Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• azopi74

addikt

válasz Fferi50 #26851 üzenetére

Hát ritkán mondok ilyet, de ez tipikusan az a feladat, ahol sajnos muszáj lesz némi minimális VBA-t bevetni, ha segédoszlop nélkül akarjuk. Az a probléma, hogy ez a vacak concatenate "függvény" elég korlátozott, számomra érthetetlen módon nem lehet neki tömböt megadni paraméterként. Szóval szerintem valamennyi minimális VBA kód muszáj bele, mondjuk ennyi:

Function JoinAll(InputArray As Variant, delim As String) As String

JoinAll = Join(InputArray, delim)

End Function

És akkor ezt rá lehet ereszteni a tömbképletedre, "delim"-nek olyan delimitert megadva, amit akarunk. ;)
    Dehát ha már van benne VBA kód, akkor már úgyis mindegy, veszett fejsze nyele :)
    Más ötletem nagyon sajnos nincs, ha szövegösszefűzésről van szó, akkor én is a VBA-ra fanyalodok a primitív concatenate "függvény" - ami valójában nem más, mint az "&" operátor, csak függvény-szerű szintaktikába csomagolva - hiányosságai miatt (nem csak a tömböket, de például az iterációt se támogatja)...
    Nem értem miért nem lehet a VBA-s join függvényt betenni a natív excel függvények közé. Ha betennék, akkor ez (meg egy csomó más probléma) teljesen VBA mentesen megoldható lenne....

Új hozzászólás Aktív témák