- Pajac: Átlátszó fém
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisho
senior tag
Üdv. Van egy problémám egy Excel 2000 (SR-1)-el. A cellába írt számot automatikusan elosztja 100-al. Tehát ha beírom hogy '1' valamelyik cellába, amint entert ütök '0,01' lesz belőle. Ha új munkafüzetet nyitok akkor is ez történik. Van valakinek ötlete?
-
lapa
veterán
1. jelöld ki azokat, amiket engedsz módosítani (ctrl-t nyomizva egymástól függetleneket is lehet)
2. valahol a kijelölt tartományban jobb gomb
3. jobboldali fülecske (zárolás talán) --> pipa kivesz --> ok
4. eszközök tools --> védelem protection --> lapvédelem... protect sheet
5. opcionálisan jelszó megadása + holnapig nemelfelejtése
6. mentés
meg el is rejtheted az oszlopokat (mielőtt levéded), de arra már keress rá a súgóban.
[Szerkesztve] -
Jóna
tag
A segítségeteket kérném egy egyszerű táblázat elkészítésében. Lennének olyan oszlopaim (több is, különböző helyeken), amiket nem szeretném, ha módosítva lennének (mivel kiszámolt eredmény van bennük). Tehát csak az eredmény legyen látható, és ne lehessen ezekbe a cellákba beleírni, módosítani! Hogy lehet ezt megvalósítani?
-
Antonio
senior tag
köszi az eddigi ötleteket!
esteleg még valaki? -
lapa
veterán
na ja ilyet én is tudok csinálni... ahogy néztem talán nem ram, mert nekem rettentő 512-vel is dobott ilyet. nekem olyankor szereti csinálni, amikor pl. makróból elemailezném a táblát. pedig asse nagy. mondjuk teszteljétek minden mást bezárva (inkluzíve explorer.exe ha van ''futtatás'' a taskmanagerben) hátha elhiszi.
vagy esetleg meg lehet próbálni elmenteni a táblát régebbi verzióra, majd vissza. -
Antonio
senior tag
Sziasztok,
ez a probléma egy céges kolléganőmnek a gépén van (az IT eggyelőre ba@ik rá, ill nem tudják mi a baj) nem tudja menteni az adott filet (hibaüzenetet lásd kép), de -elmondása szerint- ha ez a file is meg van nyitva több más normális excel file mellet akkor azokat se tudja bezárni hibaüzenet ugyanaz (szerintem sérült a file?). Én nagyon nem tudtam vele foglalkozni (meg nem is értek hozzá) csak éppen arra jártam péntek du amikor megmutatta, aztán megigértem neki megérdezem itt, mivel sok okos szakemeber van errefele
mi lehet baj?
megoldás? (egész éves munkájának egy része a tét)
elore is köszi
kép:
[link][Szerkesztve]
-
lapa
veterán
válasz
SPDeluxe1.0 #779 üzenetére
vagy kicsit ráfejlesztve:
1. ellenőrizendő oszlop első cella kijelöl (jelen esetben A2, feltételezzük a fejlécet)
2. adatok --> adatellenőrzés vagymi (data validation)
3. egyéni --> képlet: =DARABTELI($A$2:$A2;A2)=1
4. esetleg eljáccunk kusztom hibaüzikkel
5. cellát lehúzzuk ameddig szükséges
6. örülünk.
ménem tudtak egy k***a ''egyedi'' feltételt varázsolni abba a validálós izébe ne kelljen küzdeni...
ja: COUNTIF = DARABTELI[Szerkesztve]
-
Gh0sT
addikt
válasz
SPDeluxe1.0 #779 üzenetére
Hááát, egy kis rutin kell hozzá szerintem...
Egyébként sokszor én sem vágom, hogy mit kellene haszálnom. Ilyenkor kezdek el vadul súgózni. -
SPDeluxe1.0
aktív tag
Kösz szépen ez volt a megoldás !!
Honnét lehet megállapítani,hogy ehhez a problémához pont ez a függvény(DARABTELI)kellett?Valamiből ez világosan látszik?
Amúgy megkérdeztem,az eszközök-->beállítások-->általános fülön a bal-felső pipa változtatja az oszlop megnevezését számról betűre. -
Vérboci
addikt
Üdv... ismét gondom van.
Van egy táblázat (ugyanaz mint a múltkor) aminek az első sorába ki szeretném iratni, hogy lejárt-e a határidő vagy sem.
Egyszerűség kedvéért, a táblázat oszlopai a következők:
Státusz (Lejárt) - Határidő (Dátum) - Kértünk tervet? (Igen/Nem) - Terv hivatkozása
A státusz oszlopban jelenjen meg hogy lejárt, ha a határidő dátum kisebb mint a mindenkori dátum, és ha a kértünk tervet oszlopban ''Igen szerepel'' és ha a terv hivatkozása oszlopban lévő cella üres.
Tehát csak akkor lejárt a dolog, ha a dátum lejárt de ezel együtt kértünk tervet ám nem kaptunk.
Minden egyéb esetben ne jelenjen meg semmi (vagy mondjuk egy nulla)
Valami ötlet???[Szerkesztve]
-
Gh0sT
addikt
válasz
SPDeluxe1.0 #771 üzenetére
Fent a bal felsö sarokban! Próbálj meg arra hivatkozni: S1O1
Asszem Sor1, Oszlop1-ből származtatható a rövidítés. -
SPDeluxe1.0
aktív tag
Pedig így van.Mivel képleteket nem használok,így ezeddig nem volt ezzel gond .Itt van :[link]
-
Gh0sT
addikt
válasz
SPDeluxe1.0 #769 üzenetére
Megmondom őszintén, ilyent még nem láttam...
Hogyan hivatkozol így mondjuk az A1 cellára? -
Gh0sT
addikt
válasz
SPDeluxe1.0 #767 üzenetére
Ha mondjuk az A oszlopba gépeled be a számokat (tegyük fel, hogy 1000 db-ot), akkor a B1-be beszúrod az alábbi képletet:
=DARABTELI($A$1:$A$1000;A1)
Ezt lehúzod egészen B1000-ig. Ahol 1-nél nagyobb értéket kapsz, ott duplikáció van. -
SPDeluxe1.0
aktív tag
A téma a következő : adott sok-sok(esetenként több száz) természetes szám,az összes szám 7 számjegyű,és az összes különbözik,2 azonos nem fordul(hatna) elő.Mivel ezeket én gépelem be excelbe(egy oszlopba mindet,sorrend nélkül),előfordul hogy 2 azonos is belekerül
.Tehát a kérdésem az lenne,hogy mivel lehet rászűrni,hogy kiderítsem melyiket b@sztam el,tehát melyik számot gépeltem duplán?A választ előre is köszi,ez valóban nagyon fontos lenne!!!
-
Gh0sT
addikt
1. Kijelölöd az összes cellát
2. Formátum menü --> Cellák --> Védelem fül --> Zárolt mellől kiveszed a pipát
3. Jobb klikk az A oszlop fejlécén és Elrejtés
4. Kijelölöd B1-et --> Formátum menü --> Cellák --> Védelem Fül --> Zárol mellé pipa
5. Eszközök menü --> Védelem --> Lapvédelem --> Pipa a nem zárolt cellák kijelölése mellé, a többi legyen üres
Szerk.: Jah, lapa megoldása kétség kívül egyszerűbb...[Szerkesztve]
-
Korcsii
őstag
sürgős kérdés
hogy lehet azt megcsinálni hogy pl:
A1=100, B1=A1*123
azt szeretném ha se a képletet se az A1-et nem lehetne látni, de valahol legyen meg az eredmény pl: 12300, és a fájl több oldalas! (tehát nem szeretném egyenként beírkálni)
és a végén el kéne küldeni, azért ne lehessen látni a képletet -
lapa
veterán
válasz
Apollo17hu #761 üzenetére
jelenlegi formájában inkább látványos mint jó. de ha ennyire tetszett bedobom ezt is, bár talán ez annyira nem hasznos... [link] aztán ezzel ki is fújt a repertoár.
-
Rufusz
tag
Sziasztok!
Adott 2 email lista excelben, össze szeretném adni a kettőt, de úgy hogy a közös elemek csak egyszer szerepeljenek az újban.
Hogy tudnám erre rávenni az excelt? -
lapa
veterán
öregecske is, butácska is de megteszi remélem. [link]
-
sz.t65
csendes tag
Segítségeteket kérném.Hogyan tudom több fájl,vagy mappa nevét,csak a nevét és nem a tartalmát pl exel vagy world alkalmazásba átmenteni,hogy utána nyomtatható szövegformátum legyen.??
-
Zsemlye
csendes tag
Sziasztok!
Tudna segíteni valaki abban, hogy ha van egy .doc-ban szerkesztett táblázatom, abból hogyan tudok a legegyszerűbben konvertálni .xls-t? A word-ös táblázat nincs ellátva semmi jelöléssel, a program által felkínált táblázatrajzolóval lett készítve.
Előre is köszke! -
Smogus
őstag
Segítsetek nekem
Egyik ismerősöm excelből fog zh-ni és nem tudjuk hogy hogyan működik a solver tud valaki segíteni nekünk ebben
jó szájbarágósan ha ráér valaki
Előre is köszike -
zoty314
aktív tag
-
-
Pá
addikt
Vagy az is jó ha valaki megmondja hogy hívják magarul azt a függvényt, ami olyasmit csinál, hogy van mondjuk 2 oszlopnyi adatom, az elsőben betűvel írt adatok, pl végzettség, a másodikban számok, pl fizetés.
És nekem külön csoportokba kéne rendezni az x fajta végzettséghez tartozó fizetéseket. -
Pá
addikt
Excelben át lehet állítani a nyelvet??
Nem találom az angolul tanult függvényeket az itthoni magyar excelben... -
X-COM
nagyúr
válasz
SPDeluxe1.0 #736 üzenetére
window-freeze panes
ablaktábla rögzítése, vagy valami ilyesmi a magyarban -
SPDeluxe1.0
aktív tag
Hali !!
Azt hogy lehet megcsinálni,hogy akármeddig görgítem a táblázatomat lefele,az első x sort mindig lássam,tehát az ne gördüljön ki a képernyőből?Lehet egyáltalán ilyet excelben?A választ előre is thx!! -
lapa
veterán
a hónapokkal kapcsolatban küzdöttem egy kört, de szerintem segédoszlop nélkül nem lehet megoldani. bepróbálkoztam a pivot számított mezőcsinálóval de az butatök, nem nagyon vágja a standard excel függvényeket. szal marad új oszlopban a =HÓNAP(dátum)...
meg emlékeztem egy ilyenre korábbról, pivot varázsolás nélkül. [link] -
Vérboci
addikt
válasz
Axel Foley #733 üzenetére
Köszi!
Ez már jónak tűnik.
Holnap a melóban kipróbálom az eredeti táblázaton is.
Remélem sikerül
Majd még kérdezek... -
Vérboci
addikt
válasz
Axel Foley #730 üzenetére
Ez is nagyon jó, csak hogyan készül
Illetve it sem látom megoldhatónak, hogy ne az egész táblázatból készüljön a kimutatás, hanem csak egy választot időszakról.
Tavaly január óta fut az eredeti táblázat és havi bontásban kellene megcsinálnom táblázatokat. -
Vérboci
addikt
Na megjött a másik mélre.
Megnéztem, ilyesmi kellene, de hogyan lehetne ezt egy adott időszakra megcsinálni?
Mert a táblában amit küldtél az összes van szűrve, de nekem mondjuk csak az október haviak kellenek.
Illetve szükséges lenne az egész automatizálása. Tehát mondjuk kiválasztja az illető az adott időszakot és akkor egy másik lapon megjelennek a cégek és a kódok.
Tudom, sokat kérek, de fontos dolog. -
Vérboci
addikt
Nos... alakul, csak nem az igazi.
Ezzel a részösszeges dologgal csak akkor jutnék valamire, ha az egyes cégnevek egymás után következnének. De ez nem így van, így a résszösszeg funcióval, adott cégnevet 2x 3x is összegzi, de ezeket nekem kellene manuálisan összeadni.
Nem tudsz jobb megoldást?
Itt egy példa munkafüzet.[link]
Eredményül azt szeretném kapni, hogy hányszor van A 001 kóddal, hányszor 002-vel stb, illetve ugyanez B-re, E-re stb.
[Szerkesztve] -
Gh0sT
addikt
Nah, megnéztem.. működik
Tegyük fel a következőt:
Az A oszlop tartalmazza a dátumokat
A B a cég neveket
A C a nemtom miket
Fogod magad és csinálsz egy autó szűrőt. Adatok --> autó szűrő
Ezután Adatok --> részösszegek
Csoportosítási alap: B oszlop fejléce (mondjuk cégnév)
Melyik függvénnyel: darab
Összegzendő oszlopok: B oszlop fejléce
OK
Eztán fent az A oszlopon klikkelsz a szűrő nyilacskájára és az egyéni szűrést választod. Itt beállítod a feltételeket a dátumra és kész...
Remélem valami hasonlóra gondoltál... -
Vérboci
addikt
Na jó... de ez nekem nem mond semmit.
Esetleg délután odahaza csinálok egy mintatáblázatot és azon a nyomon el lehete indulni.
Nincs valami konkrét megoldási ötlet?
Odáig eljutok, hogy adott tartományon belül hányszor szerepel x vagy y szó (cégnév), de a tartományt nem tudom a dátumoknak megfelelően beállítani, illetve ugye a keresési kritériumot is minden cégnévre külön meg kell adnom. Ez így nem finom -
Vérboci
addikt
Üdv!
Kéne egy kis help. A helyzet röviden a következő:
Adott egy nagy táblázat (A-Q oszlopok és 1-4000 sor).
A feladat az lenne, hogy ki tudjam egy másik munkafüzetlapon íratni, hogy adott időszakban (van dátumos oszlop is) hányszor szerepelnek az egyes szavak, illetve az egyes szavakhoz tartozó kódok hányszor szerepelnek.
Példa:
Először is szűrnöm kéne mondjuk október1-31 időszakra.
Azon belül mondjuk szerepel 10 különböző cégnév egy másik oszlopban. Ezek után tudnom kellene, hogy az egyes cégnevekhez milyen kódok és hányszor tartoznak.Pl. októberben az Audi 10x szerepel, ebből 3x 001, 4x 002 és 3x 047-es kóddal.
Van erre módszer? -
Fex
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy az angol nyelvű excelben van egy lookup nevű függvény.
Ennek mi a megfelelője a magyar excelben?
Köszi,
Fex -
lapa
veterán
válasz
cortez25 #716 üzenetére
oké asszem összeraktam. ha jól sejtem vmi adatlekérdezéssel dolgozol. nem csináltam ilyet, de feltételezem megeszi ha frissítéskor adat változik.
1. tábla kinyit
2. alt+f11
3. baloldalt this workbook duplaklikk --> jobboldalt fehér
4. ezt bepastel:
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal ActiveSheet As Object, _
ByVal Source As Range)
'A oszlop utolsó feltöltött sorára ugrik
Cells(1, 1).End(xlDown).Select
'ha nem mindenoké akkor jelez mint az őrkutya
If ActiveCell.Value <> ''mindenoké'' Then
MsgBox ''hoppá bibi van.'', vbOKOnly + vbCritical, ''hiba''
Else
End If
End Sub
5. tesztel
ez ráugrik a tábla aktív fülében az A oszlop utolsó feltöltött cellájára (gondolom egymás alá mennek a dolgok), és ha nem ''mindenoké'' van beírva szól. a fenti cucc a tábla minden változásánál lefut. -
cortez25
senior tag
Szóval, az elöző kérdések eredetéből felmerült egy másik.
Tehát, van a progi ami naplóz egy gépet, a gépen történő naplóból az adatokat továbbítottam az én gépemre. (ez amolyan távfelügyelet) Általában 4-5 perceként jön egy log, hogy nincs emmi gond. ugyanazzal a tartalommal. De ha gond van megváltozik a log tartalma, és ez a megváltozott tatralom kerül át hozzám. De én nem akarom figyelni folyamatosan, kb 10-percenként, hogy minden ok. Ezért kellne valami jelzés, hogy megváltozott a cella tartalma, mondjuk ''minden ok'' helyett ''hiba'' jött be.....ilyen létezik? -
rover45
őstag
hali
segítséget szeretnék kérni
adott egy oszlop, amiben van egy csomó adat, egymástól vesszővel elválasztva
azt szeretném, minden két vessző közötti rész egy egy cella lenne, azaz a vesszőket ki szeretném cserélni ''cellatörésre''
előre is köszönöm -
rdi
veterán
egyszerűnek tűnik, mégsem tudom, megcsinálni.
Ha van két oszlop, ahol az A oszlopban különböző értékek vannak, a B oszlopban pedig ha függvénnyel az A oszlop celláinak értéke alapján hozzárendelek egy másik értéket, hogyan oldjam meg, hogy az A oszlop üres celláinál ne adjon vissza a függvény értéket ?
=HA(A9>=70%;''A'';HA(A9>=60%;''B'';HA(A9>=50%;''C'';HA(A9>=40%;''D'';''E'')))) de ez minden cellába értéket ad vissza függetlenül attól, hogy A -nak van-e értéke
(ugye üres cella = 0 szám, de sajnos ezt nem tudom kihasználni, mert van 0 % érték is) -
lapa
veterán
válasz
cortez25 #701 üzenetére
csinálsz egy új táblát, amiben minden olyan cella, amit frissíteni szeretnél a másik tábla ugyanolyan cellájára mutat. tehát pl. új tábla a1 cellájában: ='C:\valahol\[eredetitabla.xls]Munka1'!A1
ezt huzigálva (lefelé és jobbra kitöltve a szomszéd cellákat) kvázi kópiát csinálsz minden egyes celláról. persze elég favágós megoldás, meg ha nagy mennyiségű cellát töltesz fel így akkor a kópia lassú lehet meg persze hatalmas méretű is. próba szerencse. maga az elv ahogy nézem műxik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Pajac: Átlátszó fém
- Autós topik
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Peugeot, Citroën topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- PC Game Pass előfizetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Asus rog g751y elkelt
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest