654
2006.01.02 __ C __ 18
2006.01.02 __ D __ 345
2006.01.03 __ A __ 587
2006.01.03 __ B __ 4156
2006.01.03 __ C __ 230
2006.01.03 __ D __ 8645
. . .
. . .
. . .
Szeretnék egy olyan táblát csinálni belőle, aminek a két fejléce az első és második oszlop, és az adatok a 3. oszlop, tehát:
____________A ____ B ____ C ____ D
2006.01.01 _ 654 __ 545 ___ 45 ___ 564
2006.01.02 _ 545 __ 514 ___ 21 ___ 587
2006.01.03 __ . ____ . _____ . _____ . _
Meg lehet ezt oldani Excelben valamilyen függvénnyel?
Bocs a kétszeres hozzászólásért, és a vonalazás csak azért van, hogy vizuálisabb legyen a kérdés. -
falvaas
csendes tag
Sziasztok, egy kérdésem lenne:
Adott egy adatbázis, valahogy így néz ki:
2006.01.01 A 354
2006.01.01 B 87846
2006.01.01 C 132
2006.01.01 D 231
2006.01.02 A 987
2006.01.02 B 654
2006.01.02 C 18
2006.01.02 D 345
2006.01.03 A 587
2006.01.03 B 4156
2006.01.03 C 230
2006.01.03 D 8645
. . .
. . .
. . .
Szeretnék egy olyan táblát csinálni belőle, aminek a két fejléce az első és második oszlop, és az adatok a 3. oszlop, tehát:
A B C D
2006.01.01 65465 545 45 564
2006.01.02 545 54 321 587
2006.01.03 . . . .
Meg lehet ezt oldani Excelben valamilyen függvénnyel?
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
Sajna nincs nálam a tábla, de valahogy így kell:
Van ugye a táblázatod végén a szumma oszlopod. Megfogod az A oszlopban lévő sorszámokat és mögé másolod őket. Tehát ha a szumma oszlop a P, akkor a Q-ba bemásolod a sorszámokat.
Ezután a képlet:
=FKERES(14;P2:Q8003;2;HAMIS)
A P2:Q8003 nem biztos hogy jó, mert nincs nálam a táblád és csak fejből idéztem fel az értékeket. A lényeg, hogy a két oszlopot kell magába foglalja a tartomány.
A lottónál a 14 helyett 5-re javítsd az első paramétert! -
lapa
veterán
válasz
nagy.aa #1687 üzenetére
ha minden oszlopnak van fejléce akkor:
1. adatok --> kimutatásdiagramm
2. tábla forrásként kijelöl (a legjobb ha egész oszlopokat)
3. célként pl. új fület megad
4. mezőlistából bal kék kockába behúzod a cégnevet, jobb kockába pedig az árat és a készletet.
5. ellenőrzöd, hogy az árnál és készletnél ne darab, hanem összeg legyen.
6. az adatok változását követően kimutatásba klikk --> adatfrissítés -
nagy.aa
csendes tag
Sziasztok!
A köv. problémára keresem a megoldást:
van egy táblázat,
az oszlopok: cégnév, cégazanosítókód,termék azonosítókód, terméknév, EAN, készlet, ár
a sorokban változó összetétellel a termékek
Hogyan tudnám a legegyszerűbben lekérdezni egy adott cégre az árúk értékét, darabszám szerinti mennyiségét? és ezt több cégre is meg kellene csinálni.
A táblában kb. 10-15 ezer sor van. -
lapa
veterán
ezt a word nevű progit nem ismerem de biztos jópofa lehet
gondolom ez attól is függ, hogy beszúrt excel tábláról van-e szó vagy a word beépített táblázatáról. szvsz utóbbiból sehogy. most ahogy próbálkozom az előbbiből sincs ötletem. talán a word doksiból indított makróval tudnál a céltáblára hivatkozni... -
lapa
veterán
megmondom a frankót nem teljesen értem hogyan varázsolódik össze a linked, de a lekérdezés nálam így műxik:
With ActiveSheet.QueryTables.Add(Connection:= _
''URL;http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id='' & Cells(1, 1).Value & ''&start='' & Cells(1, 2).Value, Destination:= _
Range(''A2''))
.Name = ''f.php?mod=40&id=11113&start=1500''
.FieldNames = True
.RowNumbers = False
.FillAdjacentFormulas = False
.PreserveFormatting = True
.RefreshOnFileOpen = False
.BackgroundQuery = True
.RefreshStyle = xlInsertDeleteCells
.SavePassword = False
.SaveData = True
.AdjustColumnWidth = True
.RefreshPeriod = 0
.WebSelectionType = xlEntirePage
.WebFormatting = xlWebFormattingNone
.WebPreFormattedTextToColumns = True
.WebConsecutiveDelimitersAsOne = True
.WebSingleBlockTextImport = False
.WebDisableDateRecognition = False
.WebDisableRedirections = False
.Refresh BackgroundQuery:=False
End With
itt pl. a1-ben 11113 van, a2-ben 800. szerintem külön lapra lekérdezve már ki tudod szedni azt az értéket ami neked kell. új lekérdezés előtt viszont nálam is törölni kellett a lekérdezett adatokat tartalmazó tartományt, egyéb esetben új oszlopot szúrt be... -
Gh0sT
addikt
Kipróbáltam az autószűrőt, de majdnem megölte a gépem.
Az a baj, hogy ha egynél több legnagyobb találatú szelvény van, akkor nehéz keresni több elemet. Egyébként az FKERES tényleg jó lenne, csak ehhez meg jó ha egymást mellett van a sorszám oszlop, illetve a szummázó oszlop.
MOD: még azon gondolkodom, hogy valami adatbázis függvénnyel neki lehetne esni, de azokat meg nem tudom használni.
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
Jogos, a lottóba nem gondoltam bele, oda VKERES kell:
=HA(HIBÁS(VKERES(B2;$B$8003:$F$8003;1;HAMIS))=IGAZ;0;1)
Itt is lehet szummázni a Totóhoz hasonlóan és a DARABTELI-vel kell kiválogatni a találatokat.
A keresésre inkább valami autószűrő kellene a szummázott oszlopokra. Már ha lehet ilyent csinálni. Az elég egyszerű. -
Oly
őstag
Ez rendben van...
De a lottonál már nem müxik!
Mert a b oszlopban lévő húzás lehet a d oszlopban is!
szerk: Ott 5 db vagy megoldja a problémát...
Viszont a sorszám kikeresésére még nem jöttem rá...
fkeres ugye a bal első oszlopot vizsgálja... Hozzak létre egy klónozott A oszlopot?
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
Adok egy ötletet, egy kaptafa mindkettő:
A Totó tábla mellé jobbra csinálsz egy újabb táblázatot. Pont akkorát, mint az eredeti tábla. Egy HA függvénnyel fogod vizsgálni az elemeket. Először megnézed, hogy az B2 egyenlő-e a B8003-mal. Ha igen, akkor a HA függvény visszatérési értéke 1 lesz, egyébként pedig 0.
Valahogy így: =HA(B2=$B$8003;1;0)
Most ugye lesz egy táblád, ami csupa 0-ból és 1-ből fog állni. Ha összeadod az egyes sorokat, akkor pontosan megkapod, hogy az adott szelvény hány találatos volt.
Ezután a DARABTELI függvénnyel megvizsgálod ezt a kapott halmazt, hogy hány 14, 13, 12, 11 stb találatos szelvény volt összesen.
A sorszám kiíratására az FKERES függvény lenne a legalkalmasabb, bár több azonos találat esetére nem ideális. -
Stavi
aktív tag
hali!
segítséget szeretnék tőletek kérni... van egy feladatlap: [link]
itt.
sehogysem tudok vele zöldágra vergődni... Totó/lottó húzások vannak benne... Megellene számolni, hogy milyen találatosból hány darab volt, és a legnagyobb találatos sorszámát visszaadni...
a legalján van a sorsolás eredménye....
Így leírva elég fura, aki tudja töltse le a fenti linkről... Egy fél napja szivok vele, aki vágja a függvényeket az légyszi segitsen, hétfőn ilyesmi nehézségű feladatokból fogok zh-zni :S
Persze, nem várom el senkitől h megoldja helyettem (bár annak is örülnék), szivesen veszek minden tanácsot, tippet hogy hol milyen függvényekkel lenne érdemes próbálkozni...
Köszönök minden segitseget előre is! -
szt82
csendes tag
Sziasztok!
Excel makróban kellene nekem segítség. A helyzet az, hogy egy olyan makrót szeretnék készíteni, amelynek segítségével weblapról tudok adatokat letölteni. A probléma forrása az, hogy minden nap adataihoz különböző lap tartozik, a következő példa szerint:
október 26-i adat a
http://www.xyz.com/date=20061026&type=C&expiry=200612
címről tölthető le. a témához abszolút lámaként rögzítettem egy makrót, mely alapjául szolgáló Excel fájl első munkalapján egy cellába kell beírni a vonatkozási dátumot 20061026formában. egy másik lapon cellákban szerepelnek a ''http://www.xyz.com/date=''(pl A1 cella), &type=C&expiry=200612''(A2 cella) beírások, és egy cella áthivatkozik a 20061026-ra (A3 cella). innen a +A1&A3&A2 képlettel előáll a letölteni kívánt weblap címe. a makrót úgy rögzítettem, hogy a képlet által előállított webcímet egy új munkalapra értékként beillesztettem, copy a szerkesztőlécen, majd ''Külső adatok átvétele''-be paste, és letöltöttem a weblapot. Így a makróm viszont csak az első kísérletkor letöltött lapot hajlandó újra meg újra letölteni, az első munkalapon található dátum megváltoztatására nem reagál.
tudtok valami megoldást, hogy ne így legyen?
Köszi szépen!
Üdv,
t. -
Gh0sT
addikt
Egy ciklussal, amit véleményem szerint túl sokszor futtatok le, de nem volt kedvem gondolkodni az optimalizáláson. Egyébként ez volt a feladat, vagy legalább valami hasonló?
Ajánlom figyelmedbe ezt az ultragáz favágó meglodást:
keplet = ''R'' & n - 1
Cells(i + 1, 7) = (i & ''.'')
Cells(i + 1, 8) = ''=LARGE(R2C1:'' & keplet & ''C2,'' & i & '')''
Na ez annyira béna, hogy már szép... A tipikus példája annak, hogy nem tudok függvényt meghívni makróból, de nagyon kreatív vagyok.
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
relatív. az alábbi a = név, b = összeg oszlopokat feltételez, fejléccel. c és d oszlopok elejébe rakja az eredményt.
Sub top5()
otodik = Application.WorksheetFunction.Large(Range(Cells(2, 2), Cells(65536, 2)), 5)
j = 0
For i = 1 To 65536
If Cells(i, 1).Value = '''' Then
Exit For
Else
If Cells(i, 2).Value >= otodik Then
j = j + 1
Cells(j, 3).Value = Cells(i, 1).Value
Cells(j, 4).Value = Cells(i, 2).Value
End If
End If
Next i
Range(Cells(1, 3), Cells(j, 4)).Sort Key1:=Cells(2, 4), Order1:=xlDescending, Key1:=Cells(2, 3), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, _
OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, _
DataOption1:=xlSortNormal
End Sub -
Gh0sT
addikt
Septiben elolvastam, hogy mi lenne a problémád és összedobtam egy kezdetleges táblát, ami elvileg automatikusan megcsinál neked mindent.
- vizsgálja, hogy az A oszlop hány elemet tartalamaz és követi a táblázat bővülését
- kiválaszthatod, hogy hány legnagyobb elemet szeretnél kikeresni a táblából
Ha nagyon félre értettem a feladatot, akkor sorry. Kicsit fáradt vagyok már...
[link] -
achon
aktív tag
sziasztok,
egy problémám lenne
3612066826 ilyen számokkal van tele egy oszlopom, és nekem a 36 nem kell a számhoz.
milyen függvénynel tudom átalakítani az egész oszlopot ilyen formátumra: 12066826?
ezek telszámok, de általános formátum van beállítva
köszi -
sonar
addikt
Sziasztok egy looser kérdésem lenne
van egy excel táblám több oszloppal és azt szeretném az első oszlopot névsorba rendezni és mellette lévő adatokat is hozzá igazítaná -
BGabor73
csendes tag
köszönöm szépen, bocs próbálom megérteni, de még nincs teljes győzelem
a gombokat be tudom tenni, szerkesztőmódban a tulajdonságoknál a linked cell nincs kitöltve, ide kell vmit beírnom? Igazából az egyetlen gondom mostmár az, hogy hogyan tudom az értéket kiolvasni. Próbáltam IF függvénnyel =IF(B2=TRUE;1;2), de mindig csak 2-es értéket ír ki, akár bejelöltem a gombot, akár nem. Azt hiszem vmit még nem jól csinálok. -
lapa
veterán
válasz
BGabor73 #1649 üzenetére
1. jobb gomb a szerkesztőléc felett --> vezérlők eszköztára --> megkeres --> berak.
2. mégegy berak.
3. jobb gomb --> tulajdonságoknál van linked cell ami true vagy false szöveget kap, meg van group ami a függőséget vezérli. a group alapból jó, ha nem akarsz több csoportot.
3. szerkesztőmód kikapcs.
4. klattyintgat. -
lapa
veterán
ööö nemtom hogy ez mennyire elég, de ezt a hsz-ed is olvasva eszembe ötlött egy lehetséges megoldás: [link]
1. tábla fejlécek kellenek
2. adatok --> kimutatás --> tábla teljes oszlopai kijelöl (ha később írogatsz hozzá ugye)
3. neveket bal kockába, összegeket jobb kockába húzod a listából (abból lett nálam e és f oszlop)
4. e2 vagy alatta jobb gomb --> mező tulajdonságok --> speciális --> a többit látod.
5. új adatok esetén a kimutatáson jobb gomb --> frissítés -
-
BGabor73
csendes tag
Szisztok!
Két kérdésem lenne, hálás lennék ha tudnátok segíteni.
1.) Hogyan tudok ún. rádiógombokat beilleszteni az excelbe?
2.) Hogyan tudom egy munkafüzet összes lapján egyszerre a műveleteket átkonvertálni a végeredményre? (azt szeretném, hogy ne azt lássák benne, hogy =100*1,15 hanem 115. Egyenként, vagy egész munkafüzet esetében meg tudom csinálni a copy, paste special (values), de szeretném megspórolni, hogy 20 munkafüzetlapon ezt végig kelljen csinálni. Makró?
Gábor -
milow
csendes tag
válasz
matekmatika #1647 üzenetére
Az egyik táblázatban szerepelnek az értékek megnevezés, amik egyre többen lesznek. A másik táblába szedtem össze az összes statisztikai adatot, tehát ehhez a statos táblához nem szeretnék nyúlni, csak mindig az aktuális dolgokat megnézni belőle és azt szeretném ha mindent csinálna magától. Ha mondjuk az utolsó helyre többen is pályáznak, akkor lenne még egy oszlop amiben szintén értékek szerepelnek ami lehetne a döntő az 5. hely kiválasztásában.
-
matekmatika
tag
Mielőtt belemélyednénk nagyon a makrózásba, úgy nem jó, hogy felcseréled a megnevezés és érték oszlopokat, aztán mindkettőt kijelölve növekvő sorrenbe rendezed? Mert ugye ekkor az első 5 sorban lesz az 5 legnagyobb értékű.
Ha pedig ragaszkodsz a makróhoz akkor lenne egy kérdésem. Mi történjen akkor, ha mondjuk 5-nél több legnagyobb értékű sor is van? (pl. a 12-es érték a legnagyobb az oszlopban, de ebből van 8db)
[Szerkesztve] -
milow
csendes tag
az én problémámra semmi ötlet?
-
Jóna
tag
Nekem is lenne egy kérésem. Van egy oszlopom és abba viszek be adatokat. Azt akarom, hogy a beírás után vizsgálja az excel a cella tartalmát! Tehát van egy adatom pl. A3-as cellába 25 fok és ezt akarom levizsgáltatni, hogy kisebb, mint 85 fok és ha kisebb, akkor a 25 fok más színnel jelenjen meg (pl. pirossal). Na erre szeretnék megoldást találni!
Előre is kösz a segítséget -
lordring
aktív tag
A HA vagy IF függvényél hogyan lehet több feltételt egymással ÉS kapcsolatban egymásba ágyazni? Pl. ha a5=1 és b7>3, akkor igaz, ha nem, akkor nem igaz.
[Szerkesztve] -
Xtoph
csendes tag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni ebben a feladatban?
Adott x db oszlop és 5 sor amelyben a lottószámok vannak felsorolva.
Ki kellene listáznom, hogy hány db 5-ös, 4-es, 3-as. 2-es és 1-es találat van.
És melyik a legnagyobb találatú szelvény sorszáma.
A segítséget előre is köszönöm!
Kristóf -
Juve
aktív tag
Sziasztok!
1 Excel fájlt szeretnénk 5-en egyszerre használni. Az addig oké, hogy Shared-é teszem a fájlt, de azt meg lehet oldani, hogy mikor egymásra mentegetünk, akkor az Excel automatikusan az 1. üres sorba rakja az adatokat?
Ha vki tudna segiteni azt megköszönném!
Üdv
Nándi -
Depner
csendes tag
válasz
matekmatika #1635 üzenetére
Köszönöm szépen matekmatika!! Pontosan ez kell nekem. Rendkívül sokat segítettél!! Örök hála!!!!
Depner -
Depner
csendes tag
Üdv!!
Kellene nekem egy kis(?) segítség. A helyzet a következő:
-Vannak egy oszlopban (A) számok. Mindegyik egyel nagyobb, mint a fölötte lévő.
-Egy másik oszlopban (B) adott tetszőleges mennyiségű szám.
-Az első oszlopból (A) ki kellene szedni a második oszlopban (B) lévő számokat úgy, hogy nem generálódik üres cella. Ez mehet külön oszlopba is (C).
Függvényekkel próbáltam, addig minden rendbe is van, amíg nincs olyan számpáros a B oszlopban, amely egymástól csak 1-el tér el, mert akkor meghal. Szerintem csak makróval lehetne, de ahhoz sajnos nem értek.
Please help!!!
Üdv!
Depner
Tehát:
A B C
1 4 1
2 7 3
3 2 5
4 6 8
5 9
6
7
8
9 -
csehrobi
csendes tag
Sziasztok!
Köszöntök minden kedves fórumozót!
A munkahelyemen Excel 2000-van csak ami gondot okoz a használható sorok száma miatt, mivel külső adatforráshoz csatlakozva (ODBC-n keresztül Oracle-höz) csak ~32K sort tud kezelni de nekem ~50-60K kéne.
Úgy hallottam, hogy ez kiterjeszthető (a konfigurációs fájlok megváltoztatásával talán).
Ha valaki tud megoldást a problémára (újabb verzió telepítése nem megoldható) legyen kedves megosztani az információt!
A segítséget előre is köszönöm! -
milow
csendes tag
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni, adott egy megnevézésoszlop valamint a megnevezésekhez tartozó értékoszlop, kiszeretné szedni az öt legnagyobb értékkel rendelkező sort egy másik táblázatba. Próbálkoztam a NAGY függvénnyel, amivel kiszedtem az öt legnagyobbat az így kapott értékekre rákerestettem a megnevezést Fkeressel. Ez működött is, csak ha az érték egyenlő, akkor az fkeres miatt csak az első találatot veszi figyelembe így ugyanaz lesz a megnevezése két sornak is. Itt elakadtam, aki tud légyszi segítsen, remélem érthetően írtam le a problémámat.
Előre is köszi -
ponti_ak
addikt
válasz
nagy.aa #1628 üzenetére
Hmm igen, akkor sajnos valszeg nem ez lesz a jó megoldás... Scriptet sosem írtam, 1-2 gagyi makrót még csak-csak berögzítek magamnak a beípített macro-készítővel, de azok elég meg megbízhatatlanok, és nem lehet a futás után kapott eredményt sem egyszerűen, automatikusan felhasználni...
Viszont a 30ezer sor már önmagában sem túl bíztató, lehet hogy már eleve más programmal lenne érdemes nekiállni.. (adatbázis-kezelő, pl MS Access, ami még viszonylag elterjedt...de ahhoz én is éppenhogycsak konyítok valamicskét.. ) -
nagy.aa
csendes tag
válasz
ponti_ak #1626 üzenetére
Ezzel csak annyi a problémám, hogy ezt hetente többször is el kellene végezni és kb. 30000-es adatbázissal. Aztán mivel az egyik táblában lesznek olyan oszlopok melyek a másikban nem így körülményes a megvalósítás. Bocsi de tudom, hogy a legegyszerűbb erre az lenne ha csinálnák hozzá egy kis scriptet, de ehez én hülye vagyok!
-
T.Á
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Egy kis segítség kellene.Azt szeretném megoldani,hogy van hérom munkalap,pl:A ésB és C.
Az A munkalapon van egy 15 soros táblázat,a B munkalapon egy 500 soros táblázat,aminek minden sor első cellájában van egy gomb.Ha rányomok a gombra,akkor a melette lévő cellából,az értéket másolja átt az A munkalap első cellájába(pl10),a következő gomb(lehet hogy 10sorral lejebbi,nem feltéten közvetlen alatta) a gomb meletti cellából,az A munkalap következő üres sorába másolja az értéket.Ha az A munkalapon megtelt a 15 sor,ugorjon a C munkalapra.Reméllem érthetően írtam le,és megoldható a probléma.Előre is kösz a segítséget!
-
nagy.aa
csendes tag
válasz
Senior tag #1623 üzenetére
Köszönöm a választ, azonban ez csak félig megoldás nekem, mivel így csak azokat az értékeket teszi át amiből az elsőtáblában is van hozzá párosuló adat. Viszot nekem az is átkellene tenni amiből nincs az első táblázatban, csak persze ezeket új sorokba és minden adatot át kellene illeszteni.
-
ponti_ak
addikt
válasz
szd@root.hu #1622 üzenetére
Értem.
Az a baj, hogy excelben tudtommal nincs olyan text-képlet, hogy ''insert'', ezért:
- először szét kellene vágnod a neveket (2 lépésben) - minden nevet, de random-helyen,
gondolom (pl az egyiket a 2. karakternél, a következőt a 8.-nál, ahogy leírtad..)
- majd hozzáilleszteni valamelyik karaktert az egyik darabhoz - szintén random, hogy melyiket
- ezután újból összeilleszteni a nevet...
Egyszerű parancsokkal megoldható, angol excelben ezek:
=left(cella;x) -> bal oldalról levág (valójában sajnos csak copy-zza a cél-cellába) x db karaktert magyarban: bal(cella;x)
=right(cella;y) -> jobb oldalról levág y db karaktert magyarban: jobb(cella;x)
=len(cella) -> string hossza (x+y, ugye), hogy tudjuk, mennyit vágjunk...
És közben a változókat randomizálni kellene a fentiek miatt... -
Senior tag
aktív tag
válasz
nagy.aa #1615 üzenetére
VLOOKUP-pal (magyarban talán FKERES
) meg tudod csinálni, ha oszlop szerint közösek az adatok.
A függvény ablak első sorában megadod a közös értéket, majd a párosítandó táblázat kérdéses részét, a hozzáfűzendő adat oszlopának sorszámát (tehát 4 vagy 10, stb), végül a pontos kereséshez a False/Hamis értéket. Egymás melletti oszlopértékek hozzáadásához elég továbbhúzni a függvényt.
Röviden és magyarul azt csinálja, hogy a megadott értéket megkeresi a kijelölt táblázatrészben, majd a vele azonos sorban és a megadott sorszámú oszlopban levő értéket kiválasztja. -
szd@root.hu
tag
az összesbe szeretném beszúrni
ET-neveket készítek (szkriptek) -
ponti_ak
addikt
válasz
szd@root.hu #1620 üzenetére
Megoldható, de excelben kicsit bonyolult (illetve több - kb 6-7, egyébként nem túl bonyolult lépésből áll..).
Két kérdés van:
1.: Az _összes létező_ variációt szeretnéd, vagy csak szintén random-szerűen akarod beszúrni az említett 5 karakter valamelyikét random helyre?
2.: Mi a végleges célod ezzel az egésszel pontosan? Mert lehet hogy van egyszerűbb megoldás ennél...
[Szerkesztve] -
szd@root.hu
tag
megvan. köszi.
+ kérdés:
Van egy név. PL.: Juli Maka
és van egy pár karakter (5db = . , - _ [ ) amit szeretnék minden egyes szóba beszúrni, úgy, hogy a nevekben a beszúrási sorrend változzon.
Pl.:
1. Ju,li Ma.ka
2. -Juli [Maka -
ponti_ak
addikt
válasz
szd@root.hu #1618 üzenetére
A listában az első név melletti cellába katt...
Ezután begépeled pontosan ezt:
=rand()
Ha angol exceled van... ha magyar, akkor asszem
=vél()
Ha ezt írja ki: #NAME? vagy #NÉV? akkor nem jó a képlet, de ha igen, akkor Egy 0 és 1 közötti véletlen számot kell kapnod a cellába....
Ezután lemásolod a képletet a lista aljáig:
cella jobb alsó sarkába házos az egeret, amíg fekete keresszté nem alakul.... katt, és lehúz a 250-dik sorig.
Aztán már cska sorban kell rendezned, ahogy írtam.. -
ponti_ak
addikt
válasz
szd@root.hu #1616 üzenetére
Hi,
Pl így: szúrj be a lista mellé egy oszlopot, és írd be a random funkciót.
Angol nyelvű excelben: =rand()
Húzd le a képletet a 250-ik sorig, és rendezd e szerint az oszlop szerint növekvőbe/csökkenőbe.
info: minden újra-kalkuláláskor változik a random cellák-értéke.. -
szd@root.hu
tag
Hali!
Van nekem egy doksim benne 250 névvel (cellánként 1). ABC sorrenben vannak, de én szeretném összekeverni őket a lehető legegyszerűbben.
Hogyan? -
nagy.aa
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám: van két excel tábla amiben az adatok egyrésze azonos, más része nem. Viszont mindkét táblának van elsődleges kulcsként használható tartalma. Hogyan lehetne ezt a két táblát összefésülni egybe úgy hogy ami az elsődleges kulcshoz tartozó adatokat azt a kulcs sorába tegye egymás után.
Nem tudom mennyire vagyok érthető, de valami hasonló dologra lenne szükségem mint ez [link], csak mivel ez fizetős program és nem vet fel a pénz ezért kérném a segítségeteket.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
pjtr
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: Ha letöltöm innen [link] az eddigi 6-os lotto nyerőszámokat, abban hogy tudom megkeresni, azt a legegyszerűbben, hogy az általam kiválasztott számok teli-találatos volt-e már?
3,13,16,28,33,43 ezeket a számokat rakta meg most. Gondolom van ennél egyszerűbb módszer a keresésre, mint hogy végig ellenőrizzem soronként.
Ha van rá módszer, lécci lépésenként irja le vki!
Köszönöm peti -
de télleg segítsetek már. Annyi lenne, hogy az oszlopot végig kellene képletelni, hogy az előtte lévő szám azt a százalékát vegye, ami a mellette lévő oszlopban van. Tök satu vagyok az excellhez..
-
csongi
veterán
Ezt én is próbáltam.
2003-office csomag van. Az általam beírt képlet=(s4*Munka2c5). Ezt nem fogadta el. Pontosabban a c5-ös cellát mindig a Munka1-be jelölte ki. Mit csinálhatok rosszul? -
_Hunter_
őstag
Szia!
Simán. Egyenlőség jel - kiválasztod az S4 cellát - szorzás - utána pedig átlépsz a másik munkafüzetre és ott pedig a d5-s cellára. És kész. A lényeg, hogy egyszerre legyen megnyitva mindkét munkafüzet. Viszont ha áthelyezésre kerülnek a munkafüzetek akkor oda kell figyelni a képletre. -
csongi
veterán
Sziasztok!
Hogyan lehet a képletbe egy másik munkafüzet celláját behelyezni, hogy az oda beírt értékekkel számoljon. PL: s4*másik munka d5 -
Antonio
senior tag
hmmm ... kijelölöm a cellát /cela formázás/álltalános de semmi nem történik max a mintaként beírt 38750 megjelenik, de ha bírom a 2/2 v. 2-2 őtt ugyanúgy dátumra vált
tudom az én tudásom hiányos e téren, de mi lehet a baj/megoldás? (mit csinálok rosszúl?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude 7410 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V330-15IKB: i7-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- JBL Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest