- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ögödej
csendes tag
Megoldódott!
Szerencsére nem nekem kell kinyomtatni.
Legalábbis most még úgy néz ki. -
Ögödej
csendes tag
válasz
Delila_1 #2893 üzenetére
[Időközben megtaláltam a régi loginomat, tehát DoubleLayer = Ögödej]
Én "cellabontással" csináltam, de igazából azért tartott sokáig, mert sok fájl volt.
Mindenesetre köszönöm a megoldásokat.A mostani kérdésem
inkább a program használatára vonatkozik...:
Egy kész munkalapot szeretnék kinyomtatni, de semmilyen méretében (se széltében, se hosszűban) nem fér rá egy A4-es oldalra, se állva, se fektetve. De lekicsinyítve is jó lenne, úgy, hogy legalább széltében ráférjen egy fekvő oldalra, az alja meg mehetne további oldalakra. Eddig nem tudtam rájönni, hogy ezt hogyan lehet megcsinálni...Ha beállítom a nyomtatásnál, hogy az eredeti méret mondjuk 70%-ában nyomtasson, akkor is ugyanannyi adatmennyiség marad egy oldalon, csak 70%-os méretben.
Tudna valaki segíteni ebben?
Előre is köszönök minden tippet/ötletet!
Lehet trükkös megoldás is, mindenre vevő vagyok. -
Ögödej
csendes tag
Közben mégiscsak sikerült rájönnöm.
Hátha érdekel valakit a megoldás - leírom:
Először is, mivel html-ből másoltam az adatokat, ezért a HELYETTE() függvénnyel kicseréltettem az összes HTML-formátumú szóközt (nem törölhető szóközt) "sima" szóközre. Aztán, mivel voltak szóközök a számomra külön-külön értékes adatok között, ezért a cellákban lévő első két szóközt vesszőkre cseréltem. Majd az Adatok>Szövegből oszlopok úton elérhető "varázslót" lefuttatva a vesszőkkel elválaszott adatokat külön cellákba tettem.
Biztos kevesebb lépésben is meg lehetett volna oldani, de inkább biztosra mentem.
Nem is volt nehéz, csak mindig nehezen találom meg a szükséges függvényeket és opciókat. -
Ögödej
csendes tag
Ájh, milyen vagyok, mindig csak akkor jövök, ha kérdésem van...
Pedig itt lehet csak igazán excelt tanulni...
Na de ennyit az elmerengésemről... Remélem ezúttal is ki tud segíteni valaki.A következőről lenne szó:
- egy oszlopban vannak címeim
- egy cellában a teljes cím szerepel: [irányítószám], [városnév] [utca-hsz.] formátumbanMegoldható valahogy a 3 adat 3 külön cellába való "szétbontása"? Tehát, hogy külön cellába kerüljön az [irányítószám], a [városnév] és az [utca hsz.].
Előre is köszönöm az ötleteket/megoldás(oka)t! -
Ögödej
csendes tag
Közben teljesen véletlenül megtaláltam a megoldást, a PADLÓ() függényt [ilyen gyökér nevet...]. Ezzel a kívánt tizedes-pontosságúra lehet kerekíteni a VÉL() fv. által generált számot.
[Szerkesztve] -
Ögödej
csendes tag
Áhh, megint gondom van...
Egy VAGY() függvényt kapcsoltam össze egy random generátorral ( VÉL() függvény). A VAGY() fv.-nyel azt szerettem volna elérni, hogy bizonyos számoknál ''IGAZ''-at jelezzen, de mindig ''HAMIS''-t ad eredménynek. Rájöttem, hogy ez azért lehet, mert én hiába adtam meg a VÉL() fv. cellájának tulajdonságainál, hogy hány tizedes jegyre kerekítsen, az csak a megjelenítésnél érvényesül, de a cella értéke, amit a VAGY() fv. érzékel továbbra is egy 8 tizedesjegyik értelmezett szám.
Van arra valamilyen megoldás, hogy a VÉL() fv. annyi tizedesjegyes számot generáljon, amennyit én szeretnék? Esetleg az is jó, ha egész számokat generál...
Előre is köszi az ötleteket! -
Ögödej
csendes tag
Talán egyeseknek nevetséges lesz, amin most elakadtam:
Van két oszlopom - legyen mondjuk A és B - A oszlop azon értékeinek átlagát kellene kiszámolnom, amelyekhez 0-nál nagyobb B érték tartozik.
AB.ÁTLAG() függvénnyel próbálkoztam, de nem jött össze a dolog... Próbáltam HA() fv.-be ÁTLAG() fv.-t ágyazni és fordítva, de nem vált be. Bár az igazat megvallva az excel súgója alapján nem sikerült megértenem az AB.ÁTLAG működését... Talán nem is az kell nekem...
Hasonló: egy oszlop azon számainak átlagát szeretném kiszámolni, amelyek 0-nál nagyobbak.
Plíz help me! -
Ögödej
csendes tag
Ááh, ezer köszönet a segítségért mindkettőtöknek!
Nem lett volna gond, ha extra cellák is felhasználásra kerülnek, de dokar megoldása remek, csak ki kellett javítani a vesszőket pontosvesszőre és a vastagított részen hiányzott az 1-es elől, hogy ''A2=''
=HA(B1=8,HA(A2=1,8,4),HA(B1=4,HA(1,8,2),
HA(B1=2,HA(A2=1,4,1),HA(B1=1,HA(A2=1,2,1),
''ROSSZ KEZDŐ SZÁM''))))
Tehát végül így néz ki, az én celláimra aktualizálva:
=HA(J7=8;HA(G8=1;8;4);HA(J7=4;HA(G8=1;8;2);HA(J7=2;HA(G8=1;4;1);HA(J7=1;HA(G8=1;2;1);''ROSSZ KEZDŐ SZÁM''))))
Azt nem tudtam én, hogy a HA-kat hogyan kell megfelelően egymásba ágyazni... Meg persze még nagyon sok mást sem tudok.
Még egyszer köszönöm a segítséget! ...és segítőkészségetekkel visszaélvelehet, hogy nemsokára újra segítséget kérek, egy nehezebb feladatban, amiről eddig azt hittem, hogy nem fog menni a megvalósítása excel-ben, de most felcsillant a remény.
-
Ögödej
csendes tag
Sziasztok!
Első hozzászólásom és máris kérdés... de ez már csak így szokozz lenni.
Valószínűsítem, hogy nem túl bonyolult, csak leírni hosszú.
- adott egy oszlop, amelyben kétféle szám szerepel véletlenszerűen: 1 és -1
- adott egy másik oszlop egy kezdő számmal
- ennek az oszlopnak a következő száma(i) mindig az első oszlop egy adott cellájában lévő 1-től vagy (-1)-től plusz az előző számtól függ és 4 értéket vehet fel: 1, 2, 4, 8.
Tehát 8 lehetőség van:
#1 - az előző szám 8-as volt, a másik oszlopban pedig 1-es van ---> a következő szám: 8
#2 - az előző szám 8-as volt, a másik oszlopban pedig (-1) van --> a következő szám: 4
#3 - előző szám: 4; másik oszlopban: 1 --> köv.szám: 8
#4 - előző szám: 4; másik oszlopban: -1 --> köv.szám: 2
#5 - előző szám: 2; másik oszlopban: 1 --> köv.szám: 4
#6 - előző szám: 2; másik oszlopban: -1 --> köv.szám: 1
#7 - előző szám: 1; másik oszlopban: 1 --> köv.szám: 2
#8 - előző szám: 1; másik oszlopban: -1 --> köv.szám: 1
Ennyi lenne... rajtam kifogott, pedig megkönnyítené az elétemet, ha nem kéne egyenként megcsinálnom.
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel I7 10610U
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest