Hirdetés
- RIOS Gépház: Alap vagy Profi? Két új üzleti előfizetés debütál a Hardveraprón!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
One source claims the name comes from the Latin phrase oppotere:
meaning “to be able to.” -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem jelent semmit.
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Márkanév

Nincs különösebb jelentéstartalma. Nemzetközi piacra szánt név már az indulástól fogva, mint például a Sony.
Nem kell mindenbe rövidítést vagy mást keresni.
( Oké a Sonynál van japán megfeleltetés, itt nincs)Nem rövidítés. ( Első google találat kiadta amúgy, így rákeresve a mondat végén.)
-
Egyébként ez az OPPO név jelent valamit?
Ez egy rövidítés, vagy mi ez?
-
judas13
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Hiába jó a termék és hiába jó a szoftver, ha a cégvezetés már kétszer úgy döntött, hogy kivonulnak a magyar piacról (meg más hasonló piacokról is).
Pontosan. Ez így már több mint komolytalan, kiszámíthatatlan egyletté vált mára így sajnos. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Rendben.
-
Oldfoksz
aktív tag
A BBK 2023 évben felszàmolta önmagát szabadalmi dijak
okozta kavarodás okán.
Ez tudott,publikus .
Nyilván volt más is a háttérben,de egy ilyen helyzeben érthetően nem játszik teljesen nyilt kártyákkal az érintett cég.
A Vivo maradt a IQ00-val , a Realme és az OnePlus
valamilyen szinten önállóan folytatta.
De mivel a "felosztás" nem volt teljesen arányos a két
frissen önállósult cég hosszabb távon nem
bizonyult (?) életképesnek.
A mostani helyzet gyakorlatilag úgy néz ki hogy a BBK
Vivo néven újra felállt. -
Hiába jó a termék és hiába jó a szoftver, ha a cégvezetés már kétszer úgy döntött, hogy kivonulnak a magyar piacról (meg más hasonló piacokról is).
Most jönnek vissza harmadszorra, de nekem már eszembe sem jutna Realme telefont venni, pedig pár évvel ezelőtt majdnem vettem (de aztán felszámolták a magyar értékesítést, ALZA-ról lehetett volna venni cseh forgalmazásból származó telefont, de azt mondtam, hogy ha mennek, akkor ne akarjanak a kiskapun visszajönni).
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nem mindenki.
Kategorikusan nem lehet ezt kijelenteni.A termékek jók, a szoftver jó.
Engem a vezetés nem érdekel. ( mobilcégek esetében... )Az átlag user ezekről mit sem tud, nem ássa bele magát mélyen a mobilos cégek és vállalatok életébe...
-
Vannak rossz termékekkel bíró cégek, amelyeket a jó cégvezetés tart versenyben, és sajnos vannak jó termékekkel rendelkező cégek, amelyeket a rossz cégvezetés húz le.
Sajnos a Realme a második kategóriába tartozik, amióta megjelentek, azóta sorban hozzák a rossz döntéseket, nem csoda, hogy mára már mindenki tart a Realme telefonoktól
-
Busterftw
nagyúr
Valamennyire ertheto, egy vallalat alatt teljesen felesleges ennyi marka, amik tobbsegeben ugyanazt aruljak csak mas neven.
En a Realme/iQOO dobnam.Vivo lehetne a "kamera kiraly", Oppo amolyan mindenes, OnePlus meg a "nyugati" mainstream/flagship szeria.
-
judas13
veterán
RIP
-
bostone
addikt
Kár érte. Kiváló ügynök volt.
-
Graphics
Jómunkásember
A Realme az elejétől fogva nekem nem volt szimpatikus, mert csak az első logó is egyértelműen a Redmi átirata volt, és arra akart hajazni.
Aztán voltak persze jó készülékei, de ez bizalomvesztést hoz magával, ha csak így dobálják össze-vissza... A végén meg majd nyesnek rajta egy akkorát, hogy eltűnik.
Pár éve is jöttek hozzánk, megvolt a hazai disztribútor, akivel alaposan kitoltak... Ott voltam a boltnyitón is.. aztán a Realme elbszott mindent, amit lehetett...
A OnePlus-t is kiherélték... Pedig épp elkezdtem használni egy jó telefont tőlük..
Néztem én Realme-t is, hogy na majd egy GT8-as szériát behúzok.. De azt hiszem a végén lehet bevállalok egy ZTE-t...
-
Ricardo
titán
Drágul minden várható volt. Költségcsökkentés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X200 Pro garanciális, számlás
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/512GB Új,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- HONOR Magic8 Pro 5G 12/512GB (Black) - Új, Kártyafüggetlen, 2028-ig garanciális
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Honor Magic8 Lite 8/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB CM MasterBox 5 fehér 750W
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Kipsta agility 100 focicipő (43-as)
- Samsung Galaxy A33 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

mondtam neki hogy ne szarozzanak mert nem veszek máskor a telojukból
A 12/512 meg állt 140ezer pénzbe. Nagyon fluid. Nulla reklám,7000-es aksi 👍