Hirdetés
- talmida: Változások 2. rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: RCS
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrollBalint
addikt
válasz
Delila_1
üzenetére
Hát ennek nem örülök, de mindegy, megoldani nem tudom szerintem, azért még tovább próbálkoztam, részleges sikerrel

Írtam egy makrót, cellából meghívva nem igazán akar működni, de ha gombbal hívom meg, akkor valamit csinál
Amit küldtél munkanapos excelt, azt használtam alapnak. Az első (Settings) fülön "E" oszlopban vannak a napok, mellette ("F" oszlop) hogy workday vagy holiday. A makrót egy másik fülről hívom meg. Ahonnan meghívom, ott hivatkozásként egy cellát kellene átadni, ami dátum formátumú. Cells 10,10-be kiíratom, amit beadtam neki, de érdekes módon nem azt dobja ki. A kezdő dátumom 2015.01.20 a makró 1905.06.16-ot ír ki. Ha a listában beírom ezt a dátumot, akkor megtalálja és jól is számolja ki a munkanapokat. Két kérdésem lenne:
1. Miért nem jó a dátum átadás, (ha gombbal hívom meg, ott 2015 - 1 - 20 ként adja át, ha cellából, mint függvény, akkor pedig #VALUE az eredmény...
2. Miért nem lehet meghívni, mint függvény? Csak gombbal sikerül?Itt a makró, hátha segít, ill. ha ehhez valami beállítás kell nézni, vagy bármit, akkor megnézem. Köszi minden segítséget
Makró:
Option Explicit
Function Munkanap(Cella As Date, Day As Integer)
Dim x As Integer, workday As Integer
x = 2
workday = 0
Cells(10, 10).Value = Cella
Do
Cells(11, 11).Value = x
If Sheets("Settings").Cells(x, 5).Value = Cella Then
Do
If Sheets("Settings").Cells(x + 1, 6).Value = "Workday" Then
workday = workday + 1
End If
x = x + 1
Loop Until workday = Day
Munkanap = Sheets("Settings").Cells(x, 5).Value
End If
x = x + 1
Loop Until workday = Day
Munkanap = Sheets("Settings").Cells(x, 5).Value
End Function
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- TP-LINK routerek
- talmida: Változások 2. rész
- Energiaital topic
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Lexus, Toyota topik
- Sokkal jobb ajánlat lett elődjénél az iPhone 17e
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Szerver / szerverterem / szerver infrastruktúra felvásárlás, 1-1db is, kiszállással, logisztikával
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Disc Edition ( Lemezes Slim PS5 Konzol.)
- Új Asus Zenbook S14 WQXGA OLED 120Hz Ultra7 258V 32GB 1TB SSD Intel Arc 140V 16GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Fferi50