Új hozzászólás Aktív témák

• elttiL

senior tag

Üdv! Az alábbi perverz dolgot kellene megcsinálnom. (egy nagyobb történet részeként).
    Van egy lista, legyenek mondjuk nevek, 50-60 db, ezekből kiválasztok néhányat (nevek előtt vezérlő gombbal (tudjátok a kipipálóssal :) ), ebből lesz egy szürt lista. a vezérlő gomb "kimeneteként" kapott IGAZ állításra szürök. Külön kimásolom innen, hogy ne legyen foghíjas a lista (nem sorban hanem össze vissza vannak a nevek választva.Eddig fasza, csináltam rá makrót super. Na de: a szűrt listából kellene egy legördíthető listát csinálnom. Excel Adatok menü-> Érvényesítés-> lista. A tartomány alsó végének megadása a probléma. Mivel változhat, ha túl bőlére eresztem, akkor a legördülőben lesz rengeteg üres sor. Olyat gondoltam, hogy egy adott szöveg mondjuk névsor vége lesz az utolsó név mindig, és erre rákeresve, és a helyének sor adatát használom fel a tartomány alsó értékének beállítására. Pl. HOL.VAN fgv-el megtaláltatom a szöveget a listában a sor számát adja meg. De ezt cellahivatkozás sor adatának nem tudom megadni. (tök mind1 hogy listát akarok csinálni, vagy sem, egy kopasz excel cellában sem tudom azt megcsinálni leegyszerűsítve a problémát, A3-ba beírom, hogy 2. B1-be pedig hogy =A(1+2). )
    Érthető a feladat? Szerintetek hogyan oldjam meg?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés