Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azopi74
addikt
válasz
Fferi50
üzenetére
Hát ritkán mondok ilyet, de ez tipikusan az a feladat, ahol sajnos muszáj lesz némi minimális VBA-t bevetni, ha segédoszlop nélkül akarjuk. Az a probléma, hogy ez a vacak concatenate "függvény" elég korlátozott, számomra érthetetlen módon nem lehet neki tömböt megadni paraméterként. Szóval szerintem valamennyi minimális VBA kód muszáj bele, mondjuk ennyi:
Function JoinAll(InputArray As Variant, delim As String) As String
JoinAll = Join(InputArray, delim)
End FunctionÉs akkor ezt rá lehet ereszteni a tömbképletedre, "delim"-nek olyan delimitert megadva, amit akarunk.

Dehát ha már van benne VBA kód, akkor már úgyis mindegy, veszett fejsze nyele
Más ötletem nagyon sajnos nincs, ha szövegösszefűzésről van szó, akkor én is a VBA-ra fanyalodok a primitív concatenate "függvény" - ami valójában nem más, mint az "&" operátor, csak függvény-szerű szintaktikába csomagolva - hiányosságai miatt (nem csak a tömböket, de például az iterációt se támogatja)...
Nem értem miért nem lehet a VBA-s join függvényt betenni a natív excel függvények közé. Ha betennék, akkor ez (meg egy csomó más probléma) teljesen VBA mentesen megoldható lenne....
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Wacom Bamboo One CTF-430 rajztábla
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 650 G5 - i5-8265U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő